Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2022 november
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem

Ez a könyv gyógyító elvek gyűjteménye. Az író személyes, illetve pszichológusi tapasztalatain alapul, melyeket 1971 óta gyűjtött össze, ebből tizenegy éven át házassági tanácsadóként. Ezeknek az elveknek a segítségével minden párkapcsolati problémádat megoldhatod, és ezentúl élvezheted a kapcsolataidat, tanulhatsz belőlük, és fejlődhetsz általuk. A kapcsolatok lehetőséget nyújtanak arra, hogy szeressünk, örömöt érezzünk, és gyönyörködjünk, ám épp ezeknek az ellenkezője is történhet: szerelemmel induló, a mennyekbe repítő kapcsolatunk pokollá változhat. Ám, ha megfelelően tekintünk rá, egy kapcsolat a leggyorsabb módja a fejlődésnek, és az édenkertbe való visszakerülésnek - ez a könyv pedig gyakorlati útmutatóul szolgál ehhez.

"Munkám célja, hogy a társadalom minden szintjén, mindenki számára elérhetővé tegyem a pszichológiát. Köznapi nyelven akarom tolmácsolni, hétköznapi elvekkel, hogy az emberek tudatára ébredjenek annak, hogy van erejük és eszközük megváltoztatni önmagukat, minden helyzetben és minden kapcsolatban." (Chuck Spezzano, PhD)

Részlet Robert Holden - a Happiness Now! (Boldogság most!) című könyv szerzőjének - előszavából, melyet a Ha fáj, az nem szerelem című könyvhöz írt:

"Az életnek akkor van értelme, ha szeretünk; nélküle darabjaira hull minden. A szeretet vonzó. Ha szeretünk, akkor nagy dolgokat vonzunk magunkhoz. A szeretet maga a mennyország; mégis sokan megjárjuk a poklok mélyét, hogy a szeretetet elérjük. A szeretetet keresve számtalanszor megbotlottunk és elbuktunk. Azt álmodjuk, hogy "vesztesek vagyunk a szerelemben". Még azt is álmodjuk, hogy nem fogunk újra szeretni.

Ébredjünk fel! Ne tévesszük össze a szeretetet a félelemmel. Chuck Spezzano üzenete világos: a szeretet csak szerethet. A szeretet nem fájhat. Ha fáj, az nem szeretet. Csak a félelem fájhat, hogy nem szeretnek mindket. Csak az fájhat, ha ellenállunk a szeretetnek. Csak a szeretet létezésébe vetett hit hiánya fájhat. Tehát, ha valami fáj, akkor mást választottál, nem a szeretetet. Válaszd hát most azt. Ha fáj, érezd a fájdalmat, de válaszd a szeretetet. Ha félsz, ne titkold, de válaszd a szeretetet. Ha boldogtalan vagy, légy őszinte, de válaszd a szeretetet. Ha a szeretetet választod, a mennyországot nyered el vele.

Ez a könyv segít megjavítani a szeretethez fűződő kapcsolatunkat, segít helyretenni a szeretettel kapcsolatos téveszméinket, és elűzni a szeretettől való félelmünket. Megihlet minket, hogy újra higgyünk a szeretetben."

Az én – tanításra vonatkozó – megközelítésem mindig rendkívül gyakorlatorientált, mert meggyőződésem, hogy csak olyasmiből lehet valóban tanulni, amit nem csak hallunk, látunk vagy olvasunk, hanem amit át is élünk, meg is tapasztalunk a saját bőrünkön. Így amikor először olvastam róla, nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy olyan könyv, amely amellett, hogy a szerelemről, és a boldog, harmonikus párkapcsolatokról szól, ehhez még gyakorlati útmutatót is kínál – ráadásul 366 napra lebontott, rövid fejezetekben.

A módszer nálam annyira bevált, hogy 2009 őszén el is indítottam egy kéthetente találkozó csoportot, ahol rendszeresen megbeszéltük a gyakorlatok végzéséből fakadó élményeinket és felismeréseinket. Rám rendkívüli tisztító hatással volt a könyv, és újabb rétegei tárultak fel annak a tudásnak, hogy az, ami a párkapcsolatomban történik, rólam szól, ezért én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy – ha nem érzem benne jól magam, akkor – átalakítsam. 

Ezért aztán teljes szívemből ajánlom ezt a könyvet, ha elszántad magad arra, hogy végérvényesen rendbetedd a szerelmi életedet.
 

Értékelés
  • Aktuális érték: 4.11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(összesen: 35 értékelés érkezett)
Megosztás

Könyv kategóriák


Referenciák

"...elgondolkodtató írásokat olvastam honlapotokon, így feliratkoztam az Ariadné fonalára. Nem hiszek a véletlenekben, úgy érzem oka van, hogy Rátok találtam."

Barbara

"Ahhoz, hogy valaki másnak a szívében olvasni tudjunk, úgy kell ismernünk a szívünket, ahogy Kriszta ismeri a sajátját. Biztonságban van, aki hozzá fordul."

Névai András Péter Nándor, fotóművész, USA, Arizona

"Évek óta tanítványa és barátja vagyok Krisztának. Figyelem az útját, és látom, ahogy egyre elkötelezettebben kutatja, éli és tanítja a feltétel nélküli szeretetet, szerelmet. Aki tőle tanul, biztosan a legtisztább, legőszintébb és leghitelesebb forrásból ismerkedhet önmagával és a szerelem megunhatatlan témakörével."

Arató Mónika, életvezetési tanácsadó, író További referenciák

Korábbi írásaim