Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mennyire szereted a tested?

’12márc16
8 hozzászólás
Mennyire szereted a tested?

Számtalan oka van annak, hogy miért nem szeretjük a testünket eléggé. Az egyik az, hogy bárhová nézünk, az aktuális korszellem szerinti ideális testalkattal szembesülünk minden újságban, magazinban, filmben, óriásplakáton, tévéműsorban. Ha gyanútlanul végignézel egy reklámot, megszületik a fejedben a gondolat:
- Ó, hát én egyáltalán nem így nézek ki! De talán így fogok, ha megveszem a sampont, amit ajánlanak …

A kegyetlen igazság az, hogy az esetek többségében még az ilyenkor csodált modellek sem mindig szeretik a testüket. 2011 augusztusában fordítottam le a Camino (akkor még Ezotér) Magazin számára Carrie E. Pierce egy cikkét, aki 25 éve dolgozik a szépségiparban, és hosszú időt töltött Hollywoodban szakavatott sminkesként. Ebből idézek most:

Hollywoodban volt szerencsém együtt dolgozni a világ legszebb asszonyainak tartott színésznőkkel és modellekkel. Azokkal, akik a filmvászonról és a magazinok címlapjairól mosolyognak ránk, és akikhez mindannyian annyira szeretnénk hasonlatossá válni …

Ám amikor személyesen találkozhattam velük, legnagyobb meglepetésemre legtöbbször egyáltalán nem találtam őket szépnek. Persze, a külső megjelenésük szemkápráztató volt: tökéletesen szimmetrikus vonások, tökéletes frizura, tökéletesre manikűrözött körmök, ám sajnos – legalábbis az esetek többségében – a valóság belül rejtőzött. Az üresség, a bizonytalanság, és az önmarcangolás reszkető, kavargó megtestesülései voltak szinte mindannyian.

Ők azok, akiket mintának tekintünk, és utánozni szeretnénk – többnyire mégsem voltak mások, mint önmarcangoló, bizonytalan, neurotikus, üres kagylóhéjak. Az életüket pedig szinte semmi más nem határozta meg, csak önmaguk kiszipolyozásának különböző formái: drog és alkohol problémák, szexfüggőség, anorexia, bulimia …

El sem tudom neked mondani, hányszor dolgoztam olyan celebekkel, akiket évekig bálványoztam, majd amikor végre találkoztunk, a hatás sokkoló, kiábrándító, és elszomorító volt.

Egyáltalán nem voltak erősek. Nem olyanok voltak, amilyeneknek korábban hittem őket. A média azt sulykolta belém, hogy ők azok, akikre fel kell néznem, akiknek az útját követnem kell, ám ők maguk sem követték a saját útjukat, és semmire sem becsülték magukat.

Mivel ezen a módon lehetőségem nyílt betekinteni a színfalak mögé, azóta gyakran, és sok helyen elmondom: Valójában igen kevés szépség található a szépségiparban.

Ez tehát a kívülről érkező információ-áradat hatása. A másik ok pedig az, hogy mindettől függetlenül is könnyen találunk hibát testünk aktuális állapotában. Önkritikánk oroszlánrésze a testünket sújtja. Az emberek (legfőképpen a nők) többsége testének minden részletét egy könyörtelen nagyítóval végzett, tüzetes vizsgálatnak veti alá. Végignézzük a testünket, de csak azért, hogy hibákat találjunk: túl nagy, túl kicsi; túl sok, túl kevés; túl kerek, túl lapos; túl magas, túl alacsony. Egy idő után már folyamatosan neheztelünk a testünkre, mert soha sem éri el a kultúra, a családunk, az éppen aktuális szerelmünk, illetve az önmagunk által meghatározott tökéletességet. Bármit is teszünk vele, valahogy sohasem lesz elég jó.

  • Márpedig, ha nem szereted a tested, nem tudsz magabiztosan viselkedni olyan helyzetekben, amelyekben hódítani szeretnél: akár egy bimbózó szerelemről van szó, akár évek óta tartó, szeretetteli kapcsolatodról a pároddal.

Akkor hát hogyan léphetünk túl a negatív programozáson, amit gyakorlatilag az anyatejjel szívtunk magunkba? Hogyan fogadhatnánk el magunkat itt és most, miközben fejlődni és változni is szeretnénk?

Az egyetlen módja annak, hogy hosszantartó, valódi szépségre tegyünk szert az, ha belülről kifelé haladunk. A válaszainkat többé nem a divatmagazinok csillogó oldalain kell keresnünk. Ehelyett belső lényünkhöz – a lelkünkhöz, felsőbb énünkhöz fordulva – kell megválaszolnunk a kérdést:

Életemnek épp ezen a pontján valamiféle pozitív és termékeny változás zajlik bennem? Vagy továbbra is arra pazarlom az energiámat, hogy megfeleljek bizonyos ideáloknak arra vonatkozóan, hogy milyennek kellene lennem, mit kellene gondolnom, hogyan kellene kinéznem?

Amikor elkezdesz önmagaddal törődni, és amikor elkezded valódi lényedet megismerni, csodák áramlanak az életedbe. Meddig akarsz még várni?

Ha most azonnal szeretnél belefogni, akkor íme egy egyszerű (ám rendkívül hatásos) módszer:

► Mostantól minden reggel állj a tükör elé meztelenül. Nézd végig a tested, majd nézz a szemedbe, és mondd ki hangosan: Feltétel nélkül szeretem a testem. Aztán csak figyeld meg, mi történik: Ellenállás ébred benned? Azt gondolod, ez nem is igaz? Vagy indokolatlan félelem tör rád? Vagy eltölt az öröm? Bármi is történik, csak figyeld, és szeresd magad közben. Aztán másnap ismételd meg. Aztán újra. Minden nap. Egyetlen apró lépés – minden egyes napon.

Ha ennél többre vágysz, akkor gyere el

március 13-án (kedden, 18.00-20.00) a Szeretem a testem című meditációs estre.

Ezen a találkozón alapvető változások fognak megtörténni benned.

  • A meditáció hatására képes leszel arra, hogy észrevedd, amikor kritizálni kezded a tested, és ehelyett inkább egyre több elfogadással és szeretettel fordulj felé.
  • Fokozatosan lerázod magadról a régi beidegződéseket, valamint a kívülről érkező elvárásokat, és pont úgy leszel tökéletes magadnak - és így mindenki másnak is -, ahogy vagy.

Kattints ide a részletekért >>>!

A Szeretem a testem meditációs est arról szól, hogyan kommunikálhatsz önmagaddal, a testeddel. Ha pedig az is érdekel, hogyan kommunikálhatsz szeretetteljesen egy másik emberrel (meglévő vagy leendő kedveseddel), akkor gyere el

március 25-én (vasárnap, 10.00-18.00) az Őszinte szavakkal – KOMMUNIKÁCIÓ elvonulásra.

Ez a nap arról szól, hogyan vállaljunk felelősséget az érzéseinkért, és hogyan beszéljünk róluk úgy, hogy azzal ne irányítani akarjuk a másikat. Amikor egy beszélgetésben a szándékunk a saját gyógyulásunk, akkor nyugodtan lehetünk őszinték, mert sem megbántani, sem manipulálni nem fogunk senkit. Azért kapta az Őszinte szavakkal címet, mert ezen a napon megtanulhatod,

  • milyen a valódi őszinteség;
  • milyen az, amikor nem véleményeket és ítéleteket hangoztatsz, hanem a saját érzéseidről beszélsz.
  • Konkrét, gyakorlati eszközöket kapsz ahhoz, hogyan érezheted magad tartósan jól egy boldog, harmonikus párkapcsolatban.

Kattints ide a részletekért >>>!

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Hogy érzed, téged mi akadályoz abban, hogy igazán, mélyről szeresd a tested? Vagy nem akadályoz semmi, mert ez jól megy neked? Ha igen, oszd meg velünk: hogy csinálod? Szerinted miért olyan fontos szeretettel fordulnunk a testünk felé is?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Deli’12 márc 16 - 20:22

Önelfogadás! Kulcsfontosságú dolog...valóban. Sok év után elhatároztam, hogy új életet kezdek. Elfogadtam mindent olyannak, amilyen...magamat is. Jól érzem magam a bőrömben, és az igazság az, hogy ezt tényleg csodálatos dolog, pedig cseppet sem vagyok tökéletes...két csodás gyereket szültem. Adok magamra persze, és rengeteg pozitív visszajelzést kapok a környezetemtől, de a leginkább azt szeretem, amikor azt mondják: jó veled lenni, mert TELE VAGY ÉLETTEL!:)))

Deli

Lilla’12 márc 17 - 00:54

Mennyire? Nagyon. Ezért minden tőlem telhetőt megteszek érte, hogy jó karban és egészségesen tartsam.

watus’12 márc 17 - 21:15

Nekem nehéz az önelfogadás, mert néha a hibáimra fókuszálok, de pl. a szexualitásban teljesen oldott tudok lenni. A partnerem is így látja. Ellenben neki érzelmi gondjai vannak.
Kriszta! Te hogy látod, ha valaki 10 évet élt jó házasságban, de aztán szétváltak útjaik, vajon mennyi idő kell eltelnie hogy érzelmileg nyitott legyen új kapcsolatra?
Én már teljesen kikészülök a szerelmemtől, mert ő nem tudja viszonozni, de sok közös dolgunk van, ami harmónikus, és mégse tud igazán szeretni engem. Mit tegyek? Mit kérdezzek tőle? szenvedek!!!!
Azt mondja alig van nap (2éve szakítottak) hogy valami kapcsán ne jutna eszébe! Én egy hülye mazochista szerelmes vagyok fél éve!!!!
Légyszí' segíts!

watus

DemonGhost’12 márc 18 - 17:55

Üdv mindenkinek!

Tény, volt idő, mikor nem szerettem a testem, nem tudtam elfogadni. A környezetem is eszerint viszonyult hozzám. Azóta tudatosan leadtam pár kilót (pszichésen fogyóztam, azaz elképzeltem, hogy igen, ezt amit éppen fogyasztok, jó hatással lesz rám), s tény, sokak szerint sovány vagyok (nők szerint...), de szerintem meg nem, hiszen bármit felvehetek, és a férfiak nézése sem azt sugallja, hogy a koromhoz képest (meg általában) húúú de taszító lennék, hanem ellenkezőleg.
Szeressük önmagunkat, úgy, ahogy vagyunk, ezáltal nő a kisugárzásunk, és sokkal vonzóbbak leszünk :)
Tapasztalat!

DemonGhost

Magdi’12 márc 20 - 22:20

Kedves Watus,

Bár én nem Kriszta vagyok, de 10 évet éltem egy kapcsolatban,( nem olyan rég szakítottunk) mégis azt érzem ezt valahogy nehéz lesz "helyre tenni" egy jó darabig.Biztos egyénenként különbözik, de ennyi időt feldolgozni több év is lehet.Kívánom, hogy nektek sikerüljön!

Magdi

Sarkadi Kriszta’12 márc 21 - 10:49

Kedves Watus és Magdi!

Valóban, a pszichológia szerint egy hosszú párkapcsolat valódi lezárása legalább 1,5 - 2 évet vesz igénybe. Ezt felgyorsíthatjuk azzal, ha nem állunk ellent az érzéseinknek, és - főleg az elején - átadjuk magunkat a fájdalomnak, a gyásznak, a haragnak, a félelemnek, a bűntudatnak. Ez után elkezdhetünk megbocsátani magunknak és a másiknak. Innentől egyre könnyebb lesz az elengedés. (Mindebben segíthet az ELENGEDLEK, TOVÁBBLÉPEK online kurzus, és a MEGBOCSÁTÁS cd, amit itt lent, a Vásárlás menüpontra kattintva megrendelhettek.)

A másiknak sajnos valójában nem tudsz ebben "segíteni", ezek az ő saját, belső folyamatai. Ezért Watus, neked azt javaslom, hogy vedd le a figyelmedet a partneredről, ne akard őt meggyógyítani és helyrerakni többé. Kezdj el magadra figyelni és arra, hogy tőle függetlenül is egyre több öröm legyen az életedben.

Úgy tűnik, ő ragaszkodik a fájdalmához - lehet, ez soha nem fog megváltozni. Ezt érdemes elfogadnod, és ennek mentén dönteni: ha mindig így marad, és semmi sem változik, kell-e neked?

Szeretettel,

Kriszta

Watus’12 márc 22 - 07:20

köszönöm Kriszta és Magdi! igen, magamra is kellene figyelni, de a szerelem ha eltölti az embert, akkor a másik fontosabb,mint saját maga. Ez olyan késztetés, hogy nehéz neki ellenállni. Segíteni a másikon, örülni az örömének, még akkor is, ha ő nem viszonozza úgy, ahogy én megérdemelném!!!! (ez a realitás). Utóbbi hetekben nem is törődik már úgy velem, mint az elején. (de legalább a szex csodás-tényleg. az is egy testbeszéd. nem?)

Watus

Sarkadi Kriszta’12 márc 30 - 14:00

Kedves Watus!

Igen, amikor szerelmesek vagyunk, akkor csak adni akarunk a másiknak, mindent, amink van. Arra érdemes egyedül figyelned, hogy amikor valóban szerelmesek vagyunk, akkor a másikat épp olyannak szeretjük és fogadjuk el, amilyen. Ez azt jelenti, hogy nem akarjuk sem megmenteni, sem meggyógyítani, hiszen épp úgy jó, ahogy van. Ezért fontos vigyáznod arra, hogy ne csússz bele sem a megmentő, sem a gyógyító, sem az áldozat szerepébe. Ha a szerepek kerülnek előtérbe, akkor a szerelem tüze egyre kevesebb oxigénhez jut, a másik pedig távolodni kezd, mert nem a szereppel akar kapcsolódni, hanem veled.

Amúgy pedig rengeteg örömet lehet találni egy olyan kapcsolatban is amely csak a szexről szól. Ebben az esetben az a fontos, hogy ne várj tőle mást, mert az ismét csalódáshoz vezet.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim