Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Boldogan élsz-e a kedveseddel 2011-ben?

’10dec31
11 hozzászólás
Boldogan élsz-e a kedveseddel 2011-ben?

Richard Bach: Illúziók című, izgalmas kisregényét még az első megjelenés évében, 1995-ben szereztem be, és azóta is nélkülözhetetlen és gyakran forgatott olvasmányaim közé tartozik. Sok előadásomban idéztem már belőle a most következő történetet, amely kiváló múzsája lehet egy szerelemben és egyéb csodákban gazdag, 2011-es esztendőnek!

„És így beszélt hozzájuk a Mester:
- Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé. - Megszólalt erre egy molnárlegény, és azt mondta:
- Te könnyen beszélsz, Mester, mert terád gondot viselnek, nem úgy, mint ránk, és neked nem kell a mindennapi betevődért gürcölnöd, mint nékünk. Ebben a mi világunkban az embernek keményen meg kell dolgoznia a megélhetéséért. - A Mester felelt neki, mondván:
- Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek. A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk – fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszak – fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte. A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba, meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától. Végül azonban az egyik lény így szólt:
- Elegem van ár ebből a kapaszkodásból! Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba. - A többi lény kinevette, és azt mondták:
- Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág, és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba! – De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta. Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel:
- Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindannyiunkat megváltson! – És a sodródó így szólott:
- Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland. - De ők csak egyre azt kiáltozták:
- Megváltó! – és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.

És történt, hogy amikor látta, a tömeg napról napra erősebben szorongatja, egyre közelebb nyomulnak hozzá, és látta, hogy mind vadabbul akarják kényszeríteni, hogy szünet nélkül gyógyítsa és csodákkal halmozza el őket, hogy ő tanuljon helyettük, és az ő életüket élje, azon a napon a Mester egymaga felment egy elhagyatott dombtetőre, és ott imádkozni kezdett. És azt mondotta az ő szívében:
- Örökkévaló Tündöklő Lét, ha Te is úgy akarod, múljék el tőlem ez a pohár, engedd, hogy feladjam ezt a lehetetlen vállalkozást. Egyetlen egy lélek helyett sem élhetem az ő életét, mégis tízezrek követelnék ezt tőlem. Nagyon sajnálom, hogy hagytam, hogy mindez megtörténjék. Ha Te is úgy akarod, engedd, hogy visszatérjek a gépeimhez, meg a szerszámaimhoz, és ugyanúgy élhessek, mint a többi ember.

És akkor ott a dombtetőn egy hang szólott hozzá, sem nem férfié, sem nem asszonyé, sem hangos nem volt, sem halk, egy végtelenül szeretetteljes hang. És a hang azt mondotta neki:
- Ne az én akaratom, hanem a tiéd teljesüljön, mert ami a te akaratod, számodra az az én akaratom is. Járd hát utadat, akár a többi ember, és légy boldog a Földön.

Ezeket hallván a Mestert öröm fogta el, és köszönetet rebegett, és miközben lejött a dombtetőről, egy kis munkadalocskát dúdolgatott. És amikor körülfogta a siránkozó tömeg, és könyörögni kezdtek, hogy gyógyítson, és tanuljon helyettük, és napi huszonnégy órán át hallgassa panaszaikat, és csodákkal szórakoztassa őket, rámosolygott a sokaságra, és kedvesen azt mondta nekik:
- Abbahagytam.

A sokaság meglepetésében egy pillanatra megnémult. És ő így szólt hozzájuk:
- Ha egy ember azt mondja Istennek, hogy mindeneknél nagyobb vágya a szenvedő világon segíteni, bármekkora árat kell is ezért fizetnie, és Isten válaszol neki, és megmondja, mit kell tennie, vajon úgy kell-e cselekednie az embernek, ahogyan Istentől hallotta?
- Természetesen, Mester – kiáltotta a tömeg. – Örömmel kell elszenvednie akár a pokol kínjait is, ha egyszer Isten így kívánta!
- Mit sem számít, mekkorák a kínok, vagy hogy mekkora a feladat, amelyet kapott?
- Ha Isten kívánja így, tisztelet annak, akit felakasztanak, dicsőség, akit keresztre feszítenek és megégetnek – felelték.
- És mit tennétek akkor – kérdezte a Mester a sokaságtól -, ha Isten maga közvetlenül hozzátok szólna, és azt mondaná: - MEGPARANCSOLOM, HOGY LÉGY BOLDOG, AMÍG CSAK ÉLSZ E VILÁGON! Akkor mit tennétek? – És a sokaság hallgatott, néma csönd borult a dombvidékre, a völgyekre, amelyeket a tömeg ellepett. És a csöndben felhangzott a Mester szava:
- Boldogságunk útján találhatunk rá a tanulnivalóra, amelynek kedvéért ezt a létidőt választottuk. Ezt tanultam én a mai napon.”

Így aztán arra kérlek – ma, a 2010-es és a 2011-es év fordulóján, hogy a saját boldogságod szempontjából gondold végig az elmúlt évet! Fogj papírt, meg írószerszámot (vagy ragadj billentyűzetet, nyiss meg egy új dokumentumot most, miközben olvasol), és válaszold meg az alábbi kérdést:

Mi minden az, ami boldogságot okozott nekem 2010-ben? Milyen örömöket éltem át? Mikor voltam boldog?

(Az én listámon például ilyenek szerepelnek: fellépéseink a MantraLight zenekarral; görkorcsolyázás a gyerekeimmel a Margitszigeten; az igazából Szerelem honlap megszületése májusban; a Kedvessel közös alkotásunk, a Megbocsátás meditációs CD.)

Csak írj le mindent, gondolkodás nélkül. Aztán fogj egy másik lapot, és ide pedig írd le mindazt, ami eszedbe jut, miközben megválaszolod a kérdést:

Milyen lenne az élet 2011-ben, ha minden, ami történik, az én legnagyobb boldogságomat szolgálná? Mit csinálnék? Hogyan érezném magam? Mi mindenre tekintenék vissza örömmel egy év múlva?

Most viszont egyáltalán ne legyél realista, és engedd szabadon szárnyalni a fantáziádat! Írj le mindent, amire vágysz, és ne gondolkodj azon, vajon mik az esélyei a megvalósulásnak! Csak írj, mint egy őrült, legalább 15 percen keresztül. (A legjobb az, ha beállítod a telefonod időzítőjét, vagy egy stoppert, vagy egy ébresztőórát, hogy mérje a 15 percet.) Aztán állítsd az időzítőt 5 percre, és írj a háláról, és a jó érzésekről, amit a felismerések hoztak. A végén pedig – az egészet újraolvasva – megfogalmazhatsz magadnak egy megerősítést (egy pozitív, jelen idejű állítást), amely egész évben emlékeztet arra, hogy nincs más dolgod csak az, hogy boldog légy, és ehhez minden a rendelkezésedre áll!

Aztán, kérlek, oszd meg velünk a boldogságodat a hozzászólások között! Írj nekünk néhány dologról, ami örömet okozott 2010-ben, és írj a boldogságról, ami 2011-ben köszönt be az életedbe!

2011 januárjában három olyan program is lesz, amely abban támogat, hogy eltakarítsd a szerelem és a boldogság útjában álló esetleges akadályokat.

Január 5. Égi randevú – meditációs est szerelmes társad bevonzásáért. Ahogy mindenkire, rád is vár egy társ, akivel megélheted a létező legnagyobb szerelmet és szeretetet. Valahol már indulásra kész az a nő vagy férfi, aki épp rád vágyik, és épp veled szeretné átélni a szerelemben rejlő örömöket és fejlődési lehetőségeket. Ezen az estén egy vezetett meditáció formájában felvesszük vele a kapcsolatot.

Január 15. Tárt karokkal – egész napos workshop önmagunk és mások elfogadásáért. Ahhoz, hogy boldog, örömteli párkapcsolatban élj, elengedhetetlenül fontos, hogy képes légy elfogadóbban fordulni önmagad; általában a férfiak; általában a nők; és különösen a társad felé. Így tárod szélesre a kaput, hogy megérkezzen, és aztán veled is maradjon a hozzád méltó partner. Ezen a napon egy gondosan felépített folyamaton vezetjük végig magunkat, aminek a célja az, hogy a nap végére feltöltődjünk örömmel, bizalommal, pozitív energiákkal, valamint olyan módszereket és eszközöket kapjunk, amelyeket önállóan, a hétköznapokban is használhatunk.

Január 19. Könnyed elengedés – meditációs est a belső béke megteremtésért. Ez a meditációs est a belső béke egy olyan állapotába visz el minket, amelyben képesek vagyunk elfogadni, hogy valamely kapcsolatunk véget ért. Megértjük, hogy miért történt minden éppen úgy, ahogy szükséges volt, és felismerjük, hogy szétválásunk egyáltalán nem kudarc, hanem éppen, hogy siker.

Most pedig átadom a szót neked … tudod, írj a boldogságodról!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

szunai.erzsebet@citromail.hu’10 dec 31 - 13:27

2010-ben voltam két zarándok úton és lemondtam a cigiről.
Köszönöm a sok tanácsot sikerekben bőségben és vidáman teljen a 2011-es év!!!!

Fehérváriné Erzsike

Pintér Mihályné’10 dec 31 - 20:30

2010. évben nagyon sok bánatot próbáltam feldolgozni, melynek nagy része sikerült. Fiam halála /7 éve/, válásom/10 éve/, családtagjaim időnapelőtt bekövetkezett halála mind-mind nagy próbatétel volt. Ugy gondolom, kiálltam a próbát. Erős maradtam.
2011-ben szeretnék új lappal indulni, titkos vágyam, hogy megtaláljam azt a férfit, akivel kölcsönös szeretetben élhetnék. Nagyon nagy vágyam!!!!
Köszönöm a sok jó szót, boldog Új Évet kívánok!

Pintérné Ilo

Zsóka’10 dec 31 - 20:54

2010-ben nagy élmény volt és bénító csalódás annak a kapcsolatnak az elvesztése, akiről /amiről azt hittem, maga a csoda !
Aztán jött valaki, aki már megérintette a lelkem, de még nem vagyunk egy pár ! Remélem, hogy a vágyunk 2011-ben beteljesedik!

Zsóka

AnnaMária’10 dec 31 - 21:04

Minden nő álma a másik fél megtalálása.Természetesen nekem is az álmom volt, de már lehet, hogy elkések.
A baj az, hogy mindig irányitani akarok.Nehezen tolerálható tulajdonság.Azért, mindig bizni kell.soha nem adom fel.2010-ben a lemondások sorozata kisértett.Innen remélem fellfelé ivel a lelkem és lehetőségem.

annamária

Zsuzsy’10 dec 31 - 23:06

A 2010-es év nagy változásokat hozott az életembe. szétköltözés, saját lakás, volt férj halála, lányommal szakítás, kibékülés...úgy is lehet mondani ez a lezárás, elengedés éve volt. 2011 akkor az újrakezdés éve lesz: párkapcsolat, munka váltás...Nagyon várom a boldogságot ami hiszem, hogy valahol a közelemben van már...
Mindenkinek álmokat valóra váltó évet kívánok.

Zsuzsy

Era’10 dec 31 - 23:17

Úgy látom 2010 mindenkinek a nagy változások és elengedések éve volt, ugyanúgy mint nekem. Elengedtem a volt szerelmeimet, egy epekő műtét, új munka, új lakás, és a legfontosabb: visszataláltam önmagamhoz. Mindezért hálás vagyok. A jövő a belső út, a társ, minden ami boldogságot hoz a szeretteim és az én életembe.

juhász Erika Anna

D’11 jan 01 - 21:29

A 2010 év számomra a nagy változások éve volt. Lezárult egy 10 éve tartó kapcsolat, lediplomáztam, új állást találtam, találtam és elvesztettem egy szerelmet, mélyen megbántottak, de szeretetet adhattam olyan embereknek akiknek azonban szükségük volt rá... rájöttem, hogy a kapcsolatok nem csak tőlem függnek, bármennyire is szeretném.. Forgószél, kilátástalanság és bánat után megtaláltam ismét saját belső egyensúlyom és örömmel várom annak az útnak a felfedezését amelyre rátértem.

Dalma’11 jan 02 - 14:08

Kedves Kriszta, szeretem olvasni amit irsz és mindég megvigasztal, reményt ad. 35 évig éltem tisztességes, de szerelem nélküli házasságban. 3 évig szerelemben, a második férjemmel, de lelkifurdalásokkal. Elhagytam a második férjemet úgy, hogy nem beszéltem meg vele a kinjaimat, hiányérzeteimet. Elváltam. Ő boldog kapcsolatban él már, de azt kivánta, hogy egész életemben legyek boldogtalan. Valahol olvastam, hogy ahhoz, hogy megismerjük kivel élünk, el kell tőle válnunk. Ennek már három éve, azóta keresem magam és az igaz szerelmet, mert hiszem és tudom, hogy szerelem nélkül nem lehet élni.

Dalma

Mazsu’11 jan 05 - 16:29

Vonszolom magam egy kapcsolatban, mely sem lelki, sem testi, sem szellemi téren nem ad boldogságot.
Teljesült a vágyam, de úgy. hogy a semmilyen kapcsolattal fizetek érte- tíz éven árt sóvárogtam egy szép otthonért, most mikor is benne élek nincs sehol a lélek.
Későnek találom a felrúgást, de rossz szomorúan elaludni.
Szerettek s szerettem, de nem tudom lehet-e még újra?!
Örömök- gyerekek, unoka. Szép táj, versek.
Mit is tartogat 2011- el képzelni sem tudom?!

Mazsu

Panni.’11 jan 09 - 12:43

Kedves Krisztina!
Nagyon örülök,hogy az oldaladat olvashatom.Nagyon sok jó tanácsot, kaptam az írásaidban.
Nekem 2010. átlagos év volt, apró kis örömök, meg sok közömbösség volt benne. De én minden apró dolognak nagyon tudok örülni, és értékelem is.
2011.-ben én is szeretném végre megtalálni a páromat, kivel minden jót és rosszat meg tudunk osztani! Optimista ember vagyok, és hiszem, és bízom benne, hogy meg is fogom találni.
Remélem más is fogja értékelni, belső értékeimet.
Minden kedves olvasónak kívánok az új évben sok sikert és boldogságot, a boldoguláshoz!
Panni.

Zsu’11 jan 11 - 21:56

Kedves Kriszta!
Nagyon szeretem olvasni az írásaidat, nagyon sokat segít az elinditott utam folytatásában. Hajlamos lettem volna feladni pár dolgot, de rájöttem hogy sokat dolgozott az egóm és nem hagyott érvényesülni.
Én már tavaly megtaláltam a társam akivel nagyon szépen élünk és egyre közelebb kerülünk egymáshoz. Az idei évben tudom nagyon sok jó vár Rám és persze Ránk. Természetesen én is segítem a pozitiv és szép gondolatokkal az útját a sok jónak hogy megtaláljon :-)
Gyermekeim is megtalálták Önmagukat és boldog vagyok mert Ők is hasonlóan gondolkoznak mint én.
Sőt néha ha én elkenődök Ők "ráznak fel"
Hálás vagyok a sosnak hogy ennyi szépet megélhetek a sok rossz után.

2011 a szép boldog egészségben gazdag életet inditja el számomra és kívánom minden ember számára:-)

Zsu

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim