Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hány békát akarsz még megcsókolni?

’11jún10
10 hozzászólás
Hány békát akarsz még megcsókolni?

Ha nem akarsz számtalan békát megcsókolni ahhoz, hogy megleld a hercegedet, tekints magadra királynőként, és megérkezik a királyod.

Már nem is emlékszem, hol hallottam vagy olvastam a fenti mondatot, mindenesetre jót mulattam rajta, egyben el is gondolkoztatott. Azon morfondíroztam, mennyire egyszerű ez, és mégis újra és újra elbotlunk a megvalósításában. Így aztán a következő néhány bekezdésben arra szeretnék ötleteket adni, hogyan válhatsz saját életed királynőjévé vagy királyává, hogy ezen a módon megteremtsd azt a szerelmet és meghitt közelséget, amelyre vágysz.

Mivel az elmúlt hetekben olyan sokat írtam arról, hogyan válhatunk mágnesessé a szerelem számára, elgondolkoztam azon is, vajon hogyan lehetne definiálni ezt (az eddig talán nem is létező) kifejezést: „szerelem-mágnes”. Kit nevezhetünk annak? Arra jutottam, hogy szerelem-mágnesként működik egy olyan ember, aki – ha egyedül van, és éppen erre vágyik -, képes erőfeszítés nélkül magához vonzani a számára ideális társat. Ha pedig párkapcsolatban él, akkor képes erőfeszítés nélkül magához vonzani partnere szeretetteli figyelmét, törődését és meghitt közelségét.

Szeresd magadVannak néhányan, akik számára a szerelem mindig is egy könnyen érkező, szívesen maradó, természetes dolog. Ám sokkal többen vagyunk, akik számára a szerelem időről időre küzdelmessé válik, akár egyedül, akár párkapcsolatban élünk. A szinglik keményen dolgoznak azon, hogy társra leljenek, a kapcsolatban lévők pedig keményen dolgoznak azon, hogy megszerezzék és megtartsák a számukra fontos szeretet-mennyiséget. Ám ennek egyáltalán nem szükséges így lennie. Te is képes vagy olyan emberré válni, akit körbevesz valamiféle különleges aura, egyfajta belső kisugárzás, ami egyszerűen nem tud mást, csak szeretetet vonzani. Minél mosolygósabb és szeretettelibb vagy belül, annál könnyebben érkezik meg az életedbe a szerelem. Így válsz szerelem-mágnessé.

Ennek egyik lépéseként érdemes őszintén végiggondolni:

Mi az, amit nem örömből teszel, hanem mert úgy érzed, ezt el kell tűrnöd, vagy el kell viselned? Mi az, amivel megelégszel, pedig folyamatosan elszívja az energiádat? Hol teszed túl alacsonyra a mércét?

Mindannyian eltűrünk magunk körül ezt-azt: embereket, tárgyakat, ártalmas szokásokat, amelyek életöröm helyett szürke, összefolyó hétköznapokat eredményeznek. Talán állandóan rendetlen az íróasztalod, vagy hagyod, hogy valaki a családból rendszeresen kritizáljon, vagy nem törődsz az egészségeddel. Gyakran annyira hozzászokunk ahhoz, hogy eltűrjünk bizonyos dolgokat, hogy eluralkodik rajtunk a gondolat: hát igen, ilyen az élet. És elhisszük, hogy nincs más választásunk. Tehetetlennek érezzük magunkat, és ez a tehetetlenség szép lassan áthatja életünk összes területét.

Valahányszor úgy döntesz, hogy keserű szájízzel ugyan, de belenyugszol abba, hogy már megint tűrnöd kell, ezt az üzenetet küldöd az univerzumnak: Nekem ez épp elég jó. Magadhoz pedig így szólsz: Nem érdemlek ennél jobbat. Márpedig, ha így gondolkodsz, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy a helyzet nem is változik. Amikor mást sem csinálsz, csak elviseled az életed, semmi teret nem hagysz mindannak, amire valójában vágysz – különösen a szerelem területén.

Ám mindezt meglehetősen egyszerű a visszájára fordítani.

Írj egy listát mindazon dolgokról, amelyeket eltűrsz az életedben: azokról, amelyek nem tesznek boldoggá.

Írj össze mindent – az apróságoktól egészen a látszólag nagy horderejű dolgokig. Majd válassz ki közülük EGYET, amellyel foglalkozni kezdesz. A javaslatom az, hogy ez legyen valami apróság – hatalmas erő rejlik a kicsinynek tűnő tettekben is. Egy ilyen apróság megváltoztatása energiával tölt fel, és megnöveli az önbizalmadat, így lesz honnan elrugaszkodnod, amikor megcélzod a következő lépést.

Tedd mindezt könnyedén. Hiszen nem az a cél, hogy ezt feladatnak tekintsd, és újabb terheket rakj a saját válladra, hanem az, hogy egyre könnyebbé és örömtelibbé váljon az életed. Például:

  • Válogasd át a ruháidat, és amelyeket már nem hordasz, add tovább a rászorulóknak.
  • Rakj rendet az íróasztalodon, vagy egy polcon, vagy egy fiókban.
  • Cseréld ki azt a régóta kiégett villanykörtét, vagy azt, amelyik sohasem ad elég fényt, amikor kedvenc foteledben olvasni próbálsz.
  • Tölts kevesebb időt egy olyan ismerőssel vagy baráttal, aki mindig kritikusan viszonyul hozzád.
  • Nézd át a régóta tornyosuló papírhalmokat, fűzd le, ami fontos, és dobd ki, ami lejárt és régi.
  • Szórd ki e-mailjeid közül azokat, amelyek elolvasását hónapok óta tervezed, de titkon tudod, hogy sohasem fogod megtenni.

Szeresd magadAmikor életed egy területén takarítást rendezel (jelentsen ez bármilyen apró változtatást a felszínen), teret teremtesz az újnak, ami az életed többi részére is hatással lesz.

Amikor képes vagy nemet mondani az életedben arra, ami már nem szolgál téged, megváltozik az is, ahogy önmagadhoz, és leendő vagy meglévő társadhoz viszonyulsz. Magasabbra emeled a mércét, és már nem azért, mert rászorulóként viselkedsz. Észreveszed, hogy olyan emberekkel kezdesz el találkozni, akik – anélkül, hogy ehhez meg kellene változniuk – örömmel teljesítik be legmerészebb vágyaidat is. Így aztán azt is hamarabb észreveszed, ha olyasvalakivel randizol, akivel nem érdemes hosszútávra tervezned.

Tudd, hogy mi az, amire vágysz – a szerelemben és életed többi területén is. Te vagy az, aki „megtanítja” az univerzumot arra, hogyan bánjon veled, azáltal, ahogy te bánsz magaddal.

Gyere el te is

 a Szeretem magam

című meditációs estre, és könnyítsd meg magadnak a szerelem-mágnessé válás útját!

 Az Égi randevú

című meditációs esten pedig el is kezdheted magadhoz vonzani ideális társadat!

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: a te listádra mik kerültek? Melyek azok a dolgok, emberek, helyzetek, amelyekről eddig úgy hitted, el kell viselned őket? Milyen apró lépést választottál ki, amivel megkezded életed fokozatos átalakítását, hogy megérkezhess a szerelem-mágnes állapotba?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A szerelem napja a péntek. (Arról szól, miért épp a péntek a szerelem napja, és hogyan ünnepelhetünk ezen a napon a kedvesünkkel, vagy önmagunkkal …) 

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Lajos’11 jún 10 - 17:32

Kedves Kriszta!
Mindig érdeklődve olvasom írásaid. Jó és tanulságos.
Most egy elég mulatságos megszólítás használtál, mert én nagyon nem akarok semmilyen királyfit.
Vagy csak a beidegződésed, hogy az írásaid csak nők olvassák?
Üdvözlettel:

Lajos

Rozália’11 jún 10 - 18:30

Kedves Kriszta! Kb. 1 hónapja döntöttem úgy, hogy véget vetek annak, hogy a felnőtt fiaim kérésének eleget téve szinte minden hétvégén együtt volt a család, ahol a volt férjem is - akitől 13 éve elváltam - mindig ott volt. Nem sokkal később minden beindult az életemben, sokkal örömtelibben telik azóta az életem. 62 éves vagyok, és nagyon jól vagyok.

Rozália

Mincy’11 jún 10 - 19:00

Kedves Kriszta!
Köszönöm szépen Neked ezeket a leveleket, mindig nagy kíváncsisággal olvasom és feltöltődök tőlük, Tőled!

Minden jót kívánok a munkádhoz és még sok ilyen pozitív gondolatot is!

Üdvözlettel : Mincy

Ircsi’11 jún 10 - 19:41

Kedves Kriszta !Köszönettel veszem kedves soraidat,de ÉN csak évek óta egy-helyben menetelek! Bevonzottam több férfi-t is de aki ENGEM érdekelne és ŐT is ÉN .,de egyedül a távolságra hivatkozikBP-Velencei-tó .Szüz-szüz csillagjegyek .Mit tegyek ,hogy végre döntsön december óta vagy haggyam békén ? Barátok vagyunk skypen és a társközvetőtővonalon érintkezünk.De még személyesen nem találkoztunk,attól fél ha találkozunk belém szeret! Szilveszterkor már majdnem találkoztunk de lemondta mert megbetegedett.,de Ő még mindig keresi a párját de senki sem megfelelő,illetve azt mondja,hogy nem tudja elviselni az embereket!

Kérem szives meglátásodat,hogyan tovább!!

Üdv.Irénke

Borza Zoltán’11 jún 10 - 21:01

Kedves Kriszta !
Szeretném felhivni a figyelmed arra,hogy a tavalyi Vegetárius Fezstiválon ( A Pataki
Müvelödési házban volt ) Bozsvári Ági
azt kérdezte tőlem mivel lehetne a Ti közvetítő munkátokat hatékonyabbá tenni ?Javasoltam neki,hogy az idei évben
szervezzetek meg egy kávézót vagy teázót. Ahova valaki beülne és az ellenkező nemü érdekeltek nyugodtan odamehetnének, és már létre is jöhetne
egy oldott légkörü beszélgetés.
Remélem javaslatommal érdemben
foglalkozol.

Ötletadó:Borza Zoltán

Zsuzsanna’11 jún 11 - 06:09

Igazad van Kriszta kell tudni kidobni dolgokat , amelyek feleslegessé válnak. A mi korosztályunk különösen ragaszkodik régi dolgaihoz , hátha jó lesz valamire . ( 70 éves vagyok ) Hiánygazdaságban nőttünk fel, nemcsak a tárgyak , de az érzelem erkölcs is hiánycikké vált , devalválódott. Ez rányomja bélyegér gondolkodásunkra is, sérelmeinket sem tudjuk eldobni,magunkban hordozzuk.
Tud-e ezen továbblépni az ember? Hogyan ? Köszönöm !

Zsuzsanna

Sarkadi Kriszta’11 jún 13 - 19:13

Kedves Lajos!

Nagy örömmel tölt el, hogy rendszeresen jónak és tanulságosnak találod az írásaimat. Boldoggá tesz a tudat, hogy nem csak nekem jelent örömet megírni őket, hanem az olvasóknak is ténylegesen támogatást nyújtanak.

Annak is nagyon örülök, hogy sok a férfi olvasóm is, hiszen az írásaim nőknek és férfiaknak egyaránt szólnak, mivel a párkapcsolatok többsége nők és férfiak meghitt közelségét feltételezi. Sokat jelent már az is, ha az egyikük elkezd kettőjük kapcsolatával is törődni, de még közelebb hozza egymáshoz őket az, ha mindezt együtt élik át. Ezért arra törekszem, hogy lassan, fokozatosan egyre több férfit is megszólítsak, akik egy idő után nem csak az írásokat olvassák, hanem szívesen eljönnek a programokra is. (Egyébként a jó hír az, hogy tényleg egyre többen jönnek.)

Amikor a bejegyzés első mondatát forgattam magamban, nekem is eszembe jutott, amiről te is írsz a hozzászólásodban. De ezt az első mondatot nem akartam túlbonyolítani azzal, hogy külön leírom nőknek és férfiaknak is. Viszont az első bekezdésben már mindenkihez szólok, így: "arra szeretnék ötleteket adni, hogyan válhatsz saját életed királynőjévé vagy királyává, hogy ezen a módon megteremtsd azt a szerelmet és meghitt közelséget, amelyre vágysz".

Szóval nem akarok rád kényszeríteni semmiféle királyfit ...

Szeretettel,



Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 jún 13 - 19:20

Kedves Ircsi!

Szerintem egy személyes találkozást mindenképpen ejtsetek meg, ott pedig figyelj az érzéseidre. Ha jól és felszabadultan érzed magad a társaságában, akkor érdemes újra találkozni és folytatni. Ám, ha ott is csak kibúvókat keres arra vonatkozóan (vagy ha továbbra sem hajlandó találkozni), akkor ne pazarolj rá több időt és energiát. Akkor lépj tovább, és engedd, meg, hogy a hozzád méltó férfi megérkezhessen az életedbe.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 jún 13 - 19:25

Kedves Zsuzsanna!

Igen, nagyon jól látod, gyakran a belül viselt lomoktól a legnehezebb megválnunk ... sokan visszajelezték már, hogy épp ebben volt segítségükre a Megbocsátás című meditációs cd. Ajánlom neked is - a lap alján, a Vásárlás menüpontra kattintva mindent megtudhatsz róla.

Szeretettel,

Kriszta

Lajos’11 jún 17 - 19:26

Kedves Kriszta!
Semmi komoly, én sem gondoltam komolyan, hogy nekem egy királyfit kínálsz, csupán felötlött bennem amiről te is írtál a a kővetkező írásodban a "persze mert férfi" gondolkodás és kissé piszkált, hogy tán Te is azt gondolod a férfiakat nem érdekelheti az írásod. Nem vagyok egy fiatal legény , de én mindig is tiltakoztam az általánosításokkal szemben. Azt gondolom, hogy van akivel kijövünk és van akivel nem, de ez nem azt jelenti, hogy értéktelen, csupán más a gondolkodásmódja stb. A jó társkapcsolathoz pedig hozzátartozik a tisztelet a másik elfogadása is, ezért talán érdemes egy kicsit gyakorolni e két jó tulajdonságot azokkal is akiktől nem akarunk semmit. Ez még nekem is csak ritkábban megy, de észben tartom.
Maradok Szeretettel:

Lajos

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim