Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szereted. Ő is szeret. Mégis ...

’11szept25
7 hozzászólás
Szereted. Ő is szeret. Mégis ...

Képzeld el, hogy vasárnap reggel van. Tudod, hogy alszol még, de közben látod is magad kívülről. Milyen ágyneműben fekszel? Mit viselsz? Hány óra van? Hamarosan felébredsz (még ne nyisd ki a szemed), és tudod, hogy a kedvesed ott szuszog melletted, most éppen kedvenc alvó-pozíciójába gömbölyödve. Élvezd ki a pillanatot: az érzést, hogy akit szeretsz, ott van melletted.

Így ébredsz vasárnaponként? Vagy más napokon, ha nem éltek együtt? Érzed még a szeretetet, amely kapcsolatotok kezdetén annyira erős volt köztetek? Igazi a kapcsolódás, és jó a hangulat, amikor együtt vagytok? Remélem, igen. Ebben az esetben ne is olvass tovább. A többi ugyanis csak akkor szól neked, ha úgy érzed, kapcsolatodra ráférne egy energetizáló; kreativitással, könnyedséggel és jókeddvel feltöltő injekció ahhoz, hogy továbbra is életed egyik örömforrása legyen.

Ahogy az oly törékeny emberi szív mindenfajta törekvése, úgy a párkapcsolatok is állandó figyelmet és törődést igényelnek. De vajon mi a legjobb módja annak, hogy ezt a figyelmet ténylegesen megadjuk a kapcsolatunknak? A kevés szerencsések számára elegendő, ha rendszeresen elutaznak valahová kettesben. Mások pedig már ott tartanak, hogy intenzív párterápiára van szükségük ahhoz, hogy a kapcsolatuk életben maradhasson.

E két véglet között pedig itt vagyunk mi, többiek. Tisztában vagyunk vele, hogy kapcsolatunknak jól jönne egy erőteljes impulzus, ám azt is szeretnénk, ha ez nem lenne túl fárasztó, sőt, kifejezetten élvezetes lenne. Nos, ezen a ponton érdemes fontolóra venned az alábbiakat.

Bármilyen hihetetlenül hangzik, a számodra kielégítő kapcsolat megteremtését az önmagadra figyelésnél kell kezdened. A kívül megfigyelt világ saját, belső világodnak a visszatükröződése. Próbáld ki az alábbiakat (vagy valamelyiket), és figyeld meg, mi történik.

  • Ha egy olyan helyzetet élsz át a pároddal, amelyben nem érzed jól magad, tudatosítsd, hogy valami miatt te választottad ezt a tapasztalatot. Amikor ezt megteszed, megérted azt is, hogy hatalmadban áll más élményeket választani. Ilyenkor válaszold meg magadnak a kérdést: Mit szeretnék e helyett? Vigyázz: ne arra fókuszálj, hogy a másik mit tegyen másképp, hanem arra, hogy te hogyan szeretnéd érezni magad!
  • Könnyen belecsúszunk abba a csapdába, hogy hosszú listát építünk magunkban arról: mi az, ami nem tetszik ebben a kapcsolatban. Helyezd most át a figyelmedet tudatosan mindarra, ami örömet okoz együttléteitekben. Írj egy – mentális vagy papírra vetett - listát arról, hányféle módon fejezi ki a kedvesed irántad érzett szeretetét.
  • A párod nem úgy bánik veled, ahogy szeretnéd? Elhanyagol? Nem figyel rád? Nem vagy neki fontos? Rondán beszél veled? Gondolkodj el rajta, hogyan tükrözi ez azt, ahogy te bánsz magaddal. Életed melyik területén hanyagolod el magad? Mikor nem figyelsz saját szükségleteidre? Milyen helyzetekben szeged meg az önmagadnak tett ígéreteket, mondván, hogy nem fontos? Hányszor ostorozod magad kritikus belső párbeszédeddel? Határozd most el, hogy elkezdesz másként bánni magaddal. Egyszeriben megváltozik az is, ahogy a kedvesed bánik veled …
  • Van valami, amiben szeretnéd, hogy a társad megváltozzon? Ha több is van, írhatsz egy listát is róluk. Majd mindegyiket olvasd fel egyenként, és mondd mellé ezt: Tudom, hogy minden tőled telhetőt megteszel. Szeretlek, és elfogadlak épp olyannak, amilyen vagy. Ugyanis – bármilyen furcsa – minden változás az éppen fennálló helyzet teljes elfogadásával kezdődik. Mihelyt nem küzdesz ellene, magától átalakul úgy, hogy mindkettőtöknek jobb legyen.
  • Kezdj minden napot azzal, hogy összeírsz – vagy végiggondolsz – legalább 5 tulajdonságot, amit szeretsz a kedvesedben. Aztán pedig 5 olyan dolgot, amely kifejezetten jól működik a kapcsolatotokban. Ha ezt 21 napig műveled, szokásoddá válik, és észrevétlenül átalakítja az életedet: egyre több lesz benne az öröm és az elégedettség.

Mindezeket (és sok minden mást is) részletesen átbeszéljük, és életünk szerves részévé tesszük az

október 10-én induló, Vissza – Hozzánk című program

találkozóin. Ez a 10, egyenként háromórás alkalom

  • megnyitja a szívedet; 
  • az elmédből kitakarítja mindazt, ami már nem táplál, hanem akadályoz;
  • megújítja a kapcsolatotokat, és
  • újra lángra lobbantja az egymás iránt érzett szerelmet.

Mindezt szórakoztató módon, beszélgetéssel, meditációval, gyakorlatokkal, szertartásokkal és sok nevetéssel fűszerezett, meghitt légkörű csoportban éljük át. A két találkozó közötti egy hétben pedig lehetőséged nyílik olyan (a pároddal vagy nélküle elvégzett) „házi feladatokat” megtapasztalni, amelyek segítenek újra fellelni és megerősíteni a kapcsolatotokban rejlő értékeket.

Kifejezetten ajánlom akkor is, ha kétségek merültek fel benned azt illetően, hogy érdemes-e a kapcsolatotokat folytatni, vagy sem. E 10 hét alatt (az aktuálisan fennálló helyzet ellenére) mély szeretettel fogsz kapcsolódni a társadhoz, és ez segíteni fog abban, hogy tiszta döntést hozhass. A végére tudni fogod, hogy vannak-e még kiaknázható tartalékok abban, ahogy egymáshoz viszonyultok, vagy minden tőletek telhetőt megtettetek már, és itt az ideje, hogy szeretettel elengedjétek egymást.

- De mit tegyek, ha a párom nem akar velem eljönni erre az izgalmasnak ígérkező programra? – merülhet most fel benned, és ezt a kérdést már mások is feltették nekem. Számtalanszor megtapasztaltam már, és sokan (köztük Chuck Spezzano is, Ha fáj, az nem szerelem című könyvében) írnak arról, hogy egy számunkra fontos kapcsolatot akkor is pozitív irányba alakíthatunk, ha a változás egyedül bennünk zajlik. Az, amit átélsz ebben a folyamatban, óriási hatással lesz mindkettőtökre, hiszen minden, ami veled történik, kisugárzik a környezetedre, és ott is változást indít el.

Többen vannak olyanok is, akik attól húzódoznak, hogy más emberek előtt a problémáikról beszéljenek. Pedig hát itt épp olyanok gyűlnek össze, akik ugyanazokkal a nehézségekkel küzdenek, ugyanazokra a kérdésekre keresik a választ, ugyanúgy támogatásra, megértésre, és útmutatásra vágynak. Biztos lehetsz benne, hogy a Vissza-Hozzánk találkozó-sorozat résztvevői mind nyitottan és együttérzéssel fordulnak egymás felé. Én pedig abban is biztos vagyok (mert eddig minden egyes csoportomban így történt), hogy mindamellett, hogy mély dolgokról beszélgetünk, és nagy átalakuláson megyünk keresztül, remekül szórakozunk közben, mert egyre inkább képesek vagyunk nevetni saját magunkon, és egyre könnyedebben szemléljük mindazt, ami korábban oly súlyos drámának tűnt. Gyere, és tarts velünk!

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Neked mi segített, amikor csökkenni látszott a szeretet, és távolodni kezdtetek egymástól? Mivel tudtad visszafordítani a folyamatot? Vagy, ha ez nem sikerült, mi tennél ma másképp? Mit tanultál ezekből a helyzetekből? Mit javasolnál annak, aki most néz szembe először egy párkapcsolat örömeivel és kihívásaival?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Szereted-e magad? És egyáltalán - miért fontos ez? Arról szól, hogyan befolyásolja párkapcsolati boldogságunkat az, ha képesek vagyunk önmagunk felé (is) valódi szeretettel fordulni …

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Lilla’11 szept 25 - 21:14

Szia Kriszta! Én most épp egészen nem értek semmit és nem is tudom,hogyan kezeljem,ami most történik a csodának indult szerelmünkkel...Sehol sincs,de szeret,várjak rá,de most sok a dolga...én meg majd'bele pusztulok...Próbálom benne keresni a "leckét",illetve türelmet gyakorolni,mert úgy érzem:"Ő az",csak fáj...s akkor ez szerelem?:)...:(

Lilla

Sarkadi Kriszta’11 szept 25 - 21:53

Kedves Lilla!

Ha fáj, az nem szerelem - ezt a címet adta Chuck Spezzano a könyvének, amelyből én rengeteget tanultam, és amelyről itt lent, a Könyvajánlóra kattintva még többet olvashatsz. Nem a szerelem fáj, hanem az, hogy az elvárásaid nem teljesülnek a szerelmeddel kapcsolatban. Az okoz fájdalmat, hogy a dolgok nem úgy történnek, ahogy szeretnéd.

Ebben a helyzetben egy dolgot tehetsz: elengeded az elvárásaidat, és örömmel fogadod, ami van. Ebben a segítségedre lehet az említett könyv, és az október 10-én induló, Vissza-Hozzánk találkozó-sorozat is.

Addig pedig próbáld ki azokat a gyakorlatokat, amelyeket a blogbejegyzésben javasoltam - meglátod, segítenek!

Szeretettel,

Kriszta

Zsuzsa’11 szept 26 - 12:51

Kedves Kriszta! Nem tudom, hol van az a bizonyos határ. Vannak dolgok, amiket nem igazán tudok elfogadni a párommal kapcsolatban, de mégis eltűröm, és úgy gondolom, hogy ez nem feltétlenül jó. Szeretem, és inkább alkalmzakodok. De akkor jön a kérdés, hogy valóban egy életen át el kell fogadnom olyan dolgokat, amikkel soha nem fogok egyetérteni, de az Ő kedvéért így élek majd ezután. Az írásaid nagyon sokat segítenek nekem, és talán, ahogyan Te is írtad, ha valamiről nem tudom eldönteni, hogy kell-e, nem kell.

Zsu

Panni’11 okt 01 - 12:02

Kedves Krisztina! Hát Én már elmondhatom, hogy megjártam a hadak útját. Mikor láttam, hogy a házasságom kezd romlani, nem olyan amilyennek lennie kell.Elkezdtem, mindenben alkalmazkodni, páromhoz, mindenben a kedvére tettem, de ez sem vezetett eredményre! Az Én véleményem, ami egyszer megromlott, és nem a mi oldalunkról, hanem a párunk oldaláról, akkor azt el kell engedni, mert Ő már döntött, és nem Mi kellünk neki! Legalábbis ez az Én véleményem. Egy nő sem alázkodjon meg a párja előtt, a kapcsolatban összhangnak kell lennie, és mindkét félnek ,jól kell éreznie magát, ez az Én véleményem. Mert akkor lehetünk boldogok.Amikor ez már döcög , akkor az már elveszett.Igaz az új kapcsolat keresése is nagyon nehéz, főleg ha már sok évet kihagytunk.De nekem a gyerekek nevelése volt a fontosabb, és most szeretnék találni egy olyan társat akivel, még boldogok lehetünk.Reménykedem!!
Üdv:Panni.

Zoli’11 okt 04 - 19:34

Szia Krisztina!
Nálunk az a baj, hogy a barátnőm azt mondja, hogy szünetet akar. Azért mert szerinte ellaposodott a kapcsolatunk és nemtudja, hogy most neki velem lenne-e jó lenni vagy esetleg mással.
Pedig én mindent megteszek azért, hogy boldog kapcsolatban élhessünk, és készen állok arra is, hogy teljesen megváltozzak csak azért, hogy neki jó legyen és velem maradjon. Tudnál nekem ötleted adni, hogy mit csinálhatnék ilyenkor?

Üdv: Zoli

Sarkadi Kriszta’11 okt 04 - 20:20

Kedves Zsuzsa!

Örülök, hogy jól tudod használni az írásaimat. Máris jól látod a dolgokat, én csak annyit tennék hozzá, hogy "eltűrni" valamit nem egyenlő az elfogadással. Amikor valamit eltűrünk, akkor tulajdonképpen abban reménykedünk, hogy egyszer majd megváltozik. Az elfogadás pedig azt jelenti, hogy éppen úgy jó, ahogy van, nem kell megváltoznia.

Azon is érdemes elgondolkodnod, hogy mindaz, ami a párodban nem tetszik, hogyan tükröz valamit, ami benned is ott rejlik. Ha magadban elfogadod, már benne sem fog zavarni.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 okt 04 - 20:30

Kedves Zoli!

Az épp előtted hozzászóló Panni ugyanazt fogalmazta meg, amit én is fontosnak tartok elmondani neked: "Elkezdtem, mindenben alkalmazkodni, páromhoz, mindenben a kedvére tettem, de ez sem vezetett eredményre!"

Semmiképpen ne kezdj el megváltozni az ő kedvéért, mert ezzel csak rontasz a helyzeten. Egy kapcsolat épp attól válik unalmassá, ha sikerül a párunkat épp olyanná alakítanunk, amilyennek szerintünk lennie kellene.

Az adott helyzetben ezért azt javaslom, hogy fogadd el, amit a párod mondott, és tartsatok szünetet. De igazi szünetet: döntsétek el, hogy meddig tart - mondjuk egy hónapig -, és addig ne találkozzatok, ne beszéljetek, ne levelezzetek. Így tudjátok valóban megtapasztalni, hogy milyen érzés a másik nélkül élni. A határidő lejártával pedig beszéljétek meg, ki, mire jutott.

Ez idő alatt pedig törekedj arra, hogy minél több örömet élj át: végezz el minden olyasmit, amit régóta halogattál; amire régóta vágytál, csak sose volt rá időt; próbálj ki új dolgokat; sétálj nagyokat a természetben, stb.

Ki tudja? Talán egy napon te is arra ébredsz, hogy valaki egészen mást szeretnél társadul ...

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim