Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 május
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Megtettél-e minden tőled telhetőt?

’12aug31
2 hozzászólás
Megtettél-e minden tőled telhetőt?

Egy héten keresztül a leveleimben arra foglak kérni, hogy napi 30 percet mindenképpen szánjatok egymásra. Úgy, hogy közben nem csináltok semmi mást, csakis egymásra figyeltek. Ez az a minimum idő, amit mindenféle online-kurzus nélkül is naponta meg kellene adnunk a kapcsolatunknak ahhoz, hogy folyamatosan tápláljuk a szerelem tüzét. Ezért, ha úgy érzed, nem tudod ezt az időt kettőtökre szánni, akkor nem érdemes megrendelned a kurzust.

Talán akkor sem érdemes belevágnotok, ha súlyos hatalmi harcok megvívásával telnek a napjaitok. Ebben az esetben jobb inkább egyéni konzultációra jönnötök, s a Szerelem Szerviz keretében meggyógyítani a kapcsolatot. Amikor ezzel kész vagyunk, megünnepelhetitek az újjászületéseteket a kurzus gyakorlatainak átélésével.

Ezt a két bekezdést akkor írtam, amikor azon gondolkodtam, vajon kik azok, akik hiába rendelnék is meg a Szeretlek, kedvesem! pároknak szóló online kurzust, semmi sem történne velük.

És ez a két bekezdés az, ami felkeltette az érdeklődését egy fiatal párnak, és arra jutottak, a segítségemet kérik abban, hogy azokat a bizonyos hatalmi harcokat végre abbahagyják, és újra egymásra találjanak.

A velük való első beszélgetésben merült fel az a kérdés, egyáltalán honnan tudhatjuk, vajon vége van-e a kapcsolatunknak, vagy még érdemes arra törekedni, hogy végre felemeljük a szőnyeget, és alatta is tisztára söpörjünk – remélve, hogy többé nem fogunk aládugdosni semmit.

Az egyik válaszom erre sokszor az, hogy amikor valamit nem tudunk eldönteni, azt jelenti, hogy még nem jött el az ideje a döntésnek.

A kapcsolatunk meggyógyításába talán épp azért érdemes belekezdeni, mert a folyamat nagyon is alkalmas arra, hogy választ kapjunk erre a kérdésre. Ráadásul, ha eközben rádöbbenünk, hogy bizony, bennünk már semmi közös nincs, és az a jobb választás, ha szétválnak útjaink, legalább biztosak lehetünk benne, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy amit lehet, azt rendbe rakjuk. Így nem fogjuk később azt érezni, hogy a nehézségek felbukkanásakor, hűbelebalázs módjára kiugrottunk a kapcsolatból.

Szakmai továbbképzésnek is tekintettem az Amit még mindig tudni akarsz a szexről című – a mozikban épp mostanában játszott - filmet, amelyben két kedvenc színészem, Meryl Streep és Tommy Lee Jones a főszereplő. Egy 30 éve együtt élő házaspárt játszanak, akiknek megszokásokkal teli kapcsolata egyre szürkébb és távolságtartóbb. Az asszony megelégeli ezt, és mindkettejüket befizeti egy egyhetes párterápiára. A férfi csak morogva megy el, mindent kritizál, semmiben sem akar részt venni. Egy alkalommal kettesben marad a terapeutával, és neki is jól megmondja a magáét. Ekkor a terapeuta – Steve Carell – előrehajol, és nagyon halkan, nagyon lassan csak ennyit mond neki:
- Az Ön felesége egy ideje NAGYON boldogtalan. Biztos benne, hogy minden Öntől telhetőt megtett annak érdekében, hogy maga mellett tartsa őt?

Ez az a pont, ahol a férj észbe kap, és onnantól kezdve ő is részt vesz a folyamatban. A film természetesen happy end-del végződik, és bár könnyed és mulatságos, a tartós párkapcsolatok sok buktatójára rávilágít.

Ugyanakkor egyszer egy – a válással foglalkozó – könyvben azt olvastam, hogy amikor először felmerül benned a gondolat, hogy szét kellene válni – akkor kell megtenni …

Erről pedig eszembe jut, amit Feldmár András mondott augusztus közepén, ahol egy három napos – általa vezetett – műhelymunka résztvevője voltam. Szerinte két hibát szoktunk elkövetni (és az emberek egyik része mindig az egyiket, a másik része mindig a másikat):

  • Maradok, amikor már el kellene mennem.
  • Elmegyek, amikor még maradnom kellene.

Mit érzel, te melyik csoportba tartozol? (Én az elsőbe …)

Minden ilyen döntéskor arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a veszteséget, vagyis a fájdalmat, amit az adott helyzetben átélünk. Van, aki azért marad tovább, mint kellene, mert úgy érzi, maradni még mindig a kisebb rossz, mint átélni a szakítás fájdalmát. Más pedig azért megy el, amikor még maradnia kellene, mert úgy érzi, a szakítás fájdalma még mindig a kisebb rossz, mint a mindennapi harc átélése.

Jobb, ha megszólalnak a vészcsengők a fejedben, amikor észreveszed, hogy túl gyakran kezdődnek a mondataid így:
- Mert te mindig …
- Mert te soha …
- Miért nem tudod végre …

Ilyenkor itt az ideje tudatosan időt szakítani arra, hogy kifejezetten a kapcsolatotokkal foglalkozzatok. A legjobb az, ha először mindketten időt szántok saját magatokra. Ha megteheted, utazz el egy hétvégére - vagy máshogyan teremts magadnak saját időt -, és engedd, hogy az ismeretlen, új környezet lehetővé tegye, hogy a mindennapi rutinból kilépve megérkezzenek hozzád azok a felismerések és ötletek, amelyekre éppen most szükséged van.

Amikor ezzel mindketten megvagytok, töltsetek el kettesben is időt úgy, hogy közben kiszakadtok a hétköznapok megszokott körforgásából. Engedjétek meg, hogy beszélgetéseiteken keresztül a kapcsolatotokból elmúljon minden, ami már nem szolgál benneteket, és hely teremtődhessen az újnak.

Nagyon gyakran csak azért kerülünk szakítás-közeli állapotba, mert mindketten megváltoztunk, így a kapcsolatunknak is változnia kell. A kapcsolat szeretne fellépni egy új, magasabb szintre. Ilyenkor képesnek kell lennünk arra, hogy elengedjük kapcsolatunk régi formáját, és megengedjük, hogy kialakítson magának egy újat.

Ebben is, illetve tényleges szakítás esetén is valódi támogatásban részesülsz, ha eljössz a

 

Könnyed elengedés

meditációs estre szeptember 6-án csütörtökön, 18.00-20.00-ig.

Köztünk a helyed ezen az estén, ha nyitott vagy a megszokottól eltérő, új módszerekre, és szívesen beleengeded magad egy szeretetteli, biztonságos, megtartó lelkiállapotba, amelyben könnyedén elengedheted azt, akihez mostanáig – akarva-akaratlan – ragaszkodtál.

Neked szól ez a két órás, meditációs program, ha egyedül vagy éppen, és már nagyon vágysz rá, hogy megérkezzen a társad. Talán ahhoz, hogy ez megtörténjen, egy korábbi kapcsolatod mélyebb elengedésére van szükség. Neked szól akkor is, ha

  • szakított veled a szerelmed és összetört a szíved;
  • te szakítottál vele, de mégis fáj;
  • a kapcsolatnak már rég vége, te mégis folyamatosan csak őrá vágysz;
  • mindenkit a régi párodhoz hasonlítasz, és senki nem üti meg a mércét;
  • úgy érzed, most, hogy ő elment, te már senkinek sem kellesz;
  • mindent megteszel, mégsem érkezik meg az életedbe a szerelem.

Végül neked szól akkor is, ha nagyon szeretsz valakit, de már felismerted, hogy nem ő a melléd való társ, és szeretnéd, ha könnyebben menne az elengedés.

Kattints ide >>>, tudj meg róla többet, foglald le a helyed!

 

Őszinte szavakkal – egynapos kommunikáció elvonulás

október 7-én vasárnap, 10.00-18.00

Vajon miért ódzkodunk olyan gyakran attól, hogy leüljünk megbeszélni a dolgokat? Nyilván minden helyzet más, ezért az okok is mások lehetnek. Ám sokszor annyi negatív tapasztalatunk van már azzal kapcsolatban, hogy beszélgetni próbáltunk, hogy bele sem vágunk. Ennek oka az, hogy észrevétlenül belesétálunk a kommunikáció csapdáiba, így ezek a beszélgetések kifejezetten kellemetlen élménnyé válnak.

Az egész napos műhelymunka során megmutatom neked, melyek ezek a csapdák, és hogyan keveredhetünk ki belőlük; hogyan érhetjük el, hogy beszélgetéseink gyógyító, elmélyítő hatással legyenek a kapcsolatunkra. Felmérjük, hogy most, amikor minden átalakul – és legfőképpen a kapcsolatainkon érezhető ez – mi a nők, és mi a férfiak felelőssége abban, hogy a szerelem szívesen időzzön köreinkben, és ne meneküljön messzire tőlünk.

Az Őszinte szavakkal című egész napos találkozóra várlak téged is, ha

  • tartós boldogtalanságban élsz valaki mellett és változtatni szeretnél ezen;
  • szeretnél újra elköteleződni önmagad, a társad és a szerelem mellett;
  • szeretnéd megünnepelni magadat, a szerelmet és a kapcsolatotokat;
  • egyedül vagy és szeretnéd meglelni az igazit;
  • szinte sohasem vagy egyedül, de a kapcsolataid csak rövidtávon hoznak boldogságot és hamar megszakadnak;
  • vágynál a szerelemre, de eddig sem időd, sem energiád nem volt arra, hogy ezzel a témával foglalkozz.

Gyere el akkor is, ha egyedül vagy éppen, és akkor is, ha úgy érzed, jelenlegi kapcsolatodra ráférnek a friss energiák!

Kattints ide >>>, tudj meg róla többet, foglald le a helyed!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A te kedvesednek miben kellene változnia? Arról szól, miért nem érdemes arra törekednünk, hogy másokat átalakítsunk …

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Lajos ’12 aug 31 - 19:40

Kedves Kriszta, megosztanám az oldalad, de a lehetőségek közül kimaradt az email-ben.
Persze el tudom ám a linket is küldeni , de kissé piszkál az a dolog, hogy sokan gondolják, csak közösségi oldalakon érdemes megosztani, mert ott aztán csak egyszerűen rákattintunk egy csoportra és máris megsokszoroztuk a közlendőnket. Miért is kéne személyesen csak egy valakinek ajánlani. Szóval én szeretem személyessé tenni a küldeményem és szeretném ezzel az oldal küldésével is ezt tenni.
Nem személyesen csak neked szántam ezen üzenetem, de az jutott eszembe",hátha nem jutott eszedbe"

Sarkadi Kriszta’12 szept 17 - 14:57

Kedves Lajos!

Minden blogbejegyzés végén megtalálhatók azok az ikonok, amelyekre kattintva megoszthatod az adott blogbejegyzést, és ezzel együtt magát az oldalt is, hiszen a blogbejegyzés az oldalon nyílik meg mindenkinek, aki a linkjére kattint.

Ugyanezek az ikonok korábban benne voltak az Ariadné fonalában (a hírlevelemben) is, de magát a hírlevelet nem akarta megosztani senki. (Ezt onnan tudom, hogy a levelező-rendszerem méri a kattintásokat.) Így két év után a hírlevélből kivettem ezt a lehetőséget, mert fölösleges volt.

Az Igazából Szerelem-nek Facebook oldala is van, amit szintén könnyen megoszthatsz minden ismerősöddel. Itt a link:

https://www.facebook.com/pages/Igaz%C3%A1b%C3%B3lSzerelem/352458611298

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim