Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Kezdj el egy új életre gondolni!

’10okt15
11 hozzászólás
Kezdj el egy új életre gondolni!

Amíg valami rá nem irányítja a figyelmünket, észre sem vesszük, mennyi haragot táplálunk másokkal és önmagunkkal szemben.

Pedig a helyzet az, hogy ők is, és mi magunk is mindig, minden helyzetben a tőlünk telhető legtöbbet és legjobbat nyújtjuk.

Gondolj csak bele, és idézz fel egy helyzetet a múltból, amit az óta megbántál; ami bárcsak másképp történt volna; amikor szavakkal vagy tettekkel – akár szándékosan, akár nem - ártottál valakinek. Őszintén nézz magadba, és válaszold meg a kérdést: mindazzal a tudással és tapasztalattal, amivel akkor rendelkeztél, képes voltál-e másképp cselekedni? Az őszinte válasz az, hogy nem: később, vagy ma, amikor már jobban rálátsz a helyzetre, amikor nagyobb a megértésed, és amikor bölcsebb vagy már, talán másképp reagálnál – de akkor az volt a tőled telhető legtöbb. És ezzel így vannak mások is. Bármennyire is azt várnánk el tőlük, hogy úgy működjenek, ahogy mi szeretnénk, ez nem lehetséges. Úgy működnek, ahogy működnek. És mi azért haragszunk rájuk, mert azok, akik.

Teljesen felesleges tehát ezt a haragot tovább táplálnunk magunkban: ettől semmi sem lesz jobb, sőt: lelkünkben egyre nő a negatív energia, amellyel a saját boldogulásunkat is akadályozzuk.

Te is érezted már azt, hogy mindent megteszel, mégsem változik semmi? Elolvastad a megfelelő könyveket; elképzelted, amit szeretnél; mozgásba lendítetted a vonzás törvényét … az életedbe mégsem érkezik meg a szerelmes társ – az a férfi vagy nő, aki olyan tisztelettel és szeretettel bánik veled, amilyet valóban megérdemelsz?

Ha életünk bármely területén elakadást észlelünk, annak gyakran saját bűntudatunk az oka. Valahol, valamikor az életünk során tettünk vagy mondtunk valamit, ami miatt annyira szégyelljük magunkat, hogy úgy érezzük: nem érdemeljük meg a boldogságot. És a vágyott társ (vagy meglévő kapcsolatunkban a vágyott változás) hiába várakozik ott az ajtóban, nem tudjuk azt szélesre tárni, és beengedni őt, mert önmagunk iránt táplált haragunk sötét felhője elrejti előlünk a kulcsot. Így nem jöhet létre az a boldog, örömteli párkapcsolat, amelyben szabadon szárnyalhatunk.

Ezért nagyon fontos, hogy képesek legyünk megbocsátani nem csak másoknak, hanem önmagunknak is. A másoknak való megbocsátást gyakorolhatod a Megbocsátás című meditációs CD rendszeres meghallgatásával. A szerelem visszahódításának napján (október 29-én) pedig végigvezetlek egy olyan meditáción, amelyben megbocsátasz önmagadnak, beindítva ezzel azt a folyamatot, amellyel a jó dolgok végre beáramolhatnak az életedbe.

(Az Ugyan, miért kellene megbocsátanom? című bejegyzésben írok részletesen a saját – megbocsátással kapcsolatos – élményeimről. Ide kattintva pedig arról olvashatsz, miért olyan eredményes, ha valamivel meditatív állapotban foglalkozunk.)

A szerelem visszahódítása szeminárium egy olyan lehetőség, amellyel örökre megváltoztathatod azt, ahogy önmagadhoz, a másik emberhez, és a közöttetek lévő meghitt, szerelmi kapcsolathoz viszonyulsz. Azért mondom ezt, mert azt szeretném, ha ott lennél, részesülnél ebből, és velünk együtt ünnepelnéd új, szerelmes életed kezdetét.

Talán felmerül benned a kérdés, hogy mitől vagyok olyan biztos abban, hogy mindez megtörténik veled. Egyrészt azért, mert az elmúlt 20 évben már számtalanszor éltem át azt az örömteli tapasztalatot, hogy a közös munka (csoportos vagy egyéni tanácsadás) során a velem kapcsolatba kerülők életében bekövetkezik a vágyott változás. Másrészt azért, mert tudom, hogy a módszereim működnek: tisztában vagyok vele, hogy az új tudás kizárólag akkor válik ténylegesen az életünk részévé, ha azt észlelésünk lehető legtöbb szintjén megéljük. Ezért a szemináriumon

  • hallásod befogadja, amit elmesélek;
  • a látásod elraktározza a képeket és a kisfilmeket, amiket levetítek;
  • a gyakorlatok és játékok során a tested megcsinálja azt, amire az újfajta működéshez szükség van, így az mélyen, sejtszinten rögzül;
  • a beszélgetésekben megosztod a többiekkel az átélteket, amivel újraprogramozod az elmédet;
  • mindettől öröm járja át a szívedet, ez pedig inspirációt ad ahhoz, hogy a tanultakat a szeminárium után, hétköznapi környezetedben is alkalmazd.

Szóval kérlek, hozz döntést most, nehogy október 30-án arra ébredj, hogy lemaradtál valami nagyon fontosról!

Aztán pedig meséld el hozzászólásodban, hogy te milyen viszonyban vagy a megbocsátással! Mit tapasztaltál, amikor végre megbocsátottál valakinek? Megbocsátottál-e magadnak? Vagy fogalmad sincs róla, hogy kell, és azt sem érted, miért van rá szükség? Van-e olyan sérelem az életedben, amiről úgy érzed, nem tudod megbocsátani? Mit vettél észre, hogyan nehezíti ez meg a saját életedet?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsuzsa’10 okt 15 - 12:06

Igen, bőven 40 fölött tanultam meg megbocsájtani.
Már nem engedem, hogy mérgezzen bármilyen harag.
A technikája egyszerű. Mindig beleképzelem magam a másik helyzetébe, keresem a döntése, viselkedése okai, az Ő "igazságát". Hiszen egyszerre, egymás mellett több igazság is létezhet. És rendszerint létezik is. Ráadásul és TUDATOSAN nem kívánok haragudni! Egyszerűen benső igényemmé vált az ELFOGADÁS és a MEGBOCSÁJTÁS tudománya. Sajnálom, ha erre más (a másik) nem képes. Őszintén sajnálom. De én nem engedem, hogy nekem ettől valaha is az az érzédsem támadjon, hogy "már késő, lekéstem a megbocsájtás pillanatát". Persze lehet, hogy ez önzés, hiszen önmagam jóérzéséért teszem. Nos akkor is így érzem jól magam.
A megbocsájtás , a harag elengedése végtelen nyugalmat teremt a lelkemben, ami nekem fontos!
Kívánom, hogy Ti is mindannyian megtanuljátok ezt!
Szeretettel_: Gy. Zsuzsa

Zsuzsa’10 okt 15 - 12:12

Elírásaim:
.....keresem viselkedése "okait".....
" Ráadásul én (!) Tudatosan nem kívánok haragudni!
Bocs, fontos, hogy egyértelmű legyen és értsetek!
Szép hétvégét: Zsuzsa

Zsuzsanna’10 okt 15 - 15:13

én nem bocsájtottam meg magamnak azért mert szakítottam az első szerelmemmel. Lehet hogy még most is eggyütt lennénk ennek már 40-éve

zsuzsi

Domján Mónika’10 okt 15 - 15:35

Mindig meglep, amikor már rég megbocsátottnak hitt sérelmek okozta harag tör fel belőlem, a mélyből. Ez történt tegnap is, és megdöbbentem az erején. Számomra ebből az a lényeg, hogy mielőtt megbocsátani próbálnék, éljem át a haragomat, különben nem fogom tudni elengedni. Persze fontos, hogy olyan formát válasszak a haragom kiengedésének, hogy azzal ne okozzak felesleges fájdalmat se magamnak, se másnak.

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Zsuzsy’10 okt 15 - 21:01

Amikor valaki megbánt, mondjuk azzal, hogy nem adja meg nekem azt a figyelmet amit én várok (nem elvárok!) tőle akkor én bizony haragszok. Azután megbékítem magam vele, mert meg szeretnék bocsájtani. Mert fontos nekem hogy béke legyen bennem és az is fontos nekem hogy szeretettel tudjak rá gondolni. Hát nem mindig könnyű
Zsuzsy

Júlia’10 okt 15 - 23:40

Sajnos a megbocsátás nem az én műfajom.Talán nem is akarom,mivel olyan emberek okoztak csalódást akik a legtöbbet jelentették számomra.Bennem él és már nem fáj,csak va.

júlia

Emcsi’10 okt 16 - 14:45

Alapjában véve megbocsátó típus vagyok.Magammal szemben már nehezebben, sokáig rágódom, ha valamit elszúrok.Egyetlen egy esetben nem tudok a mai napig megbocsátani, ami kihat még mindig az életemre, álmaimban újra és újra előjön.Erre nincs megoldás, nincs az a meditáció, ami segíthetne.Ha mégis, szívesen venném a segítséget, mert nagyon rossz csak egy haraggal a szívemben is élni.Ezért nagyon figyelem Krisztát, és bízom benne, hátha neki van egy okos módszere. Egyébként is fantasztikus NŐ!!!!!

Emcsi

KEREKES ERZSÉBET’10 okt 23 - 19:26

ÉN NEM BOCSÁJTOTTAM MEG A VOLT FÉRJEMNEK! MERT A 2 KISKORU FIAMMAL HAGYOTT EL EGY MÁSIK NŐÉRT! TALÁN EGYSZER MÉGIS ELJŐN AZ IDŐ, MIKKOR KÉPES LESZEK ARRA, HOGY MEG BOCSÁJSAM NEKI EZT A HIBÁT, DE AZT SOSEM FOGOM MEGBOCSÁJTANI, HOGY AZ UNOKÁIRA SEM KIVÁNCSI!!!!!!!

ERZSIKE

Kati’10 nov 02 - 12:30

Furcsa ez a megbocsájtás. Honnan tudom, hogy tényleg megbocsájtottam? Mert én azt hittem, és nem is haragszom a volt páromra, elvágtam gondolatban a kötelékeket, többször is megerősítettem, hogy megbocsájtok, kedves vagyok vele, talán meg is értem, mégis 4 év után is nagyon fáj, és képtelen vagyok továbblépni, sok bennem az önvád, bűntudat. Hiába mondogatom, hogy megbocsájtok magamnak, tudom én csak 50%-ot tettem hozzá, a másik fele az övé. Nem tudom mit kéne még tennem , úgy érzem tényleg megbocsájtottam.Vagy az ,hogy már nem tudnám visszafogadni, az azt jelenti,hogy mégsem????

Kati

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 19:24

Kedves Emcsi!

Nagyon köszönöm, kedves, elismerő szavaidat. Biztos vagyok benne, hogy létezik olyan módszer, ami lehetővé teszi számodra a megbocsátást. Persze minden módszer hatástalan, ha van egy olyan részed, amelyik örömmel dédelgeti ezt a sérelmet ... talán ennek lenne érdemes utánajárni: vajon milyen rejtett előnyhöz jutsz azáltal, hogy táplálod magadban ezt a haragot?

Amikor azt írod, hogy semmilyen meditáció nem segít, azon azt érted, hogy megvásároltad és kipróbáltad az én MEGBOCSÁTÁS című cd-men szereplő meditációt és az sem segített? Az igazán mélyen rögzült dolgok nem oldódnak ki egyik napról a másikra, csak fokozatosan, rétegenként. Talán kitartóan, szisztematikusan lenne érdemes a megbocsátáson dolgoznod - persze csak, ha tényleg fontos a számodra az ilyen módon megérkező szabadság.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’10 nov 04 - 19:35

Kedves Kati!

Onnan tudod, hogy tényleg megbocsátottál valaki másnak, hogy már nem táplálsz iránta haragot, nem akarsz rajta bosszút állni, és nem vágysz arra, hogy valamilyen módon megbűnhődjön mindazért, amit tett. Szeretettel tudsz rá gondolni, és ha találkoztok, az kellemes, baráti hangulatú. Mindez nem jelenti azt, hogy vissza kellene őt fogadnod. Amikor valakinek megbocsátunk; vagy teljes mértékben elfogadunk; vagy szeretünk, az nem jelenti azt, hogy egy párnak kellene lennünk, vagy együtt kellene élnünk.

De, ha 4 év után is van, ami fáj, akkor ott bizony még van feldolgozni és megbocsátani való. Ha az oldal alján a VÁSÁRLÁS menüpontra kattintasz, beleolvashatsz az ELENGEDLEK, TOVÁBBLÉPEK című online kurzusba, amely szerintem a segítségedre lehet ebben a folyamatban.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim