Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hogyan kaphatod meg, amire vágysz?

’12júl24
6 hozzászólás
Hogyan kaphatod meg, amire vágysz?

Az, hogy boldog párkapcsolatban élsz-e vagy sem, nem azon múlik, hány éves vagy, hogy nézel, ki, mennyit jársz társaságba, milyen iskolákat végeztél, mennyi pénzed van, vagy bulizol-e eleget hétvégenként.

A szerelem megérkezése, aztán pedig a párkapcsolati boldogság azon múlik, képes vagy-e adni, képes vagy-e elfogadni.

Ráadásul úgy, hogy mindez nem válik „üzletté”: ha ugyanis azért adsz, hogy kapj, már borul is az egész – elvárások születnek, és a partnered egyre távolabb húzódik tőled. Ha pedig nem tudod elfogadni, amit a kedvesed adni akar neked, fokozatosan elveszíti a lelkesedését, és idővel bánatosan tapasztalod, hogy már nem akar adni neked semmit.

Egy pillanatra hunyd be a szemed, és merengj el rajta: vajon milyen lenne az életed, ha az adás és a befogadás egyensúlyának megteremtésével épp olyan párkapcsolatban élnél, amilyenre szíved legmélyéről vágysz? Mit csinálnál? Hogyan éreznéd magad?

Aztán olvass tovább …

Amikor adsz, feltétel nélkül adj.

Felmerült már benned valaha, hogy amit nem kapsz meg – valakitől, valamitől, vagy valahol -, talán épp az, amit te sem szoktál adni?

  • A kedvesedtől nem kapsz elismerést – te dicséred őt eleget? És adsz elég elismerést önmagadnak?
  • Úgy érzed, nem figyelnek rád azok, akik fontosak neked – te valódi figyelemmel ajándékozod meg őket? És figyelsz magadra, saját belső hangodra?
  • Bánt, hogy a partnered nem köteleződik el melletted – te már elköteleződtél mellette? És elköteleződtél önmagad 100 %-os felvállalása mellett?

De az is lehet, hogy gyakran úgy érzed, túl sokat adsz, és nem kapsz vissza semmit. Ezt akkor érezheted, ha észrevétlenül belecsúsztál valamilyen szerepbe. A szerepek többnyire annyira tudattalanok és automatikusak, hogy gyakran egészen addig észre sem vesszük őket, amíg a kimerültségtől össze nem rogyunk.

Ha ez így van, vajon milyen szerepeket játszol a kapcsolataidban?

  • Te vagy az, aki mindig ad, de sohasem kap?
  • A segítő, aki mindig másokat helyez előtérbe és a saját személyes igényeit elnyomja?
  • Vagy a független, aki sohasem mondja ki, mit szeretne?
  • Vagy a megmentő, akinek mindig feladata van?
  • Vagy a mártír, aki feláldozza magát?
  • Vagy mindezek egyszerre?

Próbáld ki, hogy mostantól nem választod szét az adni és kapni fogalmát. Gondolj rá inkább így:

ADNI = KAPNI.

Vedd észre a különbséget aközött, hogy valódi lényedből adsz, vagy szerepből adsz. Amikor szerepet játszol, akkor az adás mindig egy tranzakció, ahol valaki veszít. Amikor valódi lényedből adsz, az adás mindig önmagad megosztása, és azt tapasztalod, hogy az örömteli érzések mindkét oldalon megsokszorozódnak. Ilyenkor átéled, hogy miközben adsz, kapsz is, így természetes módon elengedsz minden félelmet, ami eddig megnehezítette, hogy feltétel nélkül adj, kérj, és elfogadj.

Fogadd el az ajándékokat, amiket az élet neked szán.

Na jó, tegyük fel, az adásra vonatkozó folyamatot már beindítottad. Ekkor jön a következő kérdés: valóban befogadó vagy? Képes vagy „magadba inni” az életet? Megengeded az embereknek, hogy adjanak neked? Hagyod, hogy jó dolgok történjenek veled újra és újra? Amikor az élet igazán az álmaid szerint kezd alakulni, hol húzod meg a határt? Mikor kezdesz el félni? És mitől? Mit teszel ilyenkor?

Gondoltál már arra, hogy talán a szerelem rég ott toporog az ajtód előtt, ám ahhoz, hogy ezt az ajtót szélesre tárd, nyitottságra van szükséged és arra, hogy hajlandó légy az elfogadásra?

Amikor igazán befogadóvá válsz, minden lehetségessé válik. Hogyan történik ez?

  • Ilyenkor nyitott vagy arra, ami meg akar érkezni az életedbe. Ez a nyitottság tesz vonzóvá, vagyis képes vagy magadhoz vonzani, amire vágysz.
  • Felismered, és hálával fogadod, mennyi mindennel rendelkezel már most.
  • Folyamatosan nagyra becsülöd valódi lényed természetes tulajdonságait: titkos szépségedet, örökkévaló szeretetreméltóságodat, veleszületett bölcsességedet, emberi kedvességedet.

Szánj rá néhány percet, és készíts egy személyes leltárt, amelyben legalább három módját beazonosítod annak, ahogyan saját boldogságodat és jólétedet korlátozod. Vedd észre, hogyan fosztod meg magad a kényeztetéstől, az örömtől, az inspirációtól, az életteliségtől. (Például: nem szánsz időt arra, hogy örömteli tevékenységekben vegyél részt; ritkán találkozol azokkal, akik szeretnek és támogatnak téged; keveset olvasol; keveset mozogsz; hagyod magad elszakítani a természettől; nem próbálsz ki új dolgokat, stb.)

Határozd el, hogy ezentúl nem leszel ilyen kemény magaddal. Határozd el, hogy hajlandó leszel megengedni, hogy az élet adjon neked, így te is jobban odaadhatod magad az életnek, a szerelemnek, a kedvesednek.

Hiszen már tudod: Amikor a tanítvány készen áll, a mester megérkezik. Amikor a befogadó készen áll, az ajándék megérkezik. Amikor a szíved készen áll, a szerelem megérkezik …

Ha kéred, örömmel támogatlak abban, hogy kitárd a szíved, és átadd magad a szerelemnek; a boldog, harmonikus párkapcsolatnak. Éppen most az alábbi programokból válogathatsz:

 

Minden lehetséges
meditációs est július 31-én kedden, 18.00-20.00

Amikor képtelenek vagyunk elfogadni, amit az élet (a hozzánk közel állókon keresztül) adni akar nekünk, akkor nem csak a tőlük érkező szeretet utasítjuk el, hanem önmagunkat is. Azt az üzenetet küldjük magunknak újra és újra, hogy nem kérünk az ajándékokból, mert nem vagyunk méltók az elfogadására. Ebben a meditációban elkezded megteremteni önmagad számára azt a tápláló és szeretetteli környezetet, amelyben biztonságosan megnyithatod magad, és végre elhiheted, hogy minden lehetséges. Ez a folyamat lesz aztán a segítségedre abban, hogy kialakítsd azt a boldog, harmonikus párkapcsolatot, amire szíved mélyéről vágysz. A meditációs est hatására

  • szélesre tárod az ajtókat és ablakokat, amiket öntudatlanul bezártál;
  • megemelkedik a rezgésszinted, és a jó dolgok elkezdenek beáramlani az életedbe;
  • felszabadultabbá és nyugodtabbá válsz;
  • elengeded a régi mintákat, amelyek eddig visszatartottak;
  • egyre több szeretetet leszel képes adni és kapni;
  • sejtszinten megtapasztalod, hogy minden lehetséges.

Mindehhez nyugodt, hangulatos körülményeket teremtek Neked, így semmi más dolgod nincs, mint átengedni magad a teremtés ezen könnyed módjának.

Kattints ide, tudj meg róla többet, foglald le a helyed >>>!

 

Szerelmi jóslás – másképp
augusztus 1-én, szerdán

Ez egy különleges, izgalmas, erőteljes gyógyító hatással rendelkező, egyéni konzultációs módszer. Beszélgetésünk folyamatában felismered azokat a csapdákat és belső korlátokat, amelyek visszatartanak attól, hogy azt éld át a szerelemben és a kapcsolataidban, amit szeretnél. Amikor felismered, hogy mi az, ami megakadályozza a boldogság és a harmónia megélését, képes vagy átalakítani a nehézséget okozó helyzetet.

Kattints ide, tudj meg róla többet, válassz magadnak időpontot >>>!

 

Szeretem magam - meditációs cd

Meggyőződésem, hogy a boldog, örömteli élet alapja önmagunk egészséges szeretete. Különösen igaz ez a szerelem és a párkapcsolatok esetében, ahol a legtöbb – a kapcsolatunkat észrevétlenül romboló – hatalmi harc épp azt célozza, hogy megszerezzük a másiktól hiányzó szeretet-adagunkat. Amikor úgy érezzük, hogy a párunktól nem kapjuk meg, amire vágyunk, az mindig annak tükre, hogy mit nem adunk meg saját magunknak.

Amikor nem tudunk adni magunknak, vagy nem tudjuk elfogadni, amit mások adnának, annak a mélyén az rejlik, hogy úgy érezzük: nem vagyunk elég jók, nem vagyunk méltók, nem érdemeljük meg mindazt a jót, amit az élet számunkra tartogat. Ezeken a korlátozó hiedelmeken tudsz alapjaiban változtatni azzal, ha a cd-n szereplő meditációkat rendszeresen meghallgatod.

Kattints ide, hallgass bele, rendeld házhoz >>>!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam két évvel ezelőtt: Szükségünk van a szeretetre – vagy mégsem? Arról a könyvről szól, amely alapjaiban változtatta meg a párkapcsolati boldogságra vonatkozó elképzeléseimet …

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zita’12 júl 25 - 13:38

Kedves Kriszta !
Szeretnem megkerdezni , hogy ezek a vezetett meditäciok , esetleg dvd-n is megrendelhetök-e ? Külföldön elek , sajnos barhogy szeretnek nem tudok szemelyesen resztvenni.

Zita

Borosnyay Péter’12 júl 26 - 10:15

Drága Kriszta !

Légyszíves húzz egy újabb strigulát a nyilvántartásodba, abba a rubrikába ami a személyesen nekem írt üzeneteid darabszámát tárolja. :-)))

Mindazonáltal teljesen nyilvánvaló, hogy nem én vagyok az egyedüli alany, aki úgy érzi hogy ez a cikk személyesen neki szól. Tehát arra buzdítok minden kedves olvasót, hogy aki egyetért velem, és szintén úgy gondolja vagy érzi, hogy pont most, pont neki, pont erre volt szüksége, az legyen szíves írjon pár sort ide alulra, hadd lássa kedves Kriszta barátnőnk, mennyi-mennyi sok-sok kedves embernek szerzett egy cseppnyi kis örömet vagy bátorítást, inspirációt ezzel az alkotásával.

Én azt gondolom, hogy Sarkadi Kriszta méltán megérdemli az elismerést és a köszönetet.

Köszönöm Kriszta !
:-))))))))))))))))))

Petyus

Sarkadi Kriszta’12 júl 26 - 20:00

Kedves Zita!

Ha külföldön élsz, akkor talán jól beszélsz angolul, és ebben az esetben hasznodra lehet az alábbi információ.

A 15 alkalmas SzerelemTeremtő meditációs esteken elhangzó meditációk angol nyelvű eredetijét a www.orindaben.com oldalról vásárolom. (Bal oldalon, a "Single Mp3 Downloads" menüpontra kattintva válogathatsz összesen 73 meditáció közül.) Tiszteletben tartom a szerzők kérését arra vonatkozóan, hogy az anyagot ne rögzítsem és ne terjesszem, hanem minden érdeklődőt küldjek az ő oldalukra. (Ez persze csak azoknak jó hír, akik jól tudnak angolul.)

Két olyan meditációs cd jelent meg eddig, amelyen a saját meditációim hallhatók. Az egyik a SZERETEM MAGAM, a másik a MEGBOCSÁTÁS című. Mindkettőt megrendelheted, ha itt, az oldal alján a "Vásárlás" menüpontra kattintasz.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’12 júl 26 - 20:08

Drága Petyus!

Behúztam a strigulát ...

És köszönöm a kedves, biztató szavakat, jó tudni, hogy örömet szerez, amit írok.

Ma másfajta elismerést is kaptam. Hamarosan új helyen fogom vezetni a csoportjaimat, és ehhez egy kis lakást felújítottam az elmúlt hetekben. Annak rendje és módja szerint kiírtam a lépcsőházban ezt, és elnézést kértem, ha zavarnám a többi lakót a zajjal.

Ma megállított közülük valaki, és megköszönte, hogy a kiírással szóltam. és még hozzátette:
- Nagyon szépen és különlegesen fogalmazta meg azt a levelet. Magának írnia kéne!
- Hát, tulajdonképpen írok - válaszoltam.
- Akkor azért. Abba ne hagyja!

Szóval hatott a felkérésed, és valaki más is megköszönte ma, amit írtam ...

Szeretettel,

Kriszta

virág’12 júl 27 - 13:14

Hozzám is szólt az írás! :) pont jókor! de az ezelőtti is!!!! :)

virág

Marianna711’12 aug 01 - 09:41

Kedves Kriszta!
Nagy hatással vannak rám leveleid. Még akkor kezdtem el olvasni, amikor kerestem a párom, de azóta is itt maradtam, mert annyi hasznos infót kapok a hétköznapi és ünnepi párkapcsolatokra vonatkozóan. Legyen az a szerelmem vagy a gyerekeim. Mert úgy gondolom, hogy amit leírsz nemcsak a férfi és női kapcsolatokra vonatkozik, hanem minden kapcsolatunkra. Én gyakran továbbítom a környezetembe írásaid az internetes hely megjelölésével. Szerintem is fontos, hogy tiszteletben tartsuk a szerzői jogokat. Sok sikert kívánok és már nagyon várom a magyar fordítását a "Course in Miracles" könyvnek.

Marianna711

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim