Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 július
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mit akar a nő?

’10szept03
25 hozzászólás
Mit akar a nő?

Egy alkalommal ezzel a kérdéssel fordult hozzám valaki:

- Kriszta, szerinted mit akarnak a nők? Mit kéne tennem, hogy megkedveljenek, akikkel találkozom? Attól tartok, az, hogy ilyen vagyok, meg olyan, meg amolyan, az nem lesz nekik elég jó. Szerinted milyenné kellene válnom?
- Sohasem tudhatod, hogy mit akar valójában az a nő, akivel éppen találkozol – válaszoltam -. Sokszor még ő maga sem tudja. Ezért nem érdemes azzal próbálkoznod, hogy kitaláld, milyenné kellene válnod. Inkább azt fedezd fel, hogy ki vagy te; majd egyszerűen csak légy önmagad.

Ám később eszembe jutott, hogy úgy két hónapja Kudlik Ildikó blogjáról mégiscsak érkezett hozzám egy írás arról, hogy vajon mit is akarhatnak a nők. Újra elolvastam, és úgy éreztem, most ezt az igazat szóló, kedves humorral fűszerezett történetet szeretném megosztani veled. Íme:

Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az annak erdejében vadászott.

A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen. De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot kínált neki, feltéve, hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz kérdésre.

A kérdés pedig így szólt:

Mit akar valójában a nő?

Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott…

Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket: a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és az udvari bolondot … vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni.

Viszont mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak ő tudhatja a helyes választ. Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért.

Eljött a megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint beszélni a varázslónővel. Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte Artúrnak el kell fogadnia az árat.

A banya feleségül akart menni Gawainhez, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához.

Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet. Ám, amikor értesült a javasolt egyezségről, Gawain kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.

Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:

 

A nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.

Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült.

Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta.

De micsoda esküvő volt az … az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr. Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott. A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából.

Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt. A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni. Melyiket szeretné nappal és melyiket éjszaka?

Micsoda kegyetlen kérdés! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel?

Te hogyan döntöttél volna, mit választottál volna?

A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.

Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen. Mi ebből a tanulság?

Az, hogy nem számít, csinos vagy csúnya-e a nő … alapjában véve, ha nem élheti az életét, akkor boszorkánnyá változik …

(Forrás: www.ildikokudlik.hu)

Neked mi a véleményed? Tényleg ezt akarják a nők? Ismersz olyanokat (magadat is beleértve), akik urai (úrnői) saját életüknek? És ha ez sikerül, hogyan lehetünk saját életünk úrnői anélkül, hogy mindenáron uralmunk alá akarnánk hajtani a férfit? Mitől függ vajon, hogy az egyenlőség létrejön-e – megmarad-e - egy kapcsolatban?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót (a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat) ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Sándor’13 júl 26 - 11:08

Férfiként azt mondom, hogy a férfi ugyanezt akarja. Ha mindig csak a nőre koncentrálunk, hogy az mit akar, de a férfira nem, akkor elfeledkezünk a világ egyik feléről.

A férfi is ugyanezt akarja, és minden ember, gyerek, függetlenül vallástól, foglalkozástól, nemzeti hovatartozásról.

Ez egy egyetemes emberi igén, az intengritásom, belső autonómiám alapja.

Úgy néz ki, mint ha mindig csak a nők lennének ilyen szempontból szorult helyzetben, pedig a férfiak ugyanebben a helyzetben vannak, ugyanúgy elvárások, szemrehányások, vádak, követelések millióival kell szembesülniük, és gyakran azzal a követeléssel, hogy ők viszont ne legyenek önmaguk, hanem mindenben rendeljék alá magukat a nőknek.

Mondhatjuk megfigyelve az életet, hogy nem csak a nő az "áldozat", hanem ugyanolyan mértékben a férfi is.

Nyilván ezen kéne változtatni, nem csak a férfinek, hanem a nőnek is. Gondolom senki nem érezné igazságosnak, ha a férfi egyetlen dolga az lenne, hogy mindenben csak a nő igényeit ismerje el zokszó, ellenvetés nélkül, míg az övé a szőnyeg alá van seperve.

Egyetértés, ellenvélemény?

Sarkadi Kriszta’13 okt 30 - 12:43

Kedves Sándor!

Egyetértek veled. Szerintem minden probléma egycsapásra megoldódna, ha mindenki letenné az összes szerepet, és minden helyzetben önmagát adná.

Szeretettel,

Kriszta

Zoli’14 febr 27 - 21:24

Szerintem a nő férfit akar, akinek van önbecsülése, bátorsága, tisztában van a saját értékeivel, képes önálló döntéseket hozni stb... épp ezért tud rá felnézni. Az okos nő tudja, hogy egy kapcsolatban nem egyenrangú a férfivel... Ez nem elnyomást jelent, hanem alázatot. Ezért nehezebb egy nőnek a párkapcsolatban, de a férfinek sem könnyű. Olyan ez, mint a tánc. Harmónia van benne, a férfi vezet a nő rábízza magát, különbözőek a szerepek és a felelősség. Van kapcsolat ahol ezek a szerepek felcserélődnek, ezért van megzavarodva az egész világ... Amíg nincs párkapcsolat mindenki azt csinál, amit akar utána már család van és családfő vagy családnő, ki hogy szeretné. Talán ezért nem tetszik a család sokaknak...

Szép estét! Zoli

Ágnes’14 szept 10 - 23:54

Pannika Te elcseszett ringyó, férfi vagy, hogy ennyire tudod? Margónak van igaza, le a kalappal Margó előtt, osztom a véleményét, kedves.

Ági

Takács Attila’15 márc 08 - 20:27

Kedveseim, egy olyan férfi ír nektek, aki ebben soha nem volt jó, de gondolatai azért vannak a kérdésről.
1) Mindenki egy kicsit más, így tisztelve a történet felvetését, ez egy individualizmus korában élő nő vágya … lehet.
2) Mindenki egy kicsit más, így elég nehéz pár mondatban mindent összefoglaló „igazságot” írni.
3) Előre bocsátva, hogy Mindenki egy kicsit más, így belekezdek abba, ahogy én látom:
Mindenki szeret önmaga lenni, és egyre inkább szeretne önmagává válni, azzá az elrejtett, elnyomott, fel nem ismert önmagává, aki arra vár, hogy valaki meghívja azokra a szerepekre, amiket eddig a saját nőiességéből (férfiasságából) nem sikerült megélnie.
Tehát a nő elsősorban nő kar lenni – már, ha egészséges - , egyre inkább és egyre sajátosabban, egyre inkább a maga módján és erre egy olyan férfi mellett van lehetősége, aki meghívja erre. Aki ráérez, és akinek éppen arra a fajta nőiességre van szüksége, amire a nő vágyik …
Ui. Rám is mély benyomást tett Gawain lovagiassága és szabadsága :)

Attila

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim