Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A szeretet szavai és egy ünnepi fohász

’16dec24
7 hozzászólás
A szeretet szavai és egy ünnepi fohász

Ma, amikor már az ünnep napjait éljük, Kahlil Gibran (XIX. századi libanoni-amerikai költő, filozófus, képzőművész) szeretetről írt szavait szeretném megosztani veled, A próféta című könyvéből.

"Amikor a szeretet int felétek, kövessétek őt, jóllehet minden útja nehéz és meredek. És mikor szárnyai átölelnek, engedjétek át néki magatokat, jóllehet a belsejében rejlő kardok sebet ejthetnek rajtatok. És amikor szól hozzátok, higgyetek szavának, jóllehet hangja összetörheti álmaitokat, miként az északi szél pusztává sepri a kertet.

Mert amiként a szeretet felszárnyal magasságotokba, és megsimogatja leggyengébb ágaitokat, azonképpen száll le gyökereitekhez is, és megrendíti őket a földhöz való kapaszkodásban. Ezt teszi véletek a szeretet, hogy megismerjétek szívetek titkait, s e tudás által az Élet szívének egy darabjává váljatok.

A szeretet nem ad egyebet, mint önmagát, és nem vesz el semmit, csupán önmagából. Nem birtokol, és nem birtokolható. Mert a szeretetnek elég a szeretet.

És ne gondoljátok, hogy irányíthatjátok az útját, mert a szeretet, ha méltónak talál rá, maga irányítja majd a ti útjaitokat.

Együtt születtetek, és együtt is maradtok mindörökre. Együtt lesztek akkor is, amikor a halál fehér szárnyai szétszórják napjaitokat. Bizony mondom, együtt lesztek, még az Isten csöndes emlékezetében is. De együttlétetekben legyenek távolságok. És a mennyek szellői táncoljanak kettőtök között.

Szeressétek egymást, de a szeretetből ne legyen kötelék: legyen az inkább hullámzó tenger lelketek partjai között. Töltsétek meg egymás serlegét, de ne igyatok egyazon serlegből. Kínáljátok egymást kenyeretekből, de ne ugyanazt a cipót egyétek. Daloljatok, táncoljatok együtt, és vigadjatok, de engedjetek egymásnak egyedüllétet. Miként a lant húrjai egyedül vannak, habár ugyanarra a dallamra rezdülnek. Adjátok át szíveteket, de ne őrizzétek egymás szívét. Mert szíveteket csak az Élet keze fogadhatja be. És álljatok egymás mellett, de egymáshoz ne túlontúl közel: mert a templom oszlopai távol állanak egymástól, és a tölgyfa meg a ciprus nem egymás árnyékában növekszik.

A szeretet nem vágyik egyébre, mint beteljesíteni önmagát. De ha szerettek, és a szeretet vágyakat ébreszt, legyenek ezek a ti vágyaitok: hogy összeolvadjatok, s legyetek olyanná, mint a sebes patak, mely az éjszakában zengi dalát. Hogy hajnalban szárnyra kelt szívvel ébredjetek, és hálát adjatok az új napért, mely szeretetre virrad; hogy délben megpihenve a szeretet mámoráról elmélkedjetek; hogy az est leszálltakor hálával menjetek haza; s ha nyugovóra tértek, ajkatok azért mondjon imát, akit szerettek; dalotok őt dicsérje."

Bár ez a kisfilm tulajdonképpen reklám, az üzenete számomra mégis ez: öleld magadhoz az életet. Szeresd magad, és mindazokat, akik éppen most itt vannak veled. Tartsuk meg egymást. 

Az alábbi fohász pedig a segítségedre lehet abban, hogy a külső feltételek megteremtésének látszólagos fontossága ne takarja el előled az éppen megszülető csodát. (Jacob Glass: Invocations – Calling Forth The Light That Heals című könyvéből fordítottam.)

Édes Istenem, az ünnepekkel kapcsolatos minden gondolatomat és elvárásomat most átadom Neked. Magamat és a szeretteimet is felmentem saját elképzeléseim és céljaim alól, így sokkal inkább képesek leszünk átélni a csodákat, melyeket Te készítettél elő nekünk. Hadd részesüljünk az odaadó figyelem, az öröm és a szeretet áldásában.

Most elkezdek visszaemlékezni arra, ami valóban fontos. Semmi szükség rá, hogy siessek, aggódjak, vagy mindent tökéletesen csináljak – épp úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Az ajándékok, az ételek, a díszek, a képeslapok és az összejövetelek csodálatosak, ám pusztán külső kifejeződései egy valójában belül zajló megtapasztalásnak. Emlékezni fogok erre.

Teljesen rendjén való, ha kicsit nagyobb a zűrzavar, mint máskor. Az is rendben van, ha nem tudok mindent elintézni. Ennek az időszaknak a tökéletessége nem a külső dolgokban, hanem a bennem megszülető Fényben rejlik.

Most szélesre tárom a szívemet a csodák előtt, amelyek ebben a pillanatban megtöltik az életemet. Látom, amint körbevesznek az angyalok. Hadd legyek én is egy angyal valaki másnak az életében. Köszönöm, Uram. Áldás.

Írd meg a hozzászólások között, hogyan váltál földi angyallá valaki számára akár most, akár korábban! Vagy írd meg azt, amikor téged lepett meg valaki váratlan segítséggel vagy szeretettel – úgy, mint egy angyal. Milyen érzés volt? Mire késztetett? Hogyan változtatta meg a napodat – vagy akár az életedet?

Átadom a szót neked …

És szépséges; valódi szeretettel teli ünnepnapokat kívánok!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

AnnaMária’10 dec 24 - 10:51

Kedves Kriszta! A szeretet kimerithetetlen forrása az életünknek.Bizony mondom volt már angyal az életemben, amikor egyszer a sors nehéz helyzet elé állitott.teljesen váratlanul lepett meg abban a nehéz pillanatban amikor azt, hittem vége a léleknek az életnek.Segitettek majdnem idegen emberek és én azóta tudom, hogy vannak angyalok.Én , akkor még nem tudatam, hogy én hogyan lehetek másoknak angyal,de megtanultam adni és viszonozni.Nem mindig annak akitől kaptam ,de biztos , hogy segitek bárkin, ha a sors úgy kivánja.Kéretlenül, és arra gondolva, hogy viszonozzam azt a segitséget szeeretetet, amit akkor kaptam amikor nagyon kellett.Tőlem telhetően a mai napig megteszem ,az emebrek felé amit érzésem szerint kell, szükséges.

annamária

Tóth Árpád ( Csomakőrös.)’10 dec 24 - 11:25

Te vagy egy földi angyal!

Sinkó Sándor’10 dec 24 - 16:12

Kedves Kriszta!

Köszönöm a sok-sok leveled melyekkel a Jót a Szeretetet és az Empátiát közvetíted.Kívánok én is Neked és szeretteidnek ,Boldog békés karácsonyi ünnepeket.Ha szabad egy idézettel búcsúzom.
"A szeretet is titokzatos dolog:minél többfelé osztjuk,annál több lesz belőle." Paulo Coelho

Sinkó Sasa

Juhász Árpád’10 dec 24 - 19:40

Többször is találkoztam már angyalokkal. Régen azt hittam, csak nők lehetnek angyalok, azonban találkoztam már férfiangyalokkal is, úghogy ma már tudom ,hogy mindkét nem képviselői lehetnek. Annál is inkább, mivel nekem is mondták már, hogy angyal vagyok,férfi létemre. Szerintem a legfontosabb, hogy megengedjük,hogy segítsenek,és akkor megjelennek,de kérhetjük is őket.
Kellemes angyalos karácsonyt minden olvasónak!

juharp

Petri Ilona’10 dec 27 - 09:15

Köszönöm ezeket a szép, igaz és mindenképpen követendő gondolatokat. Kívánok Neked békés, boldog új esztendőt!

Sarkadi Kriszta’11 febr 04 - 11:52

Köszönöm mindnyájatoknak a kedves, elismerő, boldogságot kívánó szavakat! És köszönöm minden egyes olvasómnak, hogy hétről hétre időt szántok arra, hogy elolvassátok az írásaimat, elgondolkodjatok rajta, és hozzászólásaitokban leírjátok a saját tapasztalataitokat.

Szeretettel,

Kriszta

Miriam’16 dec 30 - 21:45

Annyira megnyugtatott ez a szöveg. Egy hete egy nagyon csodálatos embertől választottak el bizonyos körülmények, megtelt a szívem bizalommal és még inkább megerősödött iránta érzett szeretetem, hogy még viszont láthatjuk egymást. Nagyon boldog vagyok, ha ezzel az emberrel találkozhatom. Talán ő nem így érez, nem tudom, de hálás vagyok érte, hogy megismerhettem. A valódi szeretet/szerelem valóban nem ismer birtoklást. Köszönöm. :D

Miriam

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim