Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bölcsen cselekszel, ha imádod a nőt

’10aug27
22 hozzászólás
Bölcsen cselekszel, ha imádod a nőt

Amikor Arjuna Ardagh írását először elolvastam, mélyen meghatódtam, és azonnal tudtam, hogy ezt egyszer lefordítom, hogy hozzád is eljusson. Egy őszinte írás egy férfi tollából, amely egyszerre szól a férfiakhoz és a nőkhöz. Mindketten jobban érthetjük önmagunkat és a másikat általa. Íme:

„Néhány napja, miután egy különösen csodálatos estét töltöttem a feleségemmel, Chamelivel, az alábbiakat írtam a Facebook oldalamra, mielőtt ágyba bújtam:

Életem során számtalan kiváló mesterrel találkoztam. Bőven volt tanításaikban részem. Ám egyikük, egy pillanatra sem közelíti meg az asszonyt, aki most az ágyamban alszik. A házasságom lett a gurum, a megváltásom, a múzsám, az ajtó, melyen át beragyog az isteni fény.

Amikor másnap felkeltem, sok kedves hozzászólást találtam az oldalon, ahogy máskor is. Az egyik férfi elég bátor volt ahhoz, hogy sebezhetőségét is vállalva így fogalmazzon:

Köszönöm Arjuna, hogy ezt leírtad. Most rajtam áll a döntés, hogy irigykedjek rád, amiért neked van, ami nekem nincs, vagy válasszam inkább azt, hogy „én is ezt akarom” – hiszen megmutattad, hogy lehetséges.

Nagyon megérintett ez a néhány szó.

A következő napokban több hasonló üzenetet kaptam őszinte, sebezhető, ritka és bátor férfiaktól. Különböző módon, de mindannyian ugyanazt kérdezték:

Olvastam, amit a Facebook-ra írtál. Én is el akarok jutni ide. Kérlek, mutasd meg, hogyan.

Így aztán nekifogtam, és most itt van. Egy rövid összefoglaló arról, hogyan imádjuk a nőt, és miért ez a legbölcsebb dolog, amit egy férfi tehet. Először is bánjunk el néhány nagyon is érthető kifogással, amelyek talán most felmerülnek benned. Én is ismerem mindegyiket.

1. A nőkkel való kapcsolataimban megsebződtem és tönkrementem.

Én is, drága barátom, én is. A szüleim négy éves koromban hatalmas veszekedések közepette elváltak, és én az anyámmal nőttem fel. Ő megtett minden tőle telhetőt, hogy megfelelően ellásson engem, ám boldogtalan volt és labilis. Amikor tizenévesen elkezdtem lányokkal találkozgatni, észrevettem, hogy hatalmas ellenállás, rengeteg félelem van bennem, és nagyon távolinak érzem a nőket.

2. Arjuna, te szerencsés vagy. Elbűvölő a partnered. Az én asszonyom nem olyan, mint Chameli.

Erre a kérdésre nincs végső válaszom. Tényleg tűnhet úgy, hogy szerencsés vagyok, mert találtam egy csodálatos asszonyt, de hadd meséljem el, hogyan történt. Életem során számtalan sokkal kevésbé szerencsés kapcsolatot is átéltem. Én is megtapasztaltam a női viselkedés manipulatív oldalát: az áldozatot, a dühöst, a bosszúállót. Néhány héttel azelőtt, hogy a feleségemmel, Chamelivel találkoztam volna, egy mélyreható változás zajlott le bennem, amely – ebben biztos vagyok -, mindenki mással is megtörténhet.

3. Egyáltalán nincs partnerem, és kétlem, hogy valaha találkozni fogok az igazival.

Együtt lenni valakivel anélkül, hogy imádnánk őt, vagy egyedül lenni, tulajdonképpen ugyanannak a helyzetnek két oldala: megérezted vagy megtapasztaltad a nők szerelmében rejlő lehetőséget, és többet akarsz belőle. A megoldás ugyanaz.

4. Úgy érzem, hogy bezárult a szívem. Sokat időzöm a gondolataim között, az elmémben, és fogalmam sincs arról, hogy milyen imádattal viseltetni valaki iránt.

Mindannyiunk számára itt kezdődik el a valódi utazás, amikor felismerjük, hogy nem tudunk szeretni. És ekkor jön a nagy kérdés, amit fel kell tenned magadnak, barátom: Jó ez nekem így? Nem számít, mennyi pénzed van, vagy hány ismerősöd jelölt be a Facebook-on, nem számít, milyen szép házban laksz, nem érdekes, mekkora autót vezetsz, sem az, hogy mennyire feltűnő a partnered mellbősége, sem pedig, hogy mennyit meditálsz és milyen spirituális vagy … csak ez: Szerettél-e valaha igazán, mindent odaadva, védtelenül? Ha nem – és itt kell nagyon őszintén válaszolnod magadnak -, rendben van ez így? Rendben lévőnek találod, hogy egy nap meghalsz anélkül, hogy szíved ajándékát bárkinek is odaadtad volna?

Nyolc vagy kilenc évvel ezelőtt én feltettem magamnak ugyanezt a kérdést. Nyers, sebezhető, egyszerű és valódi részem válasza az volt, hogy nem. Ez így nincs rendjén. Ha egy nap meghalnék anélkül, hogy teljes szívemből szerettem volna, úgy érezném, nem éltem teljes életet.

Sok-sok évvel ezelőtt, Balira utaztam a szabadságom idején, egyedül. Ott összebarátkoztam más utazókkal, és közösen béreltünk egy terepjárót, hogy körbejárjuk a szigetet. Felautóztunk a sziget legmagasabb pontjára, ahol általában nem járnak turisták. A vezetőnk elvitt minket az egyik legszentebb templomhoz. Hatalmas téglafal vette körül, amin egy feldíszített kapun keresztül lehetett belépni.

Miután levettük a cipőnket és sálakkal burkoltuk be a fejünket, mindannyian beléptünk a kapun. Bent egy kis udvart találtunk, és egy újabb falat, egy újabb kapuval. Miután füstölőket gyújtottunk, és valamennyit adakoztunk, átléptünk a második kapun. Megengedték, hogy még egy falon átvezető bejáraton bemenjünk, de többet nem. A középen elhelyezkedő istenséget összesen tíz fal vette körül. A hindu vallásúak elmehettek egészen a negyedik falig. Akik kifejezetten ezt az istenséget szolgálták, az ötödik falon is átléphettek, és így tovább. Az istenséget egyedül azok közelíthették meg teljesen, akik az egész életüket az ő szolgálatának és imádatának szentelték. Mindenki más meg kellett, hogy álljon valahol, és sohasem találkozhatott a legbelső szentély csodájával.

Valójában nem vagyok híve annak, hogy szobrokat imádjunk és szolgáljunk, ám amit ott láttam, egy gyönyörű szimbólum, ugyanis a nők szíve pontosan ilyen. Minden nő szívének mélyén az isteni nőiség rejlik. Ott van minden, ami csodálatos, ami kedves, ami inspiráló – minden nőben, mindig, mindenhol. Az összes nő szívének a közepén a bölcsesség, az inspiráció, a szexuális kívánatosság, a simogató, gyógyító szeretet esszenciáját találod. Az esszenciáját mindennek. Ám mindezt – jó okkal – koncentrikusan elhelyezkedő falak védik. Ahhoz, hogy a falakon egyre beljebb juss, fokozatosan növelned kell az odaadásodat, és amint ez megtörténik, áldásban részesülsz. Ez nem olyasmi, amit szóbeli megállapodások révén elintézhetsz egy nővel. Ő nincs is tudatában annak, hogyan nyissa ki ezeket a belső kapukat. Az imádatban kifejeződő láthatatlan varázslat tárja szélesre őket.

Ha a legkülső falon kívül állsz, pusztán azzal találkozol, amivel a többi szerencsétlen férfi: pornográfiával. Percenként egy bizonyos összegért, megpillanthatod a mellét, talán más testrészeit is, és kielégítheted magad, miközben szíved mélyén szerelemre vágysz.

Belépve az első kapun, már részesülhetsz valami másban. Amikor rád néz majd, különös csillogást veszel észre a nő szemében. Szemérmesen válaszol a kérdéseidre. Finoman érezteti veled, hogy van itt még sokkal több is, ami rád vár.

Ha megajándékozod őt az elköteleződéseddel, a figyelmeddel, és az imádat apró csíráival, átléphetsz a következő kapun, és ő megnyitja neked a szívét. Megosztja veled a bizonytalanságait, sebzettségét, és legmélyebb vágyait. Sok férfi visszalép ezen a ponton, mert felismerik, hogy az ár, amit fizetniük kell azért, hogy még mélyebbre menjenek, túl magas ahhoz képest, amit hajlandóak megfizetni. Elkezdik megérezni a felelősség súlyát. Ám azok, akik vállalják, hogy átlépnek a következő kapun is, ajándékba kapják a nő

  • hűségét;
  • hajlandóságát arra, hogy kitartson mellettük, bármi is történik;
  • hajlandóságát arra, hogy felnevelje a gyerekeiket;
  • figyelmét a beszélgetésekben; és ha igazán szerencsések, talán még azt is, hogy néha összeszedje utánuk a piszkos zoknikat.

És ez így folytatódik. Talán most már érted a lényegét.

A középponttól számított második fal környékén a nő leereszti személyiségének fátylait, és megmutatja neked, hogy emberi lényként egyben átjáró is egy sokkal hatalmasabb világba. Megmutatja neked a haragot, amely nem az övé, hanem minden asszonyé. Felfedi előtted a türelmet, amely szintén egyetemes. Beavat bölcsességébe. Ezen a ponton megtapasztalhatod a női archetípusokat, melyek istenként és istennőként, minden hagyományban megjelennek.

Majd pedig a középpontban, a legbelső szentélyben odaadásod minden szintjén egyszerre csak elárasztanak az ajándékok. Felfedezed a nőiség esszenciáját, és egy nem feltétlenül romantikus, mégis megszentelt módon felismered, hogy bármelyik nővel eljuthattál volna ide, ha hajlandó lettél volna a beavatás minden lépcsőjét végigjárni. Minden nőben ott van a többi, és az összes nőben ott van mindegyik. Amikor teljes szívedből szeretsz egy nőt, és lényének esszenciájával kapcsolódsz, az egyetemes női isteni tűzzel találkozol. Ez tesz gyönyörűvé minden nőt, akit a történelemből ismerünk. Ez a ragyogás árad Mona Lisából, Dante Beatricéjéből, és igen, Penelope Cruzból és Heidi Klumból is. Felfedezed azt az összetevőt, amely minden férfit arra késztet, hogy beleszeressen egy nőbe.

Amikor megtanulod, hogyan figyelj oda erre a női esszenciára, leborulsz a földre, könnyek csorognak az arcodon és azon csodálkozol, hogyan történhetett, hogy akár csak egy pillanatig is azt hitted, hogy mindez automatikusan jár neked.

Szóval, kedves barátom, érted, amit mondok? Ha sikerült felfognod, akkor talán most felmerül benned a kérdés: De hogyan jutok el onnan, ahol most vagyok, oda, amiről te írsz?

Ennek sokféle módja van, de megosztok veled két dolgot, amelyek mentén elindulhatsz.

Először is tedd, amit én, és – bármilyen furcsán hangzik is - az otthonodban készíts egy oltárt az isteni nőiségnek. Csak női szimbólumokat helyezz el rajta. Én kitettem az alábbi képet: Dante Gabriel Rossetti: Angyali üdvözlet. Keress rá az interneten, és érteni fogod, miért. Kitettem Quan Yin szobrát. Ott van egy yoni alakú kő, és Georgia O’Keeffe egy festménye. Rendezd be az oltárodat csupa olyasmivel, ami a nőiségre emlékeztet, és minden nap tölts el előtte pár percet azzal, hogy kifejezed a hódolatodat. Igen, minden nap, a hódolatodat. Az imádatodat, a csodálatodat, az odaadásodat. Szórd tele rózsaszirmokkal. Olvass fel verseket. Ajánlj fel mindent, és kérd meg őt, hogy fedje fel előtted legbelső lényegét. Meglásd, mindez csodákat művel: akár egyedül vagy, és arra vársz, hogy találkozz végre az igazival; akár kapcsolatban vagy és szeretnél mélyebben kapcsolódni az asszonyoddal.



A másik lépés, amit megtehetsz az, ha kialakítod azt a szokást, hogy az asszonyodnak – vagy bármely nőnek – naponta tízszer elmondasz valamit, amit csodálsz benne. Például: Imádom, ahogy nevetsz. Tetszik a samponod illata. Gyönyörű színe van a szemednek.

Természetesen a megfelelő helyen mondd a megfelelő dolgot. A kedvesednek egészen merész kijelentéseket is tehetsz, de mindenki mással meg kell húznod a határokat. Kommunikációdat az határozza meg, hogy melyik kapunál találod magad. Ha például az élelmiszerbolt pénztárosának azt mondod, hogy milyen szépen gömbölyödik a keble, az inkább minősül zaklatásnak, mint őszinte elismerésnek.”

(Forrás: www.arjunaardagh.wordpress.com.)

Nos, mit érzel most? Hogyan hatott rád az írás? Milyen üzenetet hordoz számodra a nőkről? És a férfiakról? Éltél már át ilyet – fordult feléd már férfi ekkora odaadással? És a férfiakat is kérdezem: egyetértesz a leírtakkal? Van olyan nő az életedben, akinek sikerült legbelső lényegével kapcsolatba kerülnöd? Mit kellett ehhez megtenned vagy elengedned?


Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót (a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat) ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Veronika’10 aug 27 - 13:16

Köszönöm!!!

V.

Móni’10 aug 27 - 14:14

Köszönöm Kriszta, már megint gyönyszemre találtál. Nagyon tetszik az írás. Köszönöm, hogy vannak ennyire tudatos férfiak. A határok meghúzása pedig biztos nagyon nehéz egy férfi számára. Erre tapasztaltam szép példát nemrég Nigel Shawnál. Ő taníthatná is.

Anna’10 aug 27 - 14:48

Annyira lenyűgözött amit küldtél, hogy nem is tudom mit írjak rá. Egyébként pedig elfogott a zokogás olvasás közben. Sajnos nem éltem át még ilyet, ekkora odaadást, kisebbet sem.

DeMo’10 aug 27 - 15:59

Nagyon megfogott, mindjárt tovább is küldtem Életem Párjának. Kiváncsi leszek az ő visszajelzésére, mert nem egy romantikus alkat, ill. nem hagyja, hogy kijöjjön belőle, sok minden elfojt magában és szeretném, ha nyitottabb lenne az érzelmeire. Köszönöm

M.

Ari’10 aug 27 - 17:44

Nagyon Szeretnék Rátalálni Egy igazi KÉZRE,AMELY MEGSIMOGAT,ÁTÖLEL,BECÉZ.....

A

szundi’10 aug 27 - 23:52

Soha nem hittem volna életem során hogy valaki akit nem ismerek tudja hogy milyen az mikor valaki boldog és boldogtalannak lenni,a sorok melyeket elolvasván előjönnek az érzések melyek nem igazán tiszták,és talán az ember azt érzi hogy "minden ember ugyan ezt érzi"? mert én igen
soha nem voltam boldog és soha nem kaptam annyi szeretet vagy odafigyelést a másiktól hogy a gyönyört átadjam egy másik embernek,
én mindig csak adok és adok.
22 évesen sokat tapasztaltam és fáj hogy ez az igazság.

A’10 aug 28 - 01:43

Csak kérdezem - mert nagyon tetszett az írás - a férfiak lelke nem ugyanilyen? Az nem ugyanilyen végtelen kincsestára a boldogságnak és a bölcsesség túláradó gazdagságának?
Remélem, nem voltam szentségtörő...

A

Domján Mónika’10 aug 28 - 22:14

Szerintem a férfiak lelke is kincstárhoz hasonlatos, csak ők jobban őrzik, saját maguk elől is rejtik azt. Nekünk, nőknek kell segítenünk nekik abban, hogy hozzáférjenek. Tudniillik nekünk könnyebb, mert erősebbek vagyunk. És mindkettőnknek jobb, ha ezt tudomásul vesszük.

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Sarkadi Kriszta’10 szept 03 - 22:02

Teljesen egyetértek Domján Móni megfogalmazásával, örülök, hogy ilyen szép szavakkal leírtad helyettem, amit én is gondolok. A jó hír az, hogy léteznek is olyan férfiak, akik megértik ezt és lehetővé teszik a nők számára, hogy a mindkettejük lelkéhez vezető kapukat finoman kinyissák.

Vasárnap a Vegetáriánus Fesztiválon három bátor, nyitott, és rendkívül vonzó férfival is találkoztam, akik szerelmi és párkapcsolati tanácsadásra jelentkeztek be, és nekem megengedték, hogy egy pillantást vessek mindarra, ami legbelül rejlik. Bízom benne, hogy ugyanezen a módon fordulnak a mellettük lévő szeretett nőhöz is - ha igen, sok csodát élhetnek át együtt!

Kriszta

Rózsa Sándor’10 szept 05 - 19:20

ez szép ahogy le van írva, csakhogy mi (nők és férfiak) emberek vagyunk nem istenek...

szép, h meg kell küzdeni, harcolni a nőért és imádjuk mint egy istennőt.. nah :) de akkor én mint férfi csak pincsi kutya vagyok? mert ugyanezt vissza nem kapom! csak kihasználnak és sárba tipornak a nők és az érzéseimet semmibe veszik..

ezek után miért is törném magam egyetlen nőért is? ha szex kell mindig találok valakit.

nem érdemes ennyi energiát egyetlen ismerkedésbe se egyetlen nőbe sem fektetni a fentiek miatt.. engem már megtanítottak erre a nők.

ránk férfiakra sosem kíváncsiak. ne mondja senki se nekem h az ha szexel a nő velem akkor meg lettem jutalmazva mert már a nagy imádatom miatt megérdemlem... mintha a szex a nőnek csak egy feladat, egy munka lenne ami szükséges rossz, ha már nem akar férfi nélkül élni.

baromság. a nő ha erre vágyik akkor igen is ki kell érdemelnie hogy ezt a fajta odaadást, imádatot megkapja...

a mai nők erre képtelenek, mert nem nők. ők a fene nagy egyenjogúságukkal, h kivívták maguknak azt, h nekik is lehet az élet minden területén mindent amit a férfinak elérték azt, hogy a fenti írás számukra elérhetetlen álom marad.

és a magam fajta régi vágású, lovagias férfiak? mi meg nem találjuk a helyünket ebben a kibaszott világban...
(keressük a Nőt, de nem találjuk - eltelik 25 év és már nem keressük - nem létezik már... A Nő halott!)

Sanyi

Sarkadi Kriszta’10 szept 08 - 16:25

Kedves Sanyi!

Megértem kifakadásodat, és tudom, hogy nem te vagy az egyetlen, aki a különböző szerelmi kapcsolatok során annyi sebzettséget gyűjtött be, hogy teljesen elvesztette a bizalmát a nőkben; a férfiakban; a szerelemben; a boldog és örömteli párkapcsolat lehetőségében.

Ugyanakkor abban is biztos vagyok, ha tartogatjuk ezeket a sérelmeket, és nem bocsátunk meg sem magunknak (amiért engedtük, hogy így bánjanak velünk), sem pedig másoknak (amiért így bántak velünk), akkor egyre több olyan helyzetbe kerülünk, ahol mindezek megismétlődnek. Így egyre kiábrándultabbá és egyre elszigeteltebbé válunk. Amíg haragszol a nőkre, amíg általánosítasz, és amíg ítéleteket alkotsz róluk, addig csak olyanokkal fogsz találkozni, akik megfelelnek ezen elvárásaidnak. Sajnos semmi értelme arra várni, hogy a másik megváltozzon. Csak mi magunk változhatunk meg, belülről - és amikor ez megtörténik, megváltoznak az élmények is, amelyeket átélünk.

A júliusban megjelent Pozitív Gondolkodás Magazinban a háláról szóló cikkemnek ezt a címet adtam: Köszönöm a férfiaknak. Épp arról írtam benne, ami te hiányolsz: felsoroltam, mi mindenért vagyok hálás azoknak a férfiaknak, akikkel együtt éltem; mi mindent éltem át velük együtt; mennyit tanultam az együtt töltött évekből; milyen sok örömet éltünk át együtt. Biztos vagyok benne: az egyik oka annak, hogy sok örömben van részem a férfiak oldalán az, hogy a jó dolgokra, az örömre és a hálára fókuszálok.

Belső változásodban neked is a segítségedre lehet az ezen az oldalon megrendelhető Megbocsátás című meditációs cd, valamint az Elengedlek, továbblépek című online kurzus.

Szeretettel,

Kriszta

Borosnyay Péter’10 nov 26 - 19:16

Megérintett ez az írás.
Találtam benne olyan részeket, amiket átéltem.
Egybehangzik azzal, amit a saját tanfolyamomon tanulok. Egy kicsit még messzinek tűnik amit leír - de már a horizonton belül van - pont az ideális cél területén. Így nagyon felcsigáz - ad abszurdum felizgat - amit ír.
Ismételten megerősítést kapott általa, az az alapgondolat, miszerint a megoldás kulcsa bennem van. Én nekem kell bizonyos dolgokat megtennem, megváltoztatnom saját magamban, és ha jól csinálom, a 20 éve várt szerelem egyszer csak bekopogtat az ajtón, hogy szia jöttem itt vagyok, engem keresel ?

***
Azt csicsergik a madarak, egy jól működő, egészséges párkapcsolatot a férfi irányít. Nade hogyan irányít valamit a férfi, ha ledorul előtte ? Hogy is jön össze e kettő egymással ?

***
Mit jelent elköteleződni ?
Elköteleződés = Házasság ?
Kriszta, érdekelne neked mit jelent ez a szó.

Peti

Sarkadi Kriszta’10 nov 30 - 17:56

Kedves Peti!

Nekem Brigitte Wingelmayr megfogalmazása tetszett a legjobban: egy workshopja során azt mondta, hogy a férfinál van az irány, a nőnél meg az erő. A férfi tudja, hogy merre kell menni, és a nő rendelkezik az ehhez szükséges erővel. Ezért van az, hogy ketten együtt többre mennek, mint külön-külön.

Te is azt írod, hogy a "kapcsolatot" a férfi irányítja - ott szoktunk eltévedni, hogy nem a kapcsolatot, hanem a másikat akarjuk irányítani. Én azt gondolom, ha képes vagyok meglátni a másikban az istenit (és így leborulni előtte), akkor naná, hogy arra akarok menni, amerre ő megy. Ha ez kölcsönös, akkor pedig arra megyünk, amerre mindkettőnknek a legjobb, mert természetes, hogy nyíltan tudunk beszélni a vágyainkról és a félelmeinkről.

Az elköteleződés számomra egy mély szövetséget jelent, amely mindig, minden helyzetben nyilvánvaló. Egyszer egy társaságban megfigyeltem egy párt, akikről - bár nem kapaszkodtak össze, mégis - egy-egy mosolyból, gesztusból, érintésből, cinkos szemvillanásból pontosan lehetett tudni, hogy összetartoznak.

Éltem ilyen szövetségben, így azt is tudom, hogy ez sem nyújt életre szóló garanciát. Az, hogy a szövetségünkből kiveszett a szerelem és a szenvedély, arra késztetett minket, hogy különváljunk - ám a szövetség megmaradt; ha nem is olyan szoros, mint korábban, azért tudjuk, hogy számíthatunk egymásra.

Az elköteleződés nekem eddig automatikus hűséget is jelentett - észre sem vettem a többi férfit, amíg a szívem tele volt azzal az eggyel.

Én mindegyik kapcsolatomban elköteleződtem, és ebből csak egy volt házasság - tehát nekem nem egyenlő az elköteleződés a házassággal.

Szeretettel,

Kriszta

Borosnyay Péter’10 dec 03 - 17:40

Kedves Kriszta !

Nagyon köszönöm megnyugtató válaszod.
Számomra ez nagyon sokat jelent ...

Ami az elköteleződést illeti, pontosan ugyanerre vágyom én is. Ezek szerint - annak ellenére, hogy ebben a földi jóban még nem volt részem - lehetséges lenne, hogy e tekintetben nálam minden rendben van ? Lehetséges lenne ?

Az irányításról ...
Beépített GPS-sel a fejemben születtem meg. Gyermekkoromban autópálya-csomópontokat rajzoltam, vasúti pályaudvarokat terveztem, meg világkörüli útvonalat az atlaszba. Sportegyesületünk elnöke egyszer megkérdezte, késő délután, miután mondtam neki hogy jobbra menjen de balra ment, és belátta hogy tévedett :
"Peti, áruld el hogyan csinálod, hogy reggel egyszer megnézed a térképet, és egész nap tudod, merre kell menni !"

Hát akkor én most igazi férfi vagyok ?
És akkor most ezért lehet engem szeretni ?
És nem csak Isten tud szeretni, hanem egy nő is ?

És akkor ha mindig megmondom, hogy merre kell menni, lehet tévedek néha de időben felismerem és korrigálok, és azért túlnyomó többségben eltalálom a jó utat, akkor nekem is lehet igazi nőm ? Olyan aki megcsinálja a szendvicseket az utazáshoz, főz teát, süt kenyeret, és ha elfáradok megmasszírozza a hátam ?

Lehetséges lenne ?

http://www.geocaching.hu/users.geo?id=45283

Peti

Sarkadi Kriszta’10 dec 10 - 12:37

Szia Peti!

Gondolom, ezek költői kérdések, nem igényelnek választ. Hiszen minden lehetséges. És mindennek az ellenkezője is.

Szeretettel,

Kriszta

Borosnyay Péter’10 dec 10 - 16:34

Szia Kriszta !

Hát tudod a felismerés varázsa csodákra képes ... :-)))
Maradjunk annyiban, hogy innen indultam, nem is oly rég.
Majd nézd meg hol leszek egy év múlva.
Attól tartok nem fogod megúszni a személyes bemutatást ezek után ;-)))

Peti

Sarkadi Kriszta’11 febr 04 - 11:24

Kedves Peti!

Sőt, Istár papnőjeként a szertartás levezetését is örömmel vállalom, amennyiben valami különlegesre és valódira vágytok ...

Szeretettel,

Kriszta

Jayasrí dd’12 jan 25 - 23:39

Nagyon tetszik ez az írás.
Boldog vagyok, hogy megjelenik, és minél több férfi olvashat erről, ez mind igaz, ami benne van és nőként átélni is csodálatos! Nekem azért is volt nagyon jó olvasni, mert több ponton a férjemre ismertem, és mindez nagy hálával tölti el a szívemet! Megerősíti bennem, hogy mennyire szerencsés és milyen elmondhatatlanul nagy kincs őrzője vagyok! Hiszen az én odaadásom is párhuzamosan nő az övével! Egymást bontja ki, mint két gyönyörű virág-világ!

Balogh Venczel Zsuzsa

Annamária’14 okt 18 - 10:21

Kedves Háborgó Fiúk! :-)

Azért hasznos ez az írás, mert tudatosítja bennetek, hogy míg a nők többségének természetes az odaadás, a férfiak többségének nem. Félnek az érzéseiktől, félnek igazán megnyílni egy nő előtt, mert ez sebezhetővé teszi őket, aztán persze csodálkoznak, ha minden kapcsolatuk felszínes marad.
Természetesen, amelyik férfi nem ilyen, (nekik maximális tiszteletem) az talán el sem tudja képzelni, miket művelnek érzelmileg a nőkkel férfitársai...

Ancsa (48 éves)

Anonymusz’14 okt 20 - 20:50

Nagyon hasznos írás, és megfogott engem is. Azonban ennél a résznél fennakadtam:

"felismered, hogy bármelyik nővel eljuthattál volna ide, ha hajlandó lettél volna a beavatás minden lépcsőjét végigjárni."

Na innentől kezdve nem tudom komolyan venni az egészet. Ugyanis én bárkivel voltam életem során mindenkivel maximálisan odaadóan viselkedtem, imádva, de én viszonzásul csak megcsalást, hamis képek kivetítését és emiatt az állandó feszültséget, vagy a folyamatos nem tetszést, baszogatást kaptam a páromtól. Bár ne írta volna le ezt a pár sort, ugyanis NEM ALKALMAS MINDEN NŐ A FENT TAGLALT DOLGOKRA! Nagyon nem igaz, hogy bármelyik nővel el lehet ezt érni! Én hajlandó voltam mindig, minden egyes alkalommal a beavatás lépcsőit végigjárni, mégse kaptam semmi mást, csak hazugságot, megvetést! De én megbocsátok. Megbocsátok magamnak, és mindegyiküknek. De nem tudom valaha is hinni fogok én még ebben.

Szerintem örüljön az író, hogy ő megtalálta azt a személyt, akit mindenki keres az életében. Természetesen abban az esetben, ha az a bizonyos személy alkalmas erre, akit megismerünk, akkor a fentiek maradéktalanul igazak lesznek és iránymutatóakká válnak! Addig viszont csak magadat teszed tönkre, ha alkalmatlan személlyel csinálod végig a fentieket! De véleményem szerint senki nem ebben kételkedik, hanem a megtalálásukban és felismerésükben. Inkább ebben volna hasznos egy kis segítség!

Anonymusz

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim