Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Szerelem … illúzió vagy valóság?

’12márc24
9 hozzászólás
Szerelem … illúzió vagy valóság?

Biztosan te is találkoztál már olyan felfogással, ami azt hangoztatja, hogy „a szerelem sötét verem”, csak a baj van vele, jobb, ha messzire elkerülöd. Vannak, akik azt állítják, hogy a szerelem pusztán illúzió, egy olyan – a valóságtól elrugaszkodott – állapot, amelyben szerelmünk tárgyát nem olyannak látjuk, amilyen, hanem rávetítünk valamiféle ideális képet. Így a „valódi” szeretet csak a rózsaszín köd elmúltával, a kijózanodás pillanatai után érkezhet meg – ha megérkezik egyáltalán.

Ám ha egy emelkedettebb, megvilágosodottabb nézőpontból szemléled, akkor a szerelem egyáltalán nem valamiféle idegbaj, hanem épp ellenkezőleg: természetes, és a valóságot megmutató tudatállapot, amit sokáig csak meglehetősen ritkán élhettünk át itt a földön. Amikor szerelmesek leszünk, arra teszünk kísérletet, hogy visszaállítsuk az Édenkertet: azt az örömteli állapotot, amikor senkit nem hibáztatnak semmiért, és mindenkit épp olyannak szeretnek és fogadnak el, amilyen. A szerelem átélésekor – még ha csak erre a rövid időre is – felfüggesztjük állandó ítélkezési kényszerünket. Szélnek eresztjük a kétségeinket, és újra megszületik bennünk a bizalom.

A szerelem ugyanis úgy hat, mintha valaki megragadna, és a füledbe kiabálná: ÉBRESZTŐ! Hirtelen megrázod magad, felébredsz a mély álomból, és addigi ismerős, megszokott állapotodból kilépve, új módon kezdesz el működni. Idézd csak fel a legutóbbi alkalmat, amikor szerelmes voltál: hogyan érezted magad? Én ilyenkor hihetetlenül éberré és energikussá válok; sokszor még ennem sem kell, annyira táplál a valóságnak az a rétege, amire rákapcsolódtam; kitágul az észlelésem; határtalannak és korlátlannak érzem magam; jókedvű vagyok és erős; kreatívvá és termékennyé válok. Hát nem az lenne a „normális”, hogy ez mindig így legyen?

De hát akkor mi történik? Miért változik ez meg, ha annyira jó? Nos, ami bekövetkezik, az egyáltalán nem az, hogy végül ráébredünk a „keserű” valóságra. Ehelyett az történik, hogy a szerelem által okozott átmeneti ébrenlét után újra „elalszunk”, visszatérünk álomvilágunkhoz, és elveszítjük a kapcsolatot a valósággal. Visszatérnek az ismerős ítéletek, elvárások és félelmek. Már nem a társunk szépségét, ártatlanságát és tökéletességét látjuk, hanem személyiségének torzulásait. Visszatérünk az általunk gyártott illúziók világába, és elveszítjük a kapcsolatot a szerelem megmutatta valósággal.

Tehát nem kevesebbet állítok, mint azt, hogy akkor vagyunk kapcsolatban a valósággal; saját valódi lényünkkel; a lelkünkkel és a szívünkkel; az intuíciónkkal és a belső bölcsességünkkel, amikor szerelmesek vagyunk. Ez egy olyan módosult tudatállapot, amely meditáció, intenzív mozgás, és minden örömmel végzett tevékenység közben is létrejön, ám a szerelem egy olyan ajándék, amiért semmit sem kell tennünk: amikor megérkezik, abban a pillanatban felébredünk, és létrejön ez a kapcsolat. Erre a kapcsolódásra vágyunk mindannyian, és ezért vágyunk a szerelemre is. Haza akarunk menni egy olyan helyre, ahol egymás maradéktalan szépségében és jóságában gyönyörködhetünk.

Ahhoz, hogy képes légy ítélkezés nélkül szeretni, belső erőre van szükség. Folyamatosan „szembe kell menned” mindenkivel, aki a saját álomvilágából kitekintve megpróbálja elérni, hogy te is újra álomba zuhanj. Korábban elindított álmaid is hívogatnak: gyere, térj vissza, hiszen ez ismerős, kényelmes, megszokott! Ezért, ha szeretnéd, hogy a szerelem ne csak megszülessen benned, hanem veled is maradjon, akkor építsd magad, gyógyítsd magad, tanítsd magad! Válj egyre erősebbé, hogy újra és újra a szeretet és a szerelem mellett tudj dönteni egy olyan világban, amelynek a nagyobb része még mindig a félelmet, az ítéleteket, az elvárásokat, a versenyt, a szétválasztottságot élteti!

Tégy meg minden tőled telhetőt, hogy elmédben „bejárasd” azokat az útvonalakat, amelyek a felébredéshez, a valósággal való összekapcsolódáshoz, és így a szerelemhez vezetnek! Ennek az egyik legjobb eszköze a rendszeres meditáció. Ha van kedved mindezt úgy gyakorolni, hogy közben a leendő szerelmeddel is összekapcsolódsz, és elkezded őt mágnesként magadhoz vonzani, akkor gyere el

április 15-én és 22-én a Mágnes Műhelybe,

a kétnapos, szerelembehívó elvonulásra. Köztünk a helyed, ha

  • egyedül vagy és szeretnéd meglelni az igazit;
  • szinte sohasem vagy egyedül, de a kapcsolataid csak rövidtávon hoznak boldogságot és hamar megszakadnak;
  • vágynál a szerelemre, de eddig sem időd, sem energiád nem volt arra, hogy ezzel a témával foglalkozz;
  • hajlandó vagy felismerni és elengedni azokat az illúziókat, téves hiedelmeket, valamint másoktól átvett mintákat, amelyek már nem szolgálnak téged;
  • hajlandó vagy összekapcsolódni belső bölcsességeddel - lelked hangjával -, és az ő iránymutatásait követve új, tiszta, szeretetteli életet kezdeni;
  • megelégelted az egy helyben topogást, és végre szeretnéd rendbe rakni az életedben a szerelem és a párkapcsolat „területét”;
  • valódi változást szeretnél;
  • szívesen kihasználod a tavasz kínálta friss energiákat arra, hogy megteremtsd magadnak, amire vágysz;
  • örömmel válsz részévé egy jókedvű, támogató közösségnek.

Kattints ide a részletekért >>>!

Előtte tizenkét nappal, április 3-án (kedden, 18.00-20.00) pedig mindezt megalapozhatod az

Önbizalom építés című meditációs esten.

A meditáció átélésével

  • megérzed, mennyien szeretnek;
  • felismered, hogy te magad is mennyire szeretetteljes vagy;
  • felébred benned a nyitottság, a törődés, és a világba vetett hit;
  • megerősödik benned a tudat, hogy el fogod érni a céljaidat, és meg fogod valósítani az álmaidat;
  • tisztán látod, hogy minden sikerül, amit igazán szeretnél;
  • ráébredsz, mennyire vonzó vagy;
  • a környezetedben megsokasodnak a szeretetteli, elismerő visszajelzések.

Kattints ide a részletekért >>>!

Április 4-én pedig, a Szerelmi jóslás - másképp

keretében használt Szerelem Kártya megmutatja neked

  • hogyan növelheted meg szerelemvonzó képességedet;
  • mi az, ami visszatart álmaid megvalósulásától;
  • min lenne érdemes változtatnod;
  • hogyan hozhatsz jobb döntéseket;
  • hogyan tartsd meg a szerelmet a kapcsolatodban;
  • milyen lehetőségeid vannak a továbblépésre;
  • milyen ajándékokat hordozol, amelyek építik a kapcsolataidat;
  • milyen támogatásra számíthatsz a folyamatban, amelyben vagy.

Kattints ide a részletekért >>>!

Várlak!

Addig is, amíg találkozunk, írd meg a hozzászólások között: Te mit gondolsz a szerelemről? Illúzió vagy valóság? Te hogyan érzékelted azt a bizonyos „fordulópontot”? Mikor kezdtél el „visszaaludni”; mikor kezdett el kicsúszni a kezedből a szerelemhez kapcsoló fonál? Amikor ez elkezdődött, meg tudtad állítani a folyamatot? Ha igen, mivel? Hogyan tértél vissza újra a szerelemhez?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsuzsa’12 márc 24 - 15:50

Kedves Kriszta!

Minden szavaddal egyetértek nincs mit hozzátenni, tökéletes írás!Így igaz, ahogy leírtad, ha valaki még nem érti, akkor az illető valószínűleg még sosem volt igazán szerelmes!

Monamana’12 márc 24 - 16:56

Kedves Kriszta! Igen minden igaz amit leírtál a szerelemről....DE..a szerelem nem csak akkor állít be mikor neked minden jó,pont nincs párod..hanem alkalmatlan időben,alkalmatlan-lehetetlen helyzetben is.Nagyon ébresztő jah,családdal,férjjel,anyagi függőségben,nála ugyanez...több gyerek,kicsi-nagy,jelzálog,közbe tombol a love,kicsit meghalunk 1 másért,kicsit tönkre megyünk bele,tudjuk,és mégsem tehetünk semmit,Hidd el igaz a szerelem,ettől igazabb még soha nem volt,tart már évek óta,sóvárgással,kínlódással.Hol sírunk,közbe nevetünk,nagyon hasít...tudjuk mind ketten,ha engedünk a szerelmünknek,több ember,gyerek,család bukik..nah..az ilyen szerelemmel mit kezdesz?Ébren vagyunk..de piszkosul,csak lehet jobb volna aludni.Szia.

Mosolyrend’12 márc 24 - 17:43

Csodás dolog a szerelem .) Amikor meglátod s megérzed,hogy egész földi létedben Őt kerested ... De sors mindig alakít s elszakít tőle évekre, aztán ismét előkerül s folytatódik ott ahol ... mert a lelkedben,testedben azóta is csak Ő él.S most közel 20 év után ismét itt van :) nem tudom meddig maradhat de örülök minden percének ... Nekem Ő a Szerelem,Szerelmem .)

Rebelde’12 márc 25 - 15:55

ami akkor jön amikor bajban van az ember, az nem szerelem, hanem szívás, monamama sztorija érzékelteti ezt szépen

reb

MA’12 márc 26 - 09:09

Igaza van Krisztának, a szerelem csodás dolog. Tényleg egy ajándék:)
De tökéletesen megértem Monamamát. Sőt írigylem, mert a nehézségek ellenére is ott vannak egymásnak, ami még inkább jellemzi a szerelmet. Nem úgy nálunk, ahol nagyobb a félelem. Így azt hiszem ez a szerelem csak egyoldalú a mi esetünkben:(

MA

Sarkadi Kriszta’12 márc 30 - 14:23

Kedves Monamana!

Amikor egy kapcsolatban megjelenik egy harmadik, az mindig a változás szükségességéről szól. Ilyenkor rá lehet nézni arra, hogy mi az, ami az eredeti kapcsolatból hiányzik (amit az új kapcsolatban kapok meg). Ha az eredeti kapcsolat fontos, akkor az ilyen felismerések mentén át lehet alakítani önmagunkat és a kapcsolatot is, így a szerelem újra virágba borulhat köztünk.

Ám az is lehet, hogy a felismerés épp arról szólna, hogy az eredeti kapcsolat már beteljesítette a feladatát, és ideje lenne továbblépni - ennek lehet a katalizátora a megjelenő harmadik. Ha ezt a felismerést, és a hozzá kapcsolódó változásokat nem engedjük meg magunknak, akkor kezdődik a szenvedés.

A gyerekek rendkívül érzékenyek, és mélyen belül mindent tudnak, akkor is ha szavakkal nem beszélünk nekik arról, hogy mi zajlik a családban. Abból a mintából tanulnak, amit megélnek velünk, így azt fogják követni, amikor felnőnek. Kérlek, gondold végig, hogy valóban azt akarod-e megtanítani a gyerekeidnek, hogy változtatni nem lehet; a szerelem csak szenvedést okoz; nem lehet boldog párkapcsolatban élni; hazugságban élni rendjén lévő.

A hazugság akkor is rombolja a kapcsolatot, ha sohasem derül ki.

Bármikor dönthetsz másképp. Bármikor dönthetsz úgy, hogy többé nem felelsz meg a társadalmi, kulturális és családi elvárásoknak, hanem inkább azt tanítod meg a gyerekeidnek - a saját példádon keresztül -, hogyan lehet szabadon, a szívünk útját követve, boldogan élni.

Szeretettel,

Kriszta

Gabi’12 ápr 04 - 13:06

A szerelem csodás, tényleg. Már ha viszonozzák.. Nekem ilyen sosem volt. :( Mindig a "szeretlek, de nem szerelemből" mondatot vágják a fejemhez.. Miért?? Ez már mindig így marad? Aki belém szeret én abba nem. Akibe belezúgok, az belém nem szerelmes.. Vki mindig boldogtalan... Ez a sorsom.. :S

Gabi

Sarkadi Kriszta’12 ápr 06 - 14:02

Kedves Gabi!

Ne nyugodj bele, hogy ez a sorsod, mert nem ez. Mindenki arra született, hogy örömben, boldogságban, bőségben, egészségben éljen. Akivel mégsem ez történik, annyit jelent, hogy muszáj kitakarítania a gondolkodásából azokat a korlátozó hiedelmeket, amelyek megakadályozzák ebben. Minden programommal ebben támogatom a hozzám fordulókat - remélem, egyszer veled is találkozom.

Szeretettel,

Kriszta

Stark’16 júl 30 - 23:18

Szerintem is a szerelem akkor jó és csodás, ha viszonozzák... az egyoldalú szerelem fájdalmas, de nagyon... Ezt úgy írom, hogy beleszerettem egy lányba, akiről azt gondolom, hogy Ő számomra az igazi, de ő meg azt mondja, hogy nem akar kapcsolatot senkivel, se velem, se senkivel... És miközben én arra várok, hogy az idő múltával ő megváltozzon és akarjon kapcsolatot és velem akarjon, közben egyre rosszabbul érzem magam és egyre többször fordul meg a fejemben az hogy nélküle nem élet az élet és így inkább magammal végzek... Az apám meg azt mondja, hogy a szerelem csak álom és illúzió... hogy ő sem azért házasodott össze anyámmal, mert beleszeretett, vagy mert úgy érezte hogy ő a nagy ő számára, akiért mindent megtenne. Mikor megkérdeztem a faterom, hogy érezte-e már azt hogy valakibe annyira beleszeret, hogy ha balesete lenne ennek a valakinek és szívműtétre lenne szüksége, de nincs donor akkor felajánlaná neki a saját szívét csakhogy ez a valaki tovább élhessen? Akkor azt mondta erre, hogy nem, nem érezte még ezt soha. De én ezt érzem jelenleg... hogy inkább meghalnék minthogy úgy éljem le hátralevő életem (23 éves vagyok tehát még elég sok van hátra elvileg...) hogy nem szeret engem az akiért bármit megtennék, akiért meg is halnék, ha őt az tenné boldoggá, vagy ha ezzel megmenteném őt... :( Szörnyű és fájdalmas is tud ám lenni a szerelem... pláne a viszonzatlan egyoldalú... amikor 2 hónapig nem írok rá, mert azt olvastam valahol, hogy ha viszonzatlan szerelembe botlunk engedjük el a másikat, mert nem vehetjük rá hogy szeressen minket és nekünk csak rosszabb lesz ettől... hogy gondoljuk el azt hogy vajon tényleg csak tőle kaphatom meg azt amit akarok? De van amikor hiába kaphatod meg mástól, mert pont tőle akarod... Nem érdekelne az se ha a világ összes nője belémszeretne, ha jönne egy 10/10-es nő aki gazdag és felajánlaná magát és a pénzét, akkor is azt mondanám, inkább a szegénységet és azt a lányt választom akibe beleszerettem, aki nem úgy érez irántam mint én iránta, de remélem hogy ez majd megváltozik... :( A remény hal meg utoljára... előbb hal meg az ember mint a remény... És van hogy pont a reménytelenség az ami a vesztünket okozza... mikor úgy érzem, hogy semmi remény arra hogy valaha is szeressen engem az a lány akibe én beleszerettem... szörnyű érzés... szétmarcangol belülről, de akkor is őt akarom és nem éreztem így soha senki iránt és kétlem, hogy bárki iránt így éreznék valaha is... de ha ő nem így érez irántam, akkor mindegy hogy én hogyan érzek iránta... Nem tudom mit kéne tennem... hogy a szerelem illúzió és álom és ne kergessem ezt az álmot? Vagy nem illúzió és még ha álom akkor is inkább ezt az álmot kergessem, mint egy másikat és előbb utóbb ahogy telnek múlnak az évek talán lesz esélyem annál a lánynál akibe beleszerettem?... Vagy mindegy hogy a szerelem álom és illúzió-e, mert ha az ha nem az, akkor sem lehet rávenni valakit arra, hogy szeresse a másikat, ahogy arra sem hogy ne legyen szerelmes belé, így inkább a halál mint az éveken át tartó kín?... Nem tudom mi tévő legyek...

Stark

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim