Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Blog - valódi


’18jan19
hozzászólok
4 kulcsfontosságú lépés az igaz szerelem megtapasztalásához
4 kulcsfontosságú lépés az igaz szerelem megtapasztalásához

Amikor szerelmesek vagyunk, mind érzelmileg, mind szellemileg tudatosul bennünk az az állapot, amely lelkünk sajátja: a határtalan öröm.

A szeretet ezen páratlan, ragyogó, nagyszerű érzése az, amire a legmélyebbről vágyunk, amit a legszenvedélyesebben magunkhoz ölelünk, és amely a legteljesebben kitölt, amikor megérkezik az életünkbe.

A szellemünk számára a szerelem egy csodálatos szentély; érzelmeink számára pedig megfürdőzés a teljes átélésben. A szerelem egy békés, virágzó rét, ahol legkedvesebb álmainkat és vágyainkat dédelgetjük.

Olvass tovább, és derítsd ki, mi az a 4 kulcsfontosságú lépés, amely elengedhetetlen az igaz szerelem megtapasztalásához.


 

Kategóriák: Egyedül

’16dec24
7 hozzászólás
A szeretet szavai és egy ünnepi fohász
A szeretet szavai és egy ünnepi fohász

A szeretet nem vágyik egyébre, mint beteljesíteni önmagát. De ha szerettek, és a szeretet vágyakat ébreszt, legyenek ezek a ti vágyaitok: hogy összeolvadjatok, s legyetek olyanná, mint a sebes patak, mely az éjszakában zengi dalát. Hogy hajnalban szárnyra kelt szívvel ébredjetek, és hálát adjatok az új napért, mely szeretetre virrad; hogy délben megpihenve a szeretet mámoráról elmélkedjetek; hogy az est leszálltakor hálával menjetek haza; s ha nyugovóra tértek, ajkatok azért mondjon imát, akit szerettek; dalotok őt dicsérje.

Kategóriák: Gyorssegély

’15máj24
hozzászólok
Éhség - vasárnapi szerelmes útravaló
Éhség - vasárnapi szerelmes útravaló

Van, hogy egy könyvben olvasott néhány oldal; van, hogy egy beszélgetés egy baráttal; van, hogy egy mély belső átalakulás; van, hogy egy hirtelen változás, egy váratlan helyzet; és van, hogy egy tábla igazán jó csokoládé indítja el bennem a vágyakozást. Bármi is legyen az, figyelni kezdek arra, ami történik, és utánajárok, vajon mi is az, amire ténylegesen vágyom. Előfordul, hogy tényleg a csokoládé, vagy másfajta étel ízét szeretném megtapasztalni. Ezt onnan tudom, hogy ilyenkor elegendő néhány falat. Ám amikor azt tapasztalom, hogy szinte óránként ennem kell valamit, akkor tudom, tévúton járok.

Kategóriák: Napi szerelmes útravaló

’15márc07
hozzászólok
Valódi - szombati szerelmes útravaló
Valódi - szombati szerelmes útravaló

A valódi szeretet nem a cseréről szól. Nem azt jelenti, hogy megnézed, mennyit kaptál, és aztán annyit adsz te is. Amikor igazán szeretsz, akkor még az sem érdekel, a másik fogadja-e a szeretetedet. Egyszerűen csak árad belőled, mindenre és mindenkire.

Amikor tényleg szeretsz valakit, akkor ő ...

Kategóriák: Napi szerelmes útravaló

’14ápr23
7 hozzászólás
A harmonikus párkapcsolat 12 pontja
A harmonikus párkapcsolat 12 pontja

Tudom, sokan vannak, akik nem szeretik a Facebook-ot, én mégis a kapcsolódás, valamint az öröm és a szépség megosztásának kiváló lehetőségét látom benne.

Most is egy olyan videó került az utamba így, amely - amellett, hogy gyönyörködtet -, szimbolikus módon arról is szól, mi mindentől lesz egy párkapcsolat ugyanolyan harmonikus és szívmelengető, mint az a csodálatos összhang, amit ebben a kisfilmben láthatunk.

Szánj rá 6 és fél percet, nézd végig itt, aztán olvass tovább arról, amit a két művész táncát nézve összegyűjtöttem a párkapcsolati boldogságról.
 

Kategóriák: Együtt

’13okt14
2 hozzászólás
4 mondat, amely megváltoztatja a kapcsolataidat
4 mondat, amely megváltoztatja a kapcsolataidat

Négy olyan gondolatról írok ma neked, amelyek mély, valódi intimitást hozó változást indíthatnak el minden kapcsolatodban – legyen szó szerelemről, párkapcsolatról, házasságról, barátságról, szülőkről és gyerekekről.

Mindegyik arra való, hogy hangosan, a másik szemébe nézve is ki tudd mondani őket. Ha szeretnéd, akkor gyakorolhatod úgy is, hogy a tükörben a saját szemedbe nézve mondod ki mindegyiket. Ebben az esetben az önmagad iránt érzett szereteted elmélyülését fogod megtapasztalni.

Kategóriák: Gyorssegély

’13júl26
3 hozzászólás
Lehet-e barátságból szerelem?
Lehet-e barátságból szerelem?

- Szerintem legalább 6 hónapig barátkozzatok, és csak azután legyetek szeretők – mondja Feldmár András a Büky Dorottyával közösen írt, A barna tehén fia című könyvben. Azt állítja ugyanis, hogy a tartós párkapcsolatok titka, hogy mélységes barátság is összefűzi a benne résztvevőket. Ez pedig annyira fontos, hogy ezzel kellene kezdeni: először a barátság, aztán a szerelem.

Ennek kapcsán azon kezdtem morfondírozni, vajon melyek azok a közös vonások, amelyek az igazi barátságot, és a párkapcsolati boldogságot is meghatározzák.  Ez olyankor is segíthet, amikor nem tudod valakiről eldönteni, hogy ő-e az „igazi”, vagy sem. Sőt, olyankor is, amikor több jelölt közül kell választanod. Válaszd tehát azt, akit nem csak vonzónak és szexinek találsz, hanem a barátod is egyben. Ki is hát az igaz barát?
 

Kategóriák: Szerelem

’13máj24
7 hozzászólás
Szívből szeretni, híven ...
Szívből szeretni, híven ...

Az igazabolszerelem.hu oldal májusban ünnepli a születésnapját, és az idén éppen háromévesek vagyunk!

Ez alkalommal Marianne Williamson: Illuminata című könyvéből egy gyönyörű imádságot választottam, és ezt készítettem el neked egy 9 perces, letölthető hanganyag formájában. A címe: Imádság a szeretetteljes kapcsolatokért. Minél többször meghallgatod, annál tisztábbá teszed a teret a szívedben. Így olyan társat hívsz az életedbe, akivel őszinte, mély elköteleződésen alapuló kapcsolatban lesz részed; ha pedig már melletted van a párod, akkor a konfliktusok elsimulnak, és a kapcsolatotok még meghittebbé válik.

Ám hogy ezen a héten se maradj olvasnivaló nélkül, ugyanebből a könyvből lefordítottam egy fejezetet is arról, hogy mit is jelent szívből szeretni …

Olvass tovább, és megtalálod a letölthető, szépséges hanganyagot, és az elgondolkodtató olvasnivalót is!

Kategóriák: Szerelem

’13ápr09
4 hozzászólás
Így is lehet bocsánatot kérni
Így is lehet bocsánatot kérni

A Csodák kora című regényt 2012-ben jelentette meg a Libri kiadó. Különlegesen megírt, felébresztő történet a Föld változásának lehetséges hatásairól.

De most nem a regényről akarok mesélni, hanem az íróját, Karen Thompson Walkert szeretném idézni. Az alábbi írására egy angol nyelvű, online magazinban leltem. Remek humorral arra világít rá, milyen sokat számít egy párkapcsolatban (vagy bármilyen kapcsolatban), ha képesek vagyunk bocsánatot kérni.

A hatalmi harcba bonyolódás, és az igazunk bizonygatása helyett a valódi kapcsolódás pillanatát élhetjük át, ha felismerjük és elismerjük, hogy hibát vétettünk.

Csak olvasd végig Karen listáját, és közben figyeld az érzéseidet ...
 

Kategóriák: Kommunikáció

’13márc15
3 hozzászólás
Honnan tudod, hogy Ő az?
Honnan tudod, hogy Ő az?

Azt, hogy ő az, akire vártál, onnan tudhatod, hogy jól érzed magad a társaságában, és újbóli találkozásokra vágysz. Sőt, ő is erre vágyik, és keresi a találkozás lehetőségét. (Tehát akit noszogatni kell, és nagy nehezen kierőszakolni egy-egy újbóli randevút, az biztosan nem Ő …)

Onnan is tudhatod, hogy amikor vele vagy, önmagadat adod, szabadnak érzed magad, és képes vagy arra, hogy ne latolgasd már előre a lehetőségeket.

Tehát nagyon fontos: nem azt kell nézned, hogy ő megfelel-e neked, hanem azt, te hogyan érzed magad a társaságában.

Ezért amikor ideális társad magadhoz vonzásába fogsz, akkor elsősorban azt kell tudnod, hogyan akarod érezni magad egy számodra ideális párkapcsolatban.

Kategóriák: Egyedül

’13jan25
6 hozzászólás
Mit csinálok rosszul?
Mit csinálok rosszul?

Megpróbáltam elképzelni, milyen lehet, akiről a beszélgetésben szó volt. Ekkor konkrét arcok kezdtek el beugrani – olyan vonzó és nyitott nők, akikkel személyesen is találkoztam, és akik szintén egyedül vannak. Olyanok, akiknek már egy ideje semmilyen kapcsolatuk nem volt, és olyanok is, akiket néhány hónap után váratlanul, látható ok nélkül elhagytak.

Mindannyian ezt kérdezték tőlem:
- Kriszta, mi a baj velem? Mit csinálok rosszul?

Persze mindenki egyedi, így mindenki története is más és más. Mégis, a mindenkire érvényes válasz magában a kérdésben rejlik: Mi a baj velem?

Nos, az a baj, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerülhet. Az a baj, hogy természetesnek veszed: valami baj van veled; valamit biztosan rosszul csinálsz.
 

Kategóriák: Egyedül

’12szept28
2 hozzászólás
Mi lenne, ha ma beszélnél vele utoljára?
Mi lenne, ha ma beszélnél vele utoljára?

Gondolj valakire, akit szeretsz, aki fontos neked. Lehet, hogy mostanában vitáztatok is valamin. Képzelj el egy jövőbeni helyzetet – talán a soron következő alkalmat, amikor találkozol, vagy beszélsz vele. Ám most képzeld el, hogy ez a legeslegutolsó alkalom, hogy láthatod őt, vagy beszélhetsz vele. Soha többé nem lesz rá lehetőséged.

Ha életedben ez lenne az utolsó alkalom, hogy találkozhatsz vagy beszélhetsz ezzel az emberrel, figyeld meg, milyen könnyű szeretetet érezned, és milyen könnyű elengedni mindazt, ami egyáltalán nem fontos. Megengednéd magadnak, hogy érezd a mélységes szeretetet iránta, és megengednéd neki is, hogy ő is érezze. Nagyra becsülnéd őt, és elfogadnád épp olyannak, amilyen.
 

Kategóriák: Kommunikáció

’12szept09
1 hozzászólás
Önzőnek lenni, vagy nem lenni ...
Önzőnek lenni, vagy nem lenni ...

Ha leveszem a figyelmemet másokról, nem fenyeget az a veszély, hogy csak magamra fókuszálok, és már nem fog érdekelni a többi ember? Nem válok így túlságosan önzővé?

Az ehhez szükséges egyensúly fenntartásában leginkább egy réges-régi idézet segít nekem, amely most egy csoportban ismét előkerült. Hillél rabbitól származik, aki híres ókori (i.e. 110 körüli) talmudi mester, tanító, iskolaalapító, a zsidó történelem egyik legfontosabb alakja. Neve jelentése magyarul „az öreg”.

Szerinte az egyensúly megtartásához három kérdést kell újra és újra tisztáznunk magunkban:

1. Ha én nem vagyok magamért, akkor ki van értem?
2. Ha csak magamért vagyok, akkor mi vagyok egyáltalán?
3. Ha nem most, akkor mikor?

Kategóriák: Egyedül

’12júl24
6 hozzászólás
Hogyan kaphatod meg, amire vágysz?
Hogyan kaphatod meg, amire vágysz?

Az, hogy boldog párkapcsolatban élsz-e vagy sem, nem azon múlik, hány éves vagy, hogy nézel, ki, mennyit jársz társaságba, milyen iskolákat végeztél, mennyi pénzed van, vagy bulizol-e eleget hétvégenként.

A szerelem megérkezése, aztán pedig a párkapcsolati boldogság azon múlik, képes vagy-e adni, képes vagy-e elfogadni.

Ráadásul úgy, hogy mindez nem válik „üzletté”: ha ugyanis azért adsz, hogy kapj, már borul is az egész – elvárások születnek, és a partnered egyre távolabb húzódik tőled. Ha pedig nem tudod elfogadni, amit a kedvesed adni akar neked, fokozatosan elveszíti a lelkesedését, és idővel már nem akar adni neked semmit.

Egy pillanatra hunyd be a szemed, és merengj el rajta: vajon milyen lenne az életed, ha az adás és a befogadás egyensúlyának megteremtésével épp olyan párkapcsolatban élnél, amilyenre szíved legmélyéről vágysz? Mit csinálnál? Hogyan éreznéd magad?

Aztán olvass tovább ...
 

Kategóriák: Kommunikáció

’12júl06
5 hozzászólás
Érezted már magad alkalmatlannak a szerelemre?
Érezted már magad alkalmatlannak a szerelemre?

A félelem, hogy nem vagy elég jó, gyakran megakadályozza, hogy ténylegesen megnyílj akár egy új partnernek, akár egy meglévő párkapcsolatban a melletted lévő kedvesnek. Ez a félelem lehetetlenné teszi, hogy előrelépj, sőt, esetenként arra késztet, hogy messzire fuss, mielőtt még megtapasztalnád a visszautasítást.

Ilyenkor tudatosítsd magadban, hogy nem teszel mást, mint tévesen észleled a valóságot. Tévesen észleled önmagadat, a kedvesedet, és az egész helyzetet. Az alkalmatlanságtól való félelem az, ami hatással van rád, a valósághoz épp ezért nincs köze.

Tudd, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy. Engedd el a félelmet, és ne szabotáld tovább a szerelmi életedet azzal, hogy hagyod, a félelem uralkodjon rajtad. Ne toporogj tovább, hanem lépj. Ma is, és minden nap tegyél meg egy apró lépést, amely az önmagadba vetett hitedet erősíti.
 

Kategóriák: Gyorssegély

’12jún15
17 hozzászólás
Visszaszerezheted-e, aki elhagyott?
Visszaszerezheted-e, aki elhagyott?

Sokan megkérdezték már tőlem, miért van az, és mi a teendő akkor, amikor váratlanul kilép az életünkből, akit szeretünk. Tudom, mert átéltem, hogy ilyenkor egy darabig az a leghőbb vágyunk, hogy valahogy visszaszerezzük őt, kerül, amibe kerül. Ám azt is tudom már, hogy épp ezzel a ragaszkodással okozzuk magunknak a legnagyobb fájdalmat.

Amikor nem ragaszkodsz az általad kitervelt végkifejlethez, hanem könnyedén elengeded, aki/ami távozni akar az életedből, akkor valami sokkal jobb megtörténtének készíted elő a talajt. És valóban lehetséges, hogy a lezárult kapcsolat egy magasabb szinten folytatódik, de ehhez is az szükséges, hogy ténylegesen elengedd mindazt, ami eddig történt.
 

Kategóriák: Gyorssegély

’12jún01
hozzászólok
Mi hozza el a boldogságot és a szerelmet?
Mi hozza el a boldogságot és a szerelmet?

- Majd, ha megtaláltam a társamat, akkor boldog leszek! – magyarázta nekem néhány napja egy gyönyörű, fiatal nő, amire én persze a saját magyarázatomba kezdtem arról, hogy ez a folyamat éppen fordítva történik.

A társad épp azért fog megérkezni, mert ellenállhatatlanul vonzóvá tesz a belőled sugárzó öröm. Minél magasabb szinten „rezegsz”, minél boldogabb vagy, minél jobban érzed magad a bőrödben, annál vonzóbbá válsz ideális társad számára.

Az öröm olyasmi, amit választanod kell. Nem attól költözik be az életedbe, hogy a külső körülmények megváltozására vársz, hanem attól, ha ismerős drámáid és történeteid helyett tudatosan inkább az örömöt választod. Hogyan? Olvass tovább ...
 

Kategóriák: Szerelem

’12máj11
10 hozzászólás
Mitől leszel vonzó?
Mitől leszel vonzó?

Szerinted mi kellene ahhoz, hogy igazán, és tartósan vonzóvá válj mindazok szemében, akik neked is tetszenek? Szebb külső? Több pénz? Nagyobb lakás? Különlegesebb ruhák? Új autó? Vagy valami más?

Ha most megjelent lelki szemeid előtt egy hosszú lista a „beszerzendőkről”, annak oka az, hogy régi beidegződéseink miatt sokan úgy véljük, attól leszünk vonzóbbak, ha kívülről minél több mindent magunk köré gyűjtünk.

De lehet, te nem ezt gondolod, hanem úgy tartod: mindez belülről fakad, és attól leszel vonzóbb, ha belső tulajdonságaidat fejleszted, és a meglévők mellé még felveszel néhány pozitívnak számítót, és ezen a módon próbálsz meg mindenkinek tetsző, tökéletes nővé vagy férfivá alakulni.

Mi lenne, ha ajánlanék neked valamit, ami mindezeknél sokkal egyszerűbb?

Kategóriák: Egyedül

’12máj04
6 hozzászólás
Ítélkezem, tehát vagyok?
Ítélkezem, tehát vagyok?

Vajon hogyan alakulnának a szerelmeink, a párkapcsolataink, a házasságaink, ha képesek lennénk minden pillanatban friss szemmel tekinteni a társunkra, elfelejteni a múltját, és őszinte kíváncsisággal feltenni a kérdést: Vajon ma ki az, aki itt van mellettem? Ha erre képesek lennénk, akkor automatikusan megszűnnének az elvárásaink is, hiszen mit is várhatnánk el valakitől, akiről semmit sem tudunk?

Ott állnánk egymással szemben tisztán, nyitottan, kíváncsian … nem tudom, te hogy vagy vele, de amikor én elképzelem ezt a jelenetet, két ragyogó, nevető, játszani vágyó embert látok … Talán épp emiatt olyan varázslatos a szerelem első időszaka – nem feltétlenül az újdonság okozza, hanem az, hogy hagyjuk egymást csak úgy lenni, olyannak, amilyenek vagyunk.

Kategóriák: Kommunikáció

’12ápr06
10 hozzászólás
Rázd fel magad!
Rázd fel magad!

Készen állsz? Ha a szerelem éppen most készül betoppanni az életedbe, nyitva találja az ajtót? Leráztad magadról a tél visszavonultságra hívó energiáit? Leporoltad a mosolyodat? Lomtalanítottad a szekrényeidet, a gondolataidat, és az érzéseidet? Elengedted, ami régi, és visszatart? Helyet teremtettél az újnak?

Ha mindez még nem sikerült volna, összegyűjtöttem neked néhány ötletet, mivel lehelhetsz új életet meglévő párkapcsolatodba, vagy önmagadba, ha egyedül vagy. Nagyon fontos ugyanis, hogy minden nap tegyél legalább egy apró lépést önmagadért, és ha melletted a párod, akkor kettőtökért is.
 

Kategóriák: Gyorssegély

’12márc24
9 hozzászólás
Szerelem … illúzió vagy valóság?
Szerelem … illúzió vagy valóság?

Biztosan te is találkoztál már olyan felfogással, ami azt hangoztatja, hogy „a szerelem sötét verem”, csak a baj van vele, jobb, ha messzire elkerülöd. Vannak, akik azt állítják, hogy a szerelem pusztán illúzió, egy olyan – a valóságtól elrugaszkodott – állapot, amelyben szerelmünk tárgyát nem olyannak látjuk, amilyen, hanem rávetítünk valamiféle ideális képet. Így a „valódi” szeretet csak a rózsaszín köd elmúltával, a kijózanodás pillanatai után érkezhet meg – ha megérkezik egyáltalán.

Ám ha egy emelkedettebb, megvilágosodottabb nézőpontból szemléled, akkor a szerelem egyáltalán nem valamiféle idegbaj, hanem épp ellenkezőleg: természetes, és a valóságot megmutató tudatállapot, amit sokáig csak meglehetősen ritkán élhettünk át itt a földön. Olvass tovább, és tudd meg, miben áll ez az állapot, és hogyan lehet létrehozni!
 

Kategóriák: Szerelem

’12márc16
8 hozzászólás
Mennyire szereted a tested?
Mennyire szereted a tested?

Ha nem szereted a tested, nem tudsz magabiztosan viselkedni olyan helyzetekben, amelyekben hódítani szeretnél: akár egy bimbózó szerelemről van szó, akár évek óta tartó, szeretetteli kapcsolatodról a pároddal.

Akkor hát hogyan léphetünk túl a negatív programozáson, amit gyakorlatilag az anyatejjel szívtunk magunkba? Hogyan fogadhatnánk el magunkat itt és most, miközben fejlődni és változni is szeretnénk?

Az egyetlen módja annak, hogy hosszantartó, valódi szépségre tegyünk szert az, ha belülről kifelé haladunk. A válaszainkat többé nem a divatmagazinok csillogó oldalain kell keresnünk. Ehelyett belső lényünkhöz – a lelkünkhöz, felsőbb énünkhöz fordulva – kell választ keresnünk a kérdéseinkre. Hogy melyek ezek? És mik a válaszok? Olvass tovább!
 

Kategóriák: Kommunikáció

’12febr10
3 hozzászólás
A szerelem szerinted is ezoterikus, meditatív maszlag?
A szerelem szerinted is ezoterikus, meditatív maszlag?

A zsűri egyik tagja megkeresett minket, és elmondta, neki azért nem tetszett az előadásunk, mert az nem más, mint „ezoterikus, szexuálisan túlfűtött, meditatív maszlag.” Az első élményünk a „szíven szúrtság” érzése volt, mert ez a mondat úgy hangzott, mint egy bírálat, és aki előadta, valószínűleg annak is szánta. Ám egy kis idő elteltével rádöbbentünk, hogy ez valójában elismerés. Elismerése annak, hogy az előadásunk elérte a célját: sikerült megjelenítenünk a szerelmet, és sikerült felzaklatnunk valakit, akit a valódi szerelem megtapasztalásának lehetősége rémülettel tölt el, és ebből fakadóan csak támadással tudott reagálni. Az általa használt kifejezések ugyanis – bár ő valószínűleg nem volt ennek tudatában – tökéletesen leírják, hogy mit is jelent a szerelem. Nézzük meg őket egyenként.

Kategóriák: Szerelem

’12febr01
7 hozzászólás
A szerelmes görög esete Sarkadi Krisztával
A szerelmes görög esete Sarkadi Krisztával

Szia Szépség! El sem tudom képzelni, hogyan engedhetett el Isten maga mellől, hiszen pont olyan vagy, mint a mennyország egy angyala! Amint megláttalak, azt gondoltam: hoppá, ez az angyal most nagyon hiányozhat a fentieknek! Mély hatást gyakorol rám bájos és ellenállhatatlan külsőd, teljesen levettél a lábamról. Elvarázsoltál és meghódítottál! Amikor megpillantottam a fotódat, azonnal tudtam, hogy a magányt a múltba száműzhetem. Szeretném, ha tudnád, hogy nagy örömmel találkoznék veled azért, hogy egy igazán komoly kapcsolatot alakítsunk ki. Káprázatosan nézel ki ezen a képen, ami gondolom, téged ábrázol …

Kategóriák: Szerelem

’11dec22
3 hozzászólás
A férfi, aki utálta a karácsonyt
A férfi, aki utálta a karácsonyt

Az egész azzal kezdődött, hogy a férjem utálta a karácsonyt. Persze, nem az eredeti értelmezését, hanem a vele járó vásárlási lázat: a túlköltekezést, meg az őrült rohanást az utolsó pillanatban, hogy még megvegyük a nyakkendőt a bácsikánknak, és a púdert a nagymamának … a kétségbeesés ajándékait, mivel semmi más nem jutott az eszünkbe.

Mivel tudtam, hogy a párom így érez, egy alkalommal elhatároztam, hogy figyelmen kívül hagyom a megszokott ingeket, pulóvereket és nyakkendőket. Szerettem volna valami mással, valami különlegessel meglepni őt. Az ötlet meglehetősen szokatlan módon érkezett …
 

Kategóriák: Kommunikáció

’11nov13
6 hozzászólás
De hogyan engedjem el?
De hogyan engedjem el?

HOGYAN történik az elengedés? Hogyan engedjek el valakit, akit szeretek, de ő el akar menni, vagy már el is ment? Hogyan engedjek el olyan régi mintákat, amelyek létezéséről nem is tudok? Hogyan engedjem el a félelmet, hogy a szerelmem újra el fog hagyni? Honnan tudhatom, hogy jó döntést hozok, ha elengedek? Hogyan birkózzak meg a hiánnyal, amit az elengedésből fakadó űr teremt?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések érkeznek a hozzászólások között, valahányszor az elengedésről írok. Most igyekszem néhányukra választ adni.

Kategóriák: Gyorssegély

’11szept30
3 hozzászólás
Így teremts boldog párkapcsolatot!
Így teremts boldog párkapcsolatot!

A fiú felállt, és a rózsát a magas, szőke lánynak nyújtotta:
- Ezt neked hoztam.
- Hülye vagy?! – volt a válasz – Mit kezdjek most ezzel a rózsával? Még egy csomó helyre megyünk, azt akarod, hogy végig cipeljem?!
- Jó, akkor máskor nem hozok – lehelte csalódottan a fiú, miközben mindhárman továbbindultak.

A döbbenettől leesett az állam – hogy lehet ennyire durván visszautasítani egy ennyire kedves gesztust? Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy kiragadott pillanat kettőjük közös életének folyamatából, és sok előzménye lehetett ennek, ami esetleg megmagyarázhatja a lány viselkedését. Mégis, azon kezdtem el gondolkodni, vajon nem viselkedünk-e néha mindannyian így? Vajon képesek vagyunk-e észrevenni az örömet és a kedvességet abban, ahogy mások hozzánk fordulnak? Vagy annyira tele van a fejünk az elvárásainkkal, hogy inkább rágódunk azok nem teljesültén, mint hogy észrevegyük a körülöttünk megszülető apró csodákat?
 

Kategóriák: Együtt

’11szept12
4 hozzászólás
Mi az a „ragasztó”, ami összetart egy kapcsolatot?
Mi az a „ragasztó”, ami összetart egy kapcsolatot?

Vajon miért tartasz ki a párod mellett, még a legnagyobb nehézségek idején is? Mert szeretjük egymás – lehetne ez az automatikus válasz, és ez nyilván így is van. Ám te is megtapasztalhattad már, hogy vannak pillanatok (néha percek, órák, napok), amikor éppen "nem szereted" őt, mert valami miatt haragszol rá, vagy megbántott, vagy lehetetlenül viselkedett, vagy nem mondott igazat, vagy bármilyen más módon csalódás ért vele kapcsolatban. Vannak olyan időszakok, amikor látszólag egyre kevesebb az öröm, és egyre több a fájdalom. Ilyenkor mégis kitartasz mellette - vajon miért? Mi az, ami átvisz a nehéz helyzeteken, amikor úgy tűnik, nyoma sincs a szeretetnek, vagy legalábbis nagyon mélyen elrejtőzött? Miért maradsz, amikor mások hasonló helyzetben már rég tovább léptek volna?

Kategóriák: Együtt

’11szept02
4 hozzászólás
Így szeress, hogy szeressenek!
Így szeress, hogy szeressenek!

Amikor hónapokkal ezelőtt kiolvastam, és letettem kezemből a regényt, úgy éreztem, sok szempontból egy ideális világ leírását találtam benne. Elgondolkodtam azon, vajon mi szükséges ahhoz, hogy két ember úgy tudjon viszonyulni egymáshoz, mint a történet két főszereplője. Hogyan lehet ehhez a mély szerelemhez eljutni? Hogyan lehet ezt átélni? Mit érdemes elkerülni? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy valódi, egyszerre elköteleződést jelentő, és szabadságot adó szerelemre leljünk? Rendkívül sok minden jutott eszembe akkor, ezek közül a három legfontosabbat szeretném most veled megosztani.

Kategóriák: Szerelem

’11jún17
20 hozzászólás
Ha szerelemre vágysz, hagyj fel néhány régi szokással!
Ha szerelemre vágysz, hagyj fel néhány régi szokással!

Nyilván tisztában vagy már a törvényszerűséggel: azt látod, amiben hiszel. Ugyanis egyáltalán nem arról van szó, hogy milyen férfiak és nők találhatók a környezetedben, illetve, hogy maradt-e néhány igazán jó pasi, és gyönyörű nő. Egyáltalán nincs szükséged arra, hogy sok ilyen, meg olyan férfi vagy nő vegyen körül. Amire szükséged van, és amire szíved mélyéről vágysz, az egy bizonyos ideális társ. Ő pedig már készen áll, és csak arra vár, hogy végre megváltoztasd a látásmódodat, és képes légy észrevenni őt.

Kategóriák: Egyedül

’11jún10
10 hozzászólás
Hány békát akarsz még megcsókolni?
Hány békát akarsz még megcsókolni?

Vannak néhányan, akik számára a szerelem mindig is egy könnyen érkező, szívesen maradó, természetes dolog. Ám sokkal többen vagyunk, akik számára a szerelem időről időre küzdelmessé válik, akár egyedül, akár párkapcsolatban élünk. A szinglik keményen dolgoznak azon, hogy társra leljenek, a kapcsolatban lévők pedig keményen dolgoznak azon, hogy megszerezzék és megtartsák a számukra fontos szeretet-mennyiséget. Ám ennek egyáltalán nem szükséges így lennie. Te is képes vagy olyan emberré válni, akit körbevesz valamiféle különleges aura, egyfajta belső kisugárzás, ami egyszerűen nem tud mást, csak szeretetet vonzani. Minél mosolygósabb és szeretettelibb vagy belül, annál könnyebben érkezik meg az életedbe a szerelem. Így válsz szerelem-mágnessé.

Kategóriák: Szerelem

’11jún03
5 hozzászólás
A lezárult kapcsolat is siker
A lezárult kapcsolat is siker

Ha valaki elhagyni készül – vagy épp a közelmúltban hagyott el – téged, vagy közömbösen, esetleg elutasítóan viselkedik, ne kezdj el azon rágódni, hogy mit mondhatnál vagy tehetnél annak érdekében, hogy újra a közeledbe csalogasd. Inkább gondolkodj el azon, vajon a másik tettei hogyan tükrözik mindazt, ami tebenned zajlik. Kérdezd meg magadtól: Milyen módon léptem ki ebből a kapcsolatból én magam? Talán érzelmileg nem voltál elérhető egy ideje, vagy fizikailag nem voltál már jelen. Valószínűleg számtalan kétséged merült fel a kapcsolatra vonatkozóan, illetve intuitív üzeneteket kaptál arról, hogy változtatnod kellene rajta, vagy befejezned, de mégsem tettél semmit.

Kategóriák: Gyorssegély

’11máj20
14 hozzászólás
Tudtad, hogy csak 3 lépésnyire vagy a szerelemtől?
Tudtad, hogy csak 3 lépésnyire vagy a szerelemtől?

Mi lenne, ha azt mondanám: nem a te dolgod tudni, hogyan fogsz összetalálkozni a szerelmeddel? Mi lenne, ha azt mondanám: a te dolgod mindössze annyi, hogy készen állj, hajlandóan és nyitottan arra, hogy szeretetet adj és befogadj? Hiszen nem igazán tudod azt sem, honnan „jön” a levegő, amelyet belélegzel – mégis hiszel benne, hogy mindig ott van, és a rendelkezésedre áll. Ugyanez igaz a szerelemre is: mindig ott van, és a rendelkezésedre áll. Mindössze három egyszerű lépést kell megtenned ahhoz, hogy ideális társad megjelenjen az életedben.

Kategóriák: Egyedül

’11máj13
15 hozzászólás
A legszebb ajándék, amit adhatsz
A legszebb ajándék, amit adhatsz

Az igazából Szerelem egyéves születésnapját ünnepli, és ez alkalomból te kapod az ajándékot! Hiszen semmiféle évfordulóig nem juthattam volna el, ha nem lennétek rendszeres olvasói az oldalnak, és lelkes hozzászólói az írásoknak.

Az ötlet, hogy mi is legyen az ajándék, hamar megérkezett, mivel már többen, többször is kértétek tőlem, hogy ezt a különösen szép és megható anyagot valamilyen módon tegyem hozzáférhetővé az oldalon. Olvasd hát el keletkezésének történetét!
 

Kategóriák: Együtt

’11ápr08
26 hozzászólás
Honnan tudod, hogy igaz szerelemre leltél?
Honnan tudod, hogy igaz szerelemre leltél?

Könnyen megkapod a választ, ha megvizsgálod magadban, vajon ki tudnád-e őszintén, szívből mondani az alábbi öt állítást a kedvesednek.

Sok – a párkapcsolatokra vonatkozó – félreértést lehet tisztázni azzal, ha megengedjük, hogy ezek a gondolatok hassanak ránk. Ha képesek vagyunk ezek szerint működtetni a kapcsolatunkat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy két szabad, önmagában is teljes életet élő, a másik felé örömmel forduló ember kötötte össze az életét.

Az első állítás így hangzik …

Kategóriák: Együtt

’11ápr01
5 hozzászólás
Így hívd magadhoz a szerelmet és a társadat!
Így hívd magadhoz a szerelmet és a társadat!

Amikor szerelmesek vagyunk, eltölt a határtalan öröm. Amikor szerelmesek vagyunk, nem érezzük a szétválasztottságot. A szeretet ezen páratlan, ragyogó, nagyszerű érzése az, amire a legmélyebbről vágyunk, amit a legszenvedélyesebben magunkhoz ölelünk, és amely a legteljesebben kitölt, amikor megérkezik az életünkbe. A szellemünk számára a szerelem egy csodálatos szentély; érzelmeink számára pedig megfürdőzés a teljes átélésben.

Fontos, hogy higgy benne: a szerelem rád is vár. Megérdemled, alkalmas vagy rá, és megengedheted magadnak, hogy megnyílj egy ilyen csodálatos megtapasztalásnak. Ezért tedd magad elérhetővé: készítsd fel magad kívül és belül, és kezdd el az izgatott várakozást, tudva, hogy a szerelmed bármelyik pillanatban betoppanhat.

Hallgasd meg, hogyan éneklünk erről …
 

Kategóriák: Szerelem

’11febr24
13 hozzászólás
Egy állítás, amit ki kell tudnod mondani
Egy állítás, amit ki kell tudnod mondani

Az állítás, hogy „nem tudok nélküled élni” nem felnőttek vonzódására utal, hanem kisbabakorunkra jellemző, amikor ténylegesen belepusztultunk volna, ha nincsenek a közelünkben azok, akik a gondunkat viselik, folyamatosan arra törekedve, hogy kitalálják, mire van éppen szükségünk. Amikor azt várjuk, hogy igényeinket folyamatosan valaki más elégítse ki, nagy valószínűséggel pszichológiailag gyerekek maradtunk, akik elhagyatottságukban szülői szeretetre vágynak, de azonnal! Ha ezt olvasva rádöbbensz, hogy pontosan így érzed magad, nem párt kell keresned, hanem …

Kategóriák: Együtt

’10nov19
11 hozzászólás
Rajtad még a páncél?
Rajtad még a páncél?

Fogd meg belső gyermeked kezét, kucorodjatok bele egy kényelmes fotelba, és hallgassátok a mesét:

Grasper és a többiek azzal töltötték a napjaikat, hogy élelmet kerestek, és igyekeztek közel maradni a helyhez, amelyet otthonuknak hívtak. Majd egy napon egészen különös dolog történt Grasperrel – furcsán érezte magát; mintha nem férne bele többé a testbe, amelyben élt. Hirtelen minden megváltozott körülötte. Grasper kétségbeesetten próbálta megérteni, hogy mi történik, ezért körülnézett, és legnagyobb ijedelmére azt látta, hogy a páncélja kettétörött: már nem a testét borítja, hanem mellette hever, a földön. Rémülten látta, hogy testének tökéletes sziluettje magára hagyatva fekszik a homokban...

Kategóriák: Együtt

’10nov12
15 hozzászólás
Tényleg elérhető vagy?
Tényleg elérhető vagy?

Ha gyerekként valaha is próbálkoztál azzal, hogy az utcán fel és alá járkálva, szemedet a járdára szegezve összegyűjts néhány forintot (vagy még régebben: fillért), akkor tudod, hogy milyen az, amikor megpróbálod magad elérhetővé tenni olyasmi számára, amit lehetetlennek gondolsz. Hiszen az emberek nem hagynak pénzt az utcán azért, hogy mi aztán izzadt kis tenyerünkbe összegyűjthessük, mégis, ha eléggé elszánt vagy, és elég sokáig gyalogolsz a házak között, van rá esélyed, hogy rábukkansz néhány pénzdarabra.

Amikor a szerelem számára teszed magad elérhetővé, az valami ehhez nagyon hasonlatos dolog.

Kategóriák: Egyedül

’10nov05
19 hozzászólás
Akár melletted van a társad, akár nincs, nyisd meg neki a szíved!
Akár melletted van a társad, akár nincs, nyisd meg neki a szíved!

Kint ültem régi házunk teraszán, kezemben a bögrével, amelyből a forró kávé illata szállt fel, és a kerten át a messzeségbe bámultam. Az elmúlt napok történésein merengtem, és éreztem, hogy akkori párommal a kapcsolatunkban valami végérvényesen véget ért. Összeomlott a világ, amit építettem magamnak, összetörtek a dédelgetett álmok. Most elveszítem a férfit, akivel azt hittem, az egész életemet le fogom élni. Elviselhetetlennek tűnt a gondolat, amely már napok óta emésztett.

Ekkor egy nagyon furcsa dolog történt. Mintha halkan a fülembe súgta volna valaki: - Ő az, akit te választottál magadnak. Most megérkezik majd az, akit Isten választott neked. – Ettől a gondolattól elöntött a nyugalom, és mosolyogni kezdtem. Eltűnt a fájdalom és a helyét izgatott várakozás vette át: Tényleg így lenne? És vajon ki lesz az? És milyen? Hogyan fogunk találkozni?

Kategóriák: Kommunikáció

’10ápr30
8 hozzászólás
Hiszel a szerelemben?
Hiszel a szerelemben?

„Sokan így fogalmaznak: Olyan mélyen megsérültem. Hogyan is bízhatnék meg ezután bárkiben is? Ám a szeretetbe helyezett bizalmunk nem valakinek a személyiségébe vetett bizalomról szól, hanem azt jelenti, a szeretet megváltoztathatatlan természetében hiszünk. Amikor hiszünk a szeretetben, akkor nem egy másik emberben hiszünk, hanem önmagunkban. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk különbséget tenni és megbocsátani. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk hevesen szeretni még annak tudatában is, hogy amit, vagy akit szeretünk, holnap talán már nem lesz mellettünk.

Ebben az értelemben a valódi szerelem mindig kockázatos.

Kategóriák: Együtt

’10ápr02
18 hozzászólás
Szerinted mi igazából a szerelem?
Szerinted mi igazából a szerelem?

Belegondoltál valaha, hogy mi is a szerelem? Vagy túlságosan szabadon használjuk ezt a szót? Ténylegesen a szeretet az, ami összeköt, vagy nem a szeretet, hanem valami más kapcsol össze minket olyan erősen?

A szerelem természetére vonatkozó kérdést évszázadok óta újra és újra feltesszük. Mostanra már tudnunk kell a választ. De a szerelmet nehéz nyakon csípni, megszemlélni, és jellemezni, majd amikor az elménk végre a közelébe férkőzik, a válasz talán már mégsem tetszik annyira.

Mivel a szerelmet olyan nehéz meghatározni, és mivel esetleg tartunk attól, hogy a válasz mit rejthet a saját kapcsolatunkra vonatkozóan, beszéljünk először arról, hogy mi az, ami nem szerelem. Így, ami megmarad, az csak a szerelem lehet.

Mi az, ami nem szerelem?

Kategóriák: Szerelem

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim