Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A legszebb ajándék, amit adhatsz

’11máj13
15 hozzászólás
A legszebb ajándék, amit adhatsz

Az igazából Szerelem egyéves születésnapját ünnepli, és ez alkalomból te kapod az ajándékot! Hiszen semmiféle évfordulóig nem juthattam volna el, ha nem lennétek rendszeres olvasói az oldalnak, és lelkes hozzászólói az írásoknak.

Az ötlet, hogy mi is legyen az ajándék, hamar megérkezett, mivel már többen, többször is kértétek tőlem, hogy ezt a különösen szép és megható anyagot valamilyen módon tegyem hozzáférhetővé az oldalon. Olvasd hát el keletkezésének történetét!

2006 tavaszán egy közös barátnőnk arra kért Berkes Juditot (lelekszinter.hu) és engem, hogy tervezzünk meg és vezessünk le számára egy szép és valódi esküvői szertartást, amelyben valóban megszentelődnek ők, mint pár, kettejük kapcsolata, valamint a jelenlévők is. Megtisztelve a felkéréstől azonnal nekiláttunk a tervezgetésnek, majd az összegyűlt rengeteg ötletből kiválogattuk a leginkább odaillőket. A szertartás egyik legmeghatóbb része az volt, amikor gyönyörű zenei aláfestéssel felcsendültek Kahlil Gibran a szeretetről, a szerelemről és a házasságról szóló, költőien megfogalmazott gondolatai. Ezt a felvételt megőriztem, és a szerelemről, a boldog, harmonikus párkapcsolatokról szóló, nyilvános előadásaimon gyakran lejátszom. Ilyenkor szoktak megkeresni azzal a kérdéssel, hogy a felvétel letölthető-e valahonnan. És most, az igazából Szerelem egyéves születésnapján a válasz az, hogy IGEN!

Kahlil Gibran: A próféta című könyvéből az idézeteket Judit és én válogattuk, a felvételen pedig Vonnák László hangját hallhatod. Ronan Hardiman zenéjét a fuvolán Michael Flatley játssza. A felvétel Fekete-Kiss Sándor (hangdala.hu) stúdiójában készült.

Az mp3 formátumú letöltéshez kattints az ajándékdoboz képre. (A megjelenő ablakban kattints a sárga Letöltés indítása gombra - vagy, ha ilyet nem találsz, akkor lejjebb görgetve a szürke Lassú letöltés gombra - , az újra megjelenő ablakban pedig a Mentés gombra.)

Hozzon áldást rád és leendő vagy meglévő kedvesedre minden egyes szó és hang, valahányszor meghallgatod! Nagy szeretettel készült.

Ugyanakkor szerettem volna, ha ezen a héten sem maradunk olvasnivaló nélkül, így az oldal egyéves születésnapja kapcsán elgondolkodtam azon, vajon mi lehet a legjobb ajándék akkor, amikor a szerelmünket szeretnénk meglepni valami maradandóval. Eszembe jutott számtalan kreatív ötlet, ám végül elém került két idézet, amelyek félresöpörtek minden korábbi gondolatot, és megmutatták, melyik az egyetlen ajándék, amellyel bárhol, bármikor a legnagyobb örömet okozhatjuk a kedvesünknek. Az első Thich Nhat Hanh zen mester, költő és békeharcos Teachings on Love (Tanítások a szeretetről) című könyvéből való, és így szól:

„A tízéves kisfiút megkérdezte az édesapja, mit szeretne születésnapjára, mire ő így válaszolt:
- Apu, én téged akarlak!
A kisfiú tudta, hogy a legnagyobb ajándék, amit az apja felajánlhat, a valódi jelenlét … Ez a legméltóbb ajándék, amit adhatsz valakinek, akit szeretsz. Szeretni annyit tesz, mint jelen lenni.”

Az ehhez szorosan kapcsolódó másik idézet az arjunaardagh.wordpress.com oldalról érkezett hozzám, ahonnan a Bölcsen cselekszel, ha imádod a nőt című blogbejegyzésem is származik. Arjuna ez alkalommal így ír:

„Amikor a partnered, vagy bárki, akit szeretsz, beszélni kezd hozzád – akár történetet mesél, akár panaszkodik, akár megosztja veled az érzéseit –, ajándékozd meg őt osztatlan figyelmeddel. Figyelj rá minden porcikáddal: a füleddel, a szíveddel, a bőröddel, a lélegzeteddel. Figyelmed legyen olyannyira teljes, hogy minden mást kiszorítson: hagyd, hogy a környező világ szinte felolvadjon és eltűnjön.

Ne csak a szavakra figyelj, hanem arra a rejtélyes jelenlétre is, ahonnan ezek a szavak erednek. Vedd észre a hang mélységeit és magasságait, a hajlításokat. Figyelj a szavak között megjelenő csendre. Figyelj arra, ami nem hangzik el, mégis érzékelhető. Miközben teljes figyelmedet adod, épp azzá a szeretetteli lénnyé válsz, akire a másik szíve mindig is vágyott. Légy jelen ezen a módon, ameddig szükséges, majd áldd őt meg szereteteddel, és folytasd mindennapi tevékenységeidet. Valahányszor csak képes vagy figyelni, mindig teljes lényeddel figyelj.

Olyan világban élünk, amelyben ahhoz szoktunk hozzá, hogy több mindent csinálunk egyszerre. Miközben telefonon beszélünk valakivel, megfőzzük a vacsorát, és fél füllel még a híreket is meghallgatjuk. Vezetés közben elolvassuk a mobilunkra befutó üzeneteket, és felületes válaszokat motyogunk valakinek, aki ezalatt beszél hozzánk. Amikor csak félig figyelsz, a legtöbb, amire számíthatsz az puszta információ. Így aztán, amikor a másik azzal vádol, hogy nem is figyelsz rá, nyugodtan így válaszolhatsz:
- De igen figyelek. Épp azt mondtad, hogy elmentél vásárolni, és vettél avokádót.
Ezzel le is tudtad a magad részét; a vádakat ejtették, a vádlottat felmentették. Ám ez a felmentés csak látszólagos – valójában mindenki veszít, hiszen nem zajlik valódi kommunikáció.

Amikor az ingerek ilyen széles skáláján egyszerre osztozik a figyelmünk, az nem csak a stresszt fokozza, hanem megfoszt minket attól az elégedettségtől is, amelyet akkor élünk át, ha a teljes figyelmünket szenteljük valaminek. Amikor kapcsolataink között úgy lavírozunk, hogy a megfelelő időben mindig beszúrjuk a megfelelő megjegyzést, akkor a hozzánk beszélőket is attól fosztjuk meg, amire a legjobban vágynak: teljes figyelmünktől.

A figyelem a legszebb ajándék

Amikor teljes lényeddel, minden egyébtől függetlenül figyelsz, akkor valami más is történik. Amikor valakit a teljes figyelmeddel ajándékozol meg, akkor ő elbűvölővé és átszellemültté válik, függetlenül attól, mennyire „világi” témáról beszél. Amikor mindent abbahagysz, és a teljes figyelmedet ajándékozod valakinek, e néhány perces figyelem hegyeket képes megmozgatni. Hiszen ez az, amire mindenki vágyik: mérhetetlen módon táplál minket, ha teljes befogadásban részesülünk, még akkor is, ha ez mindössze néhány percig tart.

Annak érdekében, hogy rendkívüli eredményeket érj el (amelyek pozitív érzéseket okoznak benned is, és abban is, akire figyelsz), még csak nem is szükséges állandóan a teljes figyelem állapotában lenned. Ha egy adott pillanatban nem tudsz valakire odafigyelni, kérj egy kis türelmet. Majd amikor készen állsz rá, add neki teljes figyelmedet. Meglásd: az esetek többségében 5-10 perc elegendő.”

Nos, ki az, akit már ma megajándékozhatsz teljes figyelmeddel? Kinek a kedvéért vagy hajlandó mindent félretenni és néhány percig csak rá figyelni? Ha épp nem vagy párkapcsolatban, akkor gyakorolj a barátaidon, a családod tagjain, a munkatársaidon, és figyeld, mi történik! Ezzel egy újabb lépést teszel afelé, hogy felkészülten várd szerelmed betoppanását. Ha pedig szeretnél hétmérföldes csizmát húzni, és hatalmas lépésekkel átszelni a távolságot, amely közted és leendő kedvesed között még fennáll, akkor gyere el

május 28-29-én a Mágnes Műhelybe,
a szerelembehívó meditációs hétvégére!

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: mikor kaptál utoljára valódi figyelmet? Milyen érzés volt? És neked milyen gyakran sikerül ténylegesen odafigyelni valakire, akivel beszélgetsz, vagy valamire, amivel foglalkozol éppen? Vajon miért olyan fontos a valódi figyelem a szerelem és a boldog, harmonikus párkapcsolatok szempontjából?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Kérj egy csodát! (Egyrészt az oldal megszületésének örülök benne – hiszen számomra ez is egy csoda -, másrészt arról szól, mit tehetünk, amikor párkapcsolatunkban nehéz vagy megoldhatatlannak tűnő helyzetbe kerülünk …)

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsóka’11 máj 13 - 14:12

Kedves Kriszta nem lehet letölteni az ajándéko a mentés gomb nem jelenik meg Üdv ZSÓKA

Zsóka

Kiss Imre’11 máj 13 - 14:17

Nagyon szép gondolatok. Hallgatva úgy érzi az ember, hogy tudja , és mélyen benne élnek, ezek a ritkán megfogalmazott tanítások. Úgy gondolm , ha embertársaimmal így viszonyulnánk társunkhoz, és a környezetünkben élő emberekhez, sokkal boldogabbak lehetnénk. A zenei aláfestés gyönyörű. Nagyon tetszett az ajándék, köszönöm szépen!

Tóth Marianna’11 máj 13 - 15:01

Én még a Mentés gomb előtt elakadtam, csak "Feltöltés" feliratú sárga gombot látok, plusz fizetős (zöld) és lassú letöltés (piros) jelzéseket. Regisztráltam is :-)))
Pedig nagyon kíváncsivá tettél az ajánlással és a leírással.

Marianna

Emőke’11 máj 13 - 16:35

Kedves Kriszta!

Megkaphatnánk a letöltő linket, mert számomra sem működik ez a leírt forma.

Köszönöm szépen.
Emőke

Sarkadi Kriszta’11 máj 13 - 17:33

Kedves Mindnyájan!

Köszönöm, hogy szóltatok. Furcsa dolgokat művel az internet ... egész délelőtt, amikor a bejegyzést írtam, sárga Letöltés indítása gomb jelent meg, amikor a linkre kattintottam. Most viszont már másképp van, de ettől még működik a dolog: kattints a szürke, LASSÚ LETÖLTÉS gombra, és már indul is.

Szeretettel,

Kriszta

Erika’11 máj 13 - 17:42

A lassú letöltésre kattintsatok (alig egy perc alatt letölti, mentés ablak ugrik fel a végén és ott mentés ,LETÖLTÉSEK címszó alatt találod a gépeden))))
Így sikerül.

Erika

Domján Mónika’11 máj 13 - 22:23

Én nemrég kaptam igazi figyelmet, valakitől, akitől nem is számítottam rá. Egészen összezavarodtam tőle, annyira jól esett. Nem is igazán akartam elhinni, hogy őszinte volt. Ennyire szokatlan ez az érzés, úgy látszik...

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Panni.’11 máj 13 - 22:37

Kedves Krisztina!
Köszönöm ezt a gyönyörű idézetet!
Csodálatos volt!
Jóleső érzés, hogy gondoltál ránk!

Lengyel Zoltánné

Zsuzsa’11 máj 14 - 12:43

Nagyon köszönöm! Csodálatos gondolatok!

Zsuzsa

Anikó’11 máj 14 - 21:01

Kedves Kriszta!
Nagy változáson mentem at az utóbbi időben, és ez a kapcsolataimban mutatkozott meg leginkább. Tulajdonképpen teljesen azt teszem, amit itt leírtál... A teljes figyelmemet szentelem a kislányomnak, szüleimnek, diákjaimnak - ha mondanivalójuk van, akkor csak rájuk figyelek.
És mostmár a párommal is kölcsönösen gyakoroljuk egymás meghallgatását. Mondanom sem kell CSODA-ként éljük meg az odafigyelés perceit.
Nagyon jók az írásaid!
Köszönöm!!!

Anikó

András’11 máj 16 - 21:21

Nagyon szép gondolatok,de nagy igaságokat is megoszt ,mindanyiunkkal,mert életünk rejtett zúgaiba is betekintést nyujt,ojan dolgokba amejek mindörökké öszintének és tisztának kell maradnia.

András’11 máj 16 - 21:24

Kedves Kriszta nagyon köszönöm az ajándékot igazán szép volt.

Laca’11 máj 17 - 13:47

Már csak azt áruld el hogyan lehet elkerülni a káros mellékhatásokat? :) Arra gondolok első sorban, hogy ha ilyen teljes figyelemmel fordulsz valaki felé, elkerülhetetlennek látszik, hogy beengedj olyan dolgokat amik esetleg rombolnak téged, vagy minimum megmozgatnak benned olyat amire talán még nem vagy felkészülve... néha olyan jó lenne valami működőképes mentális pajzs :)

Okleveles Figyelő

Sarkadi Kriszta’11 máj 24 - 15:52

Kedves Laca!

Igen, nagyon fontos, amit felvetsz, mert ez valóban így van. Pláne akkor, ha a kommunikáció része a teljes őszinteség is. Leírom, hogy mi jutott eszembe a kérdésedről, de el tudom képzelni, hogy ebben számodra semmi újdonság nincs ...

Először is megválogathatod, kivel találkozol, és kinek adod a teljes figyelmedet. A blogbejegyzés is arról szól, hogy így érdemes figyelned arra, akit szeretsz, aki fontos neked, akit szeretnél megajándékozni - most éppen a figyelmeddel.

Aztán pedig létezik mentális pajzs. Amikor azt érzed, hogy ami a másiktól feléd jön, az árt neked, képzeld el, hogy egy hatalmas, aranyszínű fénybuborékban ülsz, amiről visszapattan minden, ami nem szeretetből fakad. De bármi mást is elképzelhetsz, ami neked megfelelőbb.

Legvégül pedig el lehet indulni azon a szálon is, hogy a valódi lényednek semmi és senki nem árthat. Bármilyen interakcióban egyedül az egód sérülhet, az is csak azért, mert ami éppen most történik (elhangzik), az megérinti egy sokkal régebben keletkezett sebzettségedet. Ha ezt felkutatod, és meggyógyítod, akkor többé nem fognak felkavarni az ehhez hasonló helyzetek.

Szeretettel,

Kriszta

Gabocamami’15 ápr 21 - 16:58

Kár, hogy már nem elérhető :( Ezt írja a link:
"Az adott fájl nem létezik. Valószínűleg a tulajdonosa már törölte rendszerünkből,
vagy a 2001. évi CVIII. törvény alapján, jogsértés miatt került eltávolításra."

Gabocamami

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim