Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A boldog párkapcsolat 8 összetevője

’10júl02
4 hozzászólás
A boldog párkapcsolat 8 összetevője

- Néha eltűnődöm azon, hogy ajándék-e a számomra az, hogy megismertelek, vagy inkább átok? - fordult felém a kedvesem, miközben ráérősen üldögéltünk a napsütötte padon. Elmosolyodtam, mert a kérdést már én is számtalanszor feltettem magamnak, kettőnkkel kapcsolatban.

- Az egóm számára mindenképpen átok – válaszoltam. – A valósághoz, a szeretet birodalmához, az isteni középpontomhoz kapcsolódó valódi lényemnek viszont ajándék. Mert ő kapcsolódik a te valódi lényedhez. Az egóink viszont gyakran harcba bonyolódnak egymással, és ez fájdalmat okoz. Az egónak.

- Honnan tudod ennyire megkülönböztetni a kettőt?– nézett rám megint ragyogó, zöld szemével. – Honnan tudod, hogy melyik részed az ego és melyik a valódi lényed?

- Onnan tudom, hogy minden, ami a szeretethez és az abból fakadó örömhöz kapcsolódik, a valódi lényem – magyaráztam úgy, mintha mi sem lenne természetesebb annál, hogy én ezeket tudom. - Mindaz, ami pedig a félelemből fakadó haraghoz, bűntudathoz, sértettséghez kapcsolódik, az az ego.

Minden kapcsolatunk, de különösen szerelmi kapcsolataink a tanulás, a felébredés és a gyógyítás egyedülálló lehetőségét rejtik. Több megközelítési módja is van annak, hogy meggyógyítsuk a félelem és a hiány érzésén alapuló kapcsolatokat. A társunkhoz való viszonyulásunkat arra használhatjuk, hogy elengedjük a múltat; a bűntudat és a sérelmek minden terhével együtt. Minden párkapcsolatnak célja van, és az ebből fakadó boldogság és gyógyulás életfeladatunk egy fontos része. Ha boldog kapcsolatban élünk, ez a legjobb és leggyorsabb módja annak, hogy kiteljesedjen az életünk.

Mindezt megélni, és a hétköznapi életünk részévé tenni általában nem megy egyik pillanatról a másikra. Mégis, az első és legfontosabb lépés az, hogy elköteleződjünk önmagunk, a társunk és a kapcsolatunk mellett.

A kérdés ezért a következő:

Valóban boldog és sikeres kapcsolatban akarsz élni, vagy csak beszélni akarsz arról, hogy erre vágysz? Szeretnéd megtanulni, hogy mi szükséges ehhez? Hajlandó vagy elköteleződni amellett, hogy bármit, amit kell, megteszel azért, hogy harmonikus, örömteli párkapcsolatban élj?

Ha valóban ezt akarod, semmi nem állíthat meg.

Mit gondolsz, mire van szükséged ehhez? Mit kell megtanulnod magadról, a másikról, a szerelemről és a párkapcsolatokról ahhoz, hogy boldogan élhess a társad oldalán? Írd meg a hozzászólások között, hadd illesszük a te kívánságodat is az októberi szeminárium témái közé!

Addig azonban a rendelkezésünkre áll még több mint három hónap, és nekem fontos, hogy ez idő alatt se maradj gondolatébresztő olvasmányok nélkül. Június elején, a Nyitva van-e a szíved? című írásomban már olvashattad Chuck Spezzano javaslatai közül az első négyet a harmonikus párkapcsolatokra vonatkozóan. Az alábbiakban találod a folytatást.

5. Ha a partnered bajban van, segíts neki.

Ha van valami konkrét, amit megtehetsz, az nagyszerű, de a legfontosabb a szereteted és a támogatásod. Ő kell, hogy meggyógyítsa saját magát, de ehhez szükség van a szeretetedre, mivel minden probléma mélyén az önszeretet hiánya rejlik. A te szereteted megadhatja, ami hiányzik, és újra felszíthatja társadban az önszeretet lángját.

6. Vállalj felelősséget az érzelmeidért és a tapasztalataidért.

Ha ezt nem teszed, hibáztatni, panaszkodni, támadni fogsz, és áldozatszerepbe kényszeríted magad. Ezek pedig mind hatalmi harcod eszközei, melyek a gyengeség pozíciójából fakadnak. Ehelyett választhatod az erőt és a felelősséget. A gyengeségnek három fő oka van:

  • Az első, hogy gyengének hiszed magad. Egyszerűen csak abba kellene hagynod, hogy a gyengeségedről szóló hiedelmeket táplálod, és inkább abba fektetni az energiát, amit e helyett hinni szeretnél magadról.
  • A második, hogy gyenge akarsz lenni, mivel a gyengeség az ego stratégiája arra, hogy az igényeket kielégítse, hogy elrejtőzzön, bosszút álljon, vagy elérje, hogy a dolgok a te kedved szerint történjenek.
  • A harmadik, hogy a gyengeségből valamiféle bálványt faragtál. A bálvány olyasmi, amiről tévesen azt hiszed, megvált vagy boldoggá tesz téged, ezért hűséget fogadtál neki. Szélnek eresztheted minden gyengeség-bálványodat és egód minden téves stratégiáját, hogy végre eljusson hozzád, ami ténylegesen boldoggá tesz.

7. Kötelezd el magad a partnereddel való egyenlőség mellett.

Ez kiegyensúlyozza a kapcsolatot, és felerősíti a köztetek lévő szeretetet. A kapcsolatban megjelenő harc és élettelenség az egyenlőtlenség eredménye. Ha elkötelezed magad az egyenlőség mellett, ezzel megerősíted első elköteleződésedet, és könnyebben előrelépsz.

8. Ne vedd magadra, amit a partnered tesz, vagy ami őbenne zajlik.

Nem rólad szól. Még ha úgy is tűnik, hogy rád támad, a minta már jóval azelőtt létrejött, hogy ismertétek volna egymást. Nem feltétlenül téged hagy el, téged utasít el, a te szívedet töri össze, vagy próbál meg téged irányítani. Motivációját te értelmezed így, ami sokkal inkább jellemzi a te elmédet, mint az övét. Ha magadra veszed, sokkal többet fogsz szenvedni, és nem hallod meg a viselkedésében rejlő, szeretetet kérő segélykiáltást. Ha viszont meghallod a segélykiáltást, ez lehetővé teszi, hogy segíts neki, amely pedig átalakítja a problémát, miközben gyógyítja a régi fájdalmat is, amit ez az egész felidézett benned.

Ahogy most elolvasod ezt a négy alapelvet, melyik szólít meg leginkább? Milyen felismerést hoznak? Melyikben ismersz magadra? Melyik ment könnyen eddig, és melyik az, amelyik nagy kihívásnak tűnik?

Átadom a szót neked …


u.i.: Hegyezd a füled! Július 6-án, kedden 14.00 órakor a Rádió 17 (FM 96.8) Ajtók című műsorában beszélgetek a szerkesztővel, Lajkó Erikával. Hogy miről? Természetesen a szerelemről, az új kapcsolati mintákról, a megbocsátásról, a boldogságról … Hallgass minket!

A Rádió17 weboldalán élőben meghallgathatod a műsort a bal oldalon levő "Rádió hallgatása" gombra kattintva.

u.u.i.: Technikai problémák miatt a beszélgetés átkerült a jövő heti programba, akkor viszont a Rádió 17 többször is a műsorára tűzi. Remélem, ez az interjú is érdekesnek bizonyul a számodra.


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

 

Tetszik?
 

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

püspök mónika’10 júl 02 - 14:16

Drága Kriszta! Nagyon örültem levelednek,mint mindig! Ne vedd magadra ,amit a partnered tesz:ez illik leginkább most rám.Egyszerűen nem tudom hova tenni a viselkedését.Megismerkedtünk,eljött hozzám,egy hulámhosszon voltunk,úgy reagált minden érintésemre,hogy szinte bizsergett mindenem,nagyon jó volt minden közösen eltöltött óra együtt.Reggel elment,és azóta egy szót sem szól,nem reagál semmilyen formában,amikor keresem,a telefont sem veszi fel,de mielőtt elment volna,amikor elindult,még visszalépett,és megcsókolt.Írtam is neki,hogy mondja el mire volt jó ez az egész,de mintha süket fülekre lelnék,nem ad választ semmilyen formában.Mit tegyek?Mert így még nem viszonozta egy férfi sem a közeledésem,az érintésem.Segíts nekem.Te mire véled az ilyen viselkedést,mert én nem tudom mit is gondoljak.Ez a hallgatás kikészít teljesen!Mosolygós vidám napokat!

Sarkadi Kriszta’10 júl 11 - 17:02

Kedves Mónika!

A legfontosabb itt most épp az, amit te is idéztél: ne vedd magadra, amit tesz vagy nem tesz. Hosszan lehetne találgatni, mi az oka a viselkedésének, és még akkor sem biztos, hogy jól tippelünk. A két véglet között (az egyik az, hogy csupán egy éjszakás kalandra vágyott veled, a másik pedig az, hogy beléd szeretett, ám ettől mélyégesen megrémült) számtalan variáció feltételezhető, ám ezekről gondolkodni felesleges. Mindez róla szól, nem rólad.

Inkább azt vizsgáld meg magadban, hogy amiről a kapcsolat jelenleg szól, az neked megfelel-e; el tudod-e fogadni, hogy ő éppen most ilyen és kész. Tudom, hogy amikor megszeretünk valakit, legszívesebben minden percünket vele töltenénk, ám mindig ott van a kérdés, hogy - az érzéseitől függetlenül - vajon ő is erre vágyik-e. Érezhet ugyanúgy, ahogy te, mégis viselkedhet egészen másképp.

Az, hogy kérdezel, hogy keresed telefonon, hogy kifejezed, amit érzel, mind teljesen rendben van. Arra ügyelj közben, hogy lehetőség szerint ne legyenek benned elvárások arra vonatkozóan, hogy ő is tegye ugyanezt. Amikor képes vagy teljes mértékben elengedni ezeket az elvárásokat, csodaként az öledbe pottyan minden, amire vágysz.

Szeretettel,

Kriszta

Erdei Zita’10 júl 18 - 23:05

Kedves Kriszta!
Örülök, hogy ide vezettél!
Az egyik legszínvonalasabb lap,tartalmilag és megjelenésében is! Gratulálok hozzá!
Minden szavadon érződik a szeretet, és a tudás. Engem a "Ne vedd magadra, amit a partnered tesz, vagy ami őbenne zajlik" kavart fel a legjobban.Az, hogy ez korábban kialakult minta, és nem feltétlenül ellenem irányul, elveszi a harag élét az egótól, és lehet objektívebben értelmezni a történteket.
Az a blogomon tárgyalt megbocsátás is könnyebben megy!
Jó Spezzano gondolatait a Te tolmácsolásodban is megismerni! Sok sikert kívánok a továbbiakban is! Szeretettel:

Zita

Sarkadi Kriszta’10 júl 19 - 12:17

Kedves Zita!

Köszönöm elismerő szavaidat, jó érzés ezt egy másik szakértőtől "hallani". Amikor rátaláltam a blogodra (www.negyvenfelettiek.hu), hosszan olvasgattam, amiket összegyűjtöttél.

Néha, amikor átmenetileg elfogy az erőm, elkeseredek, és úgy érzem, túl idealista vagyok: mindazt, amiről beszélek, írok, talán mégsem lehet megvalósítani, csak álmodozom egy harmonikus, békés, szerelemmel teli világról. Ám amikor rábukkanok egy olyan oldalra, mint a tiéd, rájövök, hogy ebben a folyamatban (néha talán harcban) egyáltalán nem vagyok egyedül - a társak mindenütt ott vannak, ha eddig nem is tudtam róluk.

Szóval akkor csak így tovább, mindkettőnknek!

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim