Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Tényleg elérhető vagy?

’10nov12
15 hozzászólás
Tényleg elérhető vagy?

Ha gyerekként valaha is próbálkoztál azzal, hogy az utcán fel és alá járkálva, szemedet a járdára szegezve összegyűjts néhány forintot (vagy még régebben: fillért), akkor tudod, hogy milyen az, amikor megpróbálod magad elérhetővé tenni olyasmi számára, amit lehetetlennek gondolsz. Hiszen az emberek nem hagynak pénzt az utcán azért, hogy mi aztán izzadt kis tenyerünkbe összegyűjthessük, mégis, ha eléggé elszánt vagy, és elég sokáig gyalogolsz a házak között, van rá esélyed, hogy rábukkansz néhány pénzdarabra.

Amikor a szerelem számára teszed magad elérhetővé, az valami ehhez nagyon hasonlatos dolog. Minden alkalommal meg kell magadat mutatnod és lényed összes szintjén meg kell jelenned, mindenütt.

Sok helyen olvashatod vagy hallhatod, hogy ez azt jelenti:

  • új ruhákat vásárolsz magadnak;
  • társkereső rendezvényekre jársz;
  • hirdetéseket adsz fel; valamint
  • számtalan fortélyos, csábító, ám valójában valódi lényedet elrejtő viselkedési mintát öltesz magadra.

Mindez abban segít, hogy akinek az útját ezen a módon végül keresztezed, épp annyira nem önmaga, ahogy te sem. Ezek a módszerek természetesen ténylegesen növelik statisztikai esélyeidet arra, hogy összetalálkozz valakivel. Ha elég gyakran élsz velük, és eléggé elszánt vagy, jó esélyed van rá, hogy végül belefutsz valakibe, aki elvisz moziba vagy talán feleségül/férjül is vesz.

Ám, ha ezt a blogot olvasod, valószínűleg mindezt már megtetted, de nem túl sok sikerrel, sőt, talán inkább arra vágysz, hogy egy valódi emberrel találkozz, aki szíve mélyéről beleszeret abba, aki valójában vagy. Ez pedig azt jelenti, hogy ténylegesen elérhetővé kell válnod.

Az elérhetővé válás többet jelent annál, mint hogy a testedet elcipeled egy bizonyos helyre, ahol nagy valószínűséggel valaki másnak a teste is fel fog bukkanni; sőt annál is, hogy a fotód megjelenik egy képernyőn, ahol te is megnézheted másokét. Az elérhetőség többet jelent annál, hogy divatosan öltözöl, vagy elég magas, vagy kékszemű, vagy jóképű vagy. Az elérhetőségnek több szintje van, amelyek jó része nem kívül, hanem belül található.

A belső elérhetőség azt jelenti, hogy a szívedből ezek a szavak szólnak:

  • Készen állok, hajlandó vagyok, kíváncsi vagyok.
  • Az összes létező szinten megmutatom magam, hogy beengedhessem a szerelmet az életembe.

Ez nagyon más – és sokkal kevésbé kézzel fogható -, mint vásárolni egy új ruhát, és elmenni a buliba. Ez azt jelenti, hogy

  • szembenézel a gátlásaiddal (félek, szégyenlős vagyok), meg
  • a korlátaiddal (túlkoros vagyok, vagy: már annyiszor vallottam kudarcot a szerelemben), és
  • az összes jogos félelmed ellenére ezt az üzenetet küldöd a világnak:

Itt vagyok, Szerelem, gyere, ölelj magadhoz. A tiéd vagyok.

Mire van szükség ahhoz, hogy ténylegesen képesek legyünk megfogalmazni és kimondani ezeket a szavakat? Nyitottságra.

A nyitottság azt jelenti, ahogyan a világot, a körülményeinket, a többi embert, valamint életünk tapasztalatait szemléljük. Két választási lehetőségünk van.

  • Részt vehetünk az életben úgy, mintha az sértések vagy támadások sorozata lenne, amit el kell viselnünk, és amiben vissza kell vágnunk, vagy
  • benne lehetünk befogadó emberi lényekként, akik így gondolkodnak:

Tudom, hogy ittlétemnek csodálatos célja van, és én nyitott vagyok arra, hogy felfedezzem, mi is ez. Csak egy vagyok a sok közül; itt bandukolok saját életem útján, de hajlandó vagyok meglepetésekben részesülni.

A nyitottság egy olyan hozzáállás, amelyben

  • örömmel fogadjuk a váratlan helyzeteket;
  • sebezhetőek vagyunk;
  • beengedjük, ami misztikus;
  • kíváncsiak vagyunk arra, ami szokatlan és földi; valamint
  • hajlandóak vagyunk minden dimenzióból befogadni, ami ismeretlen.

Ahogy visszatekintek az életemre, azt látom, hogy a nyitottsághoz nekem mindig szükségem volt egy jó adag önbizalomra. Akkor vagyok nyitott, ha

  • hiszek magamban,
  • értékesnek, szépnek, jónak, okosnak tartom magam, és
  • mindezt nem külső visszajelzésekből tudom, hanem saját, belső lényemből fakad.

És annál bezárkózóbb vagyok,

  • minél mélyebbre süllyed az önértékelésem,
  • minél inkább a kudarcaimra és a fájdalmaimra fókuszálok.

Arra is jól emlékszem, hogy a szerelmet mindig hívtam, de sohasem kerestem. És amikor készen álltam rá, egyszer csak betoppant az életembe. És hogyan álltam rá készen? Erőm teljében voltam:

  • jól éreztem magam,
  • magabiztos voltam,
  • sikereket éltem át,
  • új dolgokba fogtam,
  • szépnek éreztem magam,
  • sokat nevettem,
  • bátran kezdeményeztem és
  • tudtam, mi a dolgom a világban.

Ezért érzem annyira fontosnak, hogy hangsúlyozzam: a szerelem felé csak akkor érdemes elindulnod, ha saját magaddal rendben vagy – ha elfogadod és szereted magad épp olyannak, amilyen vagy. Ekkor érkezik meg a bátorság ahhoz, hogy egyre nyitottabban fogadd mindazt, amit az élet számodra tartogat.

Ha van kedved, írd meg a hozzászólásodban: A te életedben milyen szerepet játszik az önértékelés, az önbecsülés, az önbizalom? Szereted-e magad eléggé? Ha igen, ezt miből veszed észre? És mi változik, amikor éppen nem szereted magad? Mit figyeltél meg, milyen hatással van mindez a párkapcsolataidra?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv,

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhasd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót

(a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat)

ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsóka’10 nov 12 - 11:53

ÉRDEKES ÉS ELGONDOLKODTATÓ VOLT A BLOG, VALÓJÁBAN OLVASÁSAKOR VÁLT VILÁGOSSÁ ELŐTTEM, HOGY MI IS TÖRTÉNIK MOST VELEM.
AKI AZ ÚJ PÁROM LEHETNE, MÁR MÁJUSBAN KEZDETT ÉRDEKLŐDNI UTÁNAM, DE ÉN MÉG NEM ÁLLTAM KÉSZEN EGY ÚJ KAPCSOLATRA. MÉG ERŐSEN ÉLT BENNEM A RÉGI, AKI NEM ÉRDEMELT MEG ENGEM. Ő HÓNAPOKIG KÉSZÜLT RÁM, VÁRVA A PILLANATOT, AMI MOST TALÁN ELÉRKEZETT.
VÉGTELENÜL TÜRELMES VOLT ÉS EGY MONDATÁVAL, EGY KEDVES GESZTUSÁVAL RABUL EJTETT.
KÉSZ VAGYOK MÁR VELE, ÉRTE ÉLNI, NAGYON FONTOSSÁ VÁLT A SZÁMOMRA !ÍGÉRETET FOGOK TENNI NEKI, HOGY VELE ÚJ FEJEZET KEZDŐDIK AZ ÉLETEMBEN !

ZSÓKA

Katalin’10 nov 12 - 12:02

Kedves Kriszti!
Mindig nagyon kiváncsi voltam az írásaidra, már volt amikor hiányoltam. Ma is ahogy elolvastam, el kell felejtenem sok mindent. Mint már említettem én már nem a fiatal korosztályhoz tartozom, de megtapasztaltam a szívem még ma is ugyan olyan fiatal.
Találkoztam 5 évi várakozás után, egy nagyon kedves férfival, aki más, és a helyzet is teljesen más. Találkozgatunk, nagyon jókat beszélgetünk, ismerkedünk. Most előlről fogom elolvasni az összes tanácsot amit kaptam itt tőled, és szeretnénk, ha nem is minden a leírtak szerint, de felépíteni egy olyan kapcsolatot amiben mindketten jól érezzük magunkat. Hálás vagyok amiért valahogy betoppantál az életembe, köszönöm kedves írásaidat, és várom továbbra is.

Katalin

Béla’10 nov 12 - 12:21

Engedjetek meg egy offtopic üzenetet!

Kedves ZSÓKA,

Kérlek, ne használj csupa NAGYBETŰT, mert az olyan, mintha folyton kiabálnál! Íme a Wikipedia - az internet ingyenes enciklopédiája - leírása erről:

"Az internetes fórumokon és csetszobákban a folyamatos nagybetűkkel írt üzenetet a kiabálás jeleként értelmezik. Használata nem kívánatos, sok helyen a hozzászólásokat figyelő robotok tiltást alkalmaznak ilyen esetekben. Az a felhasználó, aki folyamatosan bekapcsolt „Caps Lock”-kal ír, megkapja valakitől a „ne kiabálj!” vagy a „caps off” üzenetet.

A „Caps Lock” folyamatos használata esetén az embert gyorsan kezdőnek bélyegzik, olyannak, aki nem képes kontrollálni a saját írásmódját. Ha be van kapcsolva a „Caps Lock” és úgy nyomjuk meg a „Shift” billentyűt, akkor a betűk újra kisbetűk lesznek."

A cikk elérhető itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Caps_lock

Bocs az offtopic kommentért, Kriszta! Egyébként ismét remek lett a blog, gratulálok!

Béla

Zsóka’10 nov 12 - 13:53

Kedves Kriszta !
Köszönöm a figyelmeztetést, valóban, néha még elfelejtem, hogy nem a rosszul látó volt barátomnak írogatok.
Egy évig rengeteget leveleztünk, akkor Ő kért meg arra, hogy írjak nagybetűvel . ez már a múlté !

Zsóka

Zsóka ’10 nov 12 - 13:55

Bocsánat, ....Béla...

Zsóka

M Erzsebet’10 nov 12 - 17:53

Kedves Kriszta,egyedul elek,mar idosnek erzem magam egy uj kapcsolatra, sok mindent meg ertem de el mult , inkabb szivesen olvasom azt amit masok irnak szinte mindent el olvasok amit kuldenek nekem .

borbala43

tóth ferenc’10 nov 13 - 05:22

Szia Kriszta! A blog nagyon tetszett. Én és a feleségem,ugyanezt gondoljuk, és érezzük 40 év házasság után, csak nekünk nem sikerül így megfogalmazni.

tofe

Domján Mónika’10 nov 14 - 00:15

Napok óta az olvasottakon gondolkodom, és azt futtattam magamban végig, hogyan, milyen lelkiállapotban talált rám eddig a szerelem.
Olyankor semmiképp sem kerestem görcsösen, sőt! Több olyan alkalmat tudtam felidézni, amikor pontosan abban a pillanatban lépett hozzám oda az a bizonyos valaki, vagy találkozott össze a tekintetünk, amikor azt mondtam magamban: na, itt aztán biztos nem fogok megismerkedni senki olyannal, aki...
A másik variáció az volt, hogy általános öröm, felajzottság uralkodott rajtam, és úgy mentem oda valahová, hogy ez egy nagyon jó buli lesz, és biztosan nagyon jól fogom magam érezni, bármi történjen. Ez ilyenkor így is lett...

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Marton G’10 nov 15 - 10:16

Üdv néktek!
Sokat merítek Kriszta autentikus forrásából!
Hálásan köszönöM

visible

Sarkadi Kriszta’10 nov 30 - 17:03

Kedves Tofe!

Nagyon köszönöm, hogy hozzászóltál, és megerősítetted, hogy 40 év alatt is lehet újra, meg újra megújulni, és izgalmassá, másként elérhetővé válni a partnerünk számára!

Szeretettel,

Kriszta

Gábor’10 dec 01 - 09:01

Kedves Kriszta!

Sajnos az életem lassan, mondhatom 3 éve romokban hever, csak egy apa vagyok, és ez már okot ad az általánosan elfogadott sémára, hogy megkérdőjelezzenek mindent. Mindent bizonygatnom kell, a (még) nejem pedig hazudozik mindent, színészkedik sírdogál, ja és ne felejtsük el, hogy anya, ezzel takarózik leginkább. A válóperem folyamatban van, de az anya, és apa közti úgymond versenyt szabálytalannak érzem. Túl sok lenne ide leírnom, a történetet. Ez az oldal nem is erről szól, hanem a szerelemről, ami az én szívemben ott volt, szerettem őt és az őszinteség, ami egy kapcsolatban a lényeg, elillant. Amikor viszont már van két gyermek, érdemes oda figyelni. Nem azt mondom, hogy tűrni minden áron, hanem leülni megbeszélni ha valami nem úgy működik ahogy gondoljuk. Hazánkba a jog, a maradi felfogásban maradt, és itt jelezném minden nőnek csak nyugodtan csináljon amit csak akar, lehet hűtlen is, magára hagyhatja a gyerekeit is, hazudozhat is, az a szó hogy anya a bíróságon alapból mindent töröl. Fura világot élünk, és mutatunk példát a gyerekeinknek. Magyar országon nincs igazság, sem a politikában, sem a minden napi életben, de mosolygunk, felvesszük reggel az álarcot, mert ez a trendi. Én nem veszem fel, mosolygok arra aki megérdemli, arra is akit nem ismerek, mert nincs vele bajom, de az ellenfelem, és akiről tudom mit takar az álarca arra nem mosolygok. Befogadni a szerelmet csak nyugodt tiszta szívvel lehet, különben csak megértő szavakat talál az ember és az már sajnálat, az pedig nem táplálja a szerelemet. Elnézést ha nem ide illő szöveget írtam volna, olyan vagyok mint egy forradalmár, ami a szívemen az a számon. Ebben az eltorzult világban ez nem elfogadott példa csak a híradó a politika ........ mi lesz a gyerekeinkkel?

Gábor

Sarkadi Kriszta’10 dec 01 - 16:06

Kedves Gábor!

Én is forradalmár vagyok, mégpedig a szónak abban az értelmében, hogy újra és újra szembe megyek a fősodorral. Egy olyan világban, ahol a legtöbben folyamatosan panaszkodnak, csatároznak, haragszanak és bosszúért kiáltanak, én újra és újra azt hangsúlyozom, hogy ezzel nem megyünk semmire. Kizárólag akkor indulhatunk el a saját életünk boldogabbá tétele felé, ha hajlandóak vagyunk mi magunk levenni a figyelmünket arról, ami nem működik, és arra fókuszálni inkább, amiért érdemes hálát adni, amit érdemes szeretni, aminek érdemes örülni. Ezt a nézőpontváltást nem fogja megtenni helyettünk senki. Márpedig az univerzum, amiben élünk, így működik: ami figyelmet kap, az megnő. Ha arra figyelünk, ami nem jó, ebből lesz egyre több. Ha arra figyelünk, ami jó, akkor ennek a megtapasztalása növekszik az életünkben. Amikor fokozatosan megbocsátunk azoknak, akik az életünk során megbántottak; majd pedig megbocsátjuk magunknak a saját hibáinkat, akkor visszatér az életünkbe a szeretet és a szerelem.

Szeretettel,

Kriszta

Gábor’10 dec 01 - 23:41

Kedves Kriszta!

Aki megmagyaráz az valahol sántít, én nem magyarázok volt elég időm, hogy magamba szálljak, és lássam mit ronthattam el, ez volt az első lecke az önmarcangolás.
Aztán kutattam, a válaszokat amelyeket nem kaptam meg, sok sok könyv volt. Olyan irányba indultam el amerre lehet ha marad minden a régibe nem indulok el. Ez a tanulás fázisa volt. Talán az ébredésé is.
Mikor a lelkemet sikerült helyre raknom, jött a következő fázis a harc. Minden válás ahol nem közös megegyezés van az harc.
Viszont most a jó és a rossz áll egymással szemben, az igaz és a hazug. Az egyik oldalon egy anya akinek alapból többet elnéznek itt ebben az országban mert ez a bevált módszer. A másik oldalon egy apa, akire aztán lehet mindenfélét kiabálni.
Sajnos már azon a szinten vagyok ahol nagyon nehéz rózsaszínen látni a dolgokat.
Tudom milyen szeretni, és vágyom is rá, de vannak fontossági sorrendek.
Ezt itt nehéz megvitatni, hosszú történet.
Igazad van, újra fókuszáltam, az pedig arról szól, hogy a gyerekeimet úgy neveljem fel, hogy...de talán nem ide tartozik.
Tisztába vagyok a vonzás lényegével, de köszönöm, hogy jelezted Te is, jó erről egyre többet hallani.
A hitem meg van, még nem hagyott el, így tudok tervezni. Tervezni arra mi csak a fejemben van, mint a sötét szobában ahol nem látjuk de gondoljuk, hogy van padló, pedig lehet, hogy egy-két helyen nincs, és ha bele estünk, még mindig gondolhatjuk, hogy ki tudunk mászni.
Ezt teszem egyik gödörből a másikba, pedig tudom, hogy nem kellene itt lenniük.
Ez jó, hogy így leírtam már találtam is erre megoldást.
Köszönöm, hogy válaszoltál, örülök annak is, hogy ezt az oldalt egy kedves ismeretlen ismerős révén megtaláltam, lehet olvassa is a soraim, Neki is hálás vagyok.

Üdv.: Gábor

Andi’11 nov 30 - 09:51

Sok erőt kívánok Gábor! És csak pozitívan! Minden rosszban van valami jó! :)

Andi

Ani’17 máj 29 - 17:55

Sajnos én is csapdába kerültem önhibámból... A férjem sokat dolgozott én általában éjszakáztan napközben otthon voltam egyedül vàgytam társaságra.Amit meg is kaptam sajnos férfi képében.Páromnak nem elfogadott hogy férfi és nő között barátság...kapcsolatom tönkre ment próbálom helyre hozni de nem sok remény van rá.... igyekszem pozitív maradni bár néha elbukom...

Ani

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim