Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

4 mondat, amely megváltoztatja a kapcsolataidat

’13okt14
2 hozzászólás
4 mondat, amely megváltoztatja a kapcsolataidat

Önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem. (Marilyn Monroe)

Ezt az idézetet épp egy olyan időszakomban olvastam először, amikor pont így éreztem magam. Nehéz, embert próbáló időket éltem, és épp az nem állt ebben mellém, akitől ez a legjobban esett volna. Akkor nekem ez úgy tűnt, mintha ő csak akkor szeretne velem lenni, amikor kicsattanok az erőtől és az energiától, és bőven van miből töltekeznie mindenkinek, aki találkozik velem.

Onnan jutott ez most az eszembe, hogy Thich Nhat Hanh (zen buddhista szerzetes, béke aktivista és író) mondatai jutottak el hozzám a napokban. Négy olyan gondolatra hívta fel a figyelmemet, amelyek mély, valódi intimitást hozó változást indíthatnak el minden kapcsolatban – legyen szó szerelemről, párkapcsolatról, házasságról, barátságról, szülőkről és gyerekekről. Köztük van az is, ami a Marilyn Monroe idézetben említett helyzetekben hozhat minket közelebb egymáshoz.

Mindegyik arra való, hogy hangosan, a másik szemébe nézve is ki tudd mondani őket. Ha szeretnéd, akkor gyakorolhatod úgy is, hogy a tükörben a saját szemedbe nézve mondod ki mindegyiket. Ebben az esetben az önmagad iránt érzett szereteted elmélyülését fogod megtapasztalni.

 

  • Kedvesem, itt vagyok neked.

Amikor szeretsz valakit, akkor a legfontosabb, amit felajánlhatsz neki az a valódi jelenléted és a valódi figyelmed. Hiszen hogyan szerethetsz valakit, ha nem vagy jelen?

Persze, én is tudom, hogy lehetséges a távolból is szeretni. Ha azonban már te is átélted azt, hogy akit szeretsz, azt huzamosabb ideig nem láthatod, nem hallhatod, nem érintheted, mert egyszerűen nincs ott, akkor tudod, hogy ez mégsem ugyanaz.

A szeretet nem pusztán egy érzés, hanem sokkal inkább cselekvés. Igen, érzed a testedben is: tágul a mellkasod, dobog, forrósodik a szíved, de ha a szereteted nem nyilvánul meg a tetteidben, akkor a másik semmit sem fog tudni róla.

Hogyan nyilvánul meg a szeretet? Sugárzik a tekintetedből, a mosolyodból, az érintésedből, a hangod tónusából. Észrevehető a teljes figyelemből, amellyel megajándékozod a kedvesedet.

Semmi mást nem kell tenned, mint valóban jelen lenni. Ez azt jelenti, hogy miközben a kedveseddel vagy, nem azon gondolkodsz, mi volt a munkahelyeden, vagy mi lesz vacsorára, hanem jelen vagy, és csak őrá figyelsz.

 

  • Kedvesem, tudom, hogy itt vagy, és annyira boldoggá tesz, hogy tényleg itt vagy.

Amikor kimondod ezt a mondatot, ezzel elismered a másik jelenlétét, és azt, mennyire értékes ő neked. Figyeld meg, mennyire sugárzóan örömtelivé válik, akinek ezt rendszeresen elmondod.

Szeretni annyit tesz, mint elismerni valakinek a létezését. Ha gyerekkorodban téged is büntettek azzal, hogy nem vettek észre, nem szóltak hozzád, mert „rossz” voltál, akkor tudod, milyen az, amikor nem vesznek rólad tudomást; amikor éppen nem szeretnek.

Ezzel a kijelentéssel azt is a tudomására hozod a kedvesednek (vagy a tükörben önmagadnak), hogy nem kell semmi különlegeset tennie ahhoz, hogy „kiérdemelje” a szeretetedet. A létezése és jelenléte az életedben bőven elegendő ahhoz, hogy teljes szíveddel szeresd őt.

 

  • Kedvesem, tudom, hogy szenvedsz, ezért itt vagyok neked.

Mindannyiunknak vannak könnyebb és nehezebb időszakai. A nehezebb időszakok többnyire abban nyilvánulnak meg, hogy egy vagy több dolog nem úgy történik, ahogy szeretnénk, vagy ahogy terveztük. Ez mélyen felzaklat, időnként meg is betegít minket. A nehézségekből kivezető út mindig befelé vezet: a saját gondolataink és döntéseink megvizsgálása és átalakítása hozza vissza a békés, örömteli időszakokat.

Ha a kedvesed egy ilyen folyamaton meg keresztül, akkor már a puszta jelenléted is megkönnyebbülést hozhat, anélkül, hogy tennél bármit is. Olyan ez, mint amikor gyerekként beteg voltál, és édesanyád ott ült az ágyad mellett.

Amikor kimondod ezt a mondatot, azzal elismered, és érvényessé teszed, hogy a másik fájdalmat él át. Nem próbálod lebeszélni róla, nem mondod azt, „ugyan, ez semmiség”, nem próbálod kihúzni belőle, csak jelen vagy. Ezzel pedig lehetővé teszed a számára is, hogy átélje, amit érez, és ne próbálja meg elfojtani és látszólag eltüntetni. Ilyenkor ezt az üzenetet küldöd annak, akit szeretsz: Érezni szabad. Élni szabad. Önmagadnak lenni szabad. Kifejezni, amit érzel, szabad.

 

  • Kedvesem, szenvedek. Megteszek minden tőlem telhetőt. Kérlek, segíts nekem.

„Nekem a kérés nagy szégyen adjon úgy is, ha nem kérem...” ezt a Nagy László verséből vett idézetet írta valaki az igazából Szerelem facebook oldalára, amikor a kérések fontosságáról írtam.

Való igaz, sokan gondoljuk azt, hogy a kérés valamiféle szégyenteljes dolog, ezért nem szabad élnünk vele. Ám ez tévedés. A legtöbb esetben csak akkor kaphatunk valódi segítséget, ha kimondjuk, mire van szükségünk.

Ezt a mondatot azért is tűnik nehezebbnek kimondani, mert előfordulhat, hogy úgy tűnik, a szenvedésedet épp az okozza, akit szeretsz. Ezért érzel szinte elviselhetetlen fájdalmat. Az a késztetésed támad, hogy hátat fordíts, berohanj a szobádba, és magadra zárd az ajtót, hogy egyedül szenvedhess. Meg akarod büntetni a másikat azért, mert szenvedést okozott neked. Ebből a hatalmi játszmából tudsz kilépni ezzel a mondattal. Ha a legnagyobb fájdalmad közepette odamész a kedvesedhez, és ezt elmondod neki, a szenvedésed azonnal csökkenni fog.

Októberben két olyan programra is várlak, ahol erőt és bátorságot gyűjthetsz ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló mondatokat képes légy valóban elmondani azoknak, akiket szeretsz.

 

Párkapcsolati Gyorsszerviz – egyéni konzultáció

október 24. csütörtök

Ez az egy órás beszélgetés neked szól, ha

  • éppen egyedül vagy, és szeretnéd tudni, mi a teendő annak érdekében, hogy megérkezzen a társad;
  • kapcsolatban vagy, ám úgy tűnik, elakadtatok, és nem tudtok kikeveredni a hatalmi harcból;
  • a kapcsolataidban mindig ugyanaz ismétlődik, és szeretnél változtatni ezen;
  • döntéshelyzetben vagy, és szeretnél tisztábban látni;
  • szakított veled a kedvesed, és szeretnéd megérteni, hogyan történhetett ez;
  • se veled-se nélküled kapcsolatban vagy, és szeretnéd tudni, miről szól ez a helyzet;
  • felbukkant az életedben egy lehetséges társ, és kíváncsi vagy a kapcsolatotokban rejlő lehetőségekre.

Neked szól akkor is, ha egy gyors, megoldásorientált, felismeréseket és gyógyulást hozó, intenzív beszélgetésre vágysz.

Kattints ide, és válassz időpontot! >>>

 

Lélekmelengető Est

október 31-én csütörtökön, 18.00-21.00

Hogy miért érdemes eljönnöd? Azért, mert

  • ebben a csapatban erőre, és támogatásra lelsz;
  • bátorságra teszel szert, ha már ott toporogsz a valódi, szeretnivaló önmagadhoz vezető út kapujában, de eddig nem mertél belépni;
  • kitartásra ösztönöz, ha már elindultál az úton, de néha megbillensz, és úgy érzed, a mások elvárásainak való megfelelés nem volt jó ugyan, de mégis olyan ismerős és kényelmes …

Meggyőződésem, hogy önmagad megismerése, és feltétlen szeretete AZ út, amely a szerelemhez, és a boldog harmonikus párkapcsolathoz vezet. Ha szereted és táplálod magad, akkor

  • nem várod el valaki mástól, hogy ezt megtegye helyetted;
  • könnyedén fordulsz szeretettel és valódi figyelemmel mások felé;
  • szívesen adsz, hiszen bőven van, miből;
  • mosolygóssá, nevetőssé, vonzóvá válsz;
  • az életedet egyre inkább olyanná alakítod, ahogy neked az a legjobban tetszik.

Kattints ide, és jelentkezz be! >>>

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A romantikus lángolástól a valódi szerelemig. Arról szól, mi a különbség e kettő között, és mire érdemes figyelned az átalakulás folyamatában …

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Anonim hölgyike’13 okt 24 - 12:01

Szia! Nemrég találtam erre gyöngyszemre, amit nem tudom hol rejtegettetek eddig :) Talán a legjobb pillanatban jött ez az oldal számomra igazi életmentőként, talán nem véletlenül!!!
Sok mindent át kell gondolnom Önmagammal kapcsolatban azt hiszem. A párom egy igazi kincs számomra mégis rengeteget bántottam már....sértődés, nem szólok hozzád stb. Csak mostanában kezdtem észrevenni, hogy mennyi fájdadmat okoztam Neki haszontalanul. Nehezen viselem ha a dolgok nem az Én irányításom alatt zajlanak, még rengeteget kell fejlődnöm azt hiszem.
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni: Ha a párom és a kisfiam (nevelőapukája a gyermekemnek) nehezen tudják egymást elfogadni mit tehetek Én? A párom és a kisfiam kritizálásán már túl vagyok :) jobb ötlet kéne. Úgy érzem a párom túl szigorú vele, pedig egyébbként szüksége van a keretekre, mert egyedül neveltem és eléggé elfajzott :) Hogy változzak Én, hogy Ők is változzanak? Mi a hiba?
Előre is nagyon köszönöm!

Anonim hölgyike

Sarkadi Kriszta’13 okt 30 - 13:04

Kedves Anonim hölgyike!

Örülök, hogy megtaláltad az oldalt, és ilyen jól tudod használni. És az is jó, hogy hajlandó vagy ránézni mindarra, amit fontos lenne másképp csinálnod.

A kisfiad és a párod közötti hatalmi harcról azt kell tudnod, hogy az az övéké, nekik kell megtapasztalniuk mindazt, ami ezzel jár.

Az nem vezet eredményre, ha egy vitás esetben, ahol hárman vagytok, valamelyikük pártjára állsz. Annyit tehetsz, hogy kettesben beszélsz mindegyikükkel, és kéréseket fogalmazol meg. A párodat is megkérheted arra, hogy bánjon kedvesebben a fiaddal, és a fiadat is megkérheted rá, hogy legyen alkalmazkodóbb. Fontos: ne arról beszélj tehát, hogy mit csinálnak rosszul, hanem arról, te minek örülnél.

A legfontosabb pedig az, hogy te szeresd és fogadd el mindkettőjüket olyannak, amilyenek - akár megteszik, amit kérsz, akár nem.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim