Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Behunyom a szemem, és Téged látlak

’11dec31
15 hozzászólás
Behunyom a szemem, és Téged látlak

Behunyom a szemem, és Téged látlak. Látom, amint pontosan egy év múlva – december 31 és január 1 fordulóján – visszatekintesz az eltelt egy évre, és az emlékektől mosoly ragyogja be az arcodat.
- Micsoda egy év volt! – sóhajtod boldogan.
Ahogy az ablakon át merengve látszólag a kinti tájat nézed, belső látásod előtt gyorsan peregnek a képek. Visszaemlékszel arra az időszakra, amikor végre teljes mértékben helyreállt az egészséged, és a tested olyan erőssé és ruganyossá vált, amilyennek már régóta szeretted volna érezni. Te csak a belső változásról tudsz, de valami kívül is meg kellett, hogy változzon, mert egy idő után egyre másra kaptad az elismerő pillantásokat és a kedves szavakat. Aztán szinte hitetlenkedve emlékszel vissza arra napra, amikor felismerted, hogy az anyagi helyzeted valószínűleg végérvényesen a helyére billent. Azóta tudod, hogy soha többé nem kell sem a nélkülözéstől, sem pedig életszínvonalad csökkenésétől tartanod. Egyre inkább megengedheted magadnak mindazt, amiről évek, évtizedek óta csak álmodoztál.

Aztán lassan elszakítod a tekinteted a kinti világtól, megfordulsz, és elégedetten körbenézel az otthonodban. Most végre minden és mindenki elfér; szinte egész nap árad befelé a napfény, és ezek a finom színek! Meleg bensőségességet, és vidám szeretetteliséget sugároz minden apró részlet, ahová csak nézel.
- Persze – gondolod -, ez is csak annak köszönhető, hogy végre időt szántam magamra. Ó – nevetsz fel vidáman -, mennyire nem akarózott közelebbi ismeretségbe kerülnöm önmagammal! Mennyire tartottam attól, hogy ránézzek árnyékos részeimre, aztán pedig megbocsássam és elengedjem, amit szükséges! Milyen sokáig tartott ténylegesen megismerni, és valóban, szívem legmélyéről megszeretni magam! Pedig hát valójában nem volt mitől félni; ahogy haladtam előre a folyamatban, minden csak egyre jobb és jobb lett …

Később eszedbe jut a sokféle kreatív „próba”, aminek alávetetted magad: a táncórák, az énektanulás, a selyemfestés, a jobb agyféltekés rajzolás, a barkácsolás, a rejtvény-készítés, az írótanfolyam, a versíró-kör, az akrobatikus rock and roll klub … Annak ellenére, hogy a legtöbbjükről kiderült, hogy semmit sem konyítasz hozzá, remekül mulattál, és sok új barátra tettél szert közben. De így legalább világossá vált, melyik az az egy, ami valódi táptalaja alkotói vágyadnak. Megint elmosolyodsz, amint felidézed, mennyi örömet hoz a hétköznapjaidba, hogy ezen a téren is kifejezheted magad.

Azt viszont soha, még legmerészebb álmaidban sem gondoltad volna, hogy a munkád terén is ekkora változások állhatnak be! Kész csoda, ami történt! Minden nap óriási lelkesedéssel látsz neki az aznapi teendőknek, akkora örömet okoznak. A munkatársaiddal remek a kapcsolat, a legfontosabb dolgokat meg tudjátok beszélni, és mindenki azzal foglalkozik, ami neki a legjobban megy. Bár mindenki ilyen környezetben dolgozhatna! Így aztán szinte magától értetődő, hogy elegendő időd jut a feltöltődésre, a szórakozásra, az ismerkedésre, és a sok őrült kaland megélésére, amit még az év elején beterveztél magadnak.

- Azért ezt nem ismételném meg – gondolod kuncogva, amint odasétálsz a falra kitett fotókhoz, melyek közül az egyiken halálra vált arcodat láthatod egészen közelről …
- Bár, ha ez nincs, akkor talán a Kedvessel sem ismerkedhettem volna meg … vagy nem itt, vagy nem vele, hanem egy másik nekem rendelt ideális társsal – folytatod a gondolatmenetet, de aztán elkalandozol, mert eszedbe jut az elmúlt éjszaka, és szinte elakad a lélegzeted, amint felidézed a szenvedélyes pillanatokat, amik mintha egyre csak fokozódnának azzal, hogy már egy jó ideje ismeritek egymást. Elgyengülsz, és le kell ülnöd, amint megrohannak az emlékek: az egész teljesen másképp zajlott, és zajlik ma is, mint ahogyan vártad.

Tényleg el kellett hozzá engedni minden régi beidegződést. De megérte: ha semmi másról, csak erről az egyről szólt volna az egész év, akkor is úgy gondolnád, hogy ez volt életed legjobb éve. Még ma is, minden nap hálát adsz érte, hogy egy olyan társ van melletted, aki vonzó és szexi, és a legjobb barátod. Aki mindenben a legfőbb támogatód. Akivel szívesen megosztod az örömödet, és – ha nagy ritkán úgy alakul – a bánatodat is. Az iránta érzett szereteted és csodálatod nem szűnik, ő pedig újra és újra biztosít ugyanerről. Időnként megölel, és a füledbe suttogja, mennyire szerencsésnek érzi magát, hogy találkozhatott veled, és hogy te épp őt választottad társadul. Újra elmosolyodsz, amint eszedbe jut, mennyire hitetlenkedtél:
- Ideális társ pedig nincs! – vitatkoztál azokkal, akik amellett érveltek, hogy ha két ember ténylegesen szereti egymást, akkor együtt a tűzön is átmennek, ha kell. Hát igen, átmentünk a tűzön … - réved a tekinteted újra a messzeségbe – voltak pillanatok, amikor csak egy hajszál tartott össze minket … De az elegendő volt, és megtartott minket. Megtartottuk egymást.

Most már a meghatottság könnyei peregnek az arcodon, és úgy érzed, szavakkal nem is leírható az a boldogság, amit érzel. Bár tudod, hogy a ragaszkodásról minden spirituális tanítás azt állítja, hogy nem vezet jóra, most mégis arra vágysz, hogy az ezután következő éveid mind ugyanilyenek legyenek: telve szeretettel, szerelemmel, kalandokkal, alkotással, nevetéssel, játékkal, társakkal, könnyedséggel, megvalósuló vágyakkal. Aztán hangosan kimondod:
- Tudom, hogy ez máris így van, mert szívem legmélyéről, feltétel nélkül szeretem magam.

Nos, ezt kívánom neked a most kezdődő új esztendőre. Remélem, eltaláltam. Ha te is ugyanezeket kívánod magadnak, akkor már ketten vagyunk, és ez hatalmas erőt jelent.

A hozzászólások között írd meg, ha valamit kihagytam, vagy ha van valami, amit másképp szeretnél magadnak! És írj erről is: mi a legfontosabb, amit megtanultál magadról, a szerelemről, a párkapcsolati boldogságról ebben az évben? Mi az, amit mindenképpen szeretnél megélni a következőben? Mi az, amit megtartasz; mi az, amit elengedsz; és mi az, amibe belekezdesz?

Optimális esetben ennyi elegendő is: megfogalmazzuk, mit szeretnénk, aztán elindítjuk a megvalósulás útján, és reménykedünk, hogy a folyamat nem akad el sehol. Ha a reménykedésnél szeretnél többet tenni, és tudatosan eltakarítani az akadályokat álmaid megvalósulásának útjából, akkor gyere, találkozzunk, hadd legyek támogató útitársad! Fogadd meg, amiről a Nox együttes énekel neked Eskü című számában:

Neked is új reményt ad minden nap, adj esélyt a rejtett álmodnak.
A szíved rég valóra váltaná, tégy ma esküt rá!

Álomvilágból ültess csodát, és jó szívvel ápold, hogy nőjön tovább.
Vár még varázs, nemcsak olcsó csalás. De tűz kell, nem parázs.

A szeretet új erőt ad minden nap, sorsod is csak tőled változhat.
Senki nincs, ki álmod áthozná, tégy ma esküt rá!

Ha mindebben szívesen veszed az odaadó figyelmet és a szeretetteli támogatást, tudd, hogy én (az új évben is) itt vagyok.

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Boldogan élsz-e a kedveseddel? Richard Bach: Illúziók című könyvéből idézek, illetve megosztok veled egy egyszerű gyakorlatot is, amivel lezárhatod az éppen elmúló évet, és megteremtheted a következőt.

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Boldis Kata’11 dec 31 - 08:21

Kedves Kriszta!
Köszönöm szépen az eltelt évben tőled kapott minden kedves és biztató szót!
Boldog új évet kívánok! :)

Kata

Dorka’11 dec 31 - 08:50

Kedves Kriszta!
Áldott, boldog 2012-t! Adj nagyon sok embernek még több örömöt, hitet, reményt!
:-)
És tarts ki Te is....:-)
D.

Dorka

Lyl’11 dec 31 - 10:33

Kriszta, a próféta szóljon belőled! :)
Köszönöm ezt az írást is! Sokszor el fogom olvasni!
Boldog új évet!

Lyl

Anna’11 dec 31 - 10:43

Tökéletesen és pontosan fogalmaztad meg mind azt amit én is kívánok magamnak 2012-ben. Jó kis program!! Még annyit hozzá teszek ehhez, hogy minden egy csoda képében ékezik meg hozzám. Köszönöm egész évi munkádat, és Neked is csodákkal teli 2012-t kívánok.
ákkal

Manuel’11 dec 31 - 14:36

Tanulsagos dolgok! Koszonom! Az iden amit megtapasztaltam hogy nem szabad kimutatni a masiknak mennyire szereted es oda vagy erte, mert csak eltaszitod magadtol, fura nem. Megertem hogy a ferfinak erosebnek kel legyen ,de baj az ha kimutatom az erzelmeimet? Jovore aszt szeretnem ha talalkoznek azzal aki viszonozza is az erzeseim! Boldog UJ ESZTENDOT KIVANOK!

F.MANUEL.

Ari’11 dec 31 - 16:08

Kriszta!
Ez fantasztikus,mert tenyleg ezt fogom az ev vegen erezni.Csodalatos lesz akire vegre ra fogok talani ebben az evben
hosszu probalkozasok utan.Az egesz eletem meg fog valtozni.ha idom lesz egyszer majd jelentkezem.En is ezt a dalt valasztottam volnaNox nak ezt a szamat imadom,mert annyi melegseg
van benne,csakis nekem szol ezt az erzest csak a kivalo dolgok es szemelyek tudjak nyujtani. Koszonom a kedves megerosito sorokat.

Ari

Borosnyay Péter’11 dec 31 - 22:07

Én azt tanultam 2011-ben, hogyan szereti Isten az embert.

Úgy, ahogy az ember a saját gyerekét.

Peti

András’12 jan 01 - 11:55

Kössz hogy az elmult évben mindég találtál módot arra hogy a szeretetre és összetartásra ösztönöz mindanyiunkat,kivánom hogy a 2012-es év is sikerekben gazdag év legyen számodra is és bolódg ujévet kívánok.

Zerkula András

Ágota’12 jan 01 - 19:00

Kedves Kriszta!
Egy évvel ezelőtt, amikor találkoztunk, azt fogalmaztam meg, hogy mit szeretnék. Nőként szeretnék élni azt mondtam és tessék engem nőként kezelni.
Most eltelt egy év. Mi változott?
Ez az igény továbbra is megvan, de ezért nekem is kellett tennem.
Úgy szeretnék szeretni, hogy olyan legyen ez a szeretet, hogy neki mi a jó. Teljes odaadással, mert csak így érdemes. Természetesen ez visszafelé is igaz. Az őrangyalom terelget, mert ha olyan valakivel találkozom, aki nem hozzám való, akkor mindig ad valami jelet és akkor tudom, hogy gondolkodnom kell vajon ő- e az, aki hozzám rendeltetett és én hozzá. Igen, ebben az évben fogjuk megtalálni egymást. Egy év múlva írok. Ne feledjétek: semmi sem fontosabb a szeretetnél.
Ágota

Áldást hozzál, áldást vigyél

Erika’12 jan 01 - 23:01

Kedves Kriszta!
En megtanultam magamrol 2011-ben ,hogy az a legfontosabb ,hogy en rendben legyek önmagammal. A szerelemröl azt tanultam,hogy mindegy hany eves vagy az erzeseid nem valtoznak meg az evek mulasaval ha kesz vagy ra barmikor tudsz tiszta szivböl szeretetet adni es fogadni. A parkapcsolatrol megtanultam,hogy csak addig szabad egy kapcsolatban benne maradni ameddig önmagad lehetsz, legyen ez akar 21 ev utan felismerve is.Soha nincs kesö ujrakezdeni es a sajat eletedet elni.
2012-ben folytatni fogom azt az utat amire vegre ratalaltam: szeretetben,boldogsagban es harmoniaban önmagammal.
Elengedem az otthonrol hozott mintak berögzödeseit, es hagyom hogy az eletem olyan legyen amilyen valoljaban lenni akar.
Elkezdem vegre elni az eletet!
Köszönöm a szeretettel teli irasaidat, nagyon sokat adnak es segitenek.

Szeretettel: Erika

Zsuzsa’12 jan 02 - 08:58

Kedves Kriszta!
Köszönöm Neked én is ezt az évet! Az írásaid sokat segítettek, mindig erőt adtak! Csodálatos, amit csinálsz! Hálás vagyok, hogy rátaláltam! Kívánok Neked sok sikert és erőt a munkádhoz! És csodálatos 2012-es évet! :)

Zsu

Sarkadi Kriszta’12 jan 04 - 11:32

Nagyon köszönöm a jókívánságaitokat, a megerősítő szavakat és a biztatást. Jólesik tudni arról, hogy az itt megjelenő szavak, gondolatok és érzések célba érnek, és valódi támogatást nyújtanak. Köszönöm mindazt, amit a hozzászólásokban megosztotok magatokról, mert így mindenki érezheti, hogy mindazzal, ami benne zajlik, nincs egyedül - a társak itt vannak, még ha egyelőre nem is ismerjük egymást személyesen.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’12 jan 04 - 11:44

Kedves Manuel!

Szerintem nagyon fontos, hogy kimutassuk az érzéseinket, és sok nő épp ezt hiányolja a férfiakban. Ezért szerintem továbbra sem kell elrejtened őket. Ám egy dologra talán érdemes figyelned: gyakran előfordul, hogy az érzelmeink kimutatását - tudattalanul - érzelmi zsarolásra használjuk, és ez bizony valóban eltávolítja tőlünk a másikat.

Az érzelmi zsarolás azt jelenti, hogy azért beszélünk az érzéseinkről, hogy elérjük, a másik kielégítse a szükségleteinket: megtegyen valamit, amit szeretnénk. Vagy pedig azért beszélünk róluk, hogy megbüntessük a másikat azért, hogy nem elégítette ki a szükségleteinket; hogy tudja, amit érzünk, miatta van. Bármelyiket is választjuk, azzal nem mozdítjuk előre a kapcsolatot.

Tehát, mielőtt ez megtörténne, érdemes megkeresned magadban azt a régi fájdalmat, amit a partnered viselkedése megérintett benned, és amelyhez neki (hiszen a múlthoz kötődik), tényleg nincs semmi köze.

Ez annyira fontos, hogy március 25-én a Szerelemvonat 3. utazásán (az Őszinte szavakkal című elvonuláson) egy egész napot szánunk arra, hogy ezt magunkban átdolgozzuk. Ha van kedved, gyere el!

Szeretettel,

Kriszta

Verocs’12 jan 10 - 09:25

En azt tanultam 2011ben, hogy nincs boldogsag, es a remeny csak arra jo, hogy a következö csalodasnal meg magasabbrol essunk a padlora.

Verocs

Zsóka’12 febr 20 - 15:35

Sokszor elgondolkodtam, hogy mi lehetett 2011 tanítása, rá kellett döbbenjek, hogy számomra az volt, hogy mindig van javítási lehetőség, akárhányszor tévedek is. Újból és újból, de lehet ezek nem is tévedések, hanem feladatok.

Zsóka

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim