Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Adj Istenem, szerelmet!

’10ápr23
11 hozzászólás
Adj Istenem, szerelmet!

Adj istenem elég erőt, adj istenem szerelmet!
Valódit, óriásit, robbanót.
Érzések tüzében égő forró tengervizet, langyos őszi szelet.
Bátorságot és kitartást. Adj istenem!
Őstüzet, hogy érezzük végre újra, a másik fülébe bújva s mindenébe
kapaszkodva a hosszú, forró nyarat.
Adj istenem szépet, jót, kis kalitkát lebontót, adj istenem
ezeregyszer, annak aki már ezerszer...
Adj istenem szerelmet, adj istenem mindenkinek!


Esti ima. Ezt a címet adta a barátnőm a blogjában (www.giebiszer.blogspot.com) megjelenő egyik írásának, amit az imént olvashattál. Azért kértem meg őt, hogy idézhessem, mert úgy éreztem, tökéletesen kifejezi a mindannyiunk szívében őrzött szerelem utáni vágyat. És azért is, mert hát a költőknek könnyű: csak úgy kiömlenek belőlük ezek a gyönyörű szavak, leírva nem csak a saját érzésüket, hanem azokét is, akik elég szerencsések ahhoz, hogy elolvashassák. Sőt, mivel ez egy imádság, minél többen elolvassuk, annál inkább valóra válik …

Talán benned is felmerül most a kérdés: Már nagyon régóta vágyom a szerelemre, miért nem érkezik meg az életembe végre? A válasz mindig önmagunkban keresendő: amire ténylegesen vágyunk, azt mindig megkapjuk – ha mégsem, annak két oka lehet.

  • Az egyik, hogy nem erre vágyunk valójában, hanem valami másra, csak összekeverjük a kettőt.
  • A másik, hogy tudattalanul akadályokat gördítünk a megvalósulás útjába.

Amióta a természettel összehangolódva élek, arra törekszem, hogy a saját életemben is annak szenteljem a legnagyobb figyelmet, amit az évkör adott időszaka hordoz. Tavasszal, és nyár elején, amikor virágba borulnak először a cseresznyefák, aztán sorban a többi; amikor az állatok a párjukat keresik, a madarak pedig fészket raknak; amikor egyre többet süt a nap, egyre melegebb az idő, és egyre kevesebb rajtunk a ruha – bizony a szerelem időszakát éljük. A május és a június arról szól, hogy újra elköteleződjünk a szerelem mellett.

  • Elköteleződés amellett, hogy szereted a partneredet, a családodat és a közösségeket, amelyeknek része vagy.
  • Elköteleződés amellett, hogy a szeretetedet még teljesebben megjeleníted a világban.
  • Elköteleződés amellett, hogy szeresd magad – azt, aki voltál, azt, akivé válsz, és azt, aki ebben a pillanatban vagy.

Amikor a fényedet és az árnyékodat is magadhoz öleled, újra elköteleződsz amellett, hogy szeresd azt a egyedi emberi lényt, aki te vagy. Ha energiával és egy erős szándékkal töltöd fel az alábbi folyamatot, változást idézel elő a belső világodban, amely szélesre tárja a kapukat a szerelem előtt.

Mi torlaszolja el az utat?


Akár egyedül vagy, akár kapcsolatban, kezdd azzal, hogy ránézel, vajon mi áll a szeretet útjában?

  • Milyen érzelmek bukkannak fel benned a szeretethez kapcsolódóan? Félelem, csalódás, aggodalom, a kudarc szégyene, a hűtlenség fullánkja, az elhagyottság fájdalma?
  • Milyen hiedelmek állnak az útban? „Nem vagyok elég gazdag, csinos, okos, szexi, mély”? Vagy a mindent elsöprő hiedelemről van szó, amely azt mondja: „Egyszerűen nem vagyok elég jó, és kész”?
  • Mi az, ami a lelkedben ellenáll a szeretetnek, mert csak kerülgeted? Régi sérelmek és neheztelések; ki nem mondott dolgok, vagy bármilyen befejezetlen ügy a múltból?

Írd le őket mind! Írj úgy, mintha a szerelmed múlna rajta!

Búcsúzz!


Majd búcsúzz el az egész listától! Szórd bele a folyóba, égesd el, vagy tépd apró darabokra, és engedd, hogy elvigye a szél, megtermékenyítve ezzel jövőbeli szerelmeidet!

Fedezd fel, mire van szükséged!


Most kérdezd meg magadtól:
Mit tanulhatok mindebből? Mit kell a szerelemre vonatkozóan megtanulnom a múltamból?

  • Talán többször kell kifejezned, mire vágysz és mire van szükséged?
  • Talán tisztábban kell a kéréseidet megfogalmaznod?
  • Talán több időt kell egyedül töltened vagy kettesben a kedveseddel?
  • Talán jobban szét kell választanod a dolgokat?
  • Talán napi gyakorlatokat kell beiktatnod, amelyek táplálják és megnövelik a szeretetedet?
  • Talán többet kell olvasnod a szerelemről és a kapcsolatokról?
  • Talán elhelyezhetnél fotókat magad körül, amelyek olyan embereket ábrázolnak, akik a szeretetet és a szerelmet juttatják az eszedbe, vagy azt sugározzák, valahányszor rájuk nézel?

Készíts oltárt!


Az otthonodban valahol válassz ki egy számodra meghitt teret, ahol berendezhetsz egy szerelem-oltárt. Ez lehet valamelyik szobád egyik szeglete, vagy egy polc, vagy egy kosár, vagy egy ládikó … bármi, ami neked megfelel. Itt rendezd el úgy a teret, hogy lerakhass

  • egy szép textíliát,
  • vagy egy képet,
  • vagy egy képeslapot,
  • esetleg egy szép növényt,
  • vagy vázában mindig friss virágot,
  • apró tárgyakat, amelyek a szerelemre emlékeztetnek,
  • egy kis dobozt a kívánságaidnak,
  • egy mécsest,
  • és bármi mást, ami az eszedbe jut.


Imádkozz a szerelemért!


Majd határozd el, hogy minden egyes napon elmondasz egy imát a szerelemért! Imádkozz,

  • hogy emlékezz a szerelemre;
  • hogy észrevedd;
  • hogy megtapasztald;
  • hogy adni tudd;
  • hogy megengedd saját szeretetteli szívednek, hogy továbblépjen a szeretet felé.

Mindezt kifejezheted azzal is, hogy minden nap meggyújtod a mécsest, hadd égjen a szerelem tüze, amíg otthon vagy. Mindezt megtenni nem csak „hasznos”, hanem rendkívül örömteli is: egy olyan időszakot jelöl a mindennapokban, amikor csak magadra figyelsz, csak magaddal törődsz, és vágyaid megvalósulására összpontosítasz.

Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz, kérlek, írd meg a hozzászólások között!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Tudtad, hogy Ariadné fonala nevű hírlevelemre feliratkozva

nem csak a friss hírekről értesülsz, hanem

ajándékok is várnak rád?

Kattints ide, és töltsd le őket!

Ariadné fonala >>>


Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Mónika’10 máj 12 - 20:26

Az isten áldjon meg drága Kriszta!!!

Olyan csodálatos dolgokat tudsz írni, amivel újra reményt adsz az embereknek, hogy tényleg megérdemlik a szerelmet. És hogy tegyünk is érte. Úgy érzem, össze kéne állítani egy olyan meditációs cd-ét, amivel nap mint nap (vagy hanganyagot) hallgatva beépülne tudatalattinkba, és csak pozitívan gondolnánk a szerelemre, és arra, hogy megleljük azt az embert, akit leginkább megérdemlünk. Akinek a szemébe nézve érezzük, hogy ő az, és mindenünk elkezd bizseregni ...

Én megleltem ezt a férfit, de úgy néz ki, hogy ő valamiért nem érez ugyanígy, pedig nagyon egymásra tudunk hangolódni pillanatok alatt, és a maximumot hozzuk ki egymásból, amit nem igen hoz elő belőled akárki, vagy csak nagyon kevés, vagy talán egy-két ember. Vagy az is lehet, hogy nem érett még meg a dologra. Nem tudom. DE köszönöm az írásaid,és folytasd kérlek!

Maradok tisztelettel,és nagy szeretet ölelés neked:

Mónika

Sarkadi Kriszta’10 máj 12 - 20:27

Kedves Mónika!

Nagyon köszönöm kedves szavaid. Jól esik a megerősítés.

Kívánom, hogy megleld azt a viszonzott szerelmet, amely kiteljesíti az életed.

És a cd is hamarosan elkészül, ebben és más témában is!

Szeretettel,

Kriszta

Csillagocska11’10 máj 12 - 20:28

Kedves Kriszta!

Hozzám tavaly nyáron köszöntött be a szerelem olyan hévvel, érzelemgazdagsággal, amilyet még az életem során nem tapasztaltam. Már nagyon vártam ezt, de még mindig nem engedtem meg magamnak.

18 év házasság után váltunk el, mert elment egymás mellett az életünk. Már a válás idején és a válás után is nagyon sokat dolgoztam magamon. Rengeteg könyvet olvastam el a párkapcsolatokról, a szeretetről. Nálam alapmű Paeli Suutari: A Suutari levelek című könyve és nagyon sokat tanultam a szeretetnyelvekről Gary Chapman könyveiből.

Listát írtam milyen férfira vágyom. Képeket tettem a Feng Shui bágua térképének szerelem sarkába. S megérkezett hozzám a nagybetűs SZERELEM. De még mindig nem álltam készen rá, pedig az érzés, amit kaptam ettől a kapcsolattól olyan mély, eget rázó volt, hogy el sem mertem hinni, hogy az enyém lehet.

NEM SZERETTEM MAGAM ELÉGGÉ.

Meg kellett tanulnom szeretni önmagam és ebben egy mentálhigiénés szakember segített, oly módon, hogy ahol elakadtam, kérdéseivel rávilágított tévelygéseimre. Még mindig tart ez a folyamat, amelyben már nem csak szakember segít, hanem már én is fel tudok magamnak olyan kérdéseket tenni, amelyek megválaszolásával közelebb jutok önmagam megismeréséhez.

Én most kezdem lebontani azt a kalitkát, amibe bezártam magam, úgy mint a vers írója. Nagyon érdekes volt olvasni, hogy más is építgeti a saját kis kalitkáját. Most már tudom, hogy szabad énekes madárként szeretnék élni, aki megtalálta, s mindig megtalálja saját magában a biztonságot, s már nem kell neki a kalitka, amely a biztonság helyett béklyóba zárta. Úgy gondolom, nagyon sok ember a szeretetért, amit remél, feláldozza Önmagát. Sokan még mártírként fel is emlegetik ezt szeretteiknek. Pedig lehet, hogy az áldozataikra nincs is a másiknak szüksége.
Én már ezt tapasztalatból tudom.

Erre Byron Katie: Szükségem van a szeretetedre - vagy mégsem? Című könyve tanított meg. Nekem ezek a könyvek és módszerek segítettek és segítenek táplálnom szerelmem tüzét.

Kívánom, hogy mindenki önmagát megismerve és szeretve találja meg társát, akivel kiteljesedik az élete.

Szeretettel:

Csillagocska11

Sarkadi Kriszta’10 máj 12 - 20:29

Kedves Csillagocska!

Gratulálok az úthoz, amit bejártál, és köszönöm a hozzászólásodat. A könyveket, amiket említettél, én is ismerem, nagyon fontos mindegyik. Örülök, hogy leírtad a felismeréseidet - rengetegen tanulhatnak belőle.

Szeretettel,

Kriszta

Teca’10 júl 05 - 09:13

Sajnos a párom mindig elüldözöm magamtól az állandó féltékenységemmel, volt már hogy nyomoztam utána kérdésem az lenne hogyan viselkedjek hogy újra meghódítsam?

Teca

Sarkadi Kriszta’10 júl 14 - 21:13

Kedves Teca!

Csak akkor tudod visszahódítani a párodat - vagy meghódítani és magad mellett tartani egy másik férfit -, ha elengeded a féltékenységet. Tudom, ezt könnyebb mondani, mint megtenni, és talán nem is megy egyik napról a másikra. Ám el kell kezdened dolgoznod magadon ebben az ügyben.

Két oldalról szoktam megközelíteni a féltékenységet: annak, hogy így érzel, az oka az, hogy saját magadban nem bízol. Egyrészt talán nem szereted magad eléggé ahhoz, hogy elhidd: ragyogó, vonzó nő vagy, aki mellett örömmel kitart a szerelem és a férfi is. Másrészt tudat alatt te magad is eljátszol a gondolattal, hogy szívesen flörtölnél más férfiakkal.

Egy kapcsolat mindig mind a két félről szól - így, ami a másikban zavar, azt önmagadban is megtalálod. Amint magadban elrendezed ezt a dolgot, a párod sem fog többé alkalmat adni a féltékenységre.

Személyes tanácsadás keretében szívesen támogatlak abban, hogy dolgozzunk ezen.

Szeretettel,

Kriszta

Ikarusz’14 jún 01 - 16:59

hozzám nem köszöntött be, és tuti ne mis fog... mert csunya vagyok, meg kövér... de ha igy nem fogadnak el...

azt mondják, a lányok még 17 18 évesen nem is a boldog párkapcsolatra vágynak.. meg hogy a pasi legyen idősebb... nos... ha a csaj szi pl csak 25 éves korára akar valakit, akkor kb 40 évesen ismerem meg a szerelmet? na kösz, az már késő, én addig nem várok, akkor már inkább egyedül...

cska már nagyon fáj, hogy mindenkinek van valakije.. engem meg minden lány kerül.. bár ne mis probálok már ismerkedni sem! minek?

Ikarusz

Scorpiogirl’14 jún 20 - 20:08

Kedves Ikarusz!

Mi az, hogy valaki csúnya? A szépség, így a csúnyaság is relatív... gondolom, 17-20 év körül lehetsz. Ha pattanásos a bőröd, akkor étkezz egészségesen, használj természetes alapanyagú kozmetikumokat.. és, érdekes, de azoknak van több pattanása, akik nem fogadják el magukat olyannak, amilyenek!

Kövérség-sok lány szereti a mackós fiúkat. De ha téged zavar a testsúlyod, akkor változtass a táplálkozásodon, igyál napi 2-3 liter vizet minimum, és járj edzeni, ha meg nem akarsz mások előtt, akkor az otthoni torna is segíthet, illetve be lehet szerezni otthoni fitneszgépeket.

Bár, van egy olyan érzésem, hogy ha vékonyabb leszel, akkor sem tartod magad majd elég jónak....

Pedig ez az oka annak, hogy a lányok kerülnek! Mert nincs önbizalmad, nem szereted, és nem fogadod el magad eléggé! Sok "csúnya" pasit ismerek, akik mégis népszerűek, mert tele vannak önbizalommal, humoruk is van,stb.

Ne legyél ilyen pesszimista, mert az vagy, amit gondolsz.

Én 17 évesen kezdtem vágyni a boldog párkapcsolatra, bár nem ez volt a legfontosabb az életemben.
És igen, a korosztályomban a fiúk éretlenebbek voltak nálam, úgy érzem.
Akkoriban, és most is a 22-28 éves pasikkal éreztem jól magam. (neten ismerkedtem, majd találkoztam sok emberrel)
A generációnkkal baj van, mert a média által közvetített értékrendet és szépségideált követik. (80%-ban szerintem) És, aki nem olyan, mint a média szereplői, az azt hiszi magáról, hogy nem elég jó..

Most 20 éves vagyok. Nem is volt még párkapcsolatom, mert nem szeretem és nem fogadom el magam olyannak, amilyen vagyok. De igyekszem! :)

Tehát fel a fejjel! Neked is vannak jó tulajdonságaid, amire sok lány vágyhat!

Sok sikert!

Scorpiogirl

Ikarusz’14 júl 13 - 13:30

az arcommal van bajom. a sulyom nem is érdekel, jo nem vagyok sovány, de visszataszitóan dagi sem.
az arcomat átkozom. nézem a facebook oldalamon is.. h ki kivel jött össze.. s látom, olyan jo pasik vannak ott.. akik mellett labdába se rughatok...
százszor jobban néznek ki, mint én.
ettől méginkább elmegy az önbizalmam..
Volt, hogy hagytam h a csaj mással jöjjön össze, mert tudom, h ugy is jobb az a csávó.. jobb lenne neki vele..

Ikarusz

Scorpiogirl’14 júl 15 - 23:59

Igen, a Facebook arra a legjobb, hogy elvegye az ember önbizalmát...

Küld el a képed e-mailben, kíváncsi vagyok rád!
scorpiogirl93@citromail.hu
(persze ha nem akarod, nem kell..)

Scorpiogirl

Szende’17 máj 14 - 11:49

Amióta olvasom,és többször!!!,már fél siker:)azelőtt nagyon magányosan teltek a mindennapjaim:))köszönöm

Szundi

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim