Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A szerelem napja a péntek

’10jún11
5 hozzászólás
A szerelem napja a péntek

„Az ókori csillagászat – a Földtől, mint a mindenség központjától vélt távolságuk sorrendjében – bolygónak tekintette a következő égitesteket: Hold, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Jupiter, Szaturnusz. Tudták azt is, hogy a távolsággal fordított arányban van keringési idejük. A három külső bolygót (Uránusz, Neptunusz, Pluto) az ókorban nem ismerték. A hellenisztikus Kelet asztrológiai hiedelmeinek megfelelően a hét minden napját egy-egy bolygó uralma és védelme alá helyezték. A bolygók e sorrendjén alapul a hét napjainak latin elnevezése, amely a mai román nyelvekben továbbél.” (Forrás: Hahn István: Naptári rendszerek és időszámítás.)

Ez itt például az olasz nevek listája:

  • Lunedi – Hold – Hétfő;
  • Martedi – Mars – Kedd;
  • Mercoledi – Merkúr – Szerda;
  • Giovedi – Jupiter – Csütörtök;
  • Venerdi – Vénusz – Péntek;
  • Sabato – Szaturnusz – Szombat;
  • Domenica – Nap – Vasárnap.

Azért néztem utána annak, hogy ezek az elnevezések honnan erednek, mert sok évvel ezelőtt Gonda István és Illés Csilla: A test a lélek színpada című könyvében részletes leírást olvastam a hét különböző napjain végzett tevékenységeket erősítő energiákról. Elkezdtem eszerint működtetni az életemet, és azt tapasztaltam, hogy valóban élvezetesebb és eredményesebb minden, ha összehangolódom ezekkel az energiákkal. Könyvükben ezt így fogalmazzák meg a szerzők:

„A hét napjai különböző minőségű, egymást meghatározott sorrendben követő energiát jelölnek. Rohanó élettempónkban minderről mit sem tudunk. A rend, amelyre az egész világ, a természet épül, mára összekuszálódott. A vénuszi tevékenységet a Szaturnusz napján, a holdit a Merkúr napján végezzük, s az energiák összevissza kavarognak bennünk és körülöttünk. Ma már feledésbe merült az az ősi tudás, amely a napokhoz energetikai szempontból bizonyos tennivalókat rendelt, és azt sem biztos, hogy fel tudjuk már idézni, melyik nap melyik ősprincípium vonásait hordozza.

Azt a munkát például, amely a keddi nap energiájával áll harmóniában – s éppen ezért akkor könnyebben és sikeresebben volt végezhető – a világért sem tették volna át másik napra. - Ki hallott már olyat? - nézne nagyot egyik-másik ősapánk e gondolat képtelenségére. - Hiszen akkor sokkal nagyobb többletenergiával, s egyáltalán nem biztos, hogy kudarcélmény nélkül tudnánk csak megbirkózni a tennivalókkal.

Dédanyáink szintén ezen bölcsesség rendszerével tevékenykedtek a családi tűzhely körül. Ami megfelelő elfoglaltság és ínycsiklandozó táplálék volt az egyik napon, nem jelenhetett meg a másikon. Mindennap frisset – ez az elv nem áll távol a ma divatos étkezési irányvonalaktól sem, épp csak a lényeg merült feledésbe, nevezetesen, hogy a tegnapi étek azért nem megfelelő mára, mert az a tegnap erőire rezonáló összetevőkből készült, a tegnapi tevékenységek fizikai háttereként.”

Természetesen ma már sok szempontból összetettebb az életünk, ezért nem feltétlenül tehetjük meg, hogy mindenben ehhez az ősi tudáshoz igazodunk. De mindenesetre érdemes tenni egy próbát.

A péntek tehát Vénuszé, a szerelem és a szépség istennőjéé. E nap az ízlés, a szépérzék, a békesség jelölője. Az alkotásé, a szenvedélyé, az erotikáé. Ilyenkor érdemes magaddal törődnöd, magadat kényeztetned mindenféle földi jóval. Ezen a napon esik jól (és sikerül jól) az új ruha vásárlása, a lakás csinosítása, a hálószoba szerelem szentéllyé való átalakítása.

igazából Szerelem - Romantikus hálószóba

És természetesen ez a nap a legalkalmasabb arra, hogy együtt töltsd a kedveseddel. Évekkel ezelőtt, amikor a gyerekeink kicsik voltak, és minden otthon töltött percünket lefoglalták, a párommal együtt elhatároztuk, hogy a péntek lesz a mi napunk. A munkánk lehetővé tette, hogy szabadon gazdálkodjunk az időnkkel, így péntekenként pótmamára bíztuk a gyerekeket, és az egész napot együtt töltöttük. Nagyon sokat jelentett ez abból a szempontból, hogy ismét volt alkalmunk rendszeresen csak egymásra figyelni. Tudtuk ugyanis, hogy harmonikus párkapcsolatunk alapja az, hogy akkor is töltsünk kettesben időt, ha közben már négytagú családdá váltunk.

De ha nem áll a rendelkezésedre az egész nap, ott a délután, az este és az éjszaka. Mi lenne, ha …

  • … összepakolnál egy piknikkosarat, meg egy pokrócot és kimennétek a természetbe megnézni a naplementét?
  • … odakészítenél az ágy mellé egy tál epret, meg két pohár pezsgőt, és egymás kezéből ennétek, mielőtt összebújtok?
  • … egy különleges, szép papírra írt szerelmes levélben megírnád a kedvesednek, mi mindenért szereted őt annyira?
  • … meglepnéd őt valamivel, amiről tudod, hogy régóta vágyik rá?
  • … úgy utaznátok el hétvégére, hogy a bejelentkezéskor, illetve mindenki másnak is azt mondanátok, hogy nászutasok vagytok? És eszerint is viselkednétek?

Ha pedig éppen egyedül élsz, akkor itt az idő, hogy elhatározd, a péntek a te napod lesz! Pénteken (de legalábbis délután, este és éjszaka) csupa olyasmit művelj, amivel örömet szerzel magadnak! Mi lenne, ha …

  • … MOST írnál egy listát arról, hogy mi az, amit szenvedélyesen szeretsz; ami örömet okoz; ami táplál téged, és péntekenként átélnél egyet-egyet?
  • … elmennél a legközelebbi természetes vízforráshoz, vinnél magaddal egy rózsát, kívánnál valamit, majd a virágot megcsókolva bedobnád a vízbe?
  • … lefekvés előtt szerelmes verseket olvasnál fel magadnak, hogy ezzel is magadhoz hívd a szerelmet és felkészülj az érkezésére?
  • … elmennél egy múzeumba egy kedvenc alkotásodhoz és csodálnád harminc percig, majd leírnád, ami az eszedbe jut?
  • … megajándékoznád magad egy csokor virággal?

Ahhoz, hogy megfelelően vidám hangulatba kerülj, hallgasd meg az alábbi dalt: The Cure - Friday I'm In Love (Pénteken szerelmes vagyok):

Természetesen mindezt bármely más napon is megteheted, nem csak pénteken! De ez csak néhány ötlet, nyilván létezik még számtalan dolog, amivel örömet szerezhetünk magunknak és egymásnak.

Te hogyan csinálod? Mit teszel, amikor érzed, lemerültek az akkumulátoraid és fel kell töltened magad? Milyen közös programokat szerveztek (vagy szerveztetek) a pároddal annak érdekében, hogy szerelmetek mindig megújulhasson? Hogyan éred el, hogy az életedben egyre több legyen az öröm? És a fenti ötletek közül melyiket fogod kipróbálni? És mikor? Írd meg a hozzászólások között a tapasztalataidat!

Átadom a szót neked ...

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Tetszik?

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Mahasti’10 jún 11 - 12:21

Kriszta, de szuper, hogy erről írtál!
Régóta ismerem ezt a könyvet, és - minő véletlen - pont tegnap vettem elő újra! :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom, tényleg fantasztikus könyv.
Amióta olvastam, azóta tudatosan odafigyelek arra, hogy minden nap "áldozzak" az adott nap "istenének oltárán", ami persze így hülyén hangzik... De akkor is így van. :-)
És jó, hogy a péntekre felhívtad a figyelmet.
Megyek is főzni a kedvesem kedvencét... :-)
És belefőzöm a szeretetemet, ahogy szoktam. :-)
De jó dolog is nőnek lenni és ilyeneket varázsolni! :-)

Mahasti

Gyöngyő’10 jún 11 - 14:06

Tegnap este lent voltam a parton csillagokat nézni. Két hullócsillagot is láttam. Kívántam szépet s jót, kiskalitkát lebontót, égőt, lobogót, életen át tartót. Táncolót, lebegőt, mélyen bennem élőt. Csupa szerelembe illőt...
Puszi

Gyöngyő

Zsuzsa’10 jún 12 - 17:47

A napok és a bolygók a hagyományunkban:

http://www.kincseslada.hu/magyarsag/e107_files/public/MESTERH7.DOC

Érdekes, milyen jól megfigyelhető a Hold és Mars felcserélésének, meg a Merkúr és Nap felcserélésének életünkre gyakorolt hatása.
A Szaturnusz - Jupiter cseréről nem is beszélve... :)

ölellek:

zs

Noémi’11 jan 01 - 19:00

Figyelj ha valaki lát hullócsillagot akkor tényleg lehet kivánni???
Mert nekem remek ötletem lenne olyan kivánság ami mindenkinek nagyon de nagyon jó lenne!!!

Szabó Noémi

Sarkadi Kriszta’11 febr 04 - 12:24

Kedves Noémi!

Szerintem kívánni bármikor lehet. A fontos az, hogy teljes szíveddel, minden porcikáddal a megvalósulásra vágyj, amikor megfogalmazod a szándékodat. Azután pedig engedd el, ne is foglalkozz vele többet. Innentől kezdve az univerzum dolga, hogy beteljesítse a kívánságodat.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim