Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Tudod-e, mi a különbség férfi és nő között?

’11febr10
30 hozzászólás
Tudod-e, mi a különbség férfi és nő között?

Az alábbi történeten remekül lehet mulatni, hiszen találó módon, finom humorral írja le, mi is zajlik olyankor, amikor férfiak és nők kommunikálni próbálunk egymással. Kérlek, semmiképpen se vedd túl komolyan, és olvasd élvezettel, hiszen a szórakoztatás a célja. (Dave Berry – humorista, újságíró – írását a Peers Network oldalon találtam, és gyorsan lefordítottam neked.)

Tegyük fel, hogy adott egy férfi – Roger -, aki vonzódik egy nőhöz, akit úgy hívnak, Elaine. Roger elhívja Elaine-t moziba – a lány elfogadja, és egész jól érzik magukat. Néhány nappal később a férfi vacsorázni hívja a nőt, és megint jól mulatnak együtt. Elkezdenek rendszeresen találkozni, és egy idő után már egyikük sem randizik mással.

Majd egy este, amint hazafelé autóznak, egy gondolat fut át Elaine elméjén, ő pedig – szinte gondolkodás nélkül – hangosan ki is mondja azt:

- Észrevetted, hogy ma este már pontosan hat hónapja járunk együtt?

Ekkor csend üli meg az autót. Elaine számára ez nagyon is hangos csend. Így gondolkodik: A fenébe, ezt lehet, hogy nem kellett volna mondanom. Talán túl szorosnak érzi a kapcsolatunkat; lehet, attól tart, hogy megpróbálom belerángatni valamiféle elköteleződésbe, amit nem akar, vagy amivel kapcsolatban még bizonytalan.

Roger közben ezen morfondírozik: Hű! Hat hónap?

Elaine pedig erre gondol: Végül is, én magam sem vagyok biztos benne, hogy egy ilyen kapcsolatot szeretnék-e. Néha úgy érzem, jó lenne, ha egy kicsit több szabadsággal rendelkeznék, hogy végiggondolhassam, vajon, tényleg azt akarom-e hogy ebben az irányban folytassuk, hogy ilyen nagy lépésekkel haladjunk … tulajdonképpen hová is? Továbbra is úgy fogunk találkozni, mint eddig? Vagy a házasság felé tartunk? Gyerekeink lesznek? Együtt éljük majd le az életünket? Készen állok vajon egy ilyen szintű elköteleződésre? Ismerem egyáltalán ezt az embert?

És Roger is gondolkodik: Akkor ez azt jelenti, hogy … lássuk csak … februárban kezdtünk el találkozgatni, közvetlenül az után, hogy megvettem az autót, ami azt jelenti, hogy … nézzük csak, mit mutat a kilométer-számláló? Te jó ég! Már rég olajcserére kellett volna vinnem a kocsit!

Közben Elaine: Hát igen, ez felzaklatta. Látom az arcán. Talán teljesen félreértem az egészet. Talán többet akar a kapcsolatunktól, több intimitást, több elköteleződést; talán megérezte – mielőtt még én magam megéreztem volna -, hogy fenntartásaim vannak. Igen, biztosan erről van szó. Ezért nem hajlandó semmit sem mondani a saját érzéseiről. A visszautasítástól tart.

Roger pedig: És újra meg kell velük nézetnem a sebességváltót is. Nem érdekel, mit mondanak azok az idióták, de még mindig nem működik tökéletesen. És jobban teszik, ha ez alkalommal nem próbálják meg a hideg időre kenni az egészet. Hol van itt hideg? Harminc fok van árnyékban, ez pedig úgy vált, mint egy istenverte kukásautó! Én meg háromszázötvenezret fizettem azoknak a mindenre alkalmatlan tolvajoknak!

Ezalatt Elaine: Most haragszik. És én nem is hibáztatom ezért. Én is haragudnék. Ó, istenem, annyira bánt, hogy kiteszem őt mindennek, de nem tehetek róla, hogy így érzek. Egyszerűen csak nem vagyok biztos magamban.

Roger pedig: Nyilván arra hivatkoznak majd, hogy a garancia csak három hónapra vonatkozott. Pontosan ezt fogják mondani, azok a szemétládák!

Elaine: Talán csak túl idealista vagyok, és még mindig a fehér lovon érkező hercegre várok, miközben itt ülök egy tökéletes és kedves ember mellett, akivel szeretek együtt lenni, aki valóban fontos nekem, és akinek úgy tűnik, én is tényleg fontos vagyok. Egy olyan ember, akinek önző, kislányos, romantikus képzelgéseimmel most fájdalmat okoztam.

Roger: Garancia? Garanciát akarnak? Hát majd adok én nekik garanciát! Megfogom a rohadt garanciájukat, és feldugom …

- Roger – mondja ekkor Elaine hangosan.
- Mi van? – néz rá riadtan Roger.
- Kérlek, ne kínozd magad ezzel – rebegi Elaine, és a szemét ellepik a könnyek. – Talán sohasem kellett volna … ó, istenem, én annyira … - de a zokogástól nem tudja folytatni.
- Mi van? – kérdezi Roger.
- Tiszta bolond vagyok – zokogja Elaine. – Úgy értem, tudom, hogy nincs semmiféle herceg. Tényleg tudom. Ez merő ostobaság. Se herceg, se ló.
- Nincs ló? – kérdezi Roger.
- Azt hiszed, őrült vagyok, ugye? – kérdezi Elaine.
- Nem! – mondja Roger, aki örül, hogy végre tudja a helyes választ.
- Csak arról van szó …, az a helyzet, hogy …. szükségem van egy kis időre – mondja Elaine. Aztán 15 másodperces szünet következik, miközben Roger a lehető leggyorsabb gondolkodásra késztetve agysejtjeit, megpróbál előállni egy biztonságos válasszal.
- Igen – mondja végül. Elaine ettől mélyen meghatódik, és Roger kezéért nyúl.
- Ó, Roger, tényleg így érzed? – kérdezi.
- Így? Hogy? – kérdi Roger.
- Hát az idővel kapcsolatban – mondja Elaine.
- Ó – mondja Roger – igen.
Elaine ekkor teljesen feléje fordul, és mélyen a szemébe néz, amitől Roger kissé ideges lesz, mert nem tudja, mit fog most mondani, különösen, ha megint szóba hozza a lovat.
- Köszönöm, Roger – szólal meg végül Elaine.
- Köszönöm – mondja Roger.  

Majd hazaviszi a lányt, Elaine pedig ráborul az ágyra, és ez a megtört, megkínzott lélek hajnalig zokog, megállíthatatlanul. Amikor Roger hazaér, fog egy zacskó chips-et, bekapcsolja a tévét, és azonnal elmerül egy teniszmeccs újrajátszásában, ami két cseh játékos között zajlik, akikről korábban sohasem hallott. Elméje leghátsó zugából egy halk hang arról próbálja meggyőzni, hogy valami nagyon fontos dolog történt ott a kocsiban, ám Roger szinte teljesen biztos benne, hogy sohasem fogja megérteni mi is az, ezért úgy dönt, jobb, ha nem is gondolkodik rajta. (Egyébként ez a hozzáállása az éhínséggel kapcsolatban is.)

Másnap Elaine felhívja a legjobb barátnőjét, talán még egy másodikat is, és hat teljes órán keresztül tárgyalják a történteket. Részletekbe menően, alaposan kielemeznek mindent, amit Elaine mondott, és mindent, amit Roger mondott. Újra és újra górcső alá vesznek minden egyes szót, minden egyes mondatot, és minden egyes mozdulatot, azt kutatva, lehet-e valaminek esetleg más jelentése, mint amire eredetileg gondoltak.

Hosszasan tárgyalják a történteket: hetekig, vagy talán hónapokig is, anélkül, hogy végső következtetésre jutnának, és anélkül, hogy beleunnának.

Ezalatt Roger egy napon egy Elaine-nel közös ismerősükkel teniszezik. Az egyik szerva előtt megáll, elgondolkodva összevonja a szemöldökét, és megkérdezi:
- Figyelj, Norman, volt valamikor Elaine-nek egy lova?

A különbség férfi és nő között

Ha most nem érted, hogy ez a fotó mit keres itt, nézd meg jobban: ez is azt ábrázolja, mi a különbség férfi és nő között: a kapcsolótábla fenti része a férfiak, az alsó pedig a nők működését szimbolizálja …

Meggyőződésem, hogy akkor tudunk igazán jól mulatni ezen a történeten, ha elfogadjuk: igen, bizonyos helyzetekben ilyenek vagyunk. Megfigyelheted, hogy amint képes vagy önmagadban, vagy valaki másban elfogadni valamit, ami korábban zavart, az a dolog elkezd megváltozni, átalakulni, és egyszer csak teljesen eltűnik.

Most pedig írd meg a hozzászólások között: hogy tetszett ez az írás? Észrevetted már magadon is, hogy időnként úgy viselkedsz, mint Elaine vagy Roger? Sikerült-e rajta nevetned, vagy inkább kritikának, gúnyolódásnak érzékelted? A sztori és a kép alapján hogyan fogalmaznád meg a különbséget férfi és nő között?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót

(a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat)

ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Rozália’11 febr 10 - 14:53

Jót derültem ezen a történeten, sosem hittem volna - 61 évesen sem -, hogy tényleg ennyire másképpen működünk, gondolkodunk, de biztosan így van.

Rozália

Gabriella’11 febr 10 - 15:14

Vajh mivel lehet a férfiakat ki / be kapcsolni? :-)

Gabriella

Domján Mónika’11 febr 10 - 15:15

Hűha! Nem mintha nem tudtam volna erről a különbségről, mégis újra és újra elfeledkezem róla. Most is segített átgondolnom egy-két közelmúltbeli történést, amelyet valószínűleg túlbonyolítottam... Köszönöm, jókor jött!

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Laca’11 febr 10 - 16:06

Pontos :)

Zsóka ’11 febr 10 - 16:07

Értem és hiszem is, csupán tapasztalatból, hogy másképp jár az agyunk !Sokszor kérdezek valamit és Ő egészen mást válaszol, mint, amit meg akarok tudni ! Nem azért, mintha nem figyelt volna rám, hanem , félne kimondani, amit várok. Valóban fél ?

Zsóka

Sarkadi Kriszta’11 febr 10 - 16:37

Kedves Zsóka!

Épp ez az, hogy kérdezünk valamit, és már azt is tudjuk, hogy mi lenne a válasz. Sokszor nem adunk időt, lehetőséget a másiknak, hogy megfogalmazza, mit gondol valójában, mert azt szeretnénk, hogy azt mondja, amit hallani akarunk.

De az is lehet, hogy egy olyan félreértés zajlik, amit a történetben is olvashatsz: a férfi arcán tükröződő érzelmek valami egészen más témához kapcsolódnak ...

Szeretettel,

Kriszta

csakúgy!’11 febr 10 - 17:30

Azért én úgy gondolom, a férfiak mégsem távirányitóval müdködnek))))

Judit

András’11 febr 10 - 19:56

Az igasság az hogy35 év házzaság után,elmondhatom ,valoban a nök érzelmi világa sokkal összetetebb de az is igaz hogy neminden férfi egyforma,mert ha valóban szeresük azt a személyt aki melletünk van sokszor beláthatunk ,érzelmi világába és kitalálhtjuk amire szíve vágyik. Aörténet anyiban komikus hogy valóban vannak férfiak akiket ,a kocsijuk vagy netalán a hobbiuk joban érdekel mind az aki mellte van.

andris56

Mary:-))’11 febr 10 - 21:10

Nos én nem régen néztem meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM
Ezen is nagyon jót derültem.
Mindenkinek szeretettel ajánlom.
Meglepő, de igaz!:-))
Puszi Mindenkinek:-))

Mary:-))

whitemagica’11 febr 10 - 21:20

Köszönöm drága Kriszta, épp készültem túlbonyolítani, de hát épp időben szóltál rám :) Az angol nyelvű eredetijét hol lelhetném fel szívesen megosztanám a kedvesemmel, hátha... :)
mindenkinek ölelés

Enikő’11 febr 10 - 23:00

Én is a túlbonyolítás "nagymestere"vagyok. nyuszika és a medve talicskája-szindróma.

Enikő

Erdei Zta’11 febr 11 - 05:18

Szia Kriszta!
Ez annyira találó, hogy a legmélyebb humorát az adja, mennyire valóságos. Sokat okultam belőle, és elraktározom az agyamban, mint fontos tudnivalót. Köszi!

Zita

Zsu’11 febr 11 - 08:49

Szia Kriszta !
Nagyon jó ez a történet!
Mi nők tényleg hajlamosak vagyunk a dolgok mögé mást gondolni és aztán a barátnői fecsegésben már "tudjuk is" mi az amit a férfi gondol....pedig dehogy :-). Én is voltam már igy aztán tisztázódott a helyzet és próbálom ezt kerülni....no de NŐBŐL vagyok és agyamban nekem is sok a "kapcsológomb" :-)...dolgozom rajta folyamatosan.

Zsu

Sarkadi Kriszta’11 febr 11 - 09:02

Kedves WhiteMagica!

Itt találod az angol eredetit: http://href.hu/x/eiwl. Sok sikert hozzá!

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 febr 11 - 09:22

Kedves Mary!

Köszönöm a video ajánlást, tényleg zseniális! Könnyesre nevettem magam Mark Gungor tízperces előadásán, amely arról szól, mi a különbség a férfi agy és a női agy között. Ugyanolyan kedves humorral hívja fel a figyelmünket néhány fontos dologra, mint a blogbejegyzésben olvasottak. De kéretik itt is lazán, humorral megközelíteni a hallottakat! A link még egyszer: http://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM. Az igazából Szerelem YouTube csatornáján is feltettem a kedvencek közé.

Szeretettel,

Kriszta

Zsuzsy’11 febr 11 - 15:32

Sziasztok, Mindenki!
Jót mosolyogtam, bár úgy gondolom sarkítva van, igaz karikatúra, hát annak valódi. Valóban el kell fogadni, másképpen működik az agyunk és ebből jó kis flörtölés is lehet...ha kimondjuk akkor jobban kijön a humor. Filmben is jól ki lehetne domborítani az ilyen különbözőségeket..

Zsuzsy

Alex’11 febr 13 - 18:50

Jesszus, ezek hat hónapig már csak kizárólag egymással találkoznak, és csak ennyire jutottak el? Hát megalszik ezeknek a szájában a tej? Iszonyat. Ez olyan, mintha lassított felvételre állították volna az életüket.
Egy férfi nem lehet ennyire muja. Vagy igen? És a nők, ennyire nem tudják kimondani a gondolataikat? Hát, lehet...
Szóval, én nem vettem volna észre, hogy ilyenek az emberek? Én azt hittem, hogy egy másfajta világban élek. Most lehet, hogy tévedtem?
Most komolyan, az emberek többsége ilyen, szerintetek?
Uhh.

Alex

Sarkadi Kriszta’11 febr 14 - 12:51

Kedves Alex!

Talán túl komolyan vetted a történetet, pedig ez egy karikatúra, sok humorral. Semmiképpen sem arról szól, hogy minden nő mindig ilyen, és arról sem, hogy minden férfi mindig ilyen. Bennem az fogalmazódott meg, miközben olvastam, hogy igen, alkalmanként a nők hajlamosak arra, hogy túlbonyolítsák a dolgokat, és igen, néha a férfiak hajlamosak arra, hogy érzéketlenek legyenek. Ám e felismerésnek nem az a célja, hogy ebből újabb ítéleteket gyártsunk, és újabb elvárásaink legyenek arról, hogy kinek, miben kellene megváltoznia. Én inkább arra törekszem, hogy magamhoz öleljem és szeressem a nőt, aki vagyok (még olyankor is, amikor túlbonyolítok), és magamhoz öleljem és szeressem a férfit (még akkor is, ha néha érzéketlennek tűnik).

Szeretettel,

Kriszta

Anna’11 febr 17 - 10:17

Nagyon tetszett a történet! Tipikus! Jézusom, hány, meg hány napot töltöttem én is fiatalabb koromban bonyolult agyalással! És közben az akkori párom valóban csak tévézett. :) De én még azt is sértésnek vettem, hogy ő miért nem agyal, úgy, mint én. Nem is érdeklem? :) Hát igen, azt gondolom, ahogy talán öregszik és bölcsül az ember, úgy ezek csökkenni látszanak. De még mindig jellemző rám is az effajta túlkombinálás. De nagyon igyekszem többek között ehhez is felnőni és megtanulni a valódi elfogadást. Még csak 29 éves vagyok, talán lesz elég időm. :) Azt gondolom, hogy valóban ami a legfontosabb egy hosszabb kapcsolathoz: az elfogadás. Nincs is talán ennél fontosabb.
Szóval jó volt az írás nagyon! Jót nevettem közben. Köszönöm! ;)

Anna

Andi’11 febr 21 - 15:18

Kedves Krisztina!
Nagyon tetszett ez az írásod is, végig mosolyogtam rajta. Én is azt hiszem olyan vagyok mint a főhősnő:)
Valahol azt olvastam, ha azt akarjuk, hogy a férfi figyeljen ránk, szőjjük bele a mondanivalónkba a "cici, átigazolás, lóerő" szavakat:) Azt hiszem ebben a helyzetben beválhatott volna.:)
És ha nem haragszol ez uton szeretném felhívni a figyelmed egy elfogadással kapcsolatos levelemre amit a "Szeretlek, de..." cikkednél írtam és örülnék ha reagálná rá.
Előre is köszönöm: Andi

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim