Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Rázd fel magad!

’12ápr06
10 hozzászólás
Rázd fel magad!

Itt a tavasz, vár rád a szerelem, gyerünk, rázd fel magad! Ha kapcsolatban vagy, azért, ha szingli vagy, azért!

Amikor Picasso-t -  a XIX. és a XX. század fordulóján élt, világhírű spanyol festőt - megkérdezték, hogyan alkot, így válaszolt:
- Nem tudom, mikor jön az ihlet, így az a fontos, bármikor érkezik, engem munkában találjon!

És te? Készen állsz? Ha a szerelem éppen most készül betoppanni az életedbe, nyitva találja az ajtót? Leráztad magadról a tél visszavonultságra hívó energiáit? Leporoltad a mosolyodat? Lomtalanítottad a szekrényeidet, a gondolataidat, és az érzéseidet? Elengedted, ami régi, és visszatart? Helyet teremtettél az újnak?

Ha mindez még nem sikerült volna, nézd meg ezt a 44 másodperces kisfilmet: ahhoz, hogy felébredj téli álmodból, és jól megrázd magad, még csak zene sem kell … (A STOMP együttes Hands and Feet - kezek és lábak - című műsorszámát láthatod, hallhatod.)

Összegyűjtöttem neked néhány ötletet, mivel lehelhetsz új életet meglévő párkapcsolatodba, vagy önmagadba, ha egyedül vagy. Nagyon fontos ugyanis, hogy minden nap tegyél legalább egy apró lépést önmagadért, és ha melletted a párod, akkor kettőtökért is. Itt most megtalálsz kettőt, aztán a következő hetekben jön a többi.

 

1. Utazz vissza az időben!

Pároknak:

Ha már együtt vagytok egy ideje, akkor bizony valóságos „történelmi hátérrel” rendelkeztek, amire érdemes időnként visszaemlékezni. Fogj egy üveg bort, vagy két csésze teát, bújjatok össze a kanapén, és vedd elő az emlékeket rejtő dobozkát! Nézzétek végig a régi fotókat, olvassátok fel a szerelmes leveleket, e-maileket, sms-eket. Idézzétek fel az első randit. Meséljétek el egymásnak, mik voltak az első gondolataitok és érzéseitek, amikor megismerkedtetek. Gyűjtsetek össze mindent, ami első: pillantás, beszélgetés, levélváltás, érintés, csók, vacsora, éjszaka, hétvége, év, gyerek, otthon, nyaralás … Újra átélve ezeket a varázslatos pillanatokat, mindenképpen szerelmes hangulatba kerültök …

Szingliknek:

Idézd fel összes eddigi szerelmedet, már az óvodától kezdve! Emlékezz vissza, mi mindent szerettél ezekben a fiúkban, férfiakban/lányokban, nőkben. Mivel varázsoltak el? És te hogyan hódítottad meg őket? Miket műveltetek együtt? Melyek voltak a legizgalmasabb kalandok? És a legmulatságosabbak? Ha vannak tőlük emlékek, fotók, levelek, szedd elő, és nézd végig őket.

Figyeld meg, miközben visszaemlékezel, egyre szélesebb lesz a mosoly az arcodon. Ez azt jelenti, hogy csupa jó érzés lakik éppen benned: ezzel pedig már el is kezdted újra magadhoz hívni a szerelmes időket …

 

2. Randevúzz!

Pároknak:

Emlékszel, milyen volt, amikor még csak ismerkedtetek egymással? Minden annyira izgalmas volt: megbeszéltetek egy randit, aztán otthon külön-külön készülődtetek, majd találkoztatok, és fenékig kiélveztétek az együtt töltött időt.

Ezt az érzést hozhatod vissza azzal, ha most megbeszélsz a pároddal valamelyik estére egy randevút. Ha megszokottnak tűnik elmenni moziba, és aztán vacsorázni, akkor írjatok egy listát azokról a dolgokról, amelyeket megismerkedésetek idején szerettetek együtt csinálni. Egy másikat pedig azokról, amiket még sohasem próbáltatok, de lenne hozzá kedvetek. Aztán egyenként valósítsátok meg őket – a randi végén mindig megbeszélve a következő találka időpontját …

Szingliknek:

Tedd le a válladat nyomó súlyos terhet, és ne a párodat keresd, hanem mulass jól mindenkivel, akivel csak találkozol. Ne mérlegeld, hogy vajon alkalmas lesz-e férjnek/feleségnek, apának/anyának, hanem egyszerűen csak érezd vele jól magad.

Ha pedig ehhez épp nem adódik senki, akkor írj te is egy listát azokról a dolgokról, amiket mindig is szerettél volna megnézni, kipróbálni. Aztán beszélj meg magaddal egy randevút (vagyis döntsd el, hogy mikor éled át az elsőt), és vágj neki a kalandnak! Julia Cameron A művész útja című könyvében művészrandevúnak hívja az így eltöltött, önmagunkra szánt időt. Azt írja, ahhoz, hogy élettelinek és kreatívnak érezzük magunkat, hetente legalább két órát ezen a módon kellene eltöltenünk.

Talán valamelyik, múltba ragadt alszemélyiséged most így szól:
- Ó, ez túl egyszerű, biztos nem működik! – de te csak válaszolj neki így:
- Az élet szép, szerelmetes dolgai bizony egyszerűek, de csak akkor működnek, ha élünk is velük. Ha csak olvasunk róluk, akkor sajnos valóban nem történik semmi.

„Ha mindig azt teszed, amit mindig is tettél, mindig azt kapod, amit mindig is kaptál.”

Legalább 20 éve annak, hogy ezt az idézetet először hallottam, és már nem is tudom, kitől származik, ám az igazságtartalmát megtapasztaltam. Tehát ne feledd: az, hogy elolvasod, amit írok, valószínűleg lelkesít, és energiával tölt fel. Ám ahhoz, hogy valódi változást indíts el az életedben, az is szükséges, hogy másképp gondolkodj, és másképp cselekedj, mint eddig. Szóval, mit fogsz a fentiekből elsőnek kipróbálni? És mikor?

Ha pedig ennél erősebb impulzusra vágysz, és  a jókedvvel töltekezést, a szerelemre készülődést, valamint a teremtő energiákat szívesen megtapasztalod csoportban is, akkor gyere, és tarts velünk az alábbi programokon:

Szingliknek:

Mágnes Műhely

Kétnapos lélektárs-behívó elvonulás, vasárnap 10.00-18.00-ig.

  • A Mágnes Műhelyben való részvétellel két teljes napot (közte pedig minden nap kb. 30 percet) szánunk arra, hogy figyelmünket koncentráltan arra fordítsuk, amit a szerelem és a boldog, örömteli párkapcsolat vonatkozásában átélni szeretnénk. Ez idő alatt számtalan olyan új érzelmi és gondolati mintád alakul ki, amelyek vágyaid megvalósításában ezután folyamatosan támogatnak.
  • Az első vasárnap végén megkapod azt a 6 feladatot, amelyből egyet-egyet mindennap érdemes elvégezned. Így a második vasárnapon már úgy találkozunk, hogy közben jelentős takarítást végeztél régi mintáid és korlátozó hiedelmeid terén.
  • A Mágnes Műhely gerincét egy 8 meditációból álló, lélektárs-behívó kurzus adja. Ebben a két napban (illetve a közöttük eltelő héten) egy sűrített, rendkívül erős impulzus ér, így a belső változás megtörténik, és elindít az ideális társad felé vezető úton. Valószínűleg úgy fogod érezni, mintha kívül-belül jól megdolgoztak volna, és valamiféle gyorsító pályára került volna az életed.
  • A meditációk természetéből fakadóan újra és újra szeretettel töltődünk fel, ami – azon kívül, hogy minket is gyógyít -, kisugárzik a környezetünkre. Ezáltal válsz mágnessé, és így kezded el magadhoz vonzani azt, aki épp a te szerelmes társad akar lenni.
  • A folyamat végére megszületik benned az a belső erő, amely folyamatosan megerősít majd abban, hogy jó úton jársz, és a megfelelő helyen és időben összetalálkozol ideális társaddal.

Kattints ide a részletekért >>>!

 

Pároknak is, szingliknek is:

Minden lehetséges

Meditációs est keddenként a könnyed, örömteli életért. Ezen az estén várlak Téged is, ha

  • úgy érzed, már mindent megtettél, mégsem történik az, amit szeretnél;
  • még abban sem vagy biztos, hogy mi az, amire vágysz;
  • úgy véled, nem érdemled meg a szerelmet, a szeretetet, a boldogságot;
  • néha azt érzed: nem kellesz; nem vagy fontos;
  • a körülötted lévők nem becsülnek eléggé;
  • azt gondolod, a jóból csak másoknak juthat;
  • szeretnéd, hogy az életed könnyed, örömteli áramlás legyen.

Ez az este Neked szól, ha szívesen kipróbálod, milyen érzés összekapcsolódni a belső bölcsessségeddel, a lelkeddel, a valódi lényeddel, és lehetővé tenni, hogy az Univerzum könnyedén elhozza számodra a legmagasabb jót – azt, ami legmerészebb álmaidat is felülmúlja!

Kattints ide a részletekért >>>!

 

Szerelem Kávéház

Havonta egyszer szerdán 18.00-20.00: Ha párkapcsolatban vagy (vagy voltál korábban), akkor azt is tudod, hogy minden kapcsolatban időnként krízisek alakulnak ki. Ez annak a jele, hogy a kapcsolat szeretne megújulni, a következő szintre lépni. Az, hogy ez a folyamat milyen érzésekkel jár, és meddig tart, attól függ, mennyire vagyunk benne tudatosak. A tudatosság pedig ebben az esetben azt jelenti, hogy vállaljuk-e a felelősséget mindazért, ami történik, vagy megpróbáljuk újra és újra a másikat hibáztatni. A Szerelem Kávéház beszélgetéseiben lehetőségünk nyílik ránézni ezekre a hatalmi játszmákra, és olyan felismerésekre tehetünk szert, amelyek alapjaiban változtatják meg, ahogy a kapcsolatunkra tekintünk. Chuck Spezzano Ha fáj, az nem szerelem című könyve mentén az alábbi kérdésekre keressük a választ:

  • Miért fontos megélni és „érezni” az érzéseinket?
  • Miben segítenek azok, akiket kifejezetten utálunk?
  • Miért fontos a kommunikáció?
  • Hogyan lehet egy problémát valóban megoldani?
  • Miért fontos megismerni, majd pedig elengedni a múltat?
  • Hogyan lehet véget vetni a hatalmi harcoknak?
  • Ki az, aki összetöri a szívünket?
  • Miről szól a féltékenység?
  • Mi a kapcsolatok célja?
  • Miben akadályoznak el nem engedett kapcsolataink?
  • Mitől válik egy kapcsolat élettelenné?

Gyere el, ha szerelemre és boldog, harmonikus párkapcsolatra vágysz!

Kattints ide a részletekért >>>!

Várlak!

Addig is, amíg találkozunk, írd meg a hozzászólások között: Úgy érzed, készen állsz? Nyitott ajtókkal és ablakokkal várod a szerelem megérkezését vagy megújulását? Mit tettél ezért? Hogyan ráztad fel magad? Vagy mindez csak ezután következik? Ha igen, mit fogsz tenni? Mi az, amit kipróbálsz?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Honnan tudod, hogy igaz szerelemre leltél? A kérdésre könnyen megkapod a választ, ha megvizsgálod magadban, vajon ki tudnád-e őszintén, szívből mondani az írásban megfogalmazott öt állítást a kedvesednek… Kattints ide >>>, és olvasd el ezt is!

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsuzsa’12 ápr 06 - 13:44

Kedves Kriszta!

Olvasom az írásodat, és be kell valljam, folyamatosan mosolygok! :) Biztosan nem ilyen kommentre számítasz, amilyet most írni fogok. Ahogy olvasom a sorokat, rá kellett jönnöm, hogy az én párommal ilyen dolgokat nem lehetne megtenni, így talán elgondolkodtató, hogy ha ilyen fontos dolgok, mint a feltöltődés, vagy az igazi kommunikáció nem működnek, akkor talán lépni kell! Akinek fontosak az érzelmek, és a törődés, igazán tudja értékelni az ilyen dolgokat, amiket leírtál. Én tudom, a párom nem. Így hát biztos vagyok abban, hogy egy újabb embernek tudtál segítséget nyújtani abban, hogy megtegyen egy már régóta esedékes lépést! Köszönöm Neked!
Az én napmat feldobtad, az biztos!

Zsuzsa

Sarkadi Kriszta’12 ápr 06 - 14:06

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, hogy mindezt megírtad. Gratulálok a felismerésedhez! Boldoggá tesz, hogy erőt tudsz meríteni az írásomból.

Szeretettel,

Kriszta

Zerkula A ndrás’12 ápr 07 - 12:50

Keves és kitünő ötletek,amin valoban érdemes elgondolkodni és igazándiból foglakozni vele.A téli ugymond hibernálás után valoban kell a tavaszi fel frisűlés megujúlás,nemcsak a természetnek hnem számunkra is.Sok sikert mindenkine enek elérésében.

Zerkula András

EDIT’12 ápr 07 - 12:57

Köszönöm ezt az idézetet Tényleg elgondolkodtató. Rávilágitott sok mindenre. Még egyszer KÖSZÖNÖM

EDIT

Wati’12 ápr 09 - 10:36

Kedves Kriszta!
Jegyzeteltem a cikkedből!!!! annyira jókat írsz!
Valamikor esetleg írhatnál arról is, hogy olyan szerelemben meddig kell (érdemes) bízni, és ezáltal benne maradni, amikor csak az egyik fél sszerelmes, a másik pedig nem!!! :( hisz a szerelem adni akar elsősorban!

Wati

Szilvi’12 ápr 17 - 21:50

Nagyon szeretem Kriszta a programjaidat és nagyon sokat jelentettek nekem az elmúlt időszakban. Mostanában nem tudtam egész napos kiszakadásokban gondolkodni, így nem néztem a naptáradat. De most látom, hogy voltak hétköznap esti, rövidebb lehetőségek. pl: meditáció, szerelem kávéház. ÉS lemaradtan:( Ugye szervezel még ilyet? Biztosan sokan vannak, akik újra és újra ott lennének. Én nagyon szeretnék. Előre is köszönöm,

Szilvi

Sarkadi Kriszta’12 ápr 19 - 11:05

Kedves Wati!

De jó, hogy jegyzeteltél! Remélem, a gyakorlati megvalósítás is jól sikerült!

Köszönöm, ötletadó hozzászólásodat. Addig is, amíg hosszabban írok erről, itt egy gondolat: ameddig jól érzed magad abban a helyzetben, hogy csak adsz, addig nyugodtan benne maradhatsz. Arra nem érdemes várni, hogy a másik megváltozik, mert nem fog. Azt érdemes tisztázni, hogy mire vágysz: egyenrangú kapcsolatra, amiben mindketten kölcsönösen, örömmel és könnyedén adtok a másiknak, vagy a viszonzatlan szerelemre, ahol elég adnod, és nem kell azzal törődnöd, vajon képes vagy-e befogadni is.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’12 ápr 19 - 11:17

Kedves Szilvi!

Örülök, hogy örömödre és hasznodra válnak a programok. Igen, jól látod, a Szerelem Kávéház havonta egyszer (szerdán) egy kétórás beszélgetés, a SzerelemTeremtő meditációs estek pedig keddenként vannak, havonta 2 vagy 3 alkalommal. Áprilisban, májusban és júniusban biztosan lesz még mindegyikből.

Az aktualitásokról mindig időben értesülhetsz Ariadné fonala elnevezésű hírlevelemből, illetve az oldalon is sok helyen:

1. az alsó menüsorból a Programok-ra kattintva;
2. a bal oldalon a Programajánlóban a napokra kattintva;
3. a jobb oldalon az Ennek is örülni fogsz képeire, vagy sárga címsoraira kattintva.

Remélem, hamarosan találkozunk!

Szeretettel,

Kriszta

Anikó’13 febr 27 - 01:06

Szia Kriszta!
Ezt a feladatot el tudnád még egyszer magyaráznii, kérlek:
Ha pedig ehhez épp nem adódik senki, akkor írj te is egy listát azokról a dolgokról, amiket mindig is szerettél volna megnézni, kipróbálni. Aztán beszélj meg magaddal egy randevút (vagyis döntsd el, hogy mikor éled át az elsőt), és vágj neki a kalandnak! Julia Cameron A művész útja című könyvében művészrandevúnak hívja az így eltöltött, önmagunkra szánt időt. Azt írja, ahhoz, hogy élettelinek és kreatívnak érezzük magunkat, hetente legalább két órát ezen a módon kellene eltöltenünk.

Anikó

Sarkadi Kriszta’13 márc 04 - 10:08

Kedves Anikó!

Számomra teljesen érhető ez a néhány mondat, így nem tudom jobban elmagyarázni. Kérlek, írd meg, mi az benne, amit nem értesz; pontosan mire is vagy kíváncsi.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim