Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Érezted már magad alkalmatlannak a szerelemre?

’12júl06
5 hozzászólás
Érezted már magad alkalmatlannak a szerelemre?

Előfordult már veled, hogy csöndben maradtál, amikor ordítani lett volna kedved?

Előfordult már veled, hogy átadtad az erődet valakinek, akinek valójában nem voltál fontos?

Előfordult már veled, hogy ezt mondtad magadnak: Nem tudom megtenni; nem vagyok elég erős?

Előfordult már veled, hogy így gondolkodtál: Nem vagyok elég bátor; nincs elég önbizalmam ahhoz, hogy mindaz legyek, aki lenni szeretnék?

Előfordult már veled, hogy megpróbáltad magad kicsinyre zsugorítani, nehogy valaki más bizonytalanná váljon a jelenlétedben?

Előfordult már veled, hogy azon gondolkodtál: Vajon mindent jól csináltam? Megfelelek majd az elvárásainak? Tetszeni fog neki, ha így vagy úgy viselkedem? Vagy inkább egy másik szerepet kellene eljátszanom?

Előfordult már veled, hogy úgy érezted, nem lehetsz önmagad, mert akkor nem fognak szeretni?

Előfordult már veled, hogy nem merted érezni az érzéseidet, ezért inkább engedtél az újabb falási rohamnak?

Előfordult már veled, hogy munkádba vagy elfoglaltságaidba temetkeztél, mert nem merted megtenni az éppen következő lépést?

Ha igen – és szeretnél változtatni ezen, és ezentúl boldog, kiteljesedett, örömteli, szerelmes életet élni -, olvass tovább!

Először nézd meg az alábbi – mindössze másfél perces – filmet. Nézd meg most, és aztán minden alkalommal, amikor bekapcsolod a számítógépedet, legyen ez az első teendő.

Valószínűleg láttad már, mert rengetegen megosztják, az összes lehetséges fórumon. De nem elég egyszer megnézni. Mostantól váljon szokásoddá, hogy ezzel indítod a napodat. A címe: Merj változni. Adj rá hangot, a zenéje is rendkívül inspiráló.

Alkalmatlanságod érzése annyira erős lehet, hogy képes megállítani, és elérni, hogy egy helyben toporogj, ahelyett, hogy az életedben vagy a párkapcsolatodban megtennéd a következő lépést. Ilyenkor abban hiszel, hogy nem leszel elég jó, és ennek eredményeként nem leszel képes kezelni mindazt, ami a következő lépés megtételével érkezik.

Sokszor az alkalmatlanság érzése áll az olyan szakítások mögött, amelyek váratlanul, megmagyarázhatatlanul történnek. Ilyenkor a kapcsolatunk szeretne fellépni egy következő szintre, de úgy érezzük, azt már nem fogjuk tudni kezelni, ezért inkább szakítunk.

Éltél már át ilyet? Álltál már ott értetlenül, amikor a szerelmed egyik napról a másikra – minden magyarázat és indoklás nélkül – kilépett az életedből? Bár ő az, aki lépett, a helyzet mégis mindkettőtökről szól: mélyen belül talán te is úgy érezted, túl félelmetes az, ami követezne, ha folytatódna a kapcsolatotok.

Ilyenkor van benned egy rész, aki attól tart, ha a kapcsolat folytatódik, a másik még jobban megismer, és rájön, hogy valójában nincs is benned semmi szerethető, és elfordul tőled. Jobb szakítani, mielőtt ez kiderül …

A félelem, hogy nem vagy elég jó, gyakran megakadályozza, hogy ténylegesen megnyílj akár egy új partnernek, akár egy meglévő párkapcsolatban a melletted lévő kedvesnek. Ez a félelem lehetetlenné teszi, hogy előrelépj, sőt, esetenként arra késztet, hogy messzire fuss, mielőtt még megtapasztalnád a visszautasítást.

Ha most úgy érzed, hogy mindez ismerős számodra, akkor tudatosítsd magadban, hogy ilyenkor nem teszel mást, mint tévesen észleled a valóságot. Tévesen észleled önmagadat, a kedvesedet, és az egész helyzetet. Az alkalmatlanságtól való félelem az, ami hatással van rád, a valósághoz épp ezért nincs köze.

Tudd, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy. Engedd el a félelmet, és ne szabotáld tovább a szerelmi életedet azzal, hogy hagyod, a félelem uralkodjon rajtad. Tudatosítsd, hogy ez pusztán félelem, ami a múlt (ami már nincs) emlékeire épít, és a jövőbe (ami még nincs) vetített képekből táplálkozik. Semmi köze a jelen pillanathoz. Éppen most semmi köze hozzád, sem a másikhoz, sem az életedhez. Ne toporogj tovább, hanem lépj. Ma is, és minden nap tegyél meg egy apró lépést, amely az önmagadba vetett hitedet erősíti.

Jól illik ide Szepes Mária egy rövid verse:

Hagyd már abba. Zsákutca.
Ne bujkálj a tegnapba vagy holnapba.
Légy egész, boldog, tevékeny! Ma!

Végül pedig álljon itt egy idézet Marianne Williamson: A Return to Love című könyvéből, amit szintén olvashattál már máshol, hiszen méltán rendkívül népszerű. Most azonban azt javaslom, nyomtasd is ki (vagy írd le kézzel és készíts belőle egy különleges képet vagy montázst), majd tedd ki olyan helyre, ahol naponta többször is láthatod, és emlékeztetheted magad: már most tökéletes vagy, a legteljesebben alkalmas arra, hogy megéld azt a szerelmet, amire szíved legmélyéről vágysz.

Legbelső félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk. Legbelső félelmünk az, hogy hatalmunk nem ismer mértéket. Nem sötétségünk, hanem ragyogásunk ijeszt leginkább. Azt kérdezzük magunktól: Ki vagyok én, hogy csillogásommal másokat elkápráztassak? Miért ez a kishitűség? Isten gyermekei vagyunk. Ha kicsinyek maradunk, azzal nem szolgáljuk a világot. Senki előtt nem nyitunk új utat azzal, ha törpévé tesszük magunkat, nehogy mások elbizonytalanodjanak mellettünk. Arra születtünk, hogy kinyilatkoztassuk a bennünk lakozó Isten dicsőségét. Mert ő nemcsak némelyikünkben, de mindegyikünkben ott lakik. Amikor engedjük világítani saját fényünket, önkéntelenül lehetővé tesszük másoknak, hogy ugyanezt tegyék. Amikor megszabadulunk félelmünktől, jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat.

A saját programjaimmal is szívesen támogatlak abban, hogy megérkezz szeretetteli, teljes és egész önmagadhoz. Éppen most az alábbiakból válogathatsz:

 

Önbizalom építés
meditációs est július 17-én kedden, 18.00-20.00

Erre a meditációs estre várlak Téged is, ha

  • nehezen teremtesz kapcsolatot neked tetsző férfiakkal/nőkkel;
  • megrémülsz és elgyengülsz, amikor megszólít valaki, akihez vonzódsz;
  • nem tartod elég szépnek és jónak magad;
  • rosszul viseled, ha egyszerre többen is figyelnek rád;
  • úgy érzed, nem vagy jó az ágyban;
  • úgy véled, nem érdemelsz meg egy igazán boldog kapcsolatot;
  • sokszor inkább visszahúzódsz, ahelyett, hogy kiállnál önmagad mellett.

Ez az este Neked szól, ha szívesen kipróbálod, milyen érzés összekapcsolódni a belső bölcsessségeddel, a lelkeddel, a valódi lényeddel, és lehetővé tenni, hogy az Univerzum könnyedén elhozza számodra a legmagasabb jót – azt, ami legmerészebb álmaidat is felülmúlja!

Kattints ide és tudj meg róla többet >>>!

 

Szerelmi jóslás – másképp
július 18-án, szerdán

Ez egy különleges, izgalmas, erőteljes gyógyító hatással rendelkező, egyéni konzultációs módszer. Beszélgetésünk folyamatában felismered azokat a csapdákat és belső korlátokat, amelyek visszatartanak attól, hogy azt éld át a szerelemben és a kapcsolataidban, amit szeretnél. Amikor felismered, hogy mi az, ami megakadályozza a boldogság és a harmónia megélését, képes vagy átalakítani a nehézséget okozó helyzetet.

Kattints ide, és tudj meg róla többet >>>!

 

Szeretem magam - meditációs cd

Meggyőződésem, hogy a boldog, örömteli élet alapja önmagunk egészséges szeretete. Különösen igaz ez a szerelem és a párkapcsolatok esetében, ahol a legtöbb – a kapcsolatunkat észrevétlenül romboló – hatalmi harc épp azt célozza, hogy megszerezzük a másiktól hiányzó szeretet-adagunkat. Amikor úgy érezzük, hogy a párunktól nem kapjuk meg, amire vágyunk, az mindig annak tükre, hogy mit nem adunk meg saját magunknak.

Amikor nem tudunk adni magunknak, vagy nem tudjuk elfogadni, amit mások adnának, annak a mélyén az rejlik, hogy úgy érezzük: nem vagyunk elég jók, nem vagyunk méltók, nem érdemeljük meg mindazt a jót, amit az élet számunkra tartogat. Ezeken a korlátozó hiedelmeken tudsz alapjaiban változtatni azzal, ha a cd-n szereplő meditációkat rendszeresen meghallgatod.

Kattints ide, és tudj meg róla többet, hallgass bele >>>!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam két évvel ezelőtt: Lelkedet tápláló apróságok. Minden napra szóló megerősítéseket találsz benne, amikkel tovább építheted az önbizalmadat.

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Polianell’12 júl 08 - 09:35

Kedves Kriszta!
Hasonló vívódáson mentem keresztül az elmúlt fél évben és mikor megszületett a döntésem:legoptimálisabb a szakítás!
Kérdezheted ,hogy miért épp azért mert a kapcsolat feljebb emelésében már nem úgy szerepeltem volna mint egyenrangú fél ,hanem mint egy testvér!
Itt jön a kérdés hogy lehet ezt a pátkapcsolati módosulást kezelni(mert ez abszurd) ?
További minden jót neked!!!!

Fény kísérje utad.

Annamária’12 júl 12 - 16:21

A fent felsorolt kérdések mind-mind előfordultak az életem folyamán. Bizony én is megfutamodtam már és utólag bántam.Szenvedtem miatta.
Azt sem mondom, hogy jelen pillanatban nincs ilyen érzelmi válságom, amely hullámvasútként jelentkezik.Igazából könnyen teremtek az emberekkel kapcsolatot, de a szerelem más!
Amig a megismerés , fázisa tart, bizony elbizonytalanodok esetenként és felteszem magamnak a kérdést, hogy megfelelek-e,vagy változtassak a szerethetőségem érdekében.Néha nehéz a döntés! Azért igyekszem és saját magam maradok, mert hosszú távon úgy sem lehet más bőrébe bújni.

Anna

Sarkadi Kriszta’12 júl 26 - 19:51

Kedves Polianell!

Szerintem ez nem abszurd. Tekints egyszerűen csak emberi kapcsolatként arra, ami köztetek van. Eddig párkapcsolat volt, mert szerelmesek voltatok egymásba, és vonzódtatok egymáshoz érzelmileg és szexuálisan is.

Aztán a kapcsolat formája átalakult, és most már nem párkapcsolat, hanem valami más. Mivel testvérinek hívod, gondolom, kikerült belőle a szex, és talán más is. Ez annyit jelent, hogy ő már nem a párod többé (hanem a barátod, vagy a fogadott testvéred), és párodnak most választhatsz valaki mást.

Némi idő elteltével biztosan látni fogod azt is, hogy ez valójában egy szükségszerű, és előrevivő változás volt az életedben.

Szeretettel,

Kriszta

Szofy ’12 aug 09 - 20:38

Kedves Kriszta!

Sajnos ez az "alkalmatlanság" érzet bennem is sokszor felmerül. leginkább a párkapcsolatomban érzem. a párommal másfél évi együttélés után szakitottunk, az oka gyakorlatilag az volt hogy szerinte én túlságosan is ragaszkodó voltam, és ebből neki elege lett. ez szerintem nevetséges magyarázat volt. ráadásul haza is kellett költöznöm, munkát kellett találnom. ez nekem nagy csalódás volt. aztán körülbelül fél évig csak közösségi oldalon beszéltünk, persze kerestük egymást, találkoztunk is ritkán, végül úgy döntöttünk hogy újrakezdjük. már fél éve vagyunk együtt. a problémám csak az hogy ő olyan furcsa, nem mondja hogy szeret, nem közeledik. vagyis hát látom rajta hogy szeret mert apró gesztusai vannak meg ahogy rám néz is bizonyitja csak néha annyira furcsa mintha nem merné kimutatni amit érez. kérdeztem tőle miért ilyen, azt mondta hogy csalódott bennem a szakitás előtt és ezért most fél belevetni magát ebbe a kapcsolatba, attól fél hogy elhamarkodja az érzelmeit, és hoppon marad.szeret ő engem, csak nem tudja kimutatni. úgy érzem ez nem túl "kedves" hogy igy gondolkodik pedig már vele vagyok fél éve. ha együttvagyunk akkor jól elvagyunk és minden téren jól kijövünk, csak mégis....
normális ahogy ő gondolkodik?
vagy velem van a baj? nagy az elvárásom? pedig úgy vélem azért ha már úgy döntött hogy kezdjük újra, és jól érzi magát velem akkor fél év után azért kéne hogy merjen érezni.....
Válaszodat előre is köszönöm.

Szofy

Sarkadi Kriszta’12 szept 17 - 14:47

Kedves Szofy!

Igen, úgy tűnik, ő valójában még nem lépett tovább, még ragaszkodik a "sérelemhez", ami a szakítás során érte.

Ahhoz, hogy egy újrakezdett kapcsolat virágozni tudjon, meg kell bocsátanunk önmagunknak, és meg kell bocsátanunk a másiknak mindazt, ami korábban történt. Ha ezt nem tesszük meg, akkor kimondatlanul is megpróbálunk újra és újra bűntudatot kelteni a másikban, vagy pedig saját magunkban.

Egy valóban elkötelezett kapcsolatban arra van szükség, hogy mindenki 100 %-ban önmagát adja, és ne tartson vissza semmit.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim