Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Így is lehet bocsánatot kérni

’13ápr09
4 hozzászólás
Így is lehet bocsánatot kérni

A Csodák kora című regényt 2012-ben jelentette meg a Libri kiadó. Különlegesen megírt, felébresztő történet a Föld változásának lehetséges hatásairól.

De most nem a regényről akarok mesélni, hanem az íróját, Karen Thompson Walkert szeretném idézni. Az alábbi írására egy angol nyelvű, online magazinban leltem. Remek humorral arra világít rá, milyen sokat számít egy párkapcsolatban (vagy bármilyen kapcsolatban), ha képesek vagyunk bocsánatot kérni.

A hatalmi harcba bonyolódás, és az igazunk bizonygatása helyett a valódi kapcsolódás pillanatát élhetjük át, ha felismerjük és elismerjük, hogy hibát vétettünk.

Csak olvasd végig Karen listáját, és közben figyeld az érzéseidet. Íme:

 

7 bocsánatkérés, amivel a férjemnek tartozom

1. Sajnálom, hogy tavaly januárban kizártam magunkat a házunkból azon az estén, amikor a karácsonyfánkat kivonszoltad a járdára, és mínusz húsz fok volt kint, és nem volt rajtunk kabát, és telefon se nálunk. De láttam, hogy a szél fel fogja kapni a fát, mint egy vitorlát, és tudtam, hogy te kirohansz az útra, hogy visszaszerezd, és segíteni akartam neked, ezért én is kirohantam, de te tudod, milyen feledékeny és eszement vagyok, és ha te is ilyen volnál, akkor szerintem sokkal gyakrabban kerülnénk hasonlóan nehéz helyzetbe.

2. Sajnálom, hogy amikor 18 évesek voltunk, és a kollégium ugyanazon emeletén laktunk, túl szégyenlős voltam, és nem tudtam elmondani neked, mit érzek, ezért inkább csak kint álltam a folyosón és jó hangosan beszélgettem másokkal, remélve, hogy meghallod a hangomat, és kinyitod az ajtót, amit elég gyakran meg is tettél.

3. Sajnálom, hogy olyan sokat aggódom a repülőgép szerencsétlenségek, a bőrrák és a betörők miatt. És azt is sajnálom, hogy gyakran attól félek, tűz üt ki a házunkban, mint ahogy azon az éjjelen Brooklynban, abban az évben, amikor összeházasodtunk, tényleg lángra kapott az épület, aminek a tizenötödik emeletén egy kis stúdiólakásban éltünk, és a lépcsőházban vágni lehetett a füstöt, ezért megkockáztattuk a liftet, és szorítottuk egymás kezét, amíg ereszkedtünk lefelé, és aztán hamut tüsszögtünk napokig. Annyira boldog vagyok, hogy te nem aggódsz úgy, mint én, ezért mindig odafordulhatok hozzád, amikor szükségem van rá, és a mosolyodból látom, hogy biztonságban vagyunk, valaki csak odaégette a vacsorát a szomszédban, és valószínűleg minden rendben lesz.

4. Sajnálom, ami az edényekkel, a mosnivalóval, és a szemetessel van, és azt is, hogy csak kekszet, meg pekándiós pitét tudok készíteni, meg hogy annyira rendetlen és szervezetlen vagyok, így aztán mindig te vagy, aki jobban kiveszed a részed a ház körüli teendőkből – mennyire szokatlan ez a férjek történetében! -, és azt is, hogyha ez fordítva lenne, akkor valószínűleg én sokkal kevésbé lennék megbocsátó, mint te.

5. Sajnálom, hogy végül nem tudtam bekerülni a Drót (The Wire) sorozatba.

6. Sajnálom, hogy olyan sokszor álmodom arról, hogy elválunk, vagy arról, hogy meghalsz egy autóbalesetben, miközben hazafelé tartasz, és mindezt egy higgadt rendőrtől kell megtudnom az éjszaka közepén. De ahogy te is tudod, mindig is arról álmodtam a leggyakrabban, hogy elveszítem azt, ami a legfontosabb nekem.

7. És végül sajnálom azt a gigantikus – 285 dolláros –, külföldi hívásokból álló mobiltelefon számlát tavaly októberben, amikor Kanadában jártam. Egyszerűen annyira hiányoztál, hogy minden éjjel hallani akartam a hangodat, nevetni akartam mindazon, amit aznap csináltunk, meg a könyveken, amiket olvasunk, te Iowa-ban, én Torontóban, és annyira imádom, hogy még mindig mennyire szeretünk beszélgetni, és hogy mennyire felemásak az élményeink, amíg el nem meséltük egymásnak, és milyen jó barátok vagyunk még 13, együtt töltött év után is. De valóban igazad van: létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak, Skype. ♦

Talán te másképp vagy vele, én azonban azon kaptam magam, hogy egyre nagyobb a mosoly az arcomon, és úgy éreztem, csak szeretettel magamhoz ölelni tudnám, aki így kér tőlem bocsánatot …

Stílusgyakorlat gyanánt én is írtam egyet, és a hozzászólások között örömmel olvasom a tiédet is, ha megosztod velünk! Az enyém így hangzik:

 

Bocsánatkérés, amivel egykori szerelmemnek tartozom

Sajnálom, hogy úgy érezted, szúrós szemmel, megrovóan nézek rád, pedig én csak annyira koncentráltam, annyira szerettem volna pontosan érezni, és érteni, amit mondasz, jó lett volna egészen beléd bújni, hogy még véletlenül se értselek félre, és még véletlenül se kerekedjenek felül a saját ítéleteim, hanem azt akartam, hogy biztosan arra reagáljak, amit te mondasz, és amit te érzel. Emlékszel, amikor lefényképeztél, akkor is azt mondtad, na, most pont úgy nézel, mint amikor nem érted, amit mondok, pedig azon a fotón is csak azt a könyvet olvastam, ami a kedvencem, és amit tőled kaptam, és mindenhová magammal vittem, annyira fontos volt, hogy bármikor belenézhessek, és amikor belenéztem, minden alkalommal teljesen elmerültem benne. Ha te nem lennél, talán még mindig csak megérteni próbálnám mindazt, amit a te gyors, cselekvő életstílusod révén átélhettem és megtapasztalhattam, és az életem része lehetett egy csomó olyan dolog, amit úgysem lehet megérteni.

És a tiéd? Hogy hangzik? Írd meg a hozzászólások között! Aztán, ha van kedved, irányítsd ide azt is, akinek szól …

Az itt következő programokon pedig személyesen is találkozhatunk:

 

Lélekmelengető Est

április 18-án csütörtökön, 18.00-21.00

Ez az este három óra olyan emberek társaságában, akik olyannak szeretnek, és fogadnak el, amilyen vagy. Három óra „akadálymentesítés” és takarítás: mindannak a lehámozása rólad, amely megakadályozza, vagy megnehezíti, hogy meglásd, és megmutasd szeretnivaló, valódi önmagad. Ez az este a meghitt közelségről szól, ami három óra alatt is kialakul, szinte vadidegen emberek között, amikor valódi figyelemmel fordulunk egymás felé. A meghitt közelségről, amelyre mindannyian vágyunk, és amelyet lehetőséged és jogod van megtapasztalni a szerelemben; a párkapcsolatodban; a barátaiddal; a családoddal; a munkatársaiddal.

Olvass tovább és jelentkezz be itt >>>!

 

Párkapcsolati Gyorsszerviz

április 15-én hétfőn délután, és 17-én szerdán délelőtt

Ez egy különleges, izgalmas és erőteljesen gyógyító módszer. Segítségével mély felismeréseid születnek arra vonatkozóan, hogy milyen kölcsönhatások működnek éppen most a szerelmi életedben. Felmérheted, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy éppen alakuló kapcsolatban, vagy azt, hogy milyen párkapcsolati csapdákat lenne érdemes elkerülnöd akkor, ha már melletted van a kedves. Itt megtudod azt is, mit szükséges meggyógyítanod magadban ahhoz, hogy végre megérkezzen a hozzád méltó partner.

Olvass tovább, és válassz időpontot itt >>>!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Rázd fel magad! Arról szól, mit tehetsz így, a tavasz kezdetén azért, hogy felkészülj a szerelemre, vagy felfrissítsd meglévő kapcsolatodat … (És van benne egy igazán felrázó videó is!)

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

lola’13 ápr 09 - 15:26

Sajnálom azt, hogy nem figyeltem rád, a te érzéseidre, hogy elfogult voltam, hogy azt akartam minden idődet és figyelmedet nekem add, hogy szeress akkor is ha elviselhetetlen vagyok a magam számára is. Most már tudom hogy azt vártam tőled, ami lehetetlen, ami egy ember számára sem lehetséges.

lola

Fruzsi’13 ápr 18 - 12:08

Sajnálom, hogy folyton kiborulok ha külön programot csinálsz magadnak. Olyankor rettenetesen szorongok, hogy már nem is szeretsz, mert máshol szeretnél lenni. Nem akarom, hogy úgy érezd, bezárlak. Vagy megfojtalak a szerelmemmel. Csak nagyon szeretlek és nagyon félek, hogy elveszítelek, pedig olyan sokat vártunk egymásra.
Tudom, hogy el kell engednem ezt a szorongást és félelmet. És azt is tudom, hogy ez a saját önbizalomhiányomból fakad. Sajnálom.

Fruzsi

Sarkadi Kriszta’13 máj 11 - 05:12

Kedves Iola és Fruzsi!

Köszönöm, hogy bátran megosztottátok az érzéseiteket itt, és megfogalmaztátok a bocsánatkérést.

Szeretettel,

Kriszta

ÉVA’13 dec 04 - 10:23

bOCSÁNATOT kÉREK

ÉVA

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim