Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A harmonikus párkapcsolat 12 pontja

’14ápr23
7 hozzászólás
A harmonikus párkapcsolat 12 pontja

Tudom, sokan vannak, akik nem szeretik a Facebook-ot, én mégis a kapcsolódás, valamint az öröm és a szépség megosztásának kiváló lehetőségét látom benne.

Most is egy olyan videó került az utamba így, amely - amellett, hogy gyönyörködtet -, szimbolikus módon arról is szól, mi mindentől lesz egy párkapcsolat ugyanolyan harmonikus és szívmelengető, mint az a csodálatos összhang, amit ebben a kisfilmben láthatunk.

Szánj rá 6 és fél percet, nézd végig itt, aztán olvass tovább arról, amit a két művész táncát nézve összegyűjtöttem a párkapcsolati boldogságról.
 
(Ha itt lejjebb nem látod a filmet, erre a linkre kattintva is megnézheted: https://www.facebook.com/photo.php?v=218033174905502)
 

 

1. Bizalom

A harmonikus párkapcsolat az a "hely", ahol otthon vagy, ahol megpihenhetsz. A társad az az ember, akiben feltétel nélkül megbízol, mert tudod, hogy megtart, tudod, hogy számíthatsz rá. Tudod, hogy azt teszi, amiben megállapodtatok, ha pedig mégsem - mert valami megváltozott -, akkor erről szól neked.

2. Egyensúly

Kapcsolatotokban egyensúly van, mert egyenrangúak vagytok. Mindketten teljes mértékben odaadjátok magatokat, nem tartotok vissza semmit. Mindketten úgy érzitek, hogy szívesen adtok, és rengeteget kaptok. A szeretet áramlása folyamatos, nem akadályozza semmi.

3. Figyelem

Amikor együtt vagytok, valóban odafigyeltek egymásra: a teljes, zavartalan figyelmedet ajándékozod a kedvesednek. Ez a figyelem teszi lehetővé, hogy mélyen egymásra hangolódjatok, és azt adjátok a másiknak, amire szüksége van.

4. Odaadás

Kapcsolatotok akkor tud fejlődni, és egyre harmonikusabbá válni, ha odaadod magad neki. Odaadod magad a változásnak; a kihívásoknak; a látszólagos konfliktusoknak; a kríziseknek. Így lehet eltakarítani a szeretet útjába kerülő akadályokat, és így tér vissza a szerelem újra és újra.

5. Finomság

A finom, gyengéd érintések, szavak és pillantások ugyanolyan fontosak egy párkapcsolatban, mint a szenvedélyes, intenzív, erőteljes megnyilvánulások. Vannak időszakok, amikor apró, finom mozdulatokat teszünk, és vannak, amikor nagyokat és lendületeseket.

6. Erő

A belső erő abban segít, hogy bátran igent tudj mondani az ismeretlennek tűnő helyzetekre, és bátran nemet tudj mondani, amikor arra van szükség, hogy meghúzd a határaidat. Ha erősek vagytok belül, a krízisek idején mindig megtartjátok egymást.

7. Könnyedség

A kapcsolatunk áramlása akkor válik könnyeddé, ha nem állunk ellen annak, ami van. Ha sikerül elfogadnod az éppen kialakult helyzetet, és abból kihozni a lehető legjobbat, akkor egy felszabadító, valóban szerelmes utazásban lesz részed.

8. Rugalmasság

A valódi rugalmasság nem a kompromisszumkészséget jelenti, hanem azt, hogy sohasem kell úgy gondolnod, kompromisszumot kötöttél. Mivel rugalmas vagy, nem érzed azt, hogy a dolgoknak mindenképpen úgy kellene történnie, ahogy te kitervelted.

9. Összhang

A csodálatos összhang - amit a táncosoknál is látsz - a párkapcsolatban is akkor jön létre, ha azt tesszük, amiben megállapodtunk. Ha a kedvesed ott van, amikor kinyújtod érte a kezed. Ha figyeltek egymásra, és egyszerre mozdultok. Ha tudtok egymásra támaszkodni, és tudjátok egymást emelni.

10. Öröm

Ahogy az életben általában, úgy a párkapcsolatban is az a fontos, hogy mindenki azt tegye, ami a számára a legnagyobb örömet okozza, és amiben jónak érzi magát. Ez lesz az alapja annak, hogy az együtt töltött idő mindig feltöltődést hozzon.

11. Szépség

Biztos te is láttál már olyan párt, akik annyira harmonikusak voltak együtt, hogy hosszan tudtál volna gyönyörködni bennük. Ez ebben az esetben nem azt jelenti, hogy a külső szépségük ragadott meg, hanem az a harmónia, ami a kettősükből áradt. Ezen a módon tesz hozzá a világ szépségéhez minden olyan pár, aki tudatosan törekszik arra, hogy a kapcsolatuk boldogságot hozzon.

12. Nyugalom

Ha a párkapcsolatodra a nyugalom is jellemző, az azt jelenti, hogy képesek vagytok időt szánni mindenre, ami fontos. Nem rohantok sehová, így van idő minden látszólagos problémáról addig beszélgetni, amíg fel nem bukkan a mindenki számára legjobb megoldás.


A táncelőadásban - és a párkapcsolatokban is - úgy tűnik, hogy ezek a tulajdonságok csak az egyikre vagy csak a másikra jellemzőek. Mintha a nő lenne könnyed és finom, a férfi meg erős és nyugodt. Ám ez csak a látszat. Minden, ami a párkapcsolatunkban megjelenik, mindkettőnkre jellemző - a "pozitív" és a "negatív" tulajdonságok egyaránt. A könnyedség mögött is ott az erő; a nyugalom mögött is ott a finom, apró mozdulatok sokasága.
 
Ha így viszonyulunk egymáshoz, mindketten a képességeink legjavát tudjuk nyújtani mind a kapcsolatunkban, mind az életünkben, és rendkívüli dolgokat vihetünk véghez együtt. Ha pedig szükségét érezzük, akkor odahívunk egy segítőt, aki a figyelmével vigyáz ránk, amíg egy veszélyesnek tűnő élethelyzetben vagyunk ...
 
Te mit gondolsz mindezekről? Szerinted mi az, ami hozzájárulhat a párkapcsolati boldogsághoz? Írd meg a hozzászólások között!

Átadom a szót neked ...

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

Tovább olvasnál? Válogass kedvedre itt:

 

Aktuális programok:

 

 

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Döme’14 ápr 23 - 11:17

Krisz, nagyon kiérlelt gondolatokat raktál össze 12 pontban. Amikor egy ilyen fontos téma - az életünk - ennyire le van egyszerűsítve és mégis tömény, számomra nagyon hatásos és elgondolkodtató: vajon én, mi hol tartunk ezekben a pontokban?
Köszönöm :).

Döme

Anna’14 ápr 23 - 12:37

hol van a videó? nekem nem jelenik meg semmilyen videó.

Anna

Krisztinke’14 ápr 23 - 18:03

Épp Kriszta csodautaztatásán vettem részt, amikor egymásra találtunk. Sokáig tévképzeteim voltak a párkapcsolattal kapcsolatban, megjegyzem sok minden mással kapcsolatban is. A tapasztalat ébresztett fel, mennyire visznek tévútra saját gondolataink. Amit döbbenetesnek gondolok, ugyanakkor mégis a saját életem fő teremtési irányvonala lett, az az, hogy azt gondoltam, nem vagyok képes harmonikus párkapcsolatra, sőt, egyáltalán nem is létezik olyan. Mivel nem létezik számomra ideális társ sem. Továbbá azt gondoltam, hogy ha véletlenül akadna is valaki, az borzasztóan sok időmet, energiámat, és ki tudja még mimet venné igénybe.
Amikor beköszöntött az életembe, akkor leesett az állam. Mert együtt minden könnyebb, együtt bármire képesek vagyunk, és nem elvesz, hanem megsokszoroz... mindent! Határtalan szeretetet és hálát érzek mindezért a Teremtőnek, a Társamnak, és Krisztának is, hogy képes volt megtartani az úton. :)
44 éves vagyok, most tartok itt. :)

Krisztinke

Sarkadi Kriszta’14 ápr 23 - 23:53

Drága Döme,

én is köszönöm a megerősítést!

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’14 ápr 23 - 23:56

Kedves Anna!

Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél rá, előfordulhat, hogy a videó nem mindenkinél látszik. Így most már a blogbejegyzésbe is betettem a linket, de ide is kiírom neked:

https://www.facebook.com/photo.php?v=218033174905502

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’14 ápr 23 - 23:57

Kedves Krisztinke!

Ezek remek hírek, gratulálok! És örülök, hogy ide is megírtad ... :)

Szeretettel,

Kriszta

Giret Fruzsina’14 ápr 24 - 21:39

Kerdves Kriszta!

Ez a tizenkét pont, amire mindig vágytam, számomra most valami nagyon távoli, elérhetetlen dolognak tűnik. Már az első pontnál elakadok, de az, hogy Te ezt így leírtad, megerősít, hogy hinnem kell, egyszer én is megtalálhatom a társam. Köszönöm.

Fruzsi

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim