Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ha elengeded, jobb jön helyette!

’11aug19
13 hozzászólás
Ha elengeded, jobb jön helyette!

Tegnap itt járt nálam az egyik ügyfelem, és kedves humorral rám pirított:
- Kriszta, te rontod a saját üzletedet!
- Hogy érted ezt? – kérdeztem kíváncsian.
- Annyi jó dolgot kínálsz megvásárlásra, ha azt mind megveszem, és megcsinálom a benne foglaltakat, nem lesz szükségem arra, hogy hozzád járjak – nem így van?
- De, így van – válaszoltam -, de ez valójában nem baj.

Akkor nem beszéltünk róla többet, de később tovább gondolkodtam azon, hogy is van ez. Való igaz, a bevételre szükségem van, hiszen abból élek. Valahol mélyen azonban az a vágy dolgozik bennem, hogy mindenkit abban támogassak, hogy „önjáróvá” váljon, és a szerelem; a boldog, harmonikus párkapcsolatok megteremtésében a keze ügyében legyenek a megfelelő eszközök, amikor szüksége van rájuk.

Amikor 1993-ban elindultam a saját belső, önismereti és spirituális utamon, évekig rengeteg csoportra jártam, egy csomó másikat én magam vezettem, és számos szakértőnél is megfordultam, mert nagy szükségem volt a kívülről érkező impulzusra és a szeretetteli, elfogadó támogatásra ahhoz, hogy bátran és kitartóan járjam a saját utamat. Aztán ez fokozatosan megváltozott és észrevettem, hogy a folyamat már magától is zajlik: akkor is

  • leülök meditálni;
  • végiggondolok és leírok számomra fontos dolgokat;
  • használom a vágyott életet megteremtő mentális technikákat;
  • tudatosan teszek az energiaszintem emeléséért;
  • elmondok a szerelmünkért egy fohászt;
  • levezetek egy fontos momentumot megszentelő szertartást;

ha ezt nem adta fel „házi feladatnak” senki.

Számtalan olyan módszer vált észrevétlenül mindennapi életem részévé, amely abban támogat, hogy megteremtsem magamnak azt az életet, amire vágyom. Ugyanakkor – és ezt talán már te is megtapasztalhattad – semmivel sem hasonlítható össze az élmény, amikor a felismerések megérkezése, vagy a mély, belső átalakulás valaki másnak a jelenlétében, vagy akár egy csoportban történik.

Egyszer, egy látomáskereső meditációban azt kutattam: Miért okoz számomra akkora örömet mindig újabb és újabb találkozó-sorozatokat, és elvonulásokat megalkotni; miért olyan fontosak nekem ezek a csoportok; mi a dolgom ezzel? És azt a választ kaptam, hogy az egészben a TALÁLKOZÁS a fontos; az, hogy ilyenkor

  • összegyűlünk és találkozunk egymással;Találkozás
  • együtt vagyunk;
  • együtt gondolkodunk;
  • együtt nevetünk;
  • együtt fejlődünk és tanulunk;
  • egymás tükrében önmagunkkal ismerkedünk; illetve egyszerűen csak
  • időt töltünk együtt.

Ilyenkor valami megváltozik, és mindannyian egy magasabb energiaszintre kerülünk, ahonnan minden vágyunk sokkal könnyebben megvalósítható.

Épp ezért a találkozó témája valójában csak ürügy, és tulajdonképpen mindegy: azt a célt szolgálja, hogy a téma iránti érdeklődésükből fakadóan az emberek odajöjjenek, és létrejöjjön maga a találkozás. (Természetesen ezen a weboldalon a témát mindig a szerelemre és a boldog, harmonikus párkapcsolatokra vonatkozóan választom …)

Így aztán most két dolgot is ajánlok: egy könyvet, amivel önjáróvá válhatsz, és egy meditációs estet, ahol találkozhatunk, és egymás jelenlétéből, valamint a csoport energiájából töltekezhetünk.

A könyvet (és a szerző más műveit is) évekkel ezelőtt még angolul olvastam, de 2009-ben már megjelent magyarul:

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem.

Az én – tanításra vonatkozó – megközelítésem mindig rendkívül gyakorlatorientált, mert meggyőződésem, hogy csak olyasmiből lehet valóban tanulni, amit nem csak hallunk, látunk vagy olvasunk, hanem amit át is élünk, meg is tapasztalunk a saját bőrünkön. Így amikor először olvastam róla, nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy olyan könyv, amely amellett, hogy a szerelemről, és a boldog, harmonikus párkapcsolatokról szól, ehhez még gyakorlati útmutatót is kínál – ráadásul 366 napra lebontott, rövid fejezetekben.

A módszer nálam annyira bevált, hogy 2009 őszén el is indítottam egy kéthetente találkozó csoportot, ahol rendszeresen megbeszéltük a gyakorlatok végzéséből fakadó élményeinket és felismeréseinket. Rám rendkívüli, tisztító hatással volt a könyv, és újabb rétegei tárultak fel annak a tudásnak, hogy az, ami a párkapcsolatomban történik, rólam szól, ezért én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy – ha nem érzem benne jól magam, akkor – átalakítsam.

Az egyik legfontosabb tanulság az elengedésre vonatkozott, és arról szólt, hogy amikor krízis alakul ki egy kapcsolatban, akkor az addig fennálló formát mindenképpen el kell engedni (függetlenül attól, hogy ez „hivatalos” szakítással jár-e vagy sem) ahhoz, hogy az új (vagy megújult) kapcsolat megszülethessen. Így ír erről a szerző:

„67. Minél tovább ragaszkodom, annál többet veszítek.

Minél tovább ragaszkodunk, annál többet veszítünk. Ezt fontos tudnunk, amikor elengedjük a kötelékeinket, és hagyjuk, hogy valami új szülessen. Bármely kapcsolatban, minél tovább ragaszkodunk, annál jobban elveszítjük a vonzerőnket, és így teherré válunk a társunk számára. Ha hajlandók vagyunk lemondani mindenről, amit elképzeltünk, a kapcsolat az egyenlőség magasabb szintjére léphet. Lehet, hogy teljesen le kell mondanunk, mert ha van bármi lehetőség arra, hogy a kapcsolat tovább menjen, akkor csak úgy lehetséges, ha teljesen lemondunk.

Feladat: Ma nézzen körül, és vizsgálja meg, hogy mi az, amihez ragaszkodik: egy személy, egy régi szerető, valaki, aki már meghalt, vagy egy terv? Amikor elengedi, keressen valamit a külvilágban, ami megmutatja, hogy milyen irányban induljon tovább. Mondjon le arról, amihez ragaszkodott, és figyeljen arra, ami eljön. Legyen türelmes, eltarthat néhány napig. Ne feledje, még ha ez az ember vissza is tér Önhöz, minden alkalommal engedje el, hogy a kötöttség hiánya lehetővé tegye a kapcsolat kibontakozását, és az Ön vonzerejének növekedését.

68. Ha elengedek valamit, akkor valami jobb jön helyette.

Ha elengedünk valamit, akkor előbbre lépünk. Ha ragaszkodunk valamihez, akkor meggátoljuk magunkat abban, hogy kapjunk. Ha elengedjük, valami sokkal jobb jön el számunkra. Ez lehet ugyanaz a kapcsolat egy más szinten, vagy valami sokkal jobb. Bármi történik is, az lesz az igazi számunkra, és az tesz boldogabbá minket.

Feladat: Ma itt az ideje elengedni, várakozni és befogadni. Legyen bátorsága üres kézzel állni, tudva, hogy az Univerzum irtózik az ürességtől, és azonnal igyekszik betölteni. Várakozzon, és legyen tudatában annak, hogy valami jó fog bekövetkezni.”

Ha a könyv felkeltette az érdeklődésedet, ide kattintva már meg is rendelheted. Ha pedig az elengedéshez szeretnél egy csoport energiájával is töltekezni, akkor gyere el

szeptember 14-én (szerdán) a Könnyed elengedés című meditációs estre.

Ez a kétórás találkozó a belső béke egy olyan állapotába visz el, amelyben képes vagy elfogadni, hogy valamely kapcsolatod véget ért. Megérted, hogy miért történt minden éppen úgy, ahogy szükséges volt, és felismered, hogy szétválásotok egyáltalán nem kudarc, hanem éppen, hogy siker.

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Amikor el kellett engedned valakit, neked mi segített? Barátok? A családod? A természet? Könyvek? Mozgás? Alkotó tevékenység? Meditáció? Vagy valami egészen más? De írj arról is, ha párkapcsolatodban sikerült átélni a régi elengedését, és az újjászületést anélkül, hogy el kellett volna hagynotok egymást! Hogyan csináltátok?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A világ legősibb mestersége (Arról szól, mi volt a Szerelem Szerviz régi neve, és miért érdemes bejelentkezned …)

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Németh Csilla’11 aug 19 - 12:49

Kriszta, hogyan tudnék külföldre rendelni? Azt hiszem, manapság már nem gond az átutalás, de tudnom kellene a pontos összeget, mert ilyesmit nem találtam. Lenne 1-2 dolog, ami érdekelne, többek közt a fenti könyv.

Szeretettel:)

Csilla

Móni’11 aug 19 - 18:53

Szia Kriszta!

Valaki azt írta, hogy az elengedés magától történik, nem pedig akaratból. Ahogy az alma leválik a fáról, amikor megérett, azaz elengedődik, úgy történik valaminek vagy valakinek az "elengedődése"is. Én szeretnék elengedni több dolgot is, de nem elég, hogy a szavaimmal kimondom, hogy OK, akkor elengedem ezt és azt az életemből. Mit gondolsz erről?

Köszönöm az írást!

Móni

Csaba’11 aug 20 - 18:23

Kedves Móni!

Való igaz, hogy néha nagyobb lelkierőre van szükségünk ahhoz, hogy elengedjünk valakit vagy valamit. Sokszor lehetetlennek is tűnhet ez a feladat, de mindenképp megéri megharcolni érte. Persze ez is olyan, amit józan ésszel érdemes mérlegelni - nem jó dolog az sem, ha az ember mindent és mindenkit elenged, mert érzelmileg rideggé válhat. Ha elvesztjük a szeretett nőt vagy férfit, akkor persze nincs más út - nem erőszakoskodhatunk, mert azzal csak eltaszítjuk a másikat magunktól (keserű tapasztalat, vagy úgy is mondhatnám, hülye voltam, de tanultam belőle). Ha akar, majd visszatalál hozzánk, s csak rajtunk múlik, megbocsátunk-e neki, vagy sem. Még az is lehet, hogy később rájövünk, mégsem ő kell nekünk, vagy épp ellenkezőleg, ő fogja átérezni annak a súlyát, hogy milyen nagy veszteségbe kergette magát. Ugyanez igaz minden másra, mondjuk nem én leszek a legjobb példa ebben sem, mert szentimentálisan ragaszkodok a holmijaimhoz. :)

Üdv mindenkinek!

Csaba

Csaba’11 aug 20 - 18:32

Kedves Móni!

Ja igen, ha nem lett volna világos, amit mondani akartam: tőled függ, kit-mit mennyire akarsz elengedni. Ha bizonytalan vagy, hagyj magadnak időt, hogy dönteni tudj. Ha még ekkor is döntésképtelen vagy, akkor szerintem maradj a jól bevált úton - később még megérhet az idő a változtatásra, de feleslegesen ne bolygasd meg a boldogságodat, mert visszaüthet.

Járj szerencsével!

Üdv mindenkinek!

Csaba

Hajni’11 aug 21 - 22:19

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha a párkapcsolatomért csak én akarok tenni az itt és egyéb fórumokon olvasottakkal gyakorlásával, a páromat egyáltalán nem érdekli sőt hülyeségnek tartja, akkor is lehet sikeres?
Köszönettel:

Hajni

Móni’11 aug 22 - 18:45

Kedves Csaba!

Köszönöm a gondolataidat, megosztásodat! Értem, amit mondasz, hogy nem érdemes "nyomulni" egy másik embernél, ha Ő nem akarja azt. Ezt nem is tenném. Ebben egyet értünk. A kérdésem viszont az, hogy akkor hogyan engedem el belülről? Az elmém belátja a fentebb írtakat, a szívem pedig mégis csak reménykedik és várakozik - ez pedig gyötrő tud lenni. Tehát a döntés, amiről írsz, az hogy/hol/hogyan történik? Beláttatod a szíveddel is, hogy ami nem megy, arra nem érdemes várni? És ezerrel más dolgokra koncentrálsz?

Üdv:

Móni

Sarkadi Kriszta’11 aug 23 - 12:30

Kedves Csilla!

Az én honlapomról lent, a Vásárlás menüpontra kattintva tudsz rendelni. Itt megtalálod mindennek az árát is. Ha kitöltöd, és elküldöd a megrendelőlapot, akkor a visszaigazoló e-mailben megtalálod a számlaszámot, ahová az összeget át tudod utalni.

A könyveket viszont a Libri Könyváruháztól rendelheted meg, de ide is könnyen eljutsz, ha itt, az én oldalamon lent, a Könyvajánlóból a kiválasztott könyv megrendelésére kattintasz.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 aug 23 - 12:45

Kedves Móni!

Azt hiszem, Müller Péter használta a faleveles hasonlatot az elengedéshez, és így is van, onnan tudhatod, hogy az elengedés megtörtént, hogy a könnyedségnek ez az érzése jár át. De ez nem feltétlenül történik meg egyik pillanatról a másikra - az elengedésre vonatkozó szándékodat újra és újra ki kell fejezned, hogy - igen, ahogy írtad - a szíved is el tudja fogadni, ami történt. (Ezért írtam meg az Elengedlek, továbblépek online kurzust, mert ebben a folyamatban jól jön a támogatás.)

Ráadásul - ahogy a blogbejegyzésben is írtam - ami eddig volt, azt azért is érdemes elengedni, mert csak így születhet meg annak a lehetősége, hogy a régi kapcsolat - teljesen új alapokra helyezve - esetleg újjászülethessen.

Az elengedésben és saját megújulásodban pedig valóban a segítségedre lehet, ha egyre inkább leveszed a figyelmedet arról, ami elmúlt, és nincs jelen az életedben, és inkább arra fókuszálsz, ami viszont van, és örömet okoz. Igen, úgy ahogy írod - miközben alkalmanként időt adsz magadnak a szomorkodásra és a gyászra -, fokozatosan kezdj el önmagaddal törődni, barátokkal találkozni, új dolgokat kipróbálni, hogy egyre inkább jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 aug 23 - 12:50

Kedves Hajni!

Igen, én a saját életemben is megtapasztaltam, és a csoportjaimba járók is visszajelezték, hogy a kívánt változások létrejönnek pusztán attól is, hogy a pár egyik tagja "dolgozik rajta". Ám nagyon fontos, hogy ne a másikat próbáld megváltoztatni, hanem saját magadat gyógyítsd, és azt tisztázd, hogy mi az, amire egy számodra ideális kapcsolatban vágysz.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 aug 23 - 12:57

Kedves Csaba!

Köszönöm mindazt, amit megosztottál. Értékes kiegészítése, és egyben megerősítése annak, amit én is gondolok. Örülök, hogy Móni ilyen hamar választ kapott tőled, mert nekem csak ma jutott időm arra, hogy a saját hozzászólásaimat megírjam.

Szeretettel,

Kriszta

Gyufa’11 aug 23 - 13:27

Elengedés? S ha nem megy évek múltával sem? Kétszer hagyott el, a belső döntést Ő hozta... mégsem tudom elengedni, pedig voltak mások. Mit tegyek? Nehéz ez.

Gy.

Móni’11 aug 23 - 21:19

Kedves Kriszta!

Köszönöm a válaszodat! Azt hiszem, hogy így jobban értem már az elengedés folyamatát. Ami hátra van az a gyakorlat, hogy mindezt készpénzre váltsam.

Szeretettel:

Móni

Sarkadi Kriszta’11 aug 25 - 19:05

Kedves Gyufa!

Ahogy ilyenkor szinte mindannyian, valószínűleg mélyen megsebződtél abban a szakításban. Ha elengednéd őt teljesen, azzal szabaddá válnál, és megnyílna a lehetőség arra, hogy újra szerelmes légy és elköteleződj. Ám ez magával hozza annak a veszélyét, hogy esetleg újra csalódás ér. Ettől való félelmedben hozhatsz egy olyan - magad előtt is rejtett - döntést, hogy inkább ragaszkodsz a régihez, az legalább egy ismerős, biztonságos fájdalom.

Ám a valódi szerelemmel együtt jár a csalódás és a sérülés kockázata, e mélységek nélkül nem élhetjük át a magasságokat sem. Szerintem vegyél egy mély levegőt, rázd le magadról a régi, biztonságos érzéseket, és nyisd meg a szíved egy új szerelem izgalmas lehetőségének.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim