Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Blog - Archivum


’11szept30
3 hozzászólás
Így teremts boldog párkapcsolatot!
Így teremts boldog párkapcsolatot!

A fiú felállt, és a rózsát a magas, szőke lánynak nyújtotta:
- Ezt neked hoztam.
- Hülye vagy?! – volt a válasz – Mit kezdjek most ezzel a rózsával? Még egy csomó helyre megyünk, azt akarod, hogy végig cipeljem?!
- Jó, akkor máskor nem hozok – lehelte csalódottan a fiú, miközben mindhárman továbbindultak.

A döbbenettől leesett az állam – hogy lehet ennyire durván visszautasítani egy ennyire kedves gesztust? Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy kiragadott pillanat kettőjük közös életének folyamatából, és sok előzménye lehetett ennek, ami esetleg megmagyarázhatja a lány viselkedését. Mégis, azon kezdtem el gondolkodni, vajon nem viselkedünk-e néha mindannyian így? Vajon képesek vagyunk-e észrevenni az örömet és a kedvességet abban, ahogy mások hozzánk fordulnak? Vagy annyira tele van a fejünk az elvárásainkkal, hogy inkább rágódunk azok nem teljesültén, mint hogy észrevegyük a körülöttünk megszülető apró csodákat?
 

Kategóriák: Együtt

’11szept25
7 hozzászólás
Szereted. Ő is szeret. Mégis ...
Szereted. Ő is szeret. Mégis ...

Ahogy az oly törékeny emberi szív mindenfajta törekvése, úgy a párkapcsolatok is állandó figyelmet és törődést igényelnek. De vajon mi a legjobb módja annak, hogy ezt a figyelmet ténylegesen megadjuk a kapcsolatunknak? A kevés szerencsések számára elegendő, ha rendszeresen elutaznak valahová kettesben. Mások pedig már ott tartanak, hogy intenzív párterápiára van szükségük ahhoz, hogy a kapcsolatuk életben maradhasson.

E két véglet között pedig itt vagyunk mi, többiek. Tisztában vagyunk vele, hogy kapcsolatunknak jól jönne egy erőteljes impulzus, ám azt is szeretnénk, ha ez nem lenne túl fárasztó, sőt, kifejezetten élvezetes lenne. Nos, ezen a ponton érdemes fontolóra venned mindazt, amiről ebben a bejegyzésben írok.
 

Kategóriák: Együtt

’11szept16
1 hozzászólás
Hogyan teremthetsz meghitt közelséget?
Hogyan teremthetsz meghitt közelséget?

Még a legmegértőbb ember sem képes arra, hogy folyamatosan úgy szeressen téged, ahogy arra az egód (a személyiséged) vágyik. Mindig lesznek alkalmak, amikor úgy érzed: a párod nem szeret, nem ért meg, nem értékel eléggé. Ha ennek tudatában vagy, hamarabb megérted, mi történik, és könnyebben megbocsátod, amit „elkövetett ellened”. Ilyenkor ahelyett, hogy megpróbálod őt rávenni arra, hogy a kedvedre tegyen, gondolkodj el azon, mindaz, amit átélsz szerelmi kapcsolatodban, hogyan tükröz valami olyasmit, ami tebenned zajlik. Amikor ezt megtalálod és rendbe rakod, váratlanul az öledbe hullik, amiről eddig úgy érezted, hogy nem kaptad meg a kapcsolatban.

Kategóriák: Együtt

’11szept12
4 hozzászólás
Mi az a „ragasztó”, ami összetart egy kapcsolatot?
Mi az a „ragasztó”, ami összetart egy kapcsolatot?

Vajon miért tartasz ki a párod mellett, még a legnagyobb nehézségek idején is? Mert szeretjük egymás – lehetne ez az automatikus válasz, és ez nyilván így is van. Ám te is megtapasztalhattad már, hogy vannak pillanatok (néha percek, órák, napok), amikor éppen "nem szereted" őt, mert valami miatt haragszol rá, vagy megbántott, vagy lehetetlenül viselkedett, vagy nem mondott igazat, vagy bármilyen más módon csalódás ért vele kapcsolatban. Vannak olyan időszakok, amikor látszólag egyre kevesebb az öröm, és egyre több a fájdalom. Ilyenkor mégis kitartasz mellette - vajon miért? Mi az, ami átvisz a nehéz helyzeteken, amikor úgy tűnik, nyoma sincs a szeretetnek, vagy legalábbis nagyon mélyen elrejtőzött? Miért maradsz, amikor mások hasonló helyzetben már rég tovább léptek volna?

Kategóriák: Együtt

’11szept02
4 hozzászólás
Így szeress, hogy szeressenek!
Így szeress, hogy szeressenek!

Amikor hónapokkal ezelőtt kiolvastam, és letettem kezemből a regényt, úgy éreztem, sok szempontból egy ideális világ leírását találtam benne. Elgondolkodtam azon, vajon mi szükséges ahhoz, hogy két ember úgy tudjon viszonyulni egymáshoz, mint a történet két főszereplője. Hogyan lehet ehhez a mély szerelemhez eljutni? Hogyan lehet ezt átélni? Mit érdemes elkerülni? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy valódi, egyszerre elköteleződést jelentő, és szabadságot adó szerelemre leljünk? Rendkívül sok minden jutott eszembe akkor, ezek közül a három legfontosabbat szeretném most veled megosztani.

Kategóriák: Szerelem

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim