Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nekem talán nem is jár a boldogság ...

’13máj10
6 hozzászólás
Nekem talán nem is jár a boldogság ...

A legnagyobb problémának talán azt tartom, hogy képtelen vagyok egy normális és bensőséges kapcsolatot kialakítani valakivel. A leghosszabb is mindössze két hónapig tartott, néhány puszi, ölelés és nem ment tovább. Valami nem stimmel velem, de nem tudom, hogy mi. Talán félek megnyílni, elköteleződni? Szerintem nem normális, hogy ilyen régóta nem volt komoly kapcsolatom. Erős gátlások alakultak ki, már szinte megszólítani sem tudok senkit, mivel nem jönnek elő belőlem az alkalomnak és helyzetnek megfelelő szavak. Mit tegyek? Adjam fel? Fogadjam el, hogy nekem „nem jár” a szerelemből és a harmonikus párkapcsolatból fakadó boldogság?

Sok ehhez hasonló kérdést kapok, és nemrégiben egy újságíró is megkérdezte tőlem, hogy mit javaslok azoknak, akik régóta vannak egyedül. Ott csak röviden válaszoltam, de milyen jó, hogy van egy saját blogom, ahol bővebben is leírhatom, hogy mit gondolok és tapasztalok erről …

Az elmúlt években erős meggyőződésemmé vált, hogy ténylegesen, és minden egyes pillanatban mi magunk vagyunk életünk megtapasztalásainak megteremtői. Ez azt jelenti, hogy amire valóban vágysz, azt meg is kapod. Ami nem képezi az életed részét, azt tulajdonképpen nem is akarod. Hiszen, ha tényleg akarnád, akkor ott lenne …

Most persze rögtön sorjáznak benned a tiltakozó gondolatok:
- De igenis, én tényleg harmonikus és boldog párkapcsolatban akarok élni, ezért már itt kellene, hogy legyen, nincs igazad, Kriszta, biztosan az a karmám, hogy egyedül legyek, vagy a múltban elkövettem valamit, és most ez a büntetésem!

Márpedig, ha nincs melletted társ, az nem valamiféle kívülről érkező büntetés, vagy szándékosan eléd tolt akadály, hanem a te belső meggyőződéseidnek a tükre. Épp azért van ott, hogy észrevedd, és ha nem tetszik, változtass rajta. Nem a tükrön – magadon.

Képzeld csak el magad egy tükör előtt állva. Képzeld el, hogy a tükörhöz beszélsz, és azt kéred, mutasson valami mást. Azt kéred, legyen nagyobb, vagy kisebb, vagy szebb, vagy okosabb, vagy vidámabb. Hiába kéred, a tükör nem tud változni. Amit mutat, csak akkor alakul át, ha önmagadon változtatsz.

Tehát, ha körülnézel az életedben, és azt látod, hogy nincs melletted a társad, pedig te úgy tudod, hogy szeretnél magadnak egyet, akkor fel kell tenned a kérdést: miért nincs?

Fontos! Nem az a kérdés, hogy mi okból nincs, hanem az, hogy mi célból? Vagyis mit érsz el azzal, hogy nincs párkapcsolatod?

  • Mit tesz ez számodra lehetővé?
  • Mi az, amit így nem kell megtenned?
  • Mi az, amit így megtehetsz?
  • Milyen (rejtett, de azért mégis csak) előnyök származnak számodra abból, hogy egyedül vagy?
  • Ki az, akihez hűséges vagy így?
  • Ki az, akinek nem kell csalódást okoznod?
  • Ki az, akivel szolidaritást vállalsz?
  • Ki az, akinek megpróbálsz megfelelni?
  • Ki az, akihez ragaszkodsz?
  • És végül: ki az benned, aki fél, és mitől fél?

Mindannyiunk személyisége több részből áll, és ezek az én-részek különböző mértékben egészségesek. Egészséges az, aki szeret, és aki tudja, hogy szeretnivaló, és szeretik. Nem egészséges az, aki fél, aki úgy tudja, hogy őt nem lehet szeretni, és bántani fogják.

A nem egészséges én-részek azok, akik elérik, hogy ne ess szerelembe, és ne alakíts ki boldog, harmonikus párkapcsolatot. Ezek az én-részek (vagy alszemélyiségek) akkor alakulnak ki, amikor születésed és felnövekedésed során olyan élmények érnek, amelyek mentén megtanulsz félni. Amikor félsz, akkor nem tudsz szeretni. És fordítva: amikor szeretsz, tudod, hogy nincs mitől félni.

Ezért, ha ténylegesen párkapcsolati boldogságra vágysz, akkor lassan, fokozatosan magad mögött kell hagynod a félelmet, és meg kell érkezned a szeretetbe. A szereteteddel tudod meggyógyítani azokat a sebzett, nem egészséges részeket magadban, akik félelmükből fakadóan visszatartanak attól, hogy úgy élj, ahogy szeretnél.

Képzeld el őket úgy, mint egy rémült kisgyereket, aki behúzódik a sarokba, és onnan kiabálja sírva:
- Nem, nem megyek veled ki a házból, mert kint fenevadak várnak, akik felfalnak engem!

Hiába magyarázod neki, hogy nincsenek fenevadak, süt a nap, balzsamos a levegő, csivitelnek a madarak, ez nem nyugtatja meg. Egyet tehetsz: az öledbe veszed, beülsz vele a fotelba, ringatni és simogatni kezded, és sokszor elmondod neki:
- Szeretlek. Mások is szeretnek. Nincs mitől félned. A világ biztonságos. Úgy vagy jó, ahogy vagy. Mindaz, ami vagy, bőségesen elegendő. Tökéletes vagy. Megvárlak. Szólj, ha már van kedved kijönni velem a fényre.

Ne sürgesd. Csak szeresd.

Májusban két olyan programra is várlak, ahol megtapasztalhatod, milyen, amikor megszületik benned a gyógyító szeretet.

 

Lélekmelengető Est

május 16-án csütörtökön, 18.00-21.00

  • Ez az este három óra szeretés. Három óra olyan emberek társaságában, akik olyannak szeretnek, és fogadnak el, amilyen vagy.
  • Három óra „akadálymentesítés” és takarítás: mindannak a lehámozása rólad, amely megakadályozza, vagy megnehezíti, hogy meglásd, és megmutasd szeretnivaló, valódi önmagad.
  • Ez az este arról szól, hogy pontosan úgy vagy jó, ahogy vagy. Arról szól, hogy elhidd, és megtapasztald ezt.
  • Ez az este a meghitt közelségről szól. A meghitt közelségről, ami három óra alatt is kialakul, szinte vadidegen emberek között, amikor valódi figyelemmel fordulunk egymás felé.
  • A meghitt közelségről, amelyre mindannyian vágyunk, és amelyet lehetőséged és jogod van megtapasztalni a szerelemben; a párkapcsolatodban; a barátaiddal; a családoddal; a munkatársaiddal.

Olvass tovább és jelentkezz be itt >>>!

 

Teremtő összhang – meditációs est

május 30-án csütörtökön, 18.00-20.30

Ebben a meditációban felvesszük a kapcsolatot azzal az én-részünkkel, aki - úgy tűnik - szabotálja, hogy szerelemben, harmonikus párkapcsolatban éljünk. Várlak Téged is, ha

  • nem érted, miért nem teszel lépéseket olyan dolgok érdekében, amelyekről tudod, hogy a javadra válnak;
  • észrevetted, hogy néha önmagad "ellenében" cselekszel;
  • szívesen felismered és elengeded az automatizmusaidat;
  • szeretnél tudatosabbá válni a párkapcsolatodban és más kapcsolataidban is;
  • szeretnéd végre nem csak kitűzni, hanem el is érni a céljaidat.

Olvass tovább és jelentkezz be itt >>>!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>


P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Mitől leszel vonzó? Arról szól, milyen szokásokat érdemes elengedned annak érdekében, hogy megszülessen benned, és veled maradjon a szerelem …
 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Borosnyay Péter’13 máj 10 - 14:20

Talált, süllyedt.
Bevállalom. :P

Petyus

Niké’13 máj 10 - 16:43

És ha a másik fél kijönni a fényre, és inkább bent marad a régi rutinban? Ha ő nem hisz magában eléggé?Ha senki szeretetét nem meri elveszíteni, nem egy harcos típus?

Niké

Attila’13 máj 10 - 20:24

Köszönöm soraidat, kedves Kriszta!
Igen, tisztában vagyok azzal, amiről írtál.Ám van itt egy olyan probléma, ami még súlyosabbá teszi a kapcsolat kialakítását.Ez pedig a halláscsökkenés. 3 éves voltam, amikor többször is fölszúrták a füleimet, és ezzel szétroncsolták a hallóideget.Tehát nemcsak a hallás elvesztése, hanem a "kínzás" is hatalmas traumát okozott. Úgyhogy nem is csodálom, hogy ily' mélyen van bennem a fájdalom...Ezért írtam, hogy nem akarlak terhelni gondommal-bajommal, ugyanis ez jóval túllép azon, amivel Te foglalkozol. (l
Legalábbis így gondolom...)
Kialakult bennem egy ún. értéktelenségérzés is, hiszen nagyon sok mindentől elzáródtam. Nem hallottam tisztán, hogy mit beszélnek mások, jött a félreértés, a megszégyenítettségérzés,stb.Hát ennyit erről...
Szeretettel: Attila

Attila

Sarkadi Kriszta’13 máj 11 - 05:50

Kedves Niké!

Ha a kedvesed viselkedik így, ővele sem tehetsz mást, mint az őhozzá hasonló én-részeddel: ne sürgesd, szeresd.

Másokat nem tudsz megváltoztatni, nem tudod őt erővel fejlődésre kényszeríteni. Bíznod kell benne, hogy ő pontosan azt az utat járja, ami neki a lehető legjobb. Még, ha kívülről egészen másként is fest a dolog.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’13 máj 11 - 06:03

Kedves Attila!

Valóban, a halláskárosodottsággal kapcsolatban semmilyen tapasztalatom nincs. Ám arról, amit írtál, eszembe jutott valami.

Mivel nem hallasz jól, kiszorulsz a beszélgetésekből, alkalmanként megszégyenülsz. Pedig talán változtathatnál is ezen. Az egyik út az egyre jobb minőségű és egyre apróbb méretű hallókészülékek felé vezet, egy ilyennel visszatérhetsz a jól hallók világába.

Ha ezt nem akarod választani, akkor pedig elindulhatsz a süketek világa felé, és megtanulhatod a jelbeszédet. Így új embereket ismernél meg, és olyan társaságod lenne, akikkel remekül megértitek egymást. Többé nem maradnál ki semmilyen beszélgetésből, és mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy veled ezen a módon kell kommunikálni. Aki közel áll hozzád, maga is megtanulhatja ezt a nyelvet.

Szóval megpróbálhatnád felvállalni a felelősséget az életedért, és eldönteni, hogyan akarsz élni valójában, arra építve, amid van, és elengedve, amid nincs.

Szeretettel,

Kriszta

GoldBird’14 máj 25 - 14:18

Szia! Most komolyan nem értem, mi értelme ismerkedni, ha amúgy is elküldenek a lányok?

Tudod, már nem is próbálok régóta ismerkedni sem, mert tudom, hogy úgy is elutasítanának. Mert nem vagyok kigyúrt, se a legsoványabb.. Se Néger (mert a csajok leginkább amúgy is csak őket szeretik) Most mégis mit tegyek? Ha csúnya vagyok, akkor ne is olvassam tovább ezt a blogot, és búcsúzzak el a párkapcsolati boldogságtól? Meg ha már 30 éves elmúlok (mivel kb egy csaj olyan 20on évesen vágyik boldogságra, és idősebb pasit akar) várjak 30 éves koromoig? köszi, de az már.. nagyon késő.... Mit tegyek?

-

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim