Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hogyan teremthetsz meghitt közelséget?

’11szept16
1 hozzászólás
Hogyan teremthetsz meghitt közelséget?

A napokban megint megkérdezte tőlem valaki, hogy mit jelent a honlapon a nevem alatti elnevezés - az új kapcsolati minták hírnöke -, és mit értek új minták alatt. Miközben összeszedtem a gondolataimat, érdekes volt felfedeznem, hogy valahányszor megválaszolom ezt a kérdést, annyiszor változik néhány árnyalattal az, amit mondok.

Először is az jutott eszembe, hogy nem én vagyok az egyetlen „hírnök”: sokan vagyunk, akik katalizátorként örömmel részt veszünk az emberi tudatváltás folyamatában, és én ehhez épp a szerelem és a párkapcsolatok területét választottam. Hírnöknek lenni engem arra ösztönöz, hogy az összes lehetséges módon felhívjam minél több ember figyelmét azokra a változásokra, amelyeket észlelek, és amelyek megtörténtében hiszek. Ez az átalakulás fontos és elkerülhetetlen, én pedig abban szeretnék utat mutatni, hogyan tehetjük ezt a folyamatot önmagunk számára könnyeddé és örömtelivé.

Amikor két évvel ezelőtt először fogalmaztam meg az új kapcsolati mintákat, akkor öt alapelvet írtam össze (ezekről szólnak a Szerelemvonat utazásai):

  • Szeretem magam.
  • A társamat épp olyannak fogadom el, amilyen.
  • Felelősséget vállalok az érzéseimért és nyíltan kommunikálok.
  • Megbocsátok.
  • Elengedem az irányítási vágyat, és átadom magam.

Mindamellett, hogy ezek változatlanul érvényesek, az elmúlt két évben a saját átéléseim, az új energiára vonatkozó tanulmányaim, valamint a hozzám fordulók kérdései és megtapasztalásai arra sarkalltak, hogy további alapelveket fogalmazzak meg. Ezek a következők:

1. A külső mindig a belsőt tükrözi.

Még a legmegértőbb ember sem képes arra, hogy folyamatosan úgy szeressen téged, ahogy arra az egód (a személyiséged) vágyik. Mindig lesznek alkalmak, amikor úgy érzed: a párod nem szeret, nem ért meg, nem értékel eléggé. Ha ennek tudatában vagy, hamarabb megérted, mi történik, és könnyebben megbocsátod, amit „elkövetett ellened”. Ilyenkor ahelyett, hogy megpróbálod őt rávenni arra, hogy a kedvedre tegyen, gondolkodj el azon, mindaz, amit átélsz szerelmi kapcsolatodban, hogyan tükröz valami olyasmit, ami tebenned zajlik. Amikor ezt megtalálod és rendbe rakod, váratlanul az öledbe hullik, amiről eddig úgy érezted, hogy nem kaptad meg a kapcsolatban.

2. Képes vagy megteremteni egy olyan párkapcsolatot, amilyenre vágysz.

Fontos hinned benne, hogy te hozol létre mindent, ami veled történik, így bármikor meg is változtathatod, ami nem tetszik. Ehhez azonban el kell engedned azokat a hiedelmeket, amelyek arról szólnak, hogy áldozat vagy, és nem kaphatod meg, amit szeretnél, mert valaki más megakadályoz ebben. Hagyd abba mások hibáztatását, és a megváltoztatásukra való törekvést, szerezd vissza az erődet, és teremtsd meg azt az életet, amire vágysz! Tudd, hogy hatalmadban áll bármit létrehozni, ehhez azonban felelősséget kell vállalnod mindazért is, amit eddig kialakítottál. Ha elfogadod, hogy amit most átélsz, azért van, mert ezt választottad, akkor képessé válsz arra, hogy amikor szükségét érzed, mást válassz.

3. A működő dolgokra fókuszálj.

Bármilyen furcsa, a számunkra nem megfelelő dolgok nem attól fognak megváltozni, hogy állandóan felemlegetjük őket. Attól alakulnak át, ha elfogadjuk, hogy éppen most ezt tapasztaljuk, majd áthelyezzük a figyelmünket valami olyasmire, amivel elégedettek vagyunk, ami örömet okoz. Ha folyamatosan azon gondolkodsz, hogy a másik hogyan okozott neked fájdalmat, vagy hogyan nem adta meg neked, amire vágysz, csak ebből a megtapasztalásból teremtesz egyre többet. Legközelebb, amikor fülön csípsz egy ilyen negatív gondolatot, vagy szomorúnak, dühösnek, csalódottnak érzed magad, idézd fel mindazt, ami viszont kifejezetten jól működik a kapcsolatotokban; amit kifejezetten szeretsz a kedvesedben: ezzel mindkettőtöknek lehetőséget adsz a továbblépésre.

4. A másikat nem tudod megváltoztatni: csak magadon alakíthatsz.

Minél inkább megpróbálod rávenni a másikat arra, hogy a szerint működjön, ahogyan te elvárod tőle, ő annál inkább visszahúzódik. Azon változtathatsz csak, ahogyan te hozzáállsz a történésekhez. Ha képes vagy elfogadni a kedvesedet olyannak, amilyen, és felhagysz a megváltoztatására való törekvésekkel, felszabadítod őt, mert már nem kell tovább ellenállnia neked. Így ő újra önmagát adhatja, és sokkal természetesebbé válik a számára, hogy egyre szeretettelibb módon forduljon feléd.

5. A döntéseiddel minden pillanatban újrateremted a kapcsolatotokat.

Valaki mást szeretni azzal kezdődik, hogy nagyobb tudatossággal választunk és cselekszünk. A jól működő párkapcsolatokat nem egyetlen nagy esemény hozza létre – rengeteg apró döntés eredményeként alakulnak ki, mely döntések a kedvesség, a szeretet, a megbocsátás mentén születnek. A szavaiddal meggyógyíthatsz és bátoríthatsz másokat, használd hát őket arra, hogy harmóniát teremts ott, ahol eddig esetleg zűrzavar uralkodott. Így részese lehetsz egy olyan szerelmi kapcsolatnak, amelyben egyre több a mosoly, a szeretet, az öröm.

Mindezeket így tenni rendkívül egyszerű, mégsem könnyű. Maguk az alapelvek maguktól értetődőek, ám az alkalmazásuk nehéz. Folyamatos odafigyelést, és teljesen újfajta megközelítést igényel. Az újfajta megközelítés egyik alapeleme az, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt helyezünk a lelkünkkel, a szívünkkel, a belső bölcsességünkkel való gyakori kapcsolódásra – vagyis rendszeresen időt szánunk az elcsendesedésre, a befelé figyelésre, intuíciónk halk és kedves hangjának felfedezésére. Amint így teszünk, észrevesszük, hogy párkapcsolatunk is észrevétlenül átalakul: egyre több lesz benne a nevetés, a játék, a mély és szeretetteli kapcsolódás. Ebben a folyamatban szívesen mutatom neked az utat, ha eljössz a

Vissza – Hozzánk című, október 10-én induló, 10 hetes találkozósorozatra.

Ez a program neked szól, ha hosszabb vagy rövidebb ideje ott van melletted a párod, és szeretnél friss szemmel tekinteni mind a társadra, mind a kapcsolatotokra. Ebben a 10 hétben egy olyan mély, meghitt kapcsolódás jön létre, amely megerősíti a köztetek lévő szeretetet, és rendkívüli módon megkönnyíti és színesíti együtt töltött mindennapjaitokat.

Az egyik legfontosabb módszer, amit használunk ehhez, a gyakori meditáció, ami nem más, mint az elme elcsendesítése. Amikor ez megtörténik, megszűnik benned az ellenállás, és a rezgésszinted felemelkedik természetes, tiszta állapotába. Létrejön a megengedés állapota, ahol abbahagyod a próbálkozást, hogy a dolgok megtörténtén munkálkodj. Azt mondod magadnak: Itt vagyok. Megengedem, hogy a szeretet teremtő energiája tisztán keresztüláramoljon rajtam. Ez az ellazult, nyitott állapot lehetővé teszi természetes energiádnak az áramlást, amitől azonnal jobban érzed magad, utána pedig több energiád van. A vágyott dolgok pedig elkezdenek megjelenni az életedben. Miért történik ez így? Mert azt, hogy mit szeretnél, már megfogalmaztad korábban (sőt, valószínűleg többször is), meditáció közben pedig felfüggeszted az ellenállásodat, a megengedés állapotába kerülsz, és a vágyott dolgok elkezdhetnek beáramlani az életedbe.

Ebben a 10 hetes kurzusban arra lesz lehetőséged, hogy „rászokj” a rendszeres meditációra, ezen keresztül pedig a pároddal való újfajta, különleges, mély és meghitt kapcsolódásra.

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Hozzád melyik alapelv áll a legközelebb? Melyiket tudod már most jól alkalmazni? Melyik az, amelyik nehézségeket okoz?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Vállalkozol-e a nagy kalandra? Arról szól, miért annyira járatlan az út, amelyen mostanában mindenkinek végig kell mennie, aki boldog, harmonikus párkapcsolatra vágyik …
 

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Elvira’11 szept 16 - 16:13

Köszönöm Krisztina,ismét nagyon sokat kaptam Tőled.Ezeket az alapelveket -talán nem tudatosan- eddig is alkalmaztam.úgy érzem sikerrel.Számomra a legfontosabb alapelv,hogy a másikat nem tudom(nem is akarom)megváltoztatni,csak önmagamon alakíthatok.Szeretettel üdvözöllek.Elvira

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim