Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A szerelem szerinted is ezoterikus, meditatív maszlag?

’12febr10
3 hozzászólás
A szerelem szerinted is ezoterikus, meditatív maszlag?

Akik az Igazából Szerelem Facebook oldalát is rendszeresen látogatják, időről időre találkozhatnak olyan információkkal, amelyeket Ariadné fonala elnevezésű hírlevelemben nem nyílik alkalmam közzétenni. Ilyen például a HétHoldHáz nyílt napja, ahol tavaly ingyenes Kvantumugrás a szerelembe című meditáción lehetett részt venni, illetve azok az előadások, amelyeken a Hangulat Társulat tagjaként dobolok és énekelek.

Ennek a különleges előadásnak a címe: HarmatCsepp Szerelem. Amikor megfogalmaztuk a róla szóló ismertetőt, ez született:

"Aprócska fohász, dalok, versek, tánc a szerelem minden ízéről. A Nő élete közepén áll. Egyedül. Valami elmúlt, valami vár rá. A szerelem. Tele apró, picike titkokkal, szenvedéllyel, szomorúsággal, békével, boldogsággal, élettel. Ízzel. Könnyeden versel, halk fuvolán, gitáron, a szív ritmusára lüktető sámándobon, dalon s lágy vokálszőnyegen csillagtündérként táncol, hol egymaga, hol párjával. Egy kellemes este, ami boldog véggel zárul. Hangulatok, álmok, képek, mosolyok, együtt-élmény. Szeretet. A darab különlegessége, hogy együtt jelenik meg a színpadon az élő zene, tánc, és a színészi játék versekben, prózában, improvizatív módon."

Mivel a műsorunk zenész és költő barátnőm verseinek a feldolgozása (az egyiket olvashatod itt: Adj Istenem, szerelmet!), és már több sikeres fellépésen is túl voltunk, egyik mesterünk tavaly ősszel azt javasolta, hogy mutassuk meg magunkat a Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztiválon.

Így is tettünk, és a három napos programban a versszínházi performance kategóriához kapcsolódtunk. Ez tulajdonképpen egy verseny volt, zsűrivel, díjakkal, mindennel. Díjat nem nyertünk, de megerősítést igen.

A zsűri egyik tagja ugyanis megkeresett minket, és elmondta, hogy neki azért nem tetszett az előadásunk, mert az nem más, mint „ezoterikus, szexuálisan túlfűtött, meditatív maszlag.” Az első élményünk a „szíven szúrtság” érzése volt, mert ez a mondat úgy hangzott, mint egy bírálat, és aki előadta, valószínűleg annak is szánta. Ám egy kis idő elteltével rádöbbentünk, hogy ez valójában elismerés. Elismerése annak, hogy az előadásunk elérte a célját: sikerült megjelenítenünk a szerelmet, és sikerült felzaklatnunk valakit, akit a valódi szerelem megtapasztalásának lehetősége rémülettel tölt el, és ebből fakadóan csak támadással tudott reagálni. Az általa használt kifejezések ugyanis – bár ő valószínűleg nem volt ennek tudatában – tökéletesen leírják, hogy mit is jelent a szerelem. Nézzük meg őket egyenként.

Ezoterikus

Az ezotéria eredeti jelentése - görög szó - azt jelenti: belső. Valami, ami belül van. A titok. Ennek ellentéte az exotéria, tehát ami kívül van. Minden szent hagyományban létezik ez a kettősség, a mindenki számára elérhető, és a kiválasztottaknak fenntartott tudás. A titok, a beavatottak tudása - részben - megismerhető, de nem ellopható, mivel a valódi ezotériához csak a tudáson túli tapasztalatokkal lehet eljutni. Olvashatsz róla, tanulmányozhatod, értheted, de a tied csak akkor lesz, ha megvalósítod, teljes mértékben átéled azt. Így működik az ezotéria. (Forrás: Müller Péter)

  • A szerelem tehát nem kívül, hanem belül, benned van. Csak akkor lesz a tiéd, ha odaadod magad neki, és megtapasztalod.

Szexuálisan túlfűtött

A szexualitás sem nem jó, sem nem rossz. Károssá és egyházi értelemben bűnné akkor válik, ha nem ágyazódik be harmonikusan a személyiségbe, azaz nem felel meg a specifikus emberi létformának, vagyis nem kapcsolódik össze az erotikával. Úgy tűnik, hogy a szexualitás egyre jobban személyes kalanddá válik, bizonyos mértékig kiút a civilizációból, amely elanyagiasodása és elsekélyesedése révén minden szenzációja ellenére ürességet, sivárságot okoz. Gyakran nem veszik figyelembe, hogy a jól megélt szexuális viselkedésmód hozzájárul egy magasabb rendű léthez. A szexualitásnak nagy ereje van, valamennyi emberi cselekedetet áthatja. A szexualitást áthatják az érzelmek, a különböző élmények. A szexualitás az egész személyiséget befolyásolja (gondolkodás, világnézet). (Forrás: Wikipédia)

  • A szerelemnek természetes része a szexualitás és a szenvedély. Amikor szerelmes vagy, erotikusnak látod kedvesed minden egyes rezdülését, és örömet okoz minden érintés. A legnagyobb boldogságot pedig az okozza, ha a kedveseddel testi, lelki és szellemi szinten is kapcsolódhatsz.

► Meditatív

A meditáció módosult tudatállapot, amiben megtapasztalod az egységet, önmagad határtalanságát, és a lelked bölcsességéből fakadó, feltétlen szeretetet. Örömteli, elmélyült állapot, amelyben odaadóvá és befogadóvá válunk. A meditáció se nem misztikus, se nem másvilági, se nem nehezen elsajátítható. Nem csak egy bizonyos „elit” élhet vele, és nem csak azoknak való, akik szerteágazó tudásra tettek szert a keleti vagy egyéb vallásokban. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer. Ha semmilyen spirituális gyakorlatot nem folytatsz, és nem hiszel semmiféle istenben vagy felsőbb hatalomban, a meditáció gyakorlatával akkor is boldogabb életet teremthetsz magadnak. (Forrás: SzerelemTeremtő meditációs estek)

  • A szerelem is egy módosult tudatállapot, amiben megpillantod a valóságot. Akit szerelmesen szeretsz, ahhoz lényed legmélyéről kapcsolódsz, és az illúziók fátylát félresöpörve olyannak látod őt, amilyen: gyönyörűnek és szeretnivalónak. Nem törődsz a személyiségét alkotó páncélzattal, amit pusztán védekezésként visel.

Maszlag

Ez a világ számos kontinensén fellelhető növény mindenhol afrodiziákumként (vágykeltőként) ismert és tisztelt, felhasználják a magvait és a leveleit is. Szent növényként tartják számon az ősi és a mai Amerikában és Indiában, ennek megfelelően felhasználása rituális keretek között történt, történik. Az indián kultúrákban igen erős a napjainkig megmaradt odaadás a nagy erejű maszlag iránt. Virágait az isteneknek mutatták be áldozatul a maják, szerelmi varázsszerként használták. Mexikóban az egykori aztékok toloatzinnak hívták, mely a kereszténység térhódítását is túlélve új „ruhát” kapva Santo Toloache néven ismert. Hozzá fordulnak a viszonzásra vágyó epekedő szerelmesek. (Forrás: gothic.hu)

  • A szerelem felkelti benned a vágyat arra, hogy igazán élj, hogy a kedvesedhez kapcsolódva eggyé válj valódi önmagaddal. Maga a szerelem a varázsszer, amely élettel és energiával tölt el, és megérzed, hogy mindenre képes vagy; nincs lehetetlen.

Na de ha ez így van, akkor miért nem szerelmes mindenki? Hová tűnik a szerelem a párkapcsolatokból? Sokan, sokféle okot neveznek meg válaszul, és én is megfogalmaztam már a magaméit a blog több írásában. Most csak hármat emelnék ki közülük, amelyek mellé – egy-egy program formájában – rögtön megoldást is kínálok neked.

1. Elvárások
Azt, hogy képesek legyünk boldog, harmonikus kapcsolatokban élni, az elvárásaink nehezítik meg. Megpróbáljuk átalakítani a másikat, hogy olyanná váljon, amilyennek látni szeretnénk. Ám valójában saját magunkon kívül senki más megváltoztatására nincs lehetőségünk. Ha mégis megpróbáljuk, annak állandósult hatalmi harc lesz az eredménye, ami messzire üldözi a szerelmet. Ezen tudsz változtatni azzal, ha

február 26-án (vasárnap) eljössz a

Tárt karokkal című, egész napos

ELFOGADÁS elvonulásra.

Itt a helyed, ha szeretnél elvárások helyett teljes elfogadással fordulni azok felé, akik fontosak neked! Kattints ide >>>!

 

2. Korlátozó hiedelmek
Eddigi tapasztalataink mentén mindenfélét gondolunk arról, hogy mi az, amit megérdemlünk, és mi az, amit nem; mi az, ami lehetséges és mi az, ami nem; milyenek vagyunk és milyenek nem; milyennek látnak minket mások, és milyennek nem; mire vagyunk képesek és mire nem. Ezt a képet tudod alapjaiban átalakítani - és így az életedet egy új, boldogabb irányba fordítani -, ha velünk tartasz

február 21-én (kedden, Újholdkor) az

ÚJ KEZDET meditációs est

belső utazásában. Kattints ide >>>!

 

3. Az információ hiánya
Az iskolában sok mindenről tanulunk, de arról, hogy milyenek vagyunk mi magunk; milyenek a nők és milyenek a férfiak; mitől működik egy párkapcsolat, és mitől megy tönkre; hogyan hagyhatjuk abba a hatalmi harcot és hogyan őrizhetjük meg a szerelmet, semmit sem tudunk mindaddig, amíg nem szembesülünk a problémákkal.

Február 15-én (szerdán) este a

SZERELEM KÁVÉHÁZBAN

ezt a hiányt pótoljuk, és arról beszélgetünk, hogyan élhetünk boldog, harmonikus párkapcsolatban a társunkkal. Kattints ide >>>!

Addig pedig írd meg a hozzászólások között, hogy Te mit gondolsz a szerelemről? Neked is mondtak már mindenfélét arról, hogy miért nem érdemes szerelmesnek lenni? Milyen furcsa jelzőket használtak a környezetedben lévők, amikor elítélő módon nyilatkoztak a szerelemről? És te hogyan válaszoltál? Vagy néha Te magad is gondolsz ilyeneket sértettségedben? Hogyan hangzanak ezek a gondolatok?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Tudod-e mi a különbség férfi és nő között? Ez a kedves, humoros történet arról szól, mihez vezet a férfiak „egyszerűsége”, és a nők „bonyolultsága” …

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

V. Kriszta’12 febr 10 - 11:05

Ezoterikus, meditatív maszlag? A SZERELEM? Ó, nem. A legszebb, leggyönyörteljesebb módja a létezésnek. Igazából a LÉTEZÉS maga, mert nélküle olyan vagy - ahogy Rumi mondja -, mint egy halott hal Istennek ebben a nagy óceánjában.
Szeretem a Szerelmet :-)

Veres Kriszta

Ági’12 febr 10 - 11:38

Fején találtad a szöget: valóban megrémíthette az illetőt a szerelem bemutatása. Ugyan mindenki másképpen éli meg, de elég tapintatlan egy kijelentés, csak a saját korlátoltságát jelezte vele.
Nekem minden nap nagy örömet és vigaszt jelent olvasni a soraidat, mert megélénkíti a szürke gondolataimat és felmelegíti a szívemet a szerelemmel kapcsolatban. Remélem sikerül eljutnom valamelyik meditációs estre, már olyan régen voltam.

Á

Solti Magdi’12 febr 12 - 17:40

Kedves Kriszta,
Pontosan nem derül ki az írásodból, hogy MIRE mondta az illető amit mondott. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem mindig azt kell nézni ki MIT mond, hanem hogy mi az az érdek vagy motiváció ami ezt mondatja vele.Talán úgy jobban meg lehet érteni a szavait.

Magdi

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim