Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 június
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mit akar a nő?

’10szept03
25 hozzászólás
Mit akar a nő?

Egy alkalommal ezzel a kérdéssel fordult hozzám valaki:

- Kriszta, szerinted mit akarnak a nők? Mit kéne tennem, hogy megkedveljenek, akikkel találkozom? Attól tartok, az, hogy ilyen vagyok, meg olyan, meg amolyan, az nem lesz nekik elég jó. Szerinted milyenné kellene válnom?
- Sohasem tudhatod, hogy mit akar valójában az a nő, akivel éppen találkozol – válaszoltam -. Sokszor még ő maga sem tudja. Ezért nem érdemes azzal próbálkoznod, hogy kitaláld, milyenné kellene válnod. Inkább azt fedezd fel, hogy ki vagy te; majd egyszerűen csak légy önmagad.

Ám később eszembe jutott, hogy úgy két hónapja Kudlik Ildikó blogjáról mégiscsak érkezett hozzám egy írás arról, hogy vajon mit is akarhatnak a nők. Újra elolvastam, és úgy éreztem, most ezt az igazat szóló, kedves humorral fűszerezett történetet szeretném megosztani veled. Íme:

Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az annak erdejében vadászott.

A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen. De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot kínált neki, feltéve, hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz kérdésre.

A kérdés pedig így szólt:

Mit akar valójában a nő?

Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott…

Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket: a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és az udvari bolondot … vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni.

Viszont mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak ő tudhatja a helyes választ. Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért.

Eljött a megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint beszélni a varázslónővel. Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte Artúrnak el kell fogadnia az árat.

A banya feleségül akart menni Gawainhez, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához.

Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet. Ám, amikor értesült a javasolt egyezségről, Gawain kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.

Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:

 

A nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.

Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült.

Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta.

De micsoda esküvő volt az … az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr. Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott. A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából.

Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt. A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni. Melyiket szeretné nappal és melyiket éjszaka?

Micsoda kegyetlen kérdés! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel?

Te hogyan döntöttél volna, mit választottál volna?

A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.

Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen. Mi ebből a tanulság?

Az, hogy nem számít, csinos vagy csúnya-e a nő … alapjában véve, ha nem élheti az életét, akkor boszorkánnyá változik …

(Forrás: www.ildikokudlik.hu)

Neked mi a véleményed? Tényleg ezt akarják a nők? Ismersz olyanokat (magadat is beleértve), akik urai (úrnői) saját életüknek? És ha ez sikerül, hogyan lehetünk saját életünk úrnői anélkül, hogy mindenáron uralmunk alá akarnánk hajtani a férfit? Mitől függ vajon, hogy az egyenlőség létrejön-e – megmarad-e - egy kapcsolatban?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót (a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat) ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Domján Mónika’10 szept 03 - 19:33

Hát, ez nagyon eltalált engem! Ha egy férfi így bánik velem, az mérhetetlen tiszteletet vált ki belőlem, és valami hihetetlen megkönnyebbülést érzek mellette. Igen, neki úgy vagyok jó, ahogy vagyok... Várom.

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Ágota’10 szept 03 - 19:33

Igen, én is ezt akarom. Ura lenni saját életemnek.
Szeretni egy férfit, aki egyenrangú velem.
Együtt nevetni, együtt ölelkezni, együtt sirni.
Ha meg van ez a harmónia, akkor a szivem-lelkem kiteszem, hogy kedvébe járjak.
Ha van akinek főzzek, süssek, szivesen, szivvel teszem.
Egyengetem az utját, ha ő is az enyémet.
Boldoggá tesszük egymást.
Ha viszont ez nincs meg, akkor sárkánnyá válok.
Ne feledjük, hogy mindig kettőn áll a vásár. Soha nincs olyan, hogy csak az egyik fél a hibás. Ezt tapasztalatból tudom. Most engem is elhagytak.
Ilyen még nem fordult elő.
Mindig én léptem. Most megtapasztaltam a másik oldalt is.
Bizony nekem is van mit tanulnom.

Ágota

Zsuzsa’10 szept 03 - 20:23

Igen, és a bizalom, az, hogy gyermek lehetsz vele újra, és odafigyel rád. Mi más, mint a szeretet:bizalom, szerelem, bőség. E hármon állva működnie kell egy kapcsolatnak. Megértés és alázat? És a türelem...

Zsu

Thurzóné G.Erika’10 szept 03 - 22:37

Nem mindig tudják a nők, hogy mit akarnak, hiszen engedelmességre tanították a szülői házban, és ahogy kilép az életbe, csak bizonyítania kell ,hogy alkalmas a különböző szerepekre. A párkapcsolat nélküli, karrierista nő, az aki talán tudja határozottan ,hogy mit akar valójában.

Zihuatanejo’10 szept 03 - 23:34

Az emberek (nők, férfiak) szeretnének az életük urai lenni, és vágynak arra, hogy elfogadják őket olyannak, amilyenek. De mi a csudát akarnak a nők???

Z

Pannika’10 szept 04 - 12:02

Nagyon nehéz!!A férfiak személyes sértésnek veszik,ha nem úgy alakulnak a dolgok,ahogyan ők szeretnék.Dühösek,néha még bosszúállók is.Nem akarják engedni,hogy a nők mást akarjanak,életük urai legyenek.
Bár vannak szerencsések ,akik ismernek más ,megértő férfiakat is,de ők a nagy kivétel!:)

Pannika

Margó’10 szept 04 - 18:14

Mit akar a Nő?... ugyan azt ,mint a férfi.őszinte kapcsolatra vágynak, egymás megbecsülésével, támogatásával ,de saját akarattal. Több, mint 40 éve egy idős nénitől hallottam, a kalapot mindig a férfi viseli, de Te segíts neki, hogy mikor melyiket.

Margó

Edit’10 szept 04 - 19:16

Rengeteget kellett tapasztalnom, de most már elmondhatom, hogy saját magam ura vagyok! Sőt, már tudok ebben másoknak is segíteni!

Edit

AnnaMária’10 szept 05 - 15:44

A Nő természetéből fakad, hogy aférfit akarja!Ura legyen életének,vagyis a biztonságot szeretetet,netán tiszteletet a férfitől elvárja.Egyenrangú társak csakakkor lehetnek, ha oda-vissza érvényesek az elvárások.Ha mindezt megkapja, akkor a férfinek nyert ügye van.A Nő lényege az odaadás, az átölelés, a gondoskodás, a szeretet, a kényeztetés.Mindezt , megadja, ha figyelnek rá! Még a nagyon sikeres Nők is lelkük mélyén ilyen gondolatokkal élnek.

ingyombigyom

Judit’10 szept 07 - 22:20

Amikor először olvastam ezt az írást, írtam egy pár sort arról, hogy számomra az életem uralása egy megfoghatatlan kifejezés, de hogy megismerem és elfogadom önmagam és ténylegesen élem az életem, az kivitelezhetőnek tűnik (idővel...).
Hát, ezek a sorok elszálltak az éterben. De legalább tovább gondolkozhattam rajta.
Szerintem az egyenlőség a kettősség tánca. Lépések, együtt.
Én akkor lettem banya, amikor elérhetetlen célt űztem, folyamatosan görcsöltem. A férjem hónapokig tűrte, aztán neki is előtört a zsémbes énje, mindketten szörnyűek voltunk. Hónapok teltek el, mire összeszedtük magunkat. Ez is egyenlőség, nem? :) Szóval az ember magát is elnyomhatja.

J.

Judit’10 szept 07 - 22:25

...hogy mindenáron uralmunk alá akarnánk hajtani a férfit?

A valakin uralkodás alapja az erőszak. Az erőszak pedig annyi, hogy akkor is megcsinálom, amit akarok, ha tudom, hogy nem akarod vagy nem jó neked.

J.

Árpád’10 szept 07 - 23:05

Szerintem ennek a kérdésnek a kulcsa is az a csoda , amit feltétel nélküli szeretetnek nevezünk. Valójában ennek nem is kéne csodának lennie,de sajnos a mei világban annyira ritka, hogy annak tűnik.
Hogyha én valakit feltétel nélkül szeretek, akkor nem akarom őt megváltoztatni,olyannak szeretem amilyen. Tehát élheti az életét úgy,ahogyan szereti.
Ha pedig mind a ketten így tudnak szeretni, akkor az nyilvánvalóan egy tökéletes kapcsolat, valószínűleg ez lenne a legtartósabb kepcsolat feltétele.
De szép is volna,ha mindenki képes volna erre!!
Ennek érdekében érdemes volna a valóban nehezen elfogadható,rossz tulajdonságainkon is változtatni!

Juhász Árpád

Kornélia Ágnes’10 szept 10 - 12:19

Verena Kast - Búcsú az áldozatszereptől c. könyvéből:
"Az áldozat és az agresszor ellenképe az életét önállóan alakító ember képe. Az ilyen ember egyesíti az áldozatvállalás, a sokszor elkerülhetetlen lemondás aspektusait az alkotni, formálni akaró, állhatatos agresszióval. {...}

Minden tudományág szemszögéből alaposan meg kell fontolnunk, milyen általános lépéseket tehetnénk, hogy az emberek önbecsülése helyreálljon. {...} Nagyon fontos, hogy a mindennapi életben megerősödjön az emberek önbecsülése, mert végső soron ettől függ, hogyan kezelik a szorongást és az agressziót {...} Annak, aki se áldozat, se agresszor nem akar lenni, gondosan ápolnia kell önértékelését."

Nelli

Erőss Máűria’10 szept 12 - 17:25

nna ez az
no egyéb komment
köszönöm édesdrága nővéreim
tsooközön

maris

Rózsa Sándor’10 szept 13 - 09:38

Miért is akarunk mi párkapcsolatban élni, ha mindketten (nő és férfi) a maga ura akar lenni? ez így nem működik - csak kompromisszumokkal, akkor meg nem lehetünk csak a magunk urai. Már egy közösség életének kell megfelelni. Ez nem működik a ma emberének. Ciccolina volt talán az első nő és politikus :) aki ezt felismerve hirdette a szabad szerelmet. Na de a mi társadalmunkban, az emberi vágyaink miatt még ez sem működik.

Hej, azok a boldog idők, de nagyon régen voltak. Az ősközösségre gondolok...

Sanyi

Szilvia’10 szept 28 - 22:25

Én csak annyit mondtam a férjemnek, hogy szeress, szeress úgy ahogy vagyok.
Én mindig dicsérem, hogy milyen jól néz ki, és az én szememben egy férfi akkor is férfi, ha könnyeket látok a szemében.
Ő szerinte egy férfi nem sír de még nekem sem engedi meg de már nem érdekel én sírok mert néha jó.Nő vagyok, anya, és ember.Én is csak annyit várok egy kapcsolattól, hogy elfogadjuk egymást.A mostani társadalmi nézeteket, felfogásokat csak egyszóval tudom leírni...félelem és ez megmérgezi az önértékelésünket, kapcsolatainkat, életünket.Én bele elfáradtam a félelembe.

Szillvi

Sarkadi Kriszta’10 okt 01 - 15:31

Kedves Szilvi!

Egyetértek veled - a sírás nagyon fontos: tisztít, gyógyít, megkönnyebbüléshez, tisztánlátáshoz vezet. Szomorú, hogy a férfiakat arra tanították: nekik nem szabad. Engem is erre tanítottak,így nőként nekem is évekbe tellett, míg megtanultam megengedni magamnak, hogy érezzek, sírjak, nevessek, haragudjak.

Az jó, ha belefáradtál a félelembe, és már nem hagyod, hogy hasson rád mindaz, ami kívülről jön. Szereted-e magad? És egyáltalán miért fontos ez? - ezzel a címmel írtam egy másik blogbejegyzést, amelyben az önbecsülés fontosságáról van szó, és arról, ha nem teszünk érte minden nap, bizony könnyen "ledarálják" a kívülről jövő hatások.

Sokszor azt gondolom, hogy épp azért van szükség kisebb-nagyobb közösségekre, és rendszeres találkozásokra, hogy támogassuk egymás a folyamatban, amelyben lehántjuk magunkról a félelmet, és visszaemlékszünk valódi önmagunkra. Szándékaim szerint október 29-én A szerelem visszahódítása című egész napos szeminárium megint egy ilyen alkalom lesz.

Szeretettel,

Kriszta

chris89’10 okt 16 - 20:06

Micsoda kegyetlen kérdés! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel?

Én erre azt válaszoltam volna, legyen mindíg önmaga, és önmagát adja....

Krisztián

chris89’10 okt 16 - 20:07

Persze éjjel nappal...

Krisztián

Törpilla’12 febr 09 - 22:19

Minden emberi kapcsolatban a tiszutelet a legalapvetöbb dolog. A gyermek es szülö közt, baratok közt, munkatarsak közt es termeszetesen a parkapcsolatban is, kortol es nem töl függetlenül. Ha ez megvan a többi gyermekjatek, hiszen akit tisztelek, nem csapom be, nem hazudok, nem csalom meg es igy tovabb. Mindennek alapja az egeszseges önbecsüles, önmagam tisztelete. Ha ez hianyzik, döl minden. Ha magamat tudom tisztelni, masok is fognak engem. Ha ezt elfogadjuk, a környezetünk is eszleli es alkalmazza. Bevalt recept. Ha tiszteletben tartom a paromat, szabad akarata van es ugy dönt, ahogyan ö akar. Nem fog visszaelni vele.

Törpilla

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim