Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Az ellentétek vagy a hasonlóságok vonzzák egymást?

’10nov26
3 hozzászólás
Az ellentétek vagy a hasonlóságok vonzzák egymást?

Amikor tizenöt évvel ezelőtt könnyűbúvár vizsgát tettem, egy több szempontból is izgalmas szakasza kezdődött az életemnek. Rendszeresen merültem tavakban és tengerekben (amire gyerekkoromtól vágytam), és olyan emberekkel ismerkedtem meg, akikkel más körülmények között sohasem találkozhattam volna. Emlékszem, akkoriban szingli voltam, és izgatottan latolgattam a lehetséges esélyeket a különböző búvárcsapatok férfi tagjaira vonatkozóan. Sok meglepetés is ért: ekkor éltem át először, hogy bár többeket is vonzónak találtam a stílusuk és az első benyomás alapján, később kiderült, hogy valójában semmilyen módon nem tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ezt nem az a – félelemből és csalódásokból emelt – fal okozza, amiről a múlt héten írtam (Rajtad még a páncél?), hanem valami olyan hatalmas szakadék, amely lehetetlenné teszi még azt is, hogy közelebbi ismeretségbe kerüljünk.

Máskor viszont előfordult, hogy az óriási különbségek nem, hogy taszítottak, hanem éppen nagyon is vonzottak valakihez. Akkor viszont azt tapasztaltam, hogy amikor a kíváncsiságunkat kielégítettük, és valamelyest megismertük azt az új világot, amit a másik mutatott, már nem volt, ami összetartson minket.

Így később, amikor már tudatosabban foglalkoztam a szerelem és a párkapcsolat kérdésével, a következő megállapítást tettem: a különbségek izgalma vonz egymáshoz minket és a hasonlóságok öröme tart össze.

December 2-án, csütörtökön mélyebben is elmerülünk a különbségek, a hasonlóságok, a viselkedés és a stílus témájában, Demeter István (Döme) vezetésével. A következő néhány bekezdésben őt idézem.

Négyszeresére nőtt a látogatottsága annak a párkereső oldalnak, ahol a szokásos adatokon és személyes fotókon túl egy merőben új szempont alapján is kereshetnek a párvadászok.

Egyik este, hazafelé autózva, a rádiócsatornák között kapcsolgatva kapta el a figyelmemet ez a mondat, ami a párkereső oldalak hatékonyságáról szólt. Egy friss kutatás szerint olyan újabb és újabb információkat keresnek a „páratlanok” a potenciális jelöltekről, melyek alapján még pontosabban dönthetnek, hogy bekerülhet-e az illető a „vásárlói kosarukba”.

- És milyen plusz keresési szempontok beépítésével sikerült ilyen népszerűvé tenni az oldalt? – kérdi a riporter.
- Rájöttünk, hogy a Vajon ki illik hozzám a legjobban? kérdés mögött egy újabb kérdést is megfogalmaznak a keresők. Mégpedig azt, hogy Vajon ki illik hozzám a legjobban a hasonló stílusa, a szokásai, és az érdeklődési köre alapján? – válaszolt a párkereső oldal vezetője -. Mi összefoglaló néven egyéni stílusnak hívjuk mindazt (egyedi szokásaink, sajátos érdeklődési körünk, kedvenc web oldalaink, stb.), ami alapján beazonosítanak bennünket. A hirtelen látogatószám növekedés egyértelműen mutatja, mennyire fontos, hogy időben felismerjük lehetséges partnerünk egyéni stílusát, mert kereséskor a hozzánk hasonló stílusúakra vetjük ki a hálónkat az első körben - emelte ki mondandóját a szakértő.

A szerelem visszahódítása szemináriumon, a stílus alapú párválasztás rész beharangozójában mi is pont ezzel foglalkoztunk: Az ellentétesek vagy a hasonlók vonzzák-e egymást a párkapcsolatban?

A rossz hír: már akkor megegyeztünk abban, hogy a partner viselkedés stílusa az, ami vonz vagy taszít minket. Viselkedés stílusunk már rég kialakult az elmúlt 15-20 évben, nem tudjuk egyik napról a másikra lecserélni. Ugyanígy van ezzel a - leendő új, vagy éppen mai - partnered is. Szóval a jól bevált, kedvelt, szeretett és számodra kényelmes stíluson változtatni aligha fogsz, ahogy partnered sem.

A jó hír: egyszerre két lehetőséged is van, hogy saját hasznodra fordítsd a viselkedés stílus kérdését. Ismerd meg pontosan a saját viselkedés stílusodat és tapasztald meg azt is, hogy milyen stílusúak lehetnek a potenciális partner jelöltjeid. Gyors és egyszerű módszert tanulunk együtt ahhoz, hogyan ismerheted föl a másik viselkedés stílusát percek alatt.

Várlak egyedi stílusommal december 2-án 17.00-kor. Élvezni fogod az estét, ha szereted az emberi történeteket, mert rengeteg vidám és tanulságos történetet mesélek a saját életemből és mások párválasztási kalandjaiból. (Csakis stílus alapú megközelítéssel!)

Miért érdemes eljönnöd?

Megismered, hogy

  • milyen 4 féle viselkedés stílusból választhatsz mostantól;
  • miért a stílusodba szeretnek először bele a partnereid;
  • eldöntheted, hogy melyik stílus való neked hosszú távon;
  • megértsd, hogy az azonos stílusok miért vonzzák, és miért taszítják egymást;
  • miért a stílus az emberiség legegyszerűbb, legközérthetőbb nyelve;
  • és végül megtudod, hogy a macska miért nem igazítja be a szőrét, mielőtt rátámad a kiszemelt zsákmányára. :)

Mi fog történni?

Pontban 17.05-kor rövid előadásrészekkel és történetekkel indítom a programot. Ezt követően lehetőség lesz a saját viselkedés stílusod beazonosítására, finomhangolására. Mind a 4 stílus ott lesz a teremben és bemutatkozik neked, élőben! A stílusfelismerések mindig nevetéssel és vidám hangulattal párosulnak. Egyszóval nagyon jól fogjuk magunkat érezni.”

Mindezt Demeter István (Döme) kínálja neked, aki személyes és csoportos tanácsadóként 10 éve foglalkozik a viselkedés stílus alapú kommunikáció hatásával az emberi kapcsolatokra. Évente több száz egyéni visszajelzést és tucatnyi csoportos tréninget tart arról, hogyan bánjuk tudatosan a személyes viselkedés stílusunkkal, mint az érvényesülésünk legfőbb eszközével.

Természetesen én is ott leszek! Kattints ide a részletekért!

Addig pedig írd meg, neked milyen tapasztalataid vannak a különbségekkel és a hasonlóságokkal! Téged mi vonz egy férfiban/nőben, és mi az, amitől messzire szaladsz? Mi az, ami kifejezetten felkelti a figyelmedet, és mi az, amit sohasem tudtál elviselni? Vajon a kezdeti különbségek megmaradtak-e különbségnek, vagy hasonlóságokká alakultak? Vagy volt olyan, hogy ami először taszított, azt később megszeretted, vagy fordítva: ami először annyira tetszett, az később kibírhatatlanná vált?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Lajos’10 nov 26 - 15:49

Kedves Kriszta!
Magam elsősorban a megérzéseimre hallgatok, a különbségek egy idő után összecsiszolódnak ha a kapcsolat harmonikus és megvan a megértés. Két hosszab kapcsolatom volt ami harmonikusnak mondható és mindkettő odaát van már. Most keresem a hamadikat és tudom eljön, bár sok az akadály. ez nálam mindig így megy, érzem ki felel meg nékem és itt említeném meg hogy szerepet játszik az intelligencia is ebben a körben.
Tisztelettel L

Varsányi Viktor’10 nov 26 - 15:53

Az előző levelemre sem kaptam választ.
Egyben biztos vagyok. A szerelemről nem beszélni kell hanem élni.)

Sarkadi Kriszta’10 nov 30 - 17:22

Kedves Viktor!

A napokban jelent meg Popper Péter néhány előadásáról egy könvy, amelynek a Lélekrágcsálók címet adták. A könyv ismertetőjéből idézek:

"Popper Péter hosszú éveken át, egészen haláláig rendszeresen tartott a széles nyilvánosságnak szóló előadásokat, melyeket az ország minden pontján óriási érdeklődéssel várt a közönség. Ezeken a sokszor több száz fős találkozásokon az élet nagy kérdéseiről és problémáiról mesélt, melyek alaposan meg tudják gyötörni, sebezni az emberi lelket. Ezeket nevezte ő lélekrágcsálóknak. A hallgatóság persze mindig azt szerette volna megtudni tőle, hogy mi a megoldás, hogyan védekezhetünk a lélekrágcsálók ellen, és miként gyógyíthatjuk be az általuk ejtett sebeket. Ő pedig, ha ismerte az ellenszert, a gyógyírt, ha tudott valami titkos praktikát, akkor elárulta. Ha nem, akkor minden szépítgetés és kincstári optimizmus nélkül bevallotta: nem hisz abban, hogy az élet minden problémájára létezik megoldás. Vannak olyan helyzetek is, amelyeket csak elviselni lehet, jól vagy rosszul. A tanítás azonban sohasem felesleges, hiszen információk és megoldások mellett vigasztalást is nyújt, segít újragondolni és átértékelni dolgokat, erre pedig valamennyiünknek szükségünk lehet."

Szóval, amikor beszélgetünk a szerelemről, az néha információt, néha megoldást, néha vigaszt nyújt, máskor segít újragondolni, átértékelni dolgokat. Természetesen, ahogy az élet egészét, úgy a szerelmet is élni érdemes, nem csak elmélkedni róla. Ha újraolvasod a blogbejegyzéseket és a hozzászólásokat, látni fogod, hogy mindenki épp azokról a tapasztalatokról ír, amelyeket szerelmesen átélt.

Amikor a hozzászólásában valaki egyértelműen kérdez tőlem valamit, arra én mindig válaszolok. Sajnálom, ha a te kérdésed elkerülte a figyelmemet - kérlek, tedd föl újra, hogy megválaszolhassam.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim