Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2023 december
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

4 kulcsfontosságú lépés az igaz szerelem megtapasztalásához

’18jan19
hozzászólok
4 kulcsfontosságú lépés az igaz szerelem megtapasztalásához

"Amikor szerelmesek vagyunk, mind érzelmileg, mind szellemileg tudatosul bennünk az az állapot, amely lelkünk sajátja: a határtalan öröm.

Amikor szerelmesek vagyunk, nem érezzük a szétválasztottságot – sem önmagunk és szerelmesünk között, sem pedig (legalábbis egy időre) önmagunk és a többi ember között.

A szeretet ezen páratlan, ragyogó, nagyszerű érzése az, amire a legmélyebbről vágyunk, amit a legszenvedélyesebben magunkhoz ölelünk, és amely a legteljesebben kitölt, amikor megérkezik az életünkbe.

A szellemünk számára a szerelem egy csodálatos szentély; érzelmeink számára pedig megfürdőzés a teljes átélésben. A szerelem egy békés, virágzó rét, ahol legkedvesebb álmainkat és vágyainkat dédelgetjük."

Így ír Daphne Rose Kingma: The 4 Essential Keys to Discovering the Love of Your Life (4 kulcsfontosságú lépés az igaz szerelem felfedezéséhez) című könyvének bevezetőjében, majd ennek a négy alappillérnek a részletes leírásáról szól az egész mű. (A szerző 25 éve működik pszichoterapeutaként, munkássága emberek százait segítette hozzá, hogy megértsék és fejlesszék kapcsolataikat.) Ezt a négy lépést szeretném most megosztani veled, hogy általuk te is közelebb kerülhess az igazi szerelemhez.

 

1. Hit

Fontos, hogy higgy benne: a szerelem rád is vár. Megérdemled, alkalmas vagy rá, és megengedheted magadnak, hogy megnyílj egy ilyen csodálatos megtapasztalásnak. Ezért tedd magad elérhetővé: készítsd fel magad kívül és belül, és kezdd el az izgatott várakozást, tudva, hogy a szerelmed bármelyik pillanatban betoppanhat.

 

2. Szándék

Ahhoz, hogy megérkezzen életedbe a vágyott társ, fontos, hogy megismerd valódi önmagadat: azt a részedet, amely csordultig van szeretettel, és amely nem ismeri a félelmet és az elvárásokat. Határozd el, hogy utánajársz: vajon miért került el mostanában a szerelem?

A csodák tanítása így fogalmaz: Mindenkinek joga van a csodákhoz, de először meg kell tisztulni. Ezt én továbbgondolom, és azt mondom, mindenkinek joga van a szerelem csodájához, de először meg kell tisztítanunk a gondolatainkat és az érzelmeinket azoktól a régi beidegződésektől, amelyek nem engedik valódi lényünket előragyogni. Fejleszd hát szerelemképességedet azzal, hogy eltakarítod a szeretet áramlása előtt álló akadályokat.

 

3. Bizalom

Légy realista azzal kapcsolatban, hogy mi is a szerelem valójában, és bízz a folyamatban. Osho így ír erről Szerelem, szabadság, egyedüllét című könyvében:

„A szerelem fájdalmas, mert előkészíti az utat a boldogság számára. A szerelem fájdalmas, mert átalakít; a szerelem transzformáció. Minden transzformáció szükségszerűen fájdalmas, mert a régit el kell hagyni az új kedvéért.

A régi ismerős, biztos és biztonságos, az új teljesen ismeretlen. Egy feltérképezetlen óceánra kell kihajóznod. Ugyanaz a fájdalom ez, mint amit a gyermek érez, amikor kibújik az anyja méhéből. Ugyanaz a fájdalom, amit a madár érez, amikor először próbál repülni. Az ismeretlentől való félelem és az ismerős biztonsága, az ismeretlen bizonytalansága és kiszámíthatatlansága hatalmas félelemmel tölti el az embert. Enélkül azonban nincs eksztázis. Ha meg akarod tisztítani az aranyat, át kell menned a tűzön. A szerelem tűz.”

Engedd magad újjászületni valamiben, ami teljesen új, és ne csússz bele a szükségtelen szenvedés csapdájába! Ehhez segítséget nyújt, ha felismered a kapcsolatok magasabb célját, ami mindig az öröm és boldogság átélése. Ha pedig éppen nem örömöt és boldogságot élsz át, az mindössze annyit jelent, hogy felbukkant valamilyen meggyógyítanivaló a lelkedben. Épp ezért fontos, hogy megértsd a lelked bölcsességét egy új kapcsolat megteremtésében, és engedd, hogy elvezessen ahhoz az emberhez, aki most következő életszakaszodban ideális társad lesz.

 

4. Önátadás

Öleld magadhoz a szerelem paradoxonát, hiszen minden, amit az igaz szerelemről elmondhatunk, egyszerre igaz, és hamis. Hiszen a szerelem egyszerre éteri és világi:

 • határtalan örömöt élünk át általa, ám megvannak a maga határai,
 • kielégíti abbéli szükségletünket, hogy szeretve legyünk, ám tökéletesen hidegen hagyják egyéb igényeink és elvárásaink.

Az igaz szerelem átéléséhez tehát

 • el kell engedned az előítéleteidet,
 • bele kell ugranod az ismeretlenbe,
 • át kell adnod magad a folyamatnak, miközben
 • hálásan fogadsz minden egyes pillanatot.

Talán most felmerül benned a kérdés: hogyan tudom mindezt megtenni és átélni?

Az biztos, hogy nem a fejünkből, nem gondolkodással, hanem a lelkünkön, a szívünkön, a szeretetünkön, az érzelmeinken keresztül.

Önállóan is végigvezetheted magad ezeken a lépéseken, ám ha úgy érzed, jó lenne, ha valaki fogná a kezed közben, illetve, ha lennének társak, akikkel megosztod az út örömeit és esetleges nehézségeit, akkor gyere el a

 

 február 15-én induló, Az élet szerelmesei találkozósorozatra.

 

Ez a hat alkalmas találkozósorozat a szerelemhez vezető ösvény; egy olyan útikalauz, amely megmutatja, milyen szellemi és érzelmi előkészületeket kell tenned ahhoz, hogy magadhoz vonzd a szerelmet – a fenségest, a mindent áthatót, az édest, a kedvest, a vigasztalót …

A szerelem ugyanis nem toppan be hívatlanul. Ha nem kérik, a kérő nem áll elő; a nem-vágyott szerető nem mutatkozik.

 • A kedvesünk;
 • az érzelmeink és a szellemünk társa;
 • a forró test, amely szenvedélyes extázisban felizgat, és megnyugtat,

mind a szerelem kifejeződési formái, amely csak akkor érkezik meg az életünkbe, ha kérjük, ha kedvesen meghívjuk, és ha örömmel várjuk.

Az élet szerelmesei találkozósorozat bátorítást, inspirációt, és utat mutat, hogy felkészíthesd a szívedet és a lelkedet életed szerelmének megérkezésére.

A találkozókon (és a köztük eltelő egy-egy hétben) nem előadásokat hallgatunk, hanem aktívan cselekszünk, mivel az élet csak akkor küldi el hozzánk a nekünk szánt társat, ha felkészültünk a fogadására.

Azért írok most erről, mert azt akarom, hogy ott legyél. Szeretnék a tanúja lenni, amint végre lebontod a falakat, amelyeket tudattalanul a szeretet áramlása előtt emeltél, és megengeded magadnak az igazi szerelem megérkezését.

Kattints, olvasd el a részleteket, és jelentkezz itt:

 

Az élet szerelmesei február 15-től >>>

 

Addig is, amíg a személyesen is találkozunk, írd meg a hozzászólások között:

 • A négy kulcsfogalom közül melyik az (vagy melyek azok), amelyekkel te már rendelkezel?
 • Melyik az, amelyik eddigi szerelmeidhez elvezetett?
 • És melyik területen érzel hiányosságokat?
 • Melyiket szeretnéd most leginkább kibontakoztatni magadban?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

szeretetterapeuta, a Szerelmeskönyv írója

 

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv (Villányi Péter: Kapcsoskönyv),

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhahd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót

(a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat)

ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek kommentek. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim