Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Lehet-e barátságból szerelem?

’13júl26
3 hozzászólás
Lehet-e barátságból szerelem?

- Szerintem legalább 6 hónapig barátkozzatok, és csak azután legyetek szeretők – mondja Feldmár András a Büky Dorottyával közösen írt, A barna tehén fia című könyvben. Azt állítja ugyanis, hogy a tartós párkapcsolatok titka, hogy mélységes barátság is összefűzi a benne résztvevőket. Ez pedig annyira fontos, hogy ezzel kellene kezdeni: először a barátság, aztán a szerelem.

Ennek kapcsán azon kezdtem morfondírozni, vajon melyek azok a közös vonások, amelyek az igazi barátságot, és a párkapcsolati boldogságot is meghatározzák. Ez az írás abból született, amit e gondolat mentén összegyűjtöttem.

Ráadásul ez olyankor is segíthet, amikor nem tudod valakiről eldönteni, hogy ő-e az „igazi”, vagy sem. Sőt, olyankor is, amikor több jelölt közül kell választanod. Válaszd tehát azt, akit nem csak vonzónak és szexinek találsz, hanem a barátod is egyben. Ki is hát az igaz barát?

 

1. Elfogad téged, a tökéletlenségeddel együtt.

Lényünk legmélyén mindannyian tökéletesek vagyunk, ám a személyiségünknek megvannak a maga tökéletlenségei. Aki igaz barátod, és valódi társad, tudja ezt, és ezzel együtt szeret. Nem akar megváltoztatni, és nem gondolja, hogy az ő személyisége az egyedüli követendő példa. Épp az tetszik neki benned, hogy annyira más vagy, mint ő. Ettől válsz érdekessé számára. Az „Ugye, megmondtam?” kezdetű mondatokat nem használja, mert nem arra vágyik, hogy mindenáron igaza legyen, hanem arra, hogy te is boldog légy.

 

2. Melletted áll a nehéz időkben.

Hogy kinek, mi jelent nehéz időket, nagyon sokféle lehet. Talán elvesztettél valakit, aki fontos volt neked; talán megváltozott a pozíciód a munkahelyeden; talán nem elég a pénzed mindarra, amit szeretnél; talán csak megmagyarázhatatlan rosszkedv ül rajtad; talán változás közeleg, és félni kezdtél … bármiről is legyen szó, igaz barátod és szerető társad ott van veled, és támogat abban, amiben éppen vagy. Nem ad tanácsot, hanem csak jelen van. Ha kell, szótlanul ül melletted; ha kell, átölel, és fizikailag is megtart; ha kell, meghallgat; ha kell, sírhatsz a vállán; ha kell, megetet és megitat; és ha kérdezel, igazat válaszol. Nem rémül meg attól, hogy átmenetileg nem vagy az a magabiztos és vidám ember, akinek megismert, hanem bátran odaáll melléd, és támogat, amíg vissza nem nyered az erődet.

 

3. Bátorít téged.

Ha valami új dologba fogsz, együtt lelkesedik veled. Arra biztat, próbáld ki magad, amiben csak lehet, mert tudja, hogy ettől csak színesebb lesz a kapcsolatotok is. Nem féltékeny azokra az időkre, amiket nem vele töltesz, mert tudja, hogy erős a köztetek lévő, szeretetből font kötelék. Mivel szeret téged, annak örül a legjobban, ha egyre inkább kiteljesedsz, egyre inkább önmagad vagy, egyre boldogabbá és egyre ragyogóbbá válsz. Büszke a sikereidre, és szereti látni, amikor örülsz.

 

4. Megbocsát neked.

Szerelmi, baráti, és családi kapcsolatainkban időről időre megbántjuk egymást: legtöbbször akaratlanul, néha pedig akarattal is. Furcsamód épp azokat, akik a legközelebb állnak hozzánk. Ennek oka az, hogy ők nyújtják számunkra a legélesebb, és ezért legzavaróbb tükröt, másrészt pedig őket ismerjük a legjobban, és tisztában vagyunk azzal, melyek a sebezhető pontjaik. Igaz barátod és valódi társad jól tudja, hogy a bántó helyzetek – éppen személyiségünk különbözőségéből fakadóan – időről időre előfordulnak, és megbocsátja neked, ha látszólag hibát követsz el. Nem tartogatja a sérelmeket, nem vezet listát a „bűneidről”, és nem vágja a fejedhez, a „Bezzeg, amikor te!” kezdetű mondatokat.

 

5. Igazat mond neked.

Ez önmagában is egy annyira izgalmas téma, hogy már készülődik bennem egy teljes blogbejegyzés arról, mit is nevezek én igazságnak és őszinteségnek. Itt most legyen elég annyi, hogy igaz barátod és szerető társad komolyan vesz, és becsül téged annyira, hogy igazat mondjon neked. Nem érzi szükségét a „kegyes” hazugságoknak, mert tudja, hogy képes vagy a számodra fontos információk mentén kialakuló helyzeteket kezelni. Saját magával is tisztában van, ezért nem fél attól sem, hogy ha igazat mond neked, azzal a kapcsolatotokban elfoglalt pozícióját veszélybe sodorja. Egyenrangú partnerként tekint rád, akinek joga van ahhoz, hogy a kérdéseire valódi válaszokat kapjon.

Miközben mindezt olvasva talán egyetértően bólogatsz, ne feledd: azt is megmutatják neked ezek a gondolatok, te vajon így kapcsolódsz-e azokhoz, akiket szeretsz – ahhoz, akinek te vagy a barátja, vagy te vagy a kedvese …

Ez persze csak néhány felvetés, amelyek éppen most az eszembe jutottak. Nyilván rengeteg van még, amelyet felírhatnánk erre a listára. Szerinted mik lehetnek ezek?

Melyek a további minőségek, amik az igaz barátra és az igaz szerelmesre is vonatkoznak?

Írd meg a hozzászólások között!

Aztán pedig gyere el augusztus 1-én egy olyan programra, ahol csupa ilyen emberrel találkozol. Tapasztald meg, milyen érzés, amikor olyan emberek között vagy, akik igaz barátaidként töltik el veled ezt a három órát!

 

Lélekmelengető Est

augusztus 1-én csütörtökön, 18.00-21.00

  • Ez az este három óra szeretés. Három óra olyan emberek társaságában, akik olyannak szeretnek, és fogadnak el, amilyen vagy.
  • Három óra „akadálymentesítés” és takarítás: mindannak a lehámozása rólad, amely megakadályozza, vagy megnehezíti, hogy meglásd, és megmutasd szeretnivaló, valódi önmagad.
  • Ez az este arról szól, hogy pontosan úgy vagy jó, ahogy vagy. Arról szól, hogy elhidd, és megtapasztald ezt.
  • Ez az este a meghitt közelségről szól. A meghitt közelségről, ami három óra alatt is kialakul, szinte vadidegen emberek között, amikor valódi figyelemmel fordulunk egymás felé.
  • A meghitt közelségről, amelyre mindannyian vágyunk, és amelyet lehetőséged és jogod van megtapasztalni a szerelemben; a párkapcsolatodban; a barátaiddal; a családoddal; a munkatársaiddal.

Olvass tovább, és jelentkezz be itt >>>!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Hogyan kaphatod meg, amire vágysz? Arról szól, mi az, amin ténylegesen múlik az, hogy boldog párkapcsolatban élünk-e, vagy sem …

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

AnnaMária’13 júl 26 - 13:20

Kedves Kriszta!
A mondanivalód mindig aktuális, mert a barátság átváltozhat szerelemmé és fordítva is igaz.
Nekem úgy van barátom, hogy közben a női mivoltom is értékéli , támogatja.
Nagyra becsülöm , mert igaz mondó és a barátsága bebizonyított.Hosszú ideje ismerjük és becsüljük egymást.Volt már megbántás is ,de mindig kisimultak a dolgok, mert mind a ketten igy akartuk.Soha nem bántuk meg!Úgy érzem életünk végéig számíthatunk egymásra.Egymás hibáival nem élünk vissza, hanem diplomatikusan javaslatot teszünk a javítás érdekében.
Kívánok mindenkinek egy szép barátságot.

Solti Magdi’13 júl 26 - 14:10

Nekem ez nagyon tetszett! Saját magam számára is megfontolandó tanácsnak tartom:) talán egy komment: sajnos volt már olyan hogy a fentiek mind megvoltak, de kémia nem volt:( ettől még remek barástság volt, de a szerelemhez "kémia" is kell:)

Solti Magdi

Deli’13 júl 26 - 14:19

A szerelmem a legjobb barátom, és a legjobb barátom a szerelmem. Ennél jobb párosítás nincs is. Azóta tudom, hogy mi az a feltétel nélküli szeretet, a figyelem, a teljes összekapcsolódás és emellett teljes szabadság, amióta egymásra találtunk. Nem volt fél év a barátság és a szerelem kezdete között, mert minden olyan természetes volt és egyszerű. Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja a legjobb barátot és a szerelmet. Ha ez a kettő ugyanaz, az pedig isteni ajándék. :)

Deli

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim