Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nyitva van-e a szíved?

’10jún04
8 hozzászólás
Nyitva van-e a szíved?

Szeretett Istenem, hadd bontakozzon ki a
nagyszerűség a férfiban, akivel vagyok.
Hadd bontakozzon ki a ragyogás és az öröm
a nőben, aki vagyok. Hadd hagyjuk magunk mögött
összetört énjeinket, hogy felemelkedhessünk a fénybe.
Gyógyítsd be sebeinket, és áldd meg álmainkat.
Köszönöm, Uram. Áldás.


Ezt az imádságot Marianne Williamson: Enchanted Love (Varázslatos szerelem) című könyvében találtam, és számtalanszor nagy segítségemre volt. Olyankor mondom el, amikor úgy érzem, egy konfliktusban már megint nem önmagamból szóltam; aki reagált, az nem én voltam, hanem sebzett énem. Így ismét összevesztünk, megbántódtunk, eltávolodtunk.

Te is jártál már így? Mit teszel ilyenkor? Azt mondják, soha ne hajtsuk nyugovóra a fejünket, amíg harag van a szívünkben. Mégis sokszor járunk úgy, hogy kényelmesebb megfagyott szívünk hideg ölelésébe bújni, mint kinyújtani a kezünket a párunk felé.

Jól illik ide Madonna: Frozen (Megfagyva) című dala, amit gyorsan le is fordítottam neked (hallgasd, miközben olvasod):

 Csak azt látod, mit látni akarsz,
Irányítanád az életed,
Pedig halálra fagyhatsz,
Ha nem nyitod meg a szívedet.

Csak arra figyelsz, mit kaphatsz,
Harag és bánat tölti ki életed,
Összezúzod magad,
Ha nem nyitod meg a szívedet.

Ha felolvaszthatnálak,
Mellettem tudhatnálak.
Add oda magad,
Nyújtsd át kulcsodat.

Ne hibáztass, kérlek,
Együtt szenvedek veled,
Ha elveszítelek,
Az összetöri a szívemet.

A szerelem él, ha szárnyalhat.
Engedd el sérelmeidet,
Mert halálra fagyhatsz,
Ha nem nyitod meg a szívedet.

Bennem sokszor felmerült már ilyenkor a kérdés: de miért mindig én? Miért én legyek az, aki megteszi az első lépést a közeledés felé? Miért én legyek az, aki megbocsát?

A válasz az utóbbi időben mindig egyértelmű: azért, mert így döntöttem. A valódi szerelmet választottam, ahol „a kedvesem legbelső lényegéhez kapcsolódom. Mint a levegőn, úgy nézek át az álarcain, és védekezésből viselt „páncélzatán”. Megérzem az esszenciáját – a szépséget, amely lelke mélyéből fakad. Viselkedése gyakran épp az ellenkezője ennek az esszenciának, ám mivel összekapcsolódtam vele, csak ezt a belső lényeget látom, és vonzódom hozzá.”

Erre emlékeztetem magam ilyenkor (az idézet a Szerinted mi igazából a szerelem? című blogbejegyzésemből származik), és arra, hogy nekem eléggé fontos a szerelmünk ahhoz, hogy kilépjek a komfort zónámból, és másképp cselekedjek, mint eddig.

Chuck Spezzano (a Ha fáj, az nem szerelem című könyv írója) egy másik írásában 8 alapelvben foglalta össze, mi szükséges ahhoz, hogy megőrizzük a szerelmet a kapcsolatunkban. Az első négyet itt olvashatod, a második négyet pedig A boldog párkapcsolat 8 összetevője című írásomban.

igazából Szerelem - Közeledés

  • Mindentől függetlenül, az egyetlen valódi irány, amerre érdemes menned, a partnered felé vezet. Mindig fordulj oda hozzá, különösen, ha probléma merült fel. Az intimitás egy új szintjén a problémák képtelenek fennmaradni.
     
  • Prioritási listádon a kapcsolatod legyen az első. Amikor a kapcsolatod a legfontosabb, minden egyes – a partnered felé tett – lépés egy-egy lépcső a sikerhez. Ha túlléptél a versenyzésen, a kapcsolatodon keresztül felépül a karriered.
     
  • Soha ne tegyél semmit, ami megbántaná a partneredet. Ugyanígy, soha ne tegyél vagy mondj semmit, amit nem tennél vagy mondanál, ha a partnered ott lenne a szobában. Ez segít fenntartani a kapcsolatot, és megtartani az őszinteséget.
     
  • Nagyon sok lehetőség nyílik egy kapcsolat építésére. Mivel minden probléma gyökerét egy kapcsolati probléma jelenti, valahányszor teszel valamit a kapcsolatod érdekében, a karrieredet és az életedet is építed. Minden apró szeretet-pótlás – legyen az étel, ital, drog, fantáziálás, pornográfia, hűtlenség, munkamánia, érzelem, panasz vagy támadás – egy-egy, a kapcsolat építésére szolgáló, elvesztegetett lehetőség. Amekkora az élvezet, akkora az előrelépés, amelyet a kapcsolódás egy új szintje felé tehetnél, és ugyanúgy élvezhetnél. Az ego ebben megakadályozni és késleltetni akar, mivel a meghitt közelség minden új szintjén egyre több a szeretet, és egyre kevesebb az ego.

Néhány éve, egy rendszeresen találkozó csoportban összesen hat órát töltöttünk azzal, hogy a 8 alapelvet átbeszéltük és értelmeztük. Most téged kérdezlek:

  • Melyik az a fenti négy pont közül, amelyik a leginkább megérint?
  • Melyik az, amelyikkel teljes mértékben egyetértesz, és megtapasztaltad, hogy a te életedben is működik?
  • Melyik az, amelyik kevéssé értelmezhető a számodra?
  • Vagy van-e olyan, amelyik kifejezetten ellenérzést kelt benned? Mit gondolsz, mi az oka?
  • És melyik az, amelyiket érdemes lenne bővebben kifejteni esetleg itt, a blogban?
  • Mi az, ami itt nem szerepel, de neked jól bevált, amikor feszültség alakult ki köztetek?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta, szeretetterapeuta

Olvasója vagy már az Ariadné fonalának? Ez a neve a hírlevelemnek, amelyben olyasmiről írok, amit nem találsz meg itt, a weboldalon. Kattins ide >>>, és iratkozz fel, ha szeretnél elsőként értesülni mindenről, és szívesen letöltöd az ajándékokat is, amiket küldök.

Ha szeretnél velem találkozni, akkor kattints ide: Programok és egyéni konzultáció >>>

Ha pedig ahhoz érzel kedvet, hogy meditációs cd-t vagy online kurzust vásárolj, akkor kattints ide: Vásárlás >>>

Szeretettel,

Kriszta

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Döme’10 jún 09 - 16:02

Szia Kriszta,
a partnerem felé vezető utat választom, mostanában. Előfordul, hogy hezitálással és sok halogatással kezdődik a valódi, fontos témák megbeszélése. Mint egy gondosan előkészített alkotás vagy egy fontos találkozó megszervezése - még ennyi idő után is -, ráhangolódást igényel. Bármilyen érzékeny témáról is lehet szó, már maga a beszélgetés ténye és hangulata jelzi a bizalmat és így befogadásra talál. Ezt követően meg érezhető a magasabb energia szint a kapcsolatunkban. Nekem mind a 4 téma tetszik és szól hozzám, így egy egynapos szemináriumon például egy-egy blokkban mindről szívesen hallgatnék Tőled gondolatokat.
Ami nekem és szerintem másoknak is jól esne ha lenne egy "check lista" arra, hogy milyen módon, milyen lépések mentén tudom érzelmileg felkészíteni magam egy kapcsolatra.
Figyelemmel olvaslak.
Döme.

Mária’10 júl 14 - 23:10

Szia Krisztina!
Most gonolkoztam ezen először és a prioritás listámon tényleg nem a kapcsolatom áll az első helyen volt idő
amikor ott volt de most nem.Érdekes
nem is emlékszem mikor történt ?

Sarkadi Kriszta’10 júl 15 - 00:01

Kedves Mária!

Ez egy nagyon fontos felismerés! Most, hogy már észrevetted, végiggondolhatod, hogy szeretnéd-e újra az első helyre helyezni a kapcsolatodat, és, ha igen, ezt milyen módon teheted.

Szeretettel,

Kriszta

meggi’11 febr 13 - 21:25

...teljesen osszezavarodtam, amint mar irtam egy hozzaszolasomban,elegge bonyolult a mi kapcsolatunk a parommal, de e sorokat olvasva,most ugy erzem megint en vagyok a hibas....mar sokkal nehezebb megtennem az elso lepest fele...regebben azt is megbocsajtottam pillanatok alatt, hogy ok nelkul megvert...sott meg en sajnaltam, hogy utanna rosszul erezte magat....most mar minden nehezebb? nagyon hianyzik a csaladom, hiszen tudom nem enegedd barmikor haza-pedig csak 30 km re vannak....vagy ha enged is utanna egesznap fura, vagy kulon alszik es nem velem....nehez itt teljes eletet elnem, igy felemberkent egy egy vita utan elfaradok es keptelen vagyok nyitni......
ma reggel merges volt ram mert mivel megfaztam sokat kohohgtem,nem bujt mellem inkabb lokdodott es reggel hozzam se szolt....mondta,hogy az oregotthonba erezte magat,mert ugy kohogtem mint a vének......en átoleltem és mondtam ahelyett hogy melegített volna mert lokott el magatol? de nem beszelt velem.....orakra eltunt otthonrol...ha visszajott kiabalt....hogy mert duttogok, en vagyok a no...tudnom kell kezelni a helyzetet. de kerdezem en mert? tenyleg baj hogy fajt? ha mar most nem viseli el ha beteg vagyok mi lesz kesobb? azota nem beszelunk o az egyik szobaba en a masikba....de a ciik utan ugy erzem fel kell allnom es oda mennem....de olyan nehez......mert nehez?mit csinalok rosszul?nagyon faaaaj....szamara termeszetes hogy piszkall, bant es mivel no vagyok legyek turelmes es teremtsem meg a harmoniat........kerlek kriszta segits nekem!

Sarkadi Kriszta’11 febr 14 - 13:17

Kedves Meggi!

Igen, szerintem is, mi nők, alkalmasabbak vagyunk arra, hogy egy konfliktusos helyzetben megtegyük az első, közeledő lépést. Ám ennek akkor van értelme, ha a mi lépésünket követi az övé, és miután mi megkezdtük a közeledést, ő is közelebb lép. Ha te rendszeresen azt tapasztalod, hogy a közeledésedre további távolodás a válasz, akkor el kell gondolkodnod azon, ez a férfi vajon tényleg szeret-e téged?

Honnan tudod, hogy valaki szeret? Onnan, hogy mellette jobb az életed, mint nélküle volt. Hogy támogat mindabban, amiről látja, hogy neked örömet okoz. Hogy megadja neked azt a szabadságot, amire szükséged van ahhoz, hogy élj. Hogy a szeretetét valamilyen sajátságos módon, de rendszeresen kifejezi (nem azzal, hogy fizikailag és érzelmileg bánt).

Bátran kiléphetsz egy olyan kapcsolatból, amelyben szeretet helyett bántalmazás a részed.

Szeretettel,

Kriszta

meggi’11 febr 14 - 16:04

kedves Kriszta,
nagyon koszonom a valaszokat.orulok , hogy ratalaltam erre az oldalra. es talan ugy erzem nem kell lelkismeretfurdalast ereznem, amiert nem tudok megfelelni....mert itt ez lehetetlen....csak meg felek....de kerem a csodat, ami szamomra ero lenne,.....ero , hogy elmenjek....
meg egyszer koszonom.....:)gyonyoru szep napot

Hegedűs Krisztina’14 júl 11 - 11:07

Kedves Kriszta!
A tegnap este felemelő volt számomra Nálad. Nem értem, hogy kaphattam meg ma egy évekkel ezelőtti írásodat, ami mintegy koronája a tegnapi eseményeknek. Nem tudom kifejezni a hálám, olyan mélyről jön.
Volt a csodacsoportban valaki, aki folyton sírt, és anno meg is született bennem az ítélet. Tegnap legszívesebben én is sírva fakadtam volna, voltak azok a pillanatok. Ilyen és hasonló esetekben mindig eszembe jut, hogy nem tisztem az ítélkezés.
Ma boldogsággal töltött el azonnal Marianne Williamson imája, és egészen másféle gondolatok kavarognak bennem a kapcsolatomról, mint tegnap.
Elhangzott az is Nálad, hogy mennyivel könnyebb a nehéz helyzetben fordulni a Teremtőhöz, mint akkor, ha "jól megy sorunk", mert akkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Nem lehet véletlen az sem, hogy időnként felráz bennünket. Ahogy az sem volt az, hogy odamentem tegnap Hozzád. Hálásan köszönöm!

Krisztinka

Sarkadi Kriszta’14 júl 11 - 11:56

Drága Krisztinka!

Nagyon jólesett olvasni a soraidat! Óriási boldogság számomra, amikor a történések így összeérnek, és abban támogatnak valakit (éppen most téged), hogy még közelebb kerüljön önmagához, a szeretethez, a párjához.

Köszönöm, hogy megírtad mindezt, és nagyon örülök a boldogságodnak!

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim