Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 május
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Van-e bátorságod a boldogság mellett dönteni?

’10okt08
5 hozzászólás
Van-e bátorságod a boldogság mellett dönteni?

Kedves Kriszta! Szeretném megkérdezni, hogyan fog alakulni a barátommal a kapcsolatunk, lesz-e még jövőnk. Sajnos ő egy félreértés miatt két és fél év együttélés után elköltözött, de szeretjük még egymást. Mik a kilátások? Válaszodat előre is köszönöm!

Van egy férfi, akivel szeretjük egymást. Mindketten házasok vagyunk. Szeretném megtudni, ez a kapcsolat hoz-e közös jövőt? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szia Krisztina! Egy fiúra lennék kíváncsi, 84.05.25.-én született. Mit érez irántam? Illetve hozzám illik-e? Lesz köztünk valami komolyabb?


Nyáron szakítottam egy olyan sráccal, akiért mindenem odaadtam volna. Azóta az ismerkedés nem megy túl fényesen. Még mindig vonzódom ehhez a bizonyos férfihez. De sajnos haraggal váltunk el. Bár az óta néha szembejön a folyosón, de elmegyünk egymás mellett, sose mert eddig még megszólítani. Vajon visszakapom őt még valaha? Köszi.

Szia Kriszta! Azt szeretném kérdezni, hogy a házasságomban lesz-e valamilyen változás, jó lesz-e? Köszi.

Néhány olyan kérdést olvashattál a fentiekben, melyeket egy népszerű internetes portálon tesznek fel nekem, ahol szerelmi, párkapcsolati szakértőként válaszolok rájuk. Olvasd őket újra: szerinted mi a közös bennük?

Amikor néhány hete egy régi ismerőssel beültünk egy kávézóba beszélgetni, meséltem neki ezekről az élményeimről is, és megemlítettem, hogy – bár más-más élethelyzetből, de - szinte mindenki ugyanazt kérdezi.
- Leírják a helyzetet, és megkérdezik, mit csináljanak, ugye? – próbálta Ági előre kitalálni a választ.
- Sajnos nem. Nem azt kérdezik, mit csináljanak. Azt kérdezik, mi LESZ. Mintha az, ami a kapcsolatukban erre vagy arra alakul, a legkisebb mértékben sem múlna rajtuk. Tőlem azt várják, hogy „jósoljam meg”, mi fog történni.

A helyzet rövid leírása után nagyon ritkán tesznek fel arra vonatkozó kérdést, hogy: mi most a teendő? Amikor mégis, akkor boldogan válaszolok akár hosszabban is: örömmel tölt el a tudat, hogy végre olyasvalakinek írhatok, aki nélkülem is felismerte már, hogy az, amit a szerelem és a párkapcsolatok terén átél, elsősorban rajta múlik.

A többieknek pedig megírom kedvenc idézetemet (már nem tudom, kitől származik eredetileg, de biztosan többen, sokféle formában megfogalmazták): Ha mindig azt teszed, amit mindig is tettél, mindig azt kapod, amit mindig is kaptál. Vagyis, ha változást szeretnénk abban, amit a párkapcsolatok terén átélünk, másképp kell gondolkodnunk, és másképp kell cselekednünk. Így a fent idézett kérdések íróinak is azt javasoltam, tisztázzák magukban, mit szeretnének, majd üljenek le a másik féllel, és őszintén beszéljenek meg mindent.

Nekem nagy örömet okoz minden egyes blogbejegyzésemet megírni, és ez csak fokozódik, amikor látom, mennyi az értékes, őszinte hozzászólás. Ám tisztában vagyok vele: attól, hogy elolvasod, amit írok, még nem változik meg semmi! (Az Elengedlek, továbblépek online kurzus megrendelői is jól tudják ezt.) Ha változást szeretnél abban, ahogy élsz, valamit (és fokozatosan egyre több dolgot) másképp kell gondolnod és tenned, mint eddig! Ugyanakkor saját tapasztalatomból azt is jól tudom, hogy ez – bár egyszerű – egyáltalán nem könnyű. Számtalan módja létezik azonban annak, hogy megkönnyítsd magadnak a folyamatot: az egyik például az, ha az átalakulásban nem vagy egyedül, hanem társakkal fogsz hozzá. A másik meg az, ha van valaki, aki mutatja az utat, és szelíden bár, de addig „nem hagy békén”, amíg el nem végzed, amit magad elé kitűztél.

Te meddig akarsz még várni azzal, hogy olyan boldogságban élj a kedveseddel, amilyenre szíved legmélyéről vágysz?

Október 29-én, A szerelem visszahódítása szeminárium épp azt az impulzust adhatja meg neked, ami ahhoz szükséges, hogy végre elindulj az odavezető úton, és átélhesd a szerelmet és a boldog, örömteli párkapcsolatot! Ma (október 8-án, pénteken) 16.00 óráig élhetsz még a különleges kedvezmény lehetőségével, hát határozd el végre magad!

Azon is elgondolkodtam, vajon miért ódzkodunk olyan gyakran attól, hogy leüljünk megbeszélni a dolgokat? Vajon miért szükséges erre külön felhívni a tanácsot kérők figyelmét? Mi az oka annak, hogy nem ez az azonnali, magától értetődő teendő?

Nyilván minden helyzet más, ezért az okok is mások lehetnek. Ám sokszor annyi negatív tapasztalatunk van már azzal kapcsolatban, hogy beszélgetni próbáltunk, hogy bele sem vágunk. Ennek oka az, hogy észrevétlenül belesétálunk a kommunikáció csapdáiba, így ezek a beszélgetések kifejezetten kellemetlen élménnyé válnak.

A szemináriumon arról is fogok beszélni, melyek ezek a csapdák, és hogyan keveredhetünk ki belőlük; hogyan érhetjük el, hogy beszélgetéseink gyógyító, elmélyítő hatással legyenek a kapcsolatunkra. Felmérjük, hogy most, amikor minden átalakul – és legfőképpen a kapcsolatainkon érezhető ez – mi a nők, és mi a férfiak felelőssége abban, hogy a szerelem szívesen időzzön köreinkben, és ne meneküljön messzire tőlünk.

A kommunikáció azonban nem pusztán a beszédet jelenti, hanem még sok minden mást is. Partnerünk kedvessége, bátorító közelsége, figyelmes megértése, megerősítő határozottsága, de akár szőrszálhasogató precizitása is ugyanazon a közvetítő csatornán érkezik hozzánk, a viselkedés stílusán keresztül. Első találkozás esetén például a hangos vagy szótlan viselkedés stílusa okoz bennünk szimpatikus, vagy nem tetsző első benyomást. Benső partnerkereső radarrendszerünk a tapasztalt viselkedési stílus alapján helyezi a „nem tetszik – elmegy – figyelemfelkeltő - szimpatikus – kedves – vonzó – hú, elsőre bele zúgtam” skála valamelyik fokára a körülöttünk lévő jelölteket.

Neked is van egy viselkedés stílusod, ami ma már alig változik. Stílusoddal egyesekre vonzó, kedves, másokra nem tetsző, vagy akár taszító benyomást keltesz. Mai, jól meghatározható viselkedés stílusod alapvetően dönt arról, hogy a jövőben milyen stílusú partnerrel töltesz majd időt szívesen és ki talál majd téged vonzónak.

A szeminárium különleges előadója Demeter István (Döme) lesz, aki a hétköznapi életünkből vett példák alapján fogja neked bemutatni, hogy milyen viselkedés stílusok vonzzák, és melyek taszítják egymást.

Mivel a mindennapi életed és érvényesülésed 99%-ban a viselkedés stílusodon múlik, fontos, hogy feltárd, megismerd, elfogadd és tudatosan használd a viselkedés stílusodat. Számíthatsz arra, hogy Demeter István előadását követően alapjaiban fogod átgondolni a saját viselkedés stílusodat és annak hatását a partneri és más emberi kapcsolataidra.

Döme az én életemnek egyik különleges és fontos szereplője – hogy hogyan és miként, erről majd a szemináriumon mesélek neked. Addig legyen elég annyi, hogy személyes és csoportos tanácsadóként 10 éve foglalkozik azzal, vajon milyen hatással van a viselkedés stíluson alapuló kommunikáció az emberi kapcsolatokra. Évente több száz egyéni visszajelzést és tucatnyi csoportos tréninget tart arról, hogyan bánjuk tudatosan a személyes viselkedés stílusunkkal, mint az érvényesülésünk legfőbb eszközével.

Szóval, nagyon várom, hogy a szemináriumon végre személyesen is találkozhassak mindannyiótokkal – tegyük valódivá a blog írásain keresztül már létrejött virtuális kapcsolatot!

Addig pedig írd meg a hozzászólásodban a saját tapasztalataidat a felelősségről és a kommunikációról! Körülötted is vannak olyan emberek, akik kívülről várják a helyzetük megoldását; a körülményeik megváltozását? Szerinted miért fontos, hogy felelősséget vállaljunk mindazért, ami az életünkben történik? Írd meg, ha sikerélményed volt azzal, ahogy megbeszéltetek valamit a kedveseddel, és írd meg azt is, ha inkább azt élted át, a beszélgetés sehogy sem sikerül. Szerinted miért olyan fontos egy kapcsolatban, hogy képesek legyünk megbeszélni a dolgokat?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

HEGEDŰS ZSÓKA’10 okt 08 - 14:35

A BOLDOGSÁG ADDIG VOLT, AMÍG Ő VOLT... AZTÁN ELMENT, MÁSSAL..
HETEKIG GONDOLKODOTT, ÉN VAGY AZ A MÁSIK... MEGKÖNNYÍTETTEM A DÖNTÉSÉT. NEM KERESTEM.NEKEM VISZONT ITTMARADT A SZÍVEMBEN...
ÉS MÉG MA IS FÁJ..

ZSÓKA

Ildikó’10 okt 08 - 15:40

Szia Kriszta!

Igen, nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatos és tartalmas beszélgetések legyenek két ember között, még akkor is, ha kényes vagy bosszantó a téma!
Persze hiába minden erölködés ,ha a partner ebben nem partner!Én így jártam, és nagyon sokat szenvedtem tőle, de ami még rosszabb, hogy a volt férjem saját bezárkozottságának lett áldozata, mivel semmit nem volt hajlandó megbeszélni, aminek bármi köze volt az érzelemhez, egyedül döntött és persze rosszul!

Ildikó

Domján Mónika’10 okt 08 - 20:45

Szerencsére egyre inkább olyanok keresnek fel kliensként, akik tisztában vannak azzal, hogy az életük változtatása az ő kezükben van, és nem a jövőt próbálják tehetetlenül fürkészni. Eleinte nem így volt, amikor elkezdtem tarot kártyával dolgozni, a legtöbb ember jóslatért jött. Aztán ahogy bennem is egyre tisztábbá vált, hogy a kártya a saját magunk változásához vezető út eszköze, és ezt tisztán meg is fogalmaztam, gyakorlatilag már csak olyanok fordulnak hozzám, akik ezzel eleve tisztában vannak. Ez az út néha nehéz, fájdalmas, de messzire vezet. Igazi önmagunkhoz, akinek megtalálása a boldogságot jelenti. És ilyenkor, mintegy melléktermékként a környezetünk és helyzeteink is változni kezdenek, mégpedig boldogságunkat támogató irányba. Jó utat kívánok!

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Ida’10 okt 10 - 13:50

Nemcsak a munkahelyen,a boldogság keresésben is nehéz a 60-asok élete.Benne vagyok. Minden hatvanas 40-est keres. Nem gondolja,hogy 10 év múlva elhagyottal lesznek. Szive ,joga mindenkinek magának eldonteni,hogyan tovább.

Ida

Sarkadi Kriszta’10 okt 11 - 19:27

Kedves Ida!

Figyelmedbe ajánlom Marianne Williamson: A csodák kora című könyvét. Nagyon sok erőt lehet belőle meríteni, mivel arról ír, hogy a csodák kora 40, 50, 60 éves korunk felett kezdődik! Hogy hogyan és miért - ez derül ki a könyvből. (A Édesvíz Kiadó adta ki 2010-ben, és október 29-én, A szerelem visszahódítása című szemináriumon is kapható lesz.)

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim