Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mitől leszel vonzó?

’12máj11
10 hozzászólás
Mitől leszel vonzó?

Szerinted mi kellene ahhoz, hogy igazán és tartósan vonzóvá válj mindazok szemében, akik neked is tetszenek? Szebb külső? Több pénz? Nagyobb lakás? Különlegesebb ruhák? Új autó? Vagy valami más?

Ha most megjelent lelki szemeid előtt egy hosszú lista a „beszerzendőkről”, annak oka az, hogy régi beidegződéseink miatt sokan úgy véljük, attól leszünk vonzóbbak, ha kívülről minél több mindent magunk köré gyűjtünk.

De lehet, te nem ezt gondolod, hanem úgy tartod: mindez belülről fakad, és attól leszel vonzóbb, ha belső tulajdonságaidat fejleszted, és a meglévők mellé még felveszel néhány pozitívnak számítót, és ezen a módon próbálsz meg mindenkinek tetsző, tökéletes nővé vagy férfivá alakulni.

Mi lenne, ha ajánlanék neked valamit, ami mindezeknél sokkal egyszerűbb? A helyzet ugyanis az, hogy döbbenetesen rövid idő alatt válhatsz izgalmassá, vonzóvá, és mélységesen szeretnivalóvá az által, ha egyszerűen elengeded azokat az (észrevétlenül kialakult) szokásokat, amelyek megakadályoznak a szerelem, és a tartós párkapcsolati boldogság átélésében. Mi a teendő hát?

Engedd el az igényedet, hogy hatást gyakorolj másokra.

Ha valóban emberi lény vagy (és nem pedig robot, vagy zombi, vagy növény, vagy állat, vagy kavics), akkor jó eséllyel fontos neked, hogy mit gondolnak rólad mások. Hiszen természetünkből fakadóan társas lények vagyunk.

Ám, ha azon kapod magad, hogy túlzottan sok időt, pénzt, vagy energiát fektetsz abba, hogy lenyűgözz másokat, és elnyerd az elismerésüket, akkor valójában nem vagy önmagad. Pedig semmi szükség azzal próbálkoznod, hogy olyasvalakivé válj, aki nem vagy, hiszen, az, aki most vagy (és az, amilyen most vagy), máris csodálatos, és egyedi! Összpontosíts inkább arra, hogy önmagad egyre hitelesebb változatával azonosulj.

Amikor tárt karokkal magadhoz öleled azt, aki vagy, és valódi önmagad megosztod másokkal, ők épp azt fogják értékelni benned, mennyire igazi vagy. Másra sem vágynak majd, csak arra, hogy egyre több időt tölthessenek a társaságodban.

Engedd el az igényedet, hogy mindig igazad legyen.

Amikor úgy érezzük, hogy valaki félreértett minket, vagy más módon rosszul bánt velünk, előfordulhat, hogy azt akarjuk: a másik ismerje el, hogy hibázott, vagy tévedett. ÉS kérjen bocsánatot! Vagy legalábbis jelentse ki, hogy nekünk van igazunk, neki pedig nincs.

A helyzet azonban az, hogy különbözőségünkből fakadóan, gyakran teljesen különbözőképpen látjuk ugyanazt a dolgot. A te világodban neked van igazad. Ám az övében neki …

Természetesen vannak olyan esetek, amikor a bocsánatkérés valóban helyénvaló és elengedhetetlen. Ám minden egyéb alkalommal – ahelyett, hogy engednéd a negatív érzelmeket gyökeret verni benned, és lassan behálózni életed egyéb területeit is – tedd fel magadnak a kérdést:

Mit szeretnék inkább? Boldog akarok lenni, vagy azt akarom, hogy igazam legyen?

Ha erre most azt válaszolod, hogy akkor vagyok boldog, ha igazam van, akkor sajnos tévedsz. Ha eléred, hogy igazad legyen, nyertél. És ott áll veled szemben az, akit legyőztél: szerinted mennyire tart vonzónak téged valaki, aki mindig vesztesként kénytelen elkullogni a harcmezőről? Tudva, hogy hamarosan újabb csata következik, amelyben ismét legyőzötté válik?

De aki mindenáron nyerni akar, az nem te vagy, nem valódi, belső, szeretetteli lényed az, hanem az egód, aki rettenetesen fél a viszonzott szerelem lehetőségétől, mert abban feloldódik, eltűnik, okafogyottá válik. Ezért próbálja újra és újra elérni, hogy ragaszkodj a múlt sérelmeihez, és bizonygasd az igazadat: így egyre gyorsabban veszítesz a vonzerődből, egyre messzebbre kerülsz önmagadtól, és mindazoktól, akiket szeretsz.

Engedd hát el arra vonatkozó igényedet, hogy igazad legyen. Észre fogod venni, hogy egyre boldogabbnak, egyre elégedettebbnek érzed magad, és egyre több embernek okoz örömet az, ha a közeledben lehet.

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Te hogy állsz az elengedéssel? Mennyire vagy képes elengedni negatív ítéleteidet, és elfogadni – sőt, szeretni – magadat olyannak, amilyen vagy? Mennyire fontos neked, hogy mindig igazad legyen? Sikerült már elengedned erre vonatkozó vágyadat? Ha igen, mi lett az eredménye? Ha nem, hol tartasz benne?

Átadom a szót neked …

 

Párkapcsolati Gyorsszerviz
 

A Párkapcsolai Gyorsszerviz egy különleges, izgalmas és szórakoztató, ugyanakkor erőteljesen gyógyító hatású, egyéni konzultációs módszer. Segítségével mély felismeréseid születnek arra vonatkozóan, hogy milyen kölcsönhatások működnek éppen most a szerelmi életedben. Felmérheted, hogy

  • milyen lehetőségek rejlenek egy éppen alakuló kapcsolatban;
  • milyen párkapcsolati csapdákat lenne érdemes elkerülnöd;
  • mi akadályozott meg eddig abban, hogy megérkezzen az életedbe a szerelem.

Kattints és jelentkezz be >>>!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Anita’12 máj 11 - 14:51

Kedves Kriszta! Annyira szeretnem megerteni a mai uzenet. Nem ertem. Egyik sorban azt irod: "engedd el az igenyedet, hogy mindig igazad legyen." Nehany sorral lejjebb: "ha elered, hogy igazad legyen, nyertel". Segits kerlek, hogy megertsem, hogy mit kell akkor most tenni? Koszonom. Kellemes hetveget!

Anita

Sarkadi Kriszta’12 máj 11 - 15:02

Kedves Anita!

Kérlek, olvass tovább, ott van a válasz:

"Ha eléred, hogy igazad legyen, nyertél. És ott áll veled szemben az, akit legyőztél: szerinted mennyire tart vonzónak téged valaki, aki mindig vesztesként kénytelen elkullogni a harcmezőről? Tudva, hogy hamarosan újabb csata következik, amelyben ismét legyőzötté válik?"

Nyertél, igen, valószínűleg megnyerted a vitát. Ám ugyanekkora a valószínűsége annak, hogy messzire lökted magadtól azt, akinek a közelségére vágysz. Ezért van az, hogy sokszor, ha azt választod, hogy igazad legyen, és körömszakadtáig küzdesz érte, a boldogságoddal fizetsz érte.

Mit kell tehát tenni? Gondold végig, hogy történik-e valamilyen súlyos, visszafordíthatatlan következményekkel járó katasztrófa, ha hagyod, hogy a másiknak legyen igaza. Ha nem történik katasztrófa, akkor engedj. Válaszd a boldogságot ahelyett, hogy igazad legyen.

Szeretettel,

Kriszta

Anita’12 máj 11 - 16:05

Szia Kriszta! Annyira jo, hogy iyen gyorsan valaszoltal es hogy EZ a valaszod! Ez az ugyanis, amit en is ereztem egy eheti szituacioban: megyek tovabb es nem harcoskodok (mint ahogy egy "kedves" munkatars tanacsolna nekem). Tovabblepek, sajat boldogsam erdekeben. Orulok, hogy az mai uzeneted megerositett ebben! KOSZONOM!

Anita

Era’12 máj 11 - 16:25

Sziasztok!
Én a saját tapasztalatomat szeretném megírni röviden.Házastársammal 18 éve élek együtt és úgy mond ő nyerte a csatákat,de ez sajnos számára nem volt elég mivel ezek után már lelki terrorba kezdett tartani.Minden önbecsülésemet aláásta mi szerint én nem vagyok jó semmire és a mellett külsőleg sem vagyok vonzó.Sajnos elég későn vettem fel úgy mond a kesztyűt az tette fel az i-re a pontot amikor azt mondta,hogy olyan hülye vagyok velem még veszekedni sem lehet.Előbb kellett volna ...Most itt vagyok két gyerekkel ....

Era

Sarkadi Kriszta’12 máj 11 - 17:02

Kedves Era!

Nagyon fontos, amit felvetsz. Egy kapcsolatnak valóban nem az a célja, hogy elvegye az önbecsülésedet, hanem épp az, hogy építse azt. Amikor két ember valóban szereti egymást, akkor szárnyalni kezdenek egymás mellett, így könnyedén megoldják a krízishelyzeteket, és könnyedén lemondanak az igazukról, ha felismerik, hogy az nem fontosabb a szerelmüknél.

Ebben a házasságban te vagy az, aki mindig a vesztes oldalon áll, mert a másik nyert meg minden csatát. Neked most nem az a dolgod, hogy lemondj az igazadról, hanem épp ellenkezőleg: állj ki saját magadért, és ne engedd, hogy bántsanak. Sem érzelmileg, sem fizikailag.

Olyan, mintha áldozattá és függővé váltál volna ebben a házasságban. Lehet, hogy a saját érdekedben és a gyerekeid érdekében érdemes lenne továbblépned.

Szeretettel,

Kriszta

Vivi’13 febr 03 - 03:36

Kedves Kriszti!

Nekem ez az egyik fő problémám. Nagyon szeretem ,ha nekem van igazam, és amikor a barátom úgy kér elnézést vagy még azt sem,hogy "jó hát lehet a te szemszögedből ez így néz ki" ,frászt kapok. Néha tényleg nem értem,hogy lehet ez a válasza,mikor egyértelműen hibásnak gondolom,és akárhogy próbálom más szemszögből nézni,nem értem ! A mi kapcsolatunk nagyon szépen indult, de már csak civakodunk,harcolunk az igazunkért... De talán a legnagyobb probléma a tiszteletlenség,ha nem tetszik neki valami és én feszegetem a dolgokat,akkor hajlamos káromkodni, egyszóval nem tisztel . Neki a káromkodás egyenértékű azzal,ha valaki azt mondja ,hogy önző vagy buta vagy. Elhiszem,hogy toleránsnak kell lenni,na de ekkora hülyeséget már én sem tudok feldolgozni..és a legrosszabb ,hogy nem változik...

Sarkadi Kriszta’13 márc 04 - 09:55

Kedves Vivi!

Mégis az a helyzet, hogy valójában nincs objektív vélemény: valami az egyik szemszögéből jó, a másikéból rossz. Mindannyian annyira különbözően látjuk a világot, hogy nem érdemes győzködni egymást.

Amikor a párod tiszteletlenül bánik veled, elmondhatod neki, hogy ez neked fáj, és az egész helyzet romboló. Megkérheted arra, hogy változtasson ezen a szokásán, és válogassa meg a szavait, amikor veled beszél.

Ha nem tud (vagy nem akar) ezen változtatni, akkor eldöntheted, hogy elfogadod-e, hogy ő ilyen és ilyen marad, vagy továbblépsz.

De legfőképpen azon érdemes elgondolkodnod, mikor bánsz te ugyanilyen tiszteletlenül másokkal vagy saját magaddal. Kívülről ugyanis csak az érkezik, ami belül már létrejött.

Szeretettel,

Kriszta

Lyl’13 máj 10 - 15:04

Hát ez most betalált! Valahogy azt gondolom (igen, gondolom, és nem érzem), hogy ha igazam van, akkor erősebb vagyok. Csakhogy nem érzem magam jobban tőle. Pláne nem tartósan. Aztán itt állok egyedül. Azt hiszem, sokkal többször kell erre emlékeztetnem magam, hogy ez így nem jó "játék" a másiknak (sem). Csak tudnám, hogy szokjak le róla! Nagyon jó írás, köszönöm!

Sarkadi Kriszta’13 máj 11 - 05:25

Kedves Lyl!

Akkor tudsz majd leszokni az igazadhoz való ragaszkodásról, ha már eléggé megszeretted magad ahhoz, hogy tudd, igazi, belső erőd nem ettől függ. Rá fogsz ébredni, hogy a másiknak nyugodtan lehet igaza - ez semmit sem változtat azon a csodálatos lényen, aki te valójában vagy.

Szeretettel,

Kriszta

kata’14 máj 11 - 15:27

nagyon jo a cikk en is ilyen bajban vagyok es nem tom mit tegyek van egy ferfi es baratok lettunk bar en tobbet erzek iranta lehet tudja is, es mindig en hivom irok neki smst o nem tesz ilyet nekem hianyzik tobb mint egy honapja nem lattam mit tegyek h vonzonak es legfokepp magatol irjon hivjon.?koszonom valaszat

kata

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim