Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Minden madár társat választ ...

’12márc09
8 hozzászólás
Minden madár társat választ ...

Lilla két hónapja szakított a barátjával, elengedési folyamata még javában zajlik. Tisztában van vele, hogy ez még eltart egy darabig, nem is siet sehová, a kérdés azonban már felmerült:
- Kriszta, nekem nem megy ez az online ismerkedés. Nem is próbáltam, nincs is kedvem hozzá, nem is hiszek benne. De akkor hogyan fogok megismerkedni bárkivel is?
- Tudod jól, hogy mit gondolok erről – válaszoltam -. Amikor készen állsz rá, a szerelem egy lélegzetelállítóan vonzó férfi képében megjelenik az életedben. Nem kell érte sehová sem menned. Bármilyen furcsa, de a megfelelő időben fel fog bukkanni.
- De biztos ez? Mi van, ha mégsem? Nem kellene mégiscsak tennem valamit? És honnan tudom, hogy mikor állok készen?
- Nagyon sok mindent tehetsz annak érdekében, hogy a legteljesebben és a legrövidebb idő alatt felkészülj a megérkezésére. De szerintem őt magát nem kell keresned sehol, mert már elindult feléd. Honnan tudod, hogy készen állsz? Onnan, hogy megérkezett. Megérkezni pedig akkor fog, amikor elégedett vagy az életeddel, és úgy érzed, semmi sem hiányzik.

Levettem a polcról Marianne Williamson: A csodák kora című könyvét, és felolvastam Lillának, hogyan fogalmazza meg ugyanezt a híres írónő:

„A legalattomosabb, önmagunk ellen irányuló kérdés a következő: Miért nem találkozom végre a megfelelő férfival (vagy nővel)? Mintha lenne valaki ott kint – talán Mongóliában vagy máshol -, akinek holléte, ha kiderülne, nem lenne más dolgod, mint jegyet váltani az első repülőjáratra.

Mivel azonban metafizikai szempontból semmi sincs rajtunk kívül – minden annak a visszatükröződése, ami a fejünkben zajlik –, semmi értelme Mongóliába repülni mindaddig, amíg nem illünk tökéletesen ideális partnerünkhöz. Viszont mihelyt készen állunk, már nem kell sehová mennünk, mivel ő egyszerűen fel fog bukkanni az életünkben.

Az előadásaimon gyakran azzal a megállapítással állnak elő az emberek, hogy legnagyobb szívfájdalmuk abból fakad, hogy még nem találták meg a társukat. Megfigyeltem, hogy legtöbbször így reagálok:
- Mondd meg nekem az igazat; tudom, hogy tudod. Mi teszel, ami távol tartja tőled a szerelmet?
A teremben lévők ilyenkor felszisszennek, mintha támadólag léptem volna fel. Nos, talán igen: arra kértem valakit, hogy nézzen szembe önmagával. Azt javasoltam, hogy vállaljon teljes felelősséget az életéért. Lélegzetvételnyi szünet után pedig többnyire őszinte és bevilágító válaszokat kapok.

Vagyis ez nem csak megmagyarázza, hogy ezek a nők és férfiak miért vannak egyedül, hanem világossá teszi: jó, hogy egyedül vannak! Ezt az időt arra használhatják, hogy felkészítsék magukat. Ez idő alatt el lehet végezni mind a külső, mind a belső munkát, amely által azzá válunk, akik valójában vagyunk – nem pedig sérült érzelmek, beteges neurózis, és összetört álmok gyűjteménye egy megbocsátatlan múltból.

Legfontosabbként gondolataink természetén kell munkálkodnunk. Valahányszor arra gondolunk, ami hiányzik, még több hiányt teremtünk. Miért? Mert a hiány alapvető hiedelmünk. Amikor elhiszed, hogy bármi is hiányozhat, még több hiányt vonzol. Hiányzik a szerelem az életemből – ez a gondolat nem fogja odahívni a partneredet. Klassz, amim van – ez már sokkal jobb.”

Miután ezt így átbeszéltük, összeírtunk egy tervet Lillának arra, hogyan készítheti fel magát a szerelem megérkezésére. Ha úgy érzed, téged is támogathatnak ezek a lépések, nyugodtan használd őket, és haladj együtt Lillával. Ha nincs friss, szakítás-okozta sebzettséged, akkor természetesen az első lépésre nincs szükséged. A többi viszont remekül használható arra, hogy hívogató teret alakíts ki magadban ideális társad számára, vagy friss energiákkal töltsd fel meglévő kapcsolatodat.

1. A legfontosabb, hogy továbbra is bátran odaadd magad az elengedés folyamatának. Idézd fel, majd engedd el a szép emlékeket, a már meg nem valósuló álmokat. Bánkódj, amikor arra van szükség, és gyászold meg a veszteséget. Akkor tudsz gyorsan és könnyedén továbblépni, ha ezt megengeded magadnak. (Ha gondolod, hívd segítségül Elengedlek, továbblépek online kurzusomat.)

2. Fokozatosan fordíts egyre nagyobb figyelmet önmagadra. Indíts el egy külső és egy belső megújulást is. Lomtalanítsd az otthonodat, újítsd meg a ruhatáradat. Szánj minden nap időt az elcsendesedésre, és figyelj belső bölcsességed hangjára. Engedd, hogy intuíciód megmutassa neked, mi az, amivel aznap a leginkább táplálhatod a tested, a lelked, a szellemed.

3. Tanítsd magad; gyógyítsd magad. Tudj meg minél többet arról, hogyan működsz, és melyek azok a régi minták, amelyeken változtatni szeretnél. Takaríts ki magadból mindent, ami akadályozza a boldogságodat. Tudj meg minél többet arról, mi szükséges ahhoz, hogy méltó társra találj; és mi szükséges ahhoz, hogy kialakuló párkapcsolatodban elkerüld a buktatókat. Menj el gyógyítókhoz, tanítókhoz és kérj iránymutatást. Vegyél részt olyan csoportok folyamataiban, amelyek témája megérint. Ilyenkor nem csak a témáról tudsz meg rengeteget, hanem arról is, hogyan viszonyulnak hozzád mások, és te hogyan viszonyulsz hozzájuk.

4. Mozogj rendszeresen. Ha eddig nem tetted volna, most mindenképpen keress valami olyan mozgásformát, amit örömmel végzel. Ezzel szépíted és karban tartod a testedet, miközben beindítod a boldogsághormonok termelődését. Így kívül is, belül is egyre vonzóbbá válsz. Sétálj minél többet a szabad levegőn, és töltődj fel a természet pozitív energiáiból.

5. Kezdj bele valami új dologba. Keress egy olyan tevékenységet, ami érdekel, ami örömet okoz, amit szívesen megtanulsz, ami eddig ismeretlen volt számodra. Amikor új dolgokat tanulsz, az egész világra sokkal nyitottabbá válsz, így könnyebben észreveszed az adódó lehetőségeket életed többi területén is. Utazz el olyan helyekre, ahol még sohasem jártál, és engedd, hogy csak úgy megtörténjenek veled a dolgok. Ehhez még csak külföldre sem kell menned: valószínűleg a saját országodban (sőt, városodban!) is számtalan szép és különleges hely van, amit egyáltalán nem ismersz.

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Egy-egy szakítás után te hogyan készítetted fel magad az új szerelem megérkezésére? Mi tapasztaltál: mi az, ami gyorsítja, és mi az, ami lassítja ezt a folyamatot? Mi az, ami neked a leginkább bevált? Mit tanácsolnál a többieknek: mit tegyünk ilyenkor?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

Kategóriák: Egyedül


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Krizsán Tünde’12 márc 09 - 21:00

Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a csodálatos oldalra!Nagyon köszönöm!Úgy gondolom,sokat fog segíteni!
Köszönöm szépen!

Krizsán Tünde

Borosnyay Péter’12 márc 09 - 22:29

Óramű pontossággal érkeztél. :*

Éva’12 márc 11 - 12:54

kedves Kriszta.

Elolvastam az oldalt és csak egy kérdésem lenne:
"Ez idő alatt el lehet végezni mind a külső, mind a belső munkát, amely által azzá válunk, akik valójában vagyunk – nem pedig sérült érzelmek, beteges neurózis, és összetört álmok gyűjteménye egy megbocsátatlan múltból."
Ha ez igy lenne, akkor mindenki aki nem kész a tökéletes kapcsolatra, parkoló pályán lenne h felkészüljön a nagy Ő-re és amikor felkészült, akkor az el fog érkezni. csakhogy a világ tele van elfuserátl kapcsolatokkal neurotikus emberekkel, és hát mit mondjak, igen ritka a tökéletes vagy legalábbis jó kapcsolat. Ezt mivel magyarázza?
Üdv:
Éva

Sarkadi Kriszta’12 márc 12 - 12:37

Kedves Tünde!

Én is köszönöm a kedves, megerősítő szavakat.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’12 márc 12 - 12:45

Kedves Éva!

Valóban nagyon sok az olyan párkapcsolat, amely tele van kihívásokkal és nehézségekkel. Ennek az oka pedig az, hogy épp a párkapcsolatainkban nyílik lehetőségünk a legnagyobb fejlődésre. Ha egy viharos kapcsolatban képesek vagyunk ránézni a múltból fakadó sebzettségeinkre, akkor begyógyítjuk azokat, és a kapcsolatba visszatér az öröm és a béke. Ha ez nem sikerül, akkor a kapcsolat megszakad, és vagy egyedül (egy ideig), vagy egy újabb kapcsolatban folytatjuk a gyógyulást.

A csodák kora című könyvében Marianne Williamson így ír erről:

"Az univerzum tudatalattinkon keresztül működve olyan emberekkel hoz össze minket, akiknek társaságában a legnagyobb a fejlődési lehetőség a lelkünk számára. Ám ez nem jelenti azt, hogy a leckét megtanulni mindig könnyű lesz. Sőt, van, aki azért bukkan fel az életünkben, hogy megtanuljunk különbséget tenni – vagyis, hogy felismerjük, mitől kell elfordulnunk.

Megtörténik, hogy előbb át kell élned, mi az, amit egyáltalán nem akarsz – ahhoz, hogy észrevedd, mi az, amit akarsz. Esetleg az vezet el igazi szerelmedhez, aki darabokra törte a szíved. Valami nem úgy alakult, ahogy remélted, de talán épp ez volt benne a lényeg. Egy olyan kapcsolat volt, amely felszabadított, hogy megérkezz önmagadhoz, és így magasabb szinten folytathasd. Az igazi szerelem nem érkezhet meg addig, amíg nem ismered önmagad; addig pedig nem ismerheted önmagad, amíg bizonyos vágyaktól meg nem szabadulsz.

Talán olyanokra vágytál, akik nem akartak elköteleződni, mert te magad nem álltál készen az elköteleződésre. Most, hogy elmenekültek tőled, készen állsz rá, hogy abbahagyd a menekülést. Most, hogy megszúrtak, készen állsz rá, hogy abbahagyd a szurkálódást. Ekkor igaz szerelmed – olyasvalaki, aki nem szúr, nem szalad el, és nem vágyik a fájdalomra – már úton van, hogy találkozzon veled."

Szeretettel,

Kriszta

Blue DragON’14 jan 26 - 10:20

Jool gondolom, hogy a szerelem, nem egy kipótlás, hogypl 5 kockábol van 4, és egy hiányzik, hanem egy plusz?

De... hogy tudjak egyedül boldog lenni, ha nagyon vágyom egy kapcsolatra?
Próbálok nem erre gondolni de nem megy, meg ha boldog leszek egyedül, akkor sem fog bejönni a nagy szerelem az életembe nem???

miért higyjem el????

Blue DragON

Sarkadi Kriszta’14 febr 25 - 15:23

Kedves Blue DragOn!

Valójában nem kell elhinned semmit, csak azért, mert valaki azt állítja róla, hogy igaz. Inkább arról van szó, hogy a te érdeked az, hogy olyasmiben higgy, ami elvisz a boldogsághoz. Az én tapasztalatom az, hogy amiben hiszünk, az valósul meg az életünkben. Tedd meg azt az öt lépést, amit itt javasoltam, és azután "beszéljünk" újra!

Szeretettel,

Kriszta

Blue DragON’14 febr 25 - 17:11

Ok. De félek akkor is ! nagyon! :(

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim