Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Szerelem – haladóknak

’10okt22
12 hozzászólás
Szerelem – haladóknak

Jól emlékszem egy élményemre 1995-ből: a jógatáborban a Mester (számomra egyébként is igen vonzó férfi) egy alkalommal félrevont, s egy órán keresztül magyarázott CSAK NEKEM. Annyira elaléltam magától az élménytől, hogy cseppet sem törődtem a ténnyel: szinte semmit sem értek abból, amit mond, ezért nem is tettem fel kérdéseket, amivel elűzhettem volna a ködöt. Ám a gyakorlati tanácsokat, amiket adott, megfogadtam, hiszen ezért fordultam hozzá. Így – és más tanításokat is befogadva – haladtam előre utamon, mígnem 2000-ben egy élmény hatására belém hasított a felismerés: EZ volt hát, amiről akkor beszélt! Akkor még öt év kellett a megértéshez …

Mindezt azért tartottam fontosnak előrebocsátani, mert a következőkben lehet, hogy olyat olvasol, ami nem feltétlenül érthető elsőre. De tapasztalatból mondom, hogy érdemes kitartanod …

Az elmúlt négy hétben minden pénteken arról írtam, melyek azok az új kapcsolati minták, amelyeket követve végre megérkezhetünk a szerelem, valamint a párkapcsolati boldogság és harmónia birodalmába.

Van azonban egy ötödik alapelv, amely gyakorlatilag az összes többit feleslegessé teszi. Ha ezzel az ötödikkel képesek lennénk egyik napról a másikra azonosulni, minden gondunk egy csapásra megoldódna. Ez a csoda valóban egy pillanat alatt következik be – ám, az, hogy egyáltalán eljöhessen ez a pillanat, általában előkészületeket igényel.

Az ötödik alapelv ugyanis az irányítási vágy elengedése. Ez lenne mindenre a legegyszerűbb megoldás, ám egónk szüntelenül irányítani akar, és gyakran csak akkor adja fel, amikor már végképp tehetetlen – a legmélyebb fájdalom poklában. Ekkor térdre esünk, és végre elrebegjük a fohászt: nem tudom, mit kell tenni; kérlek, oldd meg ezt helyettem. Ám valójában nem kellene megvárnunk, amíg ide eljutunk. Szerelmi kapcsolatunkat az első pillanattól kezdve felajánlhatnánk Istennek, a Forrásnak, Szellemi Lényünknek, Belső Bölcsességünknek, Felsőbb Énünknek, az Istennőnek, az Univerzumnak – nevezzük bárhogyan is azt a nálunk hatalmasabb erőt, amely a valóságot: az egység, a szeretet, az ártatlanság és a bőség világát uralja. A szétválasztottság, a félelem, a bűn és a hiány ugyanis mind téves észlelésünk (illúzióink) eredménye – a valóságban nem létezik.

Ha átadnánk az irányítást ennek a felsőbb erőnek, nem lenne kérdéses önmagunk értékessége, és nem kellene önbecsülésünk építésével foglalkoznunk. Nem lennének elvárásaink a kedvesünkre vonatkozóan, így nem kellene arra törekednünk, hogy elfogadjuk őt olyannak, amilyen. Kommunikációnkat nem az egónk félelmei irányítanák, így az őszinte légkörben könnyen létrejönne az együttműködés. Nem azonosítanánk sem önmagunkat, sem a másikat az egóinkkal, így nem lenne szükség a megbocsátásra. Mindig, minden pillanatot szellemi lényünkkel összehangolódva töltenénk, és könnyedén, örömmel hoznánk döntést minden kérdésben.

Október 29-én, A szerelem visszahódítása szemináriumon ahhoz kapsz eszközöket, hogy a kedvesed megtalálása, valamint a melletted lévő társsal való örömteli kapcsolat érdekében hogyan adhatod át az irányítást a felsőbb erőknek. Amikor a spirituális érettség haladó szintjére érkezel, a dolgok nem bonyolultabbá, hanem épp ellenkezőleg, egyre egyszerűbbé és egyszerűbbé válnak, minél tovább haladsz az úton.

Ha még mindig nem tudtad eldönteni, hogy csatlakozz-e hozzánk ezen a különleges napon, szívesen megosztok veled egy módszert, amely más (ehhez hasonló) döntési helyzetben is a segítségedre lehet.

Arra, hogy meghozz egy döntést, ugyanúgy időt kell szánnod, mint minden más tevékenységedre. Ha elolvasod a meghívót, és azt gondolod, hogy „jó, majd eldöntöm”, akkor egyszer csak azon veszed észre magad, hogy már nem kell döntened, mert az alkalom elmúlt. Sokszor azért nem adjuk meg magunknak, amire vágyunk, mert nem szánunk rá időt, hogy végiggondoljuk, mi is az.

A döntést szinte mindig olyasmivel kapcsolatban halogatjuk, ami inspirál, örömet okoz, és életünk boldogabbá tételére ösztönöz. Hogy miért? Mert ez se nem sürgős, se nem kötelező, sőt, látszólag pénzünk és időnk sincs rá. Így a döntést a végtelenségig halogatjuk, míg már nincs miről döntenünk, és élhetjük tovább megszokott, egyhangú életünket.

Ha most, vagy a jövőben könnyebben szeretnél dönteni az önmagaddal való törődés, illetve a személyes fejlődésed módjáról, akkor vezesd magad végig az alábbi lépéseken:

  1. Készítsd magad mellé naplót vagy papírt, és írószerszámot.
     
  2. Állítsd be a telefonod időzítőjét 15 percre. Mondd el magadnak, hogy amikor az idő lejár, és megszólal a jelzőhang, meghozod a döntést. Ha ekkor sem tudsz döntést hozni, a döntésed: nem. Ezt a lépést semmiképpen se hagyd ki, mert szükséged van erre a keretre ahhoz, hogy megtörténjen, amit szeretnél.
     
  3. Kezdd azzal, hogy lassan, alaposan végigolvasod az anyagot, amely arról a lehetőségről szól, ami felkeltette az érdeklődésedet. Ha az információt az interneten keresztül olvasod, ha teheted, nyomtasd ki, és a számítógépedtől távol, egy nyugodt helyen tanulmányozd.
     
  4. Vegyél néhány mély lélegzetet, és összpontosíts a szívedre. Kérd, hogy árasszon el a tisztánlátás képessége. Kérd meg belső bölcsességedet, hogy segítsen egy megfelelő döntést hozni. Kérd meg, hogy emlékeztessen: nincs tökéletes döntés. Kérd, hogy jelenjen meg benned az önmagadba vetett hit azzal kapcsolatban, hogy tudatában vagy annak: mi az, ami igazán fontos a számodra.
     
  5. Sietség, újraolvasás, és a helyesírásra figyelés nélkül, írj folyamatosan két percig, egy listával kiegészítve az alábbi mondatot:

    Reményeim szerint, ha részt veszek ezen a programon, attól a következőket kapom:
     
  6. Majd ezek közül válassz ki egy szót vagy mondatot, amely azt képviseli, amire a leginkább vágysz. (Még akkor is, ha furcsának vagy elérhetetlennek tűnik.) Majd írj össze legalább 10 módot, ahogyan ez a program megadhatja neked, amire a legjobban vágysz.

    Például, ha leginkább a szerelem energiájával való feltöltődésre; új, vagy megújult párkapcsolatra vágysz, és azon gondolkodsz, résztvevője légy-e A szerelem visszahódítása szemináriumnak október 29-én, lehet, hogy ilyeneket írsz a listádra:
    • lelassulhatok és magamra figyelhetek;
    • új emberek között leszek;
    • jópofa gyakorlatokban és játékokban veszek részt;
    • őszintén beszélgethetek hozzám hasonló gondolkodású emberekkel;
    • fontos, hasznos információkhoz jutok;
    • a meditációkban magamra és a szívemre figyelhetek;
    • munka helyett aktívan pihenhetek;
    • jobban megismerem magam;
    • új barátságokat köthetek;
    • megerősödhet az önmagamba vetett hitem;
    • ötleteket kapok a továbbiakra;
    • jól fogok szórakozni.
       
  7. Majd olvasd végig a listát, és kérdezd meg magadtól: Ez elég jó módja annak, hogy megkapjam, amire szükségem van, vagy szívesebben vennék részt valami másban? Figyelj a tested válaszára: ellazul-e puhán, miközben ezt súgja: Igen, elég jó!, vagy összehúzódik, azt jelezve, hogy létezik valami más, hozzád jobban illő, még akkor is, ha most még nem tudod mi az.

    Légy magaddal kedves és türelmes, mivel nem érdemes sem a tökéletességre törekedned, sem pedig megelégedni valamivel, amitől nem fogod azt kapni, amire valójában vágysz.
     
  8. Végül vizsgáld meg a tényeket: dátum, költségek, időtartam. Majd válaszold meg a kérdést: Ismerve a tényeket, hajlandó vagyok-e ennyi időt, pénzt és energiát fektetni abba, hogy megkapjam, amire szükségem van? Amikor lejár az idő, kérd meg a szívedet, hogy mutassa meg neked a választ.

Ha egy meghatározott időn belül végigvezeted magad ezeken a lépéseken, jó esélyeid vannak arra, hogy felnőtt módjára dönts, és megkapd, amire szükséged van.

Aztán pedig meséld el hozzászólásodban, hogy te hogy állsz az irányítási vágy elengedésével! Milyen helyzetekben sikerül megtenned? Vagy ez az egész még nagyon távol áll tőled?

Remélem, október 29-én találkozunk, és mindezt személyesen is kivesézhetjük …

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Gyorssegély


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Monci’10 okt 22 - 11:58

Attól függ mit is értünk irányítási vágyon...
Mert a magunk részét bele kell tennünk.
Például állandóan ráhangolódni Istenre, avagy idöt engedni inspirációnak ´€s ugyanakkor mérlegelni azt, összevetni a msikéval...és ez csak akkor müködik szerintem, ha a társunk is ezen a hullámhosszon müködik.
Több minden ad keretet személyiségemnek, amitöl azt érzem, én is egy épkézláb személy vagyok, és ha ezekböl túl sok hiányzik, avagy nagyon átalakul egy kapcsolat miatt, attól kezdek félni, hogy elveszek...és akkor pl elkezdem tudatni újra és újra a társammal, hogy miatta mi mindent is hiányolok, amire igent is mondott az elején, de aztán elfeledte-, vagy amiket nem is mértem fel az elején jól és most kétségbeejtö a helyzet....
és aztán még várok, még idöt adok a fejlödésünknek.
Szerintem egy kapcsolatot gondozni kell úgy, mint egy virágot, kertet, különben elburjánozhat a gaz...
Mivel nem vagyunk tökéletesek, egymást szeretettel kell noszogatnunk minimum és kérni a Leleményesség Lelkét, legyen velünk.
Megemlíteném még a Tökéletes Idegen c. filmet, melyben Jézus jelenik meg mai ember alakjában egy feleségnek, anyának, dolgozó nönek:
"engedd, hogy a szívedben éljek, akkor igazán jól fogod tudni szeretni a férjedet, gyerekedet stb..."

Móni

Zsuzsy’10 okt 22 - 17:35

Ha azt értjük irányítási vágyon, hogy a Másiknak mindig megmondjuk mit tegyen és mit hogyan, akkor ezt a fajta vágyat el tudom engedni. Azonban ha a véleményünk kinyilvánítása is ide tartozik akkor még van mit tanulnom...előfordul néha hogy kérés nélkül is mondom, talán ezt nem kellene. Egyébiránt a véleménnyel való befolyásolás az ugye még nem irányítás?

Zsuzsy

Irén’10 okt 23 - 10:13

Kedves Kriszta!
Még messze vagyok az irányitási vágytól,
de azért elmondok valamit.Bele szerettem
egy férfiba a társkeresőn első látásra.
Talán a magány tette ezt velem,még ilyen nem fordult elő velem.Miután megmutattam a képeimet,közölte mindig ilyen nőről álmodott,de azt is mondta hogy nem tudna bizni bennem.Teljesen
magam alatt voltam.Persze megmondtam hogy mer ilyeneket gondolni rólam.Most ott tartunk bocsánatot kértem tőle amiért irogattam neki.Most barátok lettünk .Én már nem merek semmit irni ! Hagyjam a csudába!

Irén

Psyché’10 okt 24 - 11:01

Szerintem is egy központi, lényeges viszonyulási mód ez az irányítási vágy elengedése. Az élet minden más terén is érvényesnek találom. Úgy értem ezt meg a magam számára, hogy van bizonyos szándékom adott helyzetekben, de nagyon-nagyon nyitott igyekszem maradni arra, hogy más lehetőség valósuljon meg, mint amit én előre elgondoltam. Már csak azért is, mert az sokszor sokkal jobb, mint amit nekem az egóm diktál. Nem mindig tudjuk, mi jó nekünk, csak görcsösen ragaszkodunk a kontrollhoz. Az viszont még nem jutott eszembe, hogy párkapcsolatban is érvényesíthető ugyanez. Felszabadító gondolat!! És épp jókor:-), köszönöm, Kriszta!

Psyché

Katalin’10 okt 29 - 12:35

Mit tennék ha visszamehetnék a múltba!?
Nem mennék a jelenlegi férjemhez sohasem feleségül.Álmom volt,akkoriban még venni egy trabit és bejárni Európát .Törekednék arra,hogy olyan társat találjak,akivel tényleg boldog lehetnék.Nem pedig statisztaként a férjem kedvében járjak,hogy elkerüljem a veszekedést.
Köszi,hogy elolvastátok!

Kati

szandi’10 okt 29 - 18:11

a párommal töltött időt szivesen átélném újra sajnos tegnap hozott egy nagyon rossz döntést h legyen vége!mindenben engem okol pedig nem vagyok hibás a dolgokban!!mindennél és mindenkinél jobban szeretem és bármit megtennék érte!hiába hogy becsapott nagyon szeretem

szomorú lány

antigone’10 okt 29 - 22:41

nem tennek fel annyi mindent arra, hogy a kulvilagbol erkezo reakciok tukreben ertekeljem magam es a kedelyallapotomat, "letezesemet" ettol fuggove tegyem!!! Rengeteg energia ment el ilyesmire, amit egyebkent a gyarapodasomra fordithattam volna.
Az iranyitast illetoen, ugy gondolnam, nem feltetlenul akarok en iranyitani, viszont mikor nem elkepzeleseim szerint tortennek a dolgok, akkor meglehetosen lesujtva es bosszusan tudom erezni magam.

feleseg

Ilonasumi’10 okt 31 - 19:12

Én ha mégegyszer kezdhetném,bátran a gimnáziumba mennék az ipari suli helyett és nem ijednék be a francia nyelvtől,hisz lehethogy az se nehezebb mint másik nyelv,és más irányú tudás birtokában talán a sorsom is másképp alakult volna.
De ez most már késő bánat 4o év után.

Ilona

Ágnes’10 nov 03 - 15:50

A kérdésre, mit tennél, hogy megváltoztasd a múltadat a válaszom nagyon egyszerű: messzire elkerültem volna a férjemet az első találkozás után, még akkor is, ha tükör a szerepe.

Üdv. S. Á.

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 19:52

Kedves Zsuzsy!

Szerintem a véleménnyel való befolyásolás is irányítás ... hiszen azzal, hogy elmondod a véleményedet, azt akarod elérni, hogy ő valamit másképp - valami neked jobban tetszőt - csináljon. Ez az, amikor a másikat akarjuk irányítani.

A bejegyzésben ennél még tovább megyünk: azt fejtegetem, megtehetjük akár azt is, hogy az egész kapcsolatot rábízzuk Felsőbb Énünkre, és többé nem mi akarjuk eldönteni, hogy mi, hogyan történjen, és milyen szabályok mentén alakuljon az életünk.

Létezik egy törvényszerűség, ami arról szól, hogy mindenki azt tanítja a legjobban, amit neki magának kell a leginkább megtanulnia ... szerinted miért írok annyit az irányítási vágy elengedéséről? Ezt még nekem is sokat kell gyakorolnom ...

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 21:06

Kedves Irén!

Tényleg az történt, hogy bocsánatot kértél azért, mert olyan vagy, amilyen? Bocsánatot kértél azért, mert szép vagy, okos vagy, meg tudod fogalmazni és ki mered mondani, amit gondolsz? Akkor most kérj magadtól is bocsánatot, hogy ennyire alulértékeled magad!

Az, hogy valaki nem tud megbízni benned, teljes mértékben az ő problémája. Te semmit nem tehetsz azért, hogy benne megszülessen a bizalom. Te az vagy, aki vagy, és akinek ez nem elég jó, az lépjen tovább, de gyorsan, és adjon helyet annak a férfinak, aki valóban méltó hozzád.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 21:10

Kedves Ilona!

Soha, semmit sincs késő elkezdeni! Ajánlom, olvasd el Marianne Williamson: A csodák kora című könyvét - rendkívül inspirálóan ír arról, mi mindent kezdhetünk az életünkkel 40, 50, 60 éves korunk után!

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim