Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Akár melletted van a társad, akár nincs, nyisd meg neki a szíved!

’10nov05
19 hozzászólás
Akár melletted van a társad, akár nincs, nyisd meg neki a szíved!

Kint ültem régi házunk teraszán, kezemben a bögrével, amelyből a forró kávé illata szállt fel, és a kerten át a messzeségbe bámultam. Az elmúlt napok történésein merengtem, és éreztem, hogy akkori párommal a kapcsolatunkban valami végérvényesen véget ért. Összeomlott a világ, amit építettem magamnak, összetörtek a dédelgetett álmok. Most elveszítem a férfit, akivel azt hittem, az egész életemet le fogom élni. Elviselhetetlennek tűnt a gondolat, amely már napok óta emésztett.

Ekkor egy nagyon furcsa dolog történt. Mintha halkan a fülembe súgta volna valaki:

- Ő az, akit te választottál magadnak. Most megérkezik majd az, akit Isten választott neked.

Ettől a gondolattól elöntött a nyugalom, és mosolyogni kezdtem. Eltűnt a fájdalom és a helyét izgatott várakozás vette át: Tényleg így lenne? És vajon ki lesz az? És milyen? Hogyan fogunk találkozni?

E kellemes állapot 10-15 percig tartott mindössze; azután újra visszatért a múlton való borongás hangulata. Ám a gondolat nem hagyott nyugodni, mert volt benne igazság. Ez a férfi ugyanis (akit elengedni készültem éppen) tényleg úgy érkezett az életembe, hogy végre összeszedtem a bátorságomat, és írtam egy listát arról, mit szeretnék. Végiggondoltam minden külső és belső tulajdonságot; azt is, hogy miképpen szeretnék vele élni, és ámultan láttam, amint mindez megvalósul. Emlékszem, sokáig el sem hittem, ami történik: én még mindig abban éltem, hogy ez egy néhány hónapos kaland, amikor álmaim férfija már házról és gyerekekről beszélt ...

Most akkor valami más következne? Most nem kell listát írnom arról, hogy mit szeretnék, hanem csak nyitottan fogadni, ami meg akar érkezni? De honnan tudja Isten, hogy én mit szeretnék? Vagy éppen ő tudja jobban, én meg csak tévelygek a rám ömlő információáradat alatt és próbálom szétválogatni a saját vágyaimat, meg azt, amit a társadalom, a kultúra és a család vár el tőlem? Ezt most mind eresszem el, és bízzam az egészet Istenre? Lehetséges ez egyáltalán? Nem fog ettől minden sokkal rosszabbra fordulni?

Ezek a gondolatok nem voltak teljesen újak a számomra – akkor már néhány éve tanulmányoztam behatóan A csodák tanítása című könyv minden napra szánt meditációit, amelyek – csak úgy, mint annyi más tanítás – arra ösztönöznek, hogy bízzunk jobban belső bölcsességünkben, és engedjük meg, hogy mindaz a jólét, béke, öröm és boldogság megérkezzen hozzánk, amely eleve nekünk rendeltetett. Mindannyiunknak, egytől egyig – nincsenek kivételek.

Az elmúlt években sokat tanultam és tapasztaltam arról, hogy valóban mi magunk vagyunk azok, akik rögzült mintáink mentén megakadályozzuk, hogy az életünkben valósággá váljon mindaz a jó, amire vágyunk. Ezért fogalmazok gyakran úgy, hogy mindaz, amit - az írásaimon, az egyéni konzultáció beszélgetéseiben, valamint a csoportos találkozókon keresztül - kínálok, abban támogat minket, hogy lebontsuk a mindannyiunkban ott élő szeretet és szerelem áramlása előtt tornyosuló akadályokat. Azt gondolom ugyanis, hogy nem új dolgokat szükséges megtanulnunk, hanem arra érdemes törekednünk, hogy elfelejtsük mindazt, ami eddig meghatározta az életünket – azokon a területeken persze, ahol nem tapasztalunk maradéktalan örömet és boldogságot.

Mostanában ezért azzal szeretek a leginkább kísérletezni, hogy elengedjem minden elvárásomat azzal kapcsolatban, hogy az életemben a dolgoknak hogyan kellene történniük. Rendszeres meditációim alkalmával összekapcsolódom valódi (isteni) lényemmel, és arra törekszem, hogy az ő iránymutatása alapján éljem az életem. Kétféle hatást tapasztalok: az egyik az egóm hitetlensége és küzdelme, hiszen „ő” továbbra is a biztonságosnak hitt régi minták szerint szeretné biztosítani magának a korlátlan hatalmat. A másik pedig a csodák, amelyek egyre gyakrabban bontakoznak ki ámuló szemem előtt, magukkal hozva azt a békét, örömöt és boldogságot, amelyre szívem legmélyéről vágyom.

Most téged is arra biztatlak, hogy engedd meg magadnak a szabadság megtapasztalását, amely abból fakad, hogy megérted: más módon is kapcsolódhatunk önmagunkhoz és a szerelmünkhöz, mint ahogy azt eddig megszoktuk.

Te mit gondolsz erről az egészről? Megtapasztaltad már a csodákat, amelyek abból fakadnak, hogy rábízzuk magunkat az élet áramlatára, és belső bölcsességünkre hallgatva beengedjük az életünkbe a jót? Vagy benned is félelmek vannak még ezzel kapcsolatban? Vagy egyáltalán nem hiszel abban, hogy ez lehetséges? Írd meg a hozzászólások között!

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót

(a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat)

ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Piroskáné B. Marika’10 nov 05 - 11:39

Kedves Kriszta!

Amiről írtál, én átéltem. Ha pontosabban akarok fogalmazni, akkor azt mondthatom, hogy benne vagyok a folyamatban nyakig. Ez év májusában kezdődött az egész. Ekkor tűnt fel életemben az a férfi, akit nekem a jó isten rendelt, hogy megéljek egy olyan változást az életemben amire nem számítottam. Az egész lényem átalakult általa. A környezetem hüledezve tapasztalta meg, hogy szinte kicseréltek. Új külső, s minő belső változások! A dolog szépséghibája csak annyi, hogy akit én választottam társnak annak idején nem akar elengedni. S itt van a két szép gyermekem! Nekem pedig előbb vagy utóbb döntést kell hoznom! Addig pedig a sorsra bízom magam! És nap mint nap hálát adok az égnek, hogy megismerhettem a csodát!

Marika

Anna’10 nov 05 - 11:49

Az " Út a csodákhoz" című könyv nagyon sokat segít nekem mindenben, abban is, hogy mindent elengedjek és megkapjam ami igazán az enyém. Most olvastam Tolle "A most hatalmában", hogy a türelmetlenségünkkel, amiért nagyon szeretnénk már családot és gyerekeket nevelni, olyan társat választunk, aki nem hozzánk való. És ez így van!

Zsóka’10 nov 05 - 11:49

Hiszek a csodákban, bár én is az elengedés és a befogadás határán vagyok. Valaki már megérintette a lelkemet, a régi, aki hűtlenül elhagyott, érzem, hogy nem felejt, és egyre erősebben fogva tart az új ! Kettőben gondolkodom, de még erős bennem a ragaszkodás a múlthoz. Lesz-e változás, ha én is akarom?

Zsóka

Csonka Éva’10 nov 05 - 12:10

Szívesen olvasok mindent amiben a csodákról van szó.
Bár osztom Szent Ágoston nézetét:

"A csodák nem a természetnek mondanak ellent,
Hanem csak annak, amit ma a természetről tudunk."

Szerelmi ügyekben nem én vagyok az illetékes,elvégre 21 éve -igen már bőven nagykorú-,hogy nem fordítottam figyelmet ilyesmire.

Helyette a Nem Fizikai Nézőpontommal, Önnönvalómmal igyekeztem az egómat összehangolni.

De ha a pálmalevelem valós jövőt igér,akkor kb 1-1.5 év múlva jön az Igazi,és beköti a fejem:-))))

Éva

Zsuzsy’10 nov 05 - 12:17

Nagyon szép amiket olvasok, hiszek benne. Vidéken lakok, így anyagilag nem tudom megengedni magamnak a meditációkon való részvételt.
Nekem volt egy hosszú kapcsolatom, házasság ami pár éve felbomlott, szétköltöztünk. Utána volt egy rövid románc akit én még szeretek de Ő most mással van. Mielőtt én Ő mellé kerültem egy álomban találkoztam vele s ennek hatására fordultam felé. Akkor én választottam? Kaptam? Miért nincs mellettem?
Tele kérdésekkel:
Zsuzsy

Tünde’10 nov 05 - 15:26

hiszek az olvasottakban,de a gyakorlatban való alkalmazás még nehezen megy,Jönnek a negatív gondolatok és sajnos még képesek legyőzni.Azt érzem,tudom jó irányba haladok.Igyekszem.

laszk tünde

pesák imréné’10 nov 05 - 16:20

én nagyon örülök,h olvashatom a könyvet mert végül is tanulságos. Minél több magyarázattal tessék küldeni,h jobban megértsem köszönöm

pesák imréné

Katalin’10 nov 05 - 21:25

Nagyon szívemhez szólt ez az írás, de sajnos én sehol sem tartok ebben, de úgy érzem, hogy igaz lehet! Vidéken élek, így nem engedhetem meg magamnak az ajánlott meditációkat.Üdv.

Katalin

Anikó’10 nov 06 - 10:43

Pontosan átérzem, amit bevezetődben írtál. Én most 28 év és után próbálom elengedni azt az embert, akit én választottam, de rég kiderült, nem volt méltó erre. Az eszemmel tudom, de nagyon keserves folyamat.Szeretném megfogadni a tanácsodat és tiszta szívvel várni, akit Isten választott a számomra. Remélem sikerül. Köszönöm neked.

Sándor Hajnalka’10 nov 06 - 15:45

Én csak szertnék hinni a csodákban.17 évem ment rá egy kapcsolatra,ami ebből szép a 2 gyönyörű gyermekem. Azóta várom azt a csodát akit az isten nekem szánt. Azóta három év telt el.

Sándor Hajnalka

Anna Mária’10 nov 08 - 16:38

Bizony be kell valklanom, hogy a korábbi sérelmeimet,bármilyen jól indult a kapcsolat,kivetitem a másikra.Tudom, hogy hibázom , mégis megteszem.MIért - nem tudom?!
Ettöl függetlenül, a csodát mindig várom.Ez nincs korhoz kötve!Befogadó vagyok, de kritikus is.Persze az utobbit másoknál gyakrabban teszem.Magammal szemben elnézöbb vagyok.A megérzéseim nagyon ritkán csalnak és lelkiismeretem tisztasága nagyon prima control.Szeretnék egyilyen meditációban résztvenni, hogy a csoda nekerüljön el.Biztosana varázslatod hatlmába fogok kerülni.
Üdvözlettel mindenkinek, a sikerért.

AnnaMária

Zsuzsy’10 nov 08 - 21:48

Kedves Anikó! Nekem a válás után még 6 évem ment el azzal hogy a szívem fölülbírálta az eszemet. Most már külön lakunk, kb fél éve vagyok nyugodt és útitárs- kereső.
szeretettel : Zsuzsy

Sarkadi Kriszta’10 nov 11 - 11:35

Kedves Zsóka!

Ha szeretnéd magadnak megkönnyíteni a változás folyamatát, akkor a figyelmedbe ajánlom az ELENGEDLEK, TOVÁBBLÉPEK című online kurzust, amelyet megrendelhetsz, ha a lap alján a Vásárlás menüpontra kattintasz.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’10 nov 11 - 11:38

Kedves Zsuzsy!

A fájdalmat mindig azzal okozzuk magunknak, hogy a saját elképzeléseinkhez ragaszkodunk, ahelyett, hogy elfogadnánk, amit az élet kínál nekünk.

Lehet, hogy a rövid románc, amiről írtál, beteljesítette a feladatát. Valószínűleg az volt a dolgotok, hogy erre a rövid időre találkozzatok, nem pedig az, hogy éveket töltsetek együtt. Engedd őt el, és nyisd meg a szívedet egy újabb találkozásnak.

Szeretettel,

Kriszta

Zsóka’10 nov 11 - 12:02

SAJNOS, NEM ENGEDHETEM MEG MAGAMNAK A VÁSÁRLÁST, SEM A KURZUSOKON VALÓ RÉSZVÉTELT, ÍGY KÉNYTELEN VAGYOK A BELSŐ HANGRA HALLGATNI . BÍZOM BENNE, MERT MÁR MEGTAPASZTALTAM, HOGY IGENIS, ÉRDEMES ! EGYÉBKÉNT A HOZZÁSZÓLÁSOM ( NOV. 5.-E ) ÓTA EGYRE ERŐSEBB AZ A BELSŐ HANG, AMI AZT TUDATOSÍTJA BENNEM , HOGY JÓ ÚTON JÁROK !
MÉG SEMMI SEM BIZTOS, CSAK AZ, HOGY FIGYELÜNK EGYMÁSRA, FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK, DE A FIZIKAI TÁVOLSÁG MIATT, CSAK LÉLEKBEN LESZ SZOROSABB A KAPCSOLATUNK. A LEGKÖZELEBBI VISZONTLÁTÁS DÖNTI MAJD EL A HOGYAN- TOVÁBBOT.
BÍZOM BENNE ÉS TALÁN TUDOM IS, HOGY TOVÁBB KELL LÉPNEM !

ZSÓKA

Heni’10 nov 17 - 19:19

Érdekes egybeesés.Akit én választottam, akihez ragaszkodnék az nem tud elfogadni feltételek nélkül.Az elválás-elszakadás fájdalmas folyamat. Ekkor gondoltam arra, hogy Isten küldje el azt az embert, akire szükségem van, és ne azt, akit én választok. Aztán elolvastam ezt a cikket. Felkavaró, mert még nem látom az utam végét.

Heni

makai ildiko’11 szept 23 - 10:38

Szép napot,

én szívesen megvenném a könyvet, de hol?

Sarkadi Kriszta’11 szept 25 - 21:46

Kedves Ildikó!

Az A Course in Miracles című könyv hivatalos magyar fordítása már nagy erőkkel zajlik, valószínűleg 2012-ben megjelenik. A 365 gyakorlatot tartalmazó 500 oldalt én annak idején lefordítottam a résztvevőknek, akik a csoportjaimba jártak. Ma is ezt szokták nyomtatott formában megvenni tőlem azok, akik nem akarják megvárni a hivatalos fordítást. Ha ez érdekel, akkor kérlek, írj a kriszta@igazabolszerelem.hu címre, és megbeszéljük.

Szeretettel,

Kriszta

Deli’11 dec 20 - 00:15

Kedves Kriszta!

Több, mint másfél éve ismertem meg azt a férfit, akit az ég rendelt mellém. Szerencsés vagyok, mert képes voltam lezárni a múltat (20 év) és kinyitni a szívem. Valahogy minden jött magától...persze tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű!:) Elfogadtam magamat, az életemet. Elfogadtam, hogy a házasságom nem egy életre szól, és nem az én utam. Nehéz, rögös utat jártam be a végső döntésig. A gyermekeim miatt voltak és vannak is nehéz pillanataim, mégis azt gondolom, hogy mindenkinek joga van a boldogsághoz, elfogadáshoz, megbecsüléshez és a szabadsághoz. A volt férjem úgy fogalmazza ezt meg: Önző vagy! Én úgy gondolom, hogy muszáj törődni saját magunkkal. Csak egészséges lelkű szülő képes egészséges lelkű gyermeket nevelni! A Kedvesem tisztel, megbecsül, figyel rám és segít nekem. Igazi társ mindenben, és mindezt úgy, hogy teljes szabadságot enged nekem. Nyilván ez kölcsönös és természetes, hogy a szabadságnak is megvannak a saját magunk által szabott határai. Erre vágytam, annyira akartam!!! Nem kaphattam meg attól a férfitól, akit férjemül választottam.
Nem volt egyszerű a döntés! A volt férjem megbízható volt és imádta a gyerekeit, sokszor engem is. A volt férjemet nagyon megviselte a válás, mindent elveszített. Nem volt ez számomra örömteli, sem elégtétel a sok lelki bántásért. Sőt! Fájdalmas volt megtapasztalni, hogy a férfi, akit olyan erősnek hittem....nos, igazából az én imádatomból és odaadásomból nyerte erejét. Szeretném, ha ő is tovább tudna lépni és új életet kezdeni. Ha neki is sikerülne! Még haragszik rám, amiért nekem ez "olyan könnyen" ment! Nem volt könnyű, de a legjobb döntés, amit hozhattam!
Köszönöm ezt a remek oldalt! Szeretek itt lenni nálad, még akkor is, ha rendben van az életem!
Őszinte szeretettel,


Deli

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim