Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Engedd el a régit, engedd be az újat!

’11okt31
18 hozzászólás
Engedd el a régit, engedd be az újat!

Tudtad, hogy az angol The Beatles együttest elzavarta egy lemezkiadó cég, mondván, hogy nem tetszik nekik a hangzás és borzalmasan szólnak a gitárok? Ma már őket tartják a rockzene legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekarának.

Tudtad, hogy amikor az amerikai Michael Jordant kirúgták a főiskolai kosárlabdacsapatból, ő hazament, bezárkózott a hálószobájába és órákon át zokogott? Ma őt tartják a világ legsikeresebb kosárlabdázójának.

Tudtad, hogy az amerikai Thomas Edisonnak azt mondta egy tanár, túl buta ahhoz, hogy megtanuljon bármit is, és olyan munkát kellene keresnie, ahol barátságos személyiségére építve lehet sikeres? Elektrotechnikus, üzletember, feltaláló vált belőle, akinek 1093 szabadalom kapcsolódik a nevéhez.

Tudtad, hogy az amerikai Walt Disneyt kirúgták egy újságtól, mivel nem voltak eredeti ötletei, és hiányzott belőle a fantázia? Ma őt tartják a világ leghíresebb rajzfilmkészítőjének és egyik legnagyobb producerének. Emellett sikeres filmrendezőként, forgatókönyvíróként, szinkronszínészként is számon tartották.

Tudtad, hogy Abraham Lincolnnak meghalt a menyasszonya, kétszer megbukott a vállalkozása, idegösszeroppanást kapott, és több választáson alulmaradt? Végül mégis ő lett az Egyesült Államok 16. elnöke, az első republikánus elnök. Sikeresen kivezette országát az addigi legnagyobb belső válságból (a polgárháborúból) és eltörölte a rabszolgaságot.

Mi lett volna, ha ők akkor mindannyian feladják? Ha nem folytatják? Ha megsértődnek? Ha úgy döntenek, hogy elhiszik, amit mások mondanak nekik? Mennyivel lennénk mindannyian szegényebbek?

Mi az, amit te elhittél? Elhitted, hogy alkalmatlan vagy a boldogságra és a szerelemre? A boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra? Elhitted valaki másnak? Vagy elhitted magadnak? Mi az, amit még mindig tartogatsz? Milyen sérelem vagy félelem akadályoz meg abban, hogy továbblépj, és végre tényleg úgy élj, ahogy szeretnél? Vannak, akik azt mondják, ha még sohasem vallottál kudarcot, akkor nem is éltél igazán. Egyetértek velük.

Nézzük, hogy állok én: a főiskolán, ahová jártam, angol nyelvből félévismétlésre köteleztek (vagyis megbuktam), miközben egy nemzetközi diákszervezetnek köszönhetően jobban beszéltem angolul, és többször jártam angol nyelvterületen, mint a tanáraim. Több kapcsolatom szakítással, a házasságom pedig válással végződött. Mi lett volna, ha ezeken a pontokon feladom, és nem kezdem el kutatni, mit kell másképp csinálnom? Nem tapasztalhattam volna meg újra és újra a szerelmet, nem született volna egy következő kapcsolatból két gyönyörű gyerekem, nem élhettem volna át a saját otthon felépítésének kihívásait és örömeit, nem olvastam volna el és fordítottam volna le annyi csodálatos, inspiráló írást angolul, nem tanultam volna annyit az emberi természetről és arról, hogyan lehet a párkapcsolatainkat jól csinálni. Fogalmam sem lenne arról, mi az a tudatos párkapcsolat, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megszülessen bennünk és velünk maradjon a szerelem. Nem lenne ez a blog, sem a programok, sem a meditációs cd-k, sem az online kurzusok …

Készíts te is egy listát! Hányszor vallottál kudarcot, és hogyan lendített ez tovább az életutadon? Gondold végig mindezt, és engedd el a sérelmeket – csak a felismeréseket tartsd meg!

Ha mostanában kisétálsz a természetbe, megfigyelheted, ahogy a fák a földre hullatják – elengedik – a leveleiket, azért, hogy abból az új élet megszületését segítő tápanyag szülessen. Használd ki a természetben zajló folyamatokat, hangolódj rá, töltekezz az energiájával, és bátran engedd el te is, ami már nem szolgál!

Kezdheted azzal, hogy ezekben a napokban hálával emlékszel mindazokra, akik ilyen vagy olyan módon kiléptek az életedből. Gyújts meg mindegyikük tiszteletére egy mécsest, és gondold végig, mi mindent köszönhetsz nekik. Ha még erre van szükséged, gyászolj, ha már tudsz, akkor örülj annak, hogy új fejezet nyílt vagy nyílik az életedben.

Sokszor félünk a kudarctól, pedig ez az, ami tovább kell, hogy hajtson: Ez a kísérlet most nem sikerült, de hogyan érhetném el, hogy legközelebb sikerüljön? Édesanyám a mai napig ezekkel a szavakkal teszi az asztalra, ha olyasmit főzött, amit még sohasem:
- Ez egy experiment -. Korábban ugyanis orvosok és kutatók mellett dolgozott asszisztensként, ott használták ezt az angol kifejezést arra, hogy ez most egy kísérlet, kíváncsian várjuk a végeredményt. Így mi sem döntjük el előre, hogy ennek az ételnek ilyennek vagy olyannak kellene lennie, hiszen most próbáljuk ki először.

Minden párkapcsolat egy experiment, egy kísérlet. Senki nem várja el tőled, hogy tökéletesen csináld, hiszen ilyen nincs is. Azon kísérleteztek ti ketten, hogyan a legjobb nektek. Ha pedig egyedül vagy, akkor azon kísérletezel, hogyan lehetnél a lehető legboldogabb már most, hogy azután ebben az állapotban találkozzon veled ideális társad.

A boldogságunkat pedig azzal szabotáljuk a leginkább, ha önmagunkba fojtjuk, amit ki kellene engednünk. Elég, ha arra gondolunk, hogyan működik a testünk: kilök magából mindent, amire nincs szüksége ahhoz, hogy egészséges maradhasson. Ha ez a folyamat megakad valahol, akkor a felhalmozódó mérgek elkezdik aláásni az egészségünket.

Ugyanez igaz a fejedben lévő gondolatokra, és a szívedben lévő érzésekre is. Ha nem mondod ki, amit ki kell mondani, ha nem teszed meg, amit meg kell tenni, ezek felhalmozódnak, és szabotálják a sikereidet, a belső békédet és a boldogságodat.

Gondold hát végig:

  • Mi az, amit benntartasz, és ami fokozatosan felemészti a boldogságodat?
  • Mi az, amit rég ki kellett volna mondanod valakinek, de még nem tetted? Család, barátok, régi szerelmek?
  • Mi az, amit régóta szeretnél megtenni, de csak halogatod? Kipróbálni valami újat, vagy lomtalanítani egy fiókot - az otthonodban vagy az elmédben?

Ha félelmet érzel, amikor ezek valamelyikébe végül belevágsz, az természetes. De ahogy a fizikai fájdalom egy arra vonatkozó jelzés, hogy a testedben valamire oda kell figyelned, úgy a félelem érzése azt jelzi, valamit az elmédben és a szívedben észre kell venned. Ilyenkor ne fojtsd el, hanem érezd a félelmet, és ezzel együtt is tedd meg, amitől félsz. Nem más múlik rajta, mint a boldogságod, a belső békéd, a kreativitásod, a sikerességed.

A természet persze nem tart magában semmit. Amikor esőre van szükség, esik. Igen, talán szürke az ég, és lehűl a levegő. Ám eső nélkül megáll a növekedés.

Szóval, mit tartasz bent? Tényleg boldog akarsz lenni? Nincs itt az ideje egy kis esőnek? Írd meg a gondolataid a hozzászólások között!

Átadom a szót neked …

Programjaimon pedig örömmel támogatlak abban, hogy ez a folyamat benned is a lehető legkönnyedebben történjen:

November 2-án, 9-én, és 30-án: SZERELMI JÓSLÁS - másképp

Amikor a Szerelmi jóslás keretében találkozunk, azt fogod érezni, hogy itt végre önmagad lehetsz, végre te vagy a fontos, itt nem kell elvárásoknak megfelelned. Ebben az önmagadra szánt, megszentelt időben és térben összekapcsolódhatsz a lelkeddel (a belső bölcsességeddel, a valódi lényeddel, a felsőbb éneddel), és választ kaphatsz azokra a kérdésekre, amelyek oly régóta foglalkoztatnak. Kattints ide a részletekért >>>!

November 6-án: Tiszta érzésekkel – egynapos MEGBOCSÁTÁS workshop

Ez az elvonulás egy olyan lehetőség, amellyel örökre megváltoztathatod azt, ahogy önmagadhoz, a másik emberhez, és a közöttetek kialakuló meghitt, szerelmi kapcsolathoz viszonyulsz. Vágyaink akkor valósulnak meg a legkönnyebben, ha tudatosan tisztán tartjuk belső terünket – tisztán az elvárásoktól, a félelmektől, a sérelmektől. A Szerelemvonat 4. utazásán egy érzelmi nagytakarításra várlak, aminek végeztével végre újra tiszta energiák áramlanak az életedben. Kattints ide a részletekért >>>!

November 11-én és 17-én: SZÍVGYÓGYÍTÁS énekhanggal

Az énekhanggal való gyógyítás azért rendkívül erőteljes, mert a zene egy olyan nyelv, amelyhez nincs szükség az elmére. A gyógyulás hatására átalakul, ahogyan önmagadra, a többi emberre, és a világra tekintesz. Elengeded korlátozó hiedelmeidet, és tisztábban látod, mi az, amire szíved legmélyéről vágysz. Világosan megfogalmazott szándékaid mentén arra összpontosítasz, amit ténylegesen szeretnél, így minden egyre könnyedebben, és egyre rövidebb idő alatt valósul meg. Kattints ide a részletekért >>>!

December 4-én: Üres kézzel - egynapos ELENGEDÉS workshop

Amíg régi mintáinkhoz ragaszkodunk arra vonatkozóan, hogy milyen egy számunkra ideális párkapcsolat, nem tudjuk megélni mindazt a jót, ami valójában csak arra vár, hogy beengedjük az életünkbe. Ha képesek vagyunk mindezt elengedni, és üres kézzel, nyitott szívvel hagyni, ami történni akar, hamarosan valódi csodákat fogunk átélni. A Szerelemvonat 5. utazásán ahhoz kapsz eszközöket, hogy a kedvesed megtalálása, valamint a melletted lévő társsal való örömteli kapcsolat érdekében hogyan adhatod át az irányítást a felsőbb erőknek. Kattints ide a részletekért >>>!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Mit tennél, ha újraírhatnád a múltad? Arról szól, hogyan határozzák meg az életünket a saját – tudatos vagy tudattalan – döntéseink, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a boldogság felé tartsunk …
 

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

kondormarika@gmail.com’11 okt 31 - 20:05

Szia Kriszta!
Elhiszed, hogy sokat segitesz nekem, most 2-án készülök Floridába egy pasi miatt. Mit szólsz hozzá, lehet felelőletlenség, de ugy érzem mennem kell.

Maria

Sarkadi Kriszta’11 okt 31 - 20:22

Kedves Maria!

Ha megteheted, menj. Különben egész életedben azon gondolkodnál: Mi lett volna, ha ...? Jó utat, és érezd nagyon jól magad! Akár a pasival, akár nélküle. Ez mindenképpen egy rendkívüli kaland, ami számtalan örömteli módon megváltoztathatja az életed.

Szeretettel,

Kriszta

Mária Magdaléna’11 okt 31 - 21:39

Kedves Kriszta!
Nem mindig van időm végig olvasni az írásaidat, de most vezetett az Angyal.
El kellett olvasnom és köszönöm. Neked, hogy megírtad, Magamnak, hogy elolvastam. "A boldogságunkat pedig azzal szabotáljuk a leginkább, ha önmagunkba fojtjuk, amit ki kellene engednünk." Valamikor én is így csináltam. Pedig fájdalmat okozott. Most már másként látom és másként teszem.
Remélem hamarosan újra találkozunk.
Addig is szeretettel gondolok Rád:

Magdaléna

AnnaMária’11 nov 01 - 09:11

Én nem tudom elengedni a régit, az új

érdekesnek tünne, de félek tőle.Egyszer már elengedtem a régit és életem végéig bánom, mert rájöttem, hogy lelkileg sokmindenben azonosak voltunk.Egy baj volt csak,hogy nem mindig engedte kibontakozni női mivoltomat.Most is a régihez köt az élet.
Pedig , sok ki nem mondott szó van bennem.Kicsit kényelmessé váltam.Biztosan korral is jár.

Ildikó’11 nov 01 - 18:29

Kedves Kriszta!
Ez telibe talált:
"Elhitted, hogy alkalmatlan vagy a boldogságra és a szerelemre? A boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra? (...) Vagy elhitted magadnak?"
Sajnos igen. Magamnak, mivel más nem állított ilyet. Aztán ez a gondolat, mivel tőlem származik, "rámnőtt". Szabadulnék tőle, de HOGYAN?? Az eddig kipróbált dolgok sajnos nem vezettek eredményre. Üdv:

Ildikó

Sarkadi Kriszta’11 nov 01 - 18:41

Kedves AnnaMária!

Sohasem késő elkezdeni bármit is, vagy másképp gondolkodni és másképp cselekedni, mint addig. Azt sem kell elhinned, hogy bármi lenne, ami a korral jár. Ha valami igazán fontos neked, akkor meg tudod teremteni, életed részévé tudod tenni, akárhány éves is vagy.

Figyelmedbe ajánlom Marianne Williamson: A csodák kora című könyvét - arról szól, hogy a csodák kora 40, 50, 60 éves korunk után kezdődik. Rendkívül inspiráló mű!

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 nov 01 - 18:44

Kedves Ildikó!

A legegyszerűbb az, ha pozitív megerősítéseket mondasz magadnak minden nap, például ilyeneket:

Szeretem magam. Megérdemlem a boldogságot. Az öröm és a boldogság most beáramlik az életembe. Bármibe fogok, sikerrel járok. Az álmaim megvalósulnak. Mindent megkapok, amire vágyom.

Ha pedig mindezt - sőt még többet is - szép zenei aláfestéssel szeretnéd, akkor itt lent, a Vásárlás menüpontra kattintva rendeld meg a Szeretem magam című meditációs cd-t. Biztos vagyok benne, hogy sok örömödet leled majd benne!

Szeretettel,

Kriszta

AnnaMária’11 nov 02 - 09:39

Kedves Kriszta!
Köszönöm az ajánlást.Keresni fogom a könyvet.

Anna

Ani’11 nov 02 - 15:01

Szuksegem lenne egy-ket biztato szora, kulfoldon elek egyedul. Egy fiu egy hete elem allt, hogy rendes kapcsolatot szeretne velem kialakitani, 2 eves sexualis kapcsolat utan. Elmondta, hogy nem mert ezidaig elkotelezodni a csalodaok miatt, amik az eletben ertek. mindketten 40 evesek vagyunk... Aztan ma, ujbol visszalepett. Ugy erzem, hogy 2 evig mindhiaba vartam ra titokban. Most, ma mit tegyek, gondoldjak, hogyan lepjek tovabb? Koszonettel.

Ani

Kedves Kriszta!’11 nov 02 - 22:41

Olvasva az írást,egy kérdés merült fel bennem.Hogyan tudom a szakítástól való félelmem legyőzni?A történet röviden annyi,hogy volt egy két éves komoly kapcsolatom,ami egyik napról a másikra hirtelen véget ért.Nem éreztem előtte semmi furcsa viselkedést a másik fél részéről,csak egyik nap előállt a szakítással.Hatalmas törés volt számomra,nehezen tudtam túllépni,de sikerült.A mostani párommal több.mint egy éve vagyunk együtt,nagyon boldog vagyok vele és ő is velem,úgy veszem észre és ő is ezt mondja.Azonban ha egy-két napot nem beszélünk vagy ha rossz kedvűnek látom és nem a tőle megszokott módon viselkedik,elkezdek pánikolni.Nem hiszem,hogy lenne valami alapom rá,de mégis az jár a fejembe,hogy ugye nem fog megtörténni a legrosszabb és nem fog megismétlődni a múlt és hogy "csak nincs valakije?". Próbálom ilyenkor a rossz gondolatokat legyőzni,de ez a 2 éves sérelem a szakítás körülményeivel mindig előjön és félek,hogy megismétlődik. Meg akarok tőle szabadulni,de fogalmam sincs,hogy mit tegyek. Tudsz nekem valamilyen módon segíteni?
Előre is köszönöm!

Betti

Anna’11 nov 06 - 22:17

Kedves Kriszta!

Az lapon azt írod, a kapcsolat akkor ér véget, ha mindkét fél meghozta a belső döntést. Nem tudom, hogy mi pontosan a belső döntés... Mi az? És hogyan deríthetném ki, hogy a páromban ez már lezajlott-e? Néha próbálom megérteni, talán csak nem fogadom el... Állítja, hogy ha megváltoznék, visszakönyörögné magát. (Ő szakított, mert "szeret, de sokat veszekszünk és már nem bírja, harmóniára vágyik".) Én is, és ezért is igyekszem változni, de főleg magam miatt, sőt.
Lehet az, hogy csak nekem kéne változni, hogy csak bennem van a hiba? Létezik ez?
Én talán mert fiatalabb/naivabb/idealistább vagyok, néha úgy érzem, semmi veszítenivalóm. Van időm rá várni. Addig is magammal foglalkozom, tapasztalok, fejlődöm... S ha mégsem menne, egy-két seb, maximum. (Tudom, ha rosszkor jön, kihat az egész jövőmre, és könnyű ezt mondani, hogy ennyi az egész maximum...), de egyszerűen nem tudom megmagyarázni ezt a dolgot magamnak. Nem vagyok én még olyan tapasztalt, ha ezt így hívják, hogy tudjam, ő az ideális férfi nekem, vagy lehetne jobb is, sőt, úgy is lesz, és majd csak nevetni fogok ezen, de nem is akarok ezzel foglalkozni most. És talán soha... Ebből sok rossz élményem lehet, tudom. De nem befektetek, hanem érzek. Jelenleg. És úgy érzem ennyi idő után hogy ez már nem csak ragaszkodás. És ha elvágom magam, bemesélek magamnak valamit - lásd lentebb -, akkor azzal becsapom magam. Amíg van szerelem, addig nem tudok továbblépni. Ő meg most nem akarja csak azért újrakezdeni, mert hiányzom, hanem akkor akarja, ha már más miatt érdeklem, megint a régi leszek, vagy tudom is én…
Csak szerintem vár túl sokat magától? Boldog életet, miközben megtagadja magától a szerelmet, ami (szerintem legalábbis) mindig energiával és boldogsággal, biztonságérzettel tölti el az embert. Amitől olyanná tudna válni, amilyen szeretne lenni, az épp ez lenne… Nem túl nagy kérés, hogy egyedül legyen boldog, amikor eltaszítja a szerelmét? Vagy én gondolom rosszul? Vagy ez már nem is szerelem?
Sok apró részletet tudnék írni, de most nem akarok nagyon ömlengeni, talán a szituáció megértéséhez ennyi is elég...
A lényeg, hogy szeretnék előrébb lépni a dologban valamelyik irányba, de nem tudom, mi kéne ehhez. Már több hónapja nyúzzuk egymást, de az újrakezdéshez mindkettőnknek ezer százalékig és főleg pozitív hozzáállással be kéne dobni magát. Ez neki nem megy (lásd fent). Az elengedés meg nem megy úgy, hogy még mindig a másik tölti ki a gondolatainkat, amikor csak nem köti le valami pár órára, és írjuk az érzéseinket egymásnak, keressük a kapcsolatot, mikor már elméletileg végérvényesen vége... Ez a helyzet meg hosszú távon kikészít, úgyhogy szeretnék lépni, de nem tudom mit. Vagy ilyenkor a legjobb, ha hagyom a dolgokat, hadd irányítsa más? De ez sem megy... És hogy eközben mit gondoljak? Szép lassan fogadjam el, hogy vége, és amivel a tapasztaltak tömik a fejem, hogy nem normális ez a pasi, hagyd ott és kész, és meséljem be, hogy nem szeret? Én csak így tudom magyarázni ezt, csak így tudom elfogadtatni magammal, hogyha tudatosítom magamban, hogy amit ő érez, az nem szeretet/szerelem. De ilyenkor mindig jön valami. Hogy nem tud nekem hazudni, és szeret... Bármikor kérdezem, múltkor már direkt egy vita közben, hogy hátha végre kimondja, és vége ennek az egész kínlódásnak... de nem. És így nem tudom, merre tovább... Érdemes várnom? Vagy mit kellene tennem? Néha úgy érzem, benne már olyan sebek vannak, amiket így, hogy nem vagyunk olyan kapcsolatban, nem fogok tudni begyógyítani, és olyan beidegződések, amiken szintén emiatt nem tudok változtatni… És néha megalázónak érzem, hogy futok utána… máskor arra jutok, hogy ez hülyeség, és ő is ezt érzi… de valahogy mégis csak tőle függ az egész. Néha nehéz úgy élni a mindennapjaimat, hogy még nyitva áll ez a kérdés előttem, és nem tudom mikor záródik le… Ez az amit hónapok óta nem tudok megérteni, hogy miért mondja hogy szeret? Tényleg szeret? De akkor miért csináljuk ezt? Miért nem egyszerű minden? Csak én nem értem meg ezt? Mit kéne tennem ilyen helyzetben?

Előre is köszönöm!

Sarkadi Kriszta’11 nov 10 - 10:26

Kedves Ani!

Valójában csak egy dolgot tehetsz: elfogadod, hogy ez a helyzet. Mindenképpen el kell engedned őt, mert csak így léphetsz tovább. ha sikerül teljes mértékben elengedned ezt a férfit és vele a kapcsolatotok jelenlegi formáját, akkor beköszönt a teljes megújulás. Ez vagy azt jelenti, hogy a kedvesed visszatér, és mindkettőtökben megszületik a valódi elköteleződés, vagy azt, hogy megjelenik az életedben egy másik férfi, aki sokkal inkább méltó társad lehet.

Ebben a folyamatban segítséget nyújthat neked az Elengedlek, továbblépek című online kurzus, amelyet itt lent, a Vásárlás menüpontra kattintva meg is rendelhetsz.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 nov 10 - 11:06

Kedves Betti!

A legtöbbet azzal tehetnéd, ha eljönnél december 4-én az Üres kézzel - egynapos ELENGEDÉS elvonulásra, mert ott épp az ilyen helyzetek megoldására tanulunk módszereket. Bővebben olvashatsz róla, ha az oldal alján a Programok menüpontra kattintasz.

De ha ezt nem tudod megtenni, akkor kipróbálhatod a következőt. Fogalmazd meg, mi az, amitől félsz, mondjuk így: Félek, hogy a kedvesem el fog hagyni. Majd képzeletben ezt a mondatot írd fel egy papírra, a papírt pedig helyezd el egy léggömbben. Majd engedd el a léggömböt, és figyeld, amint egyre magasabbra száll, egészen addig, amíg el nem tűnik a szemed elől. Valahányszor felbukkan benned a félelem érzése, annyiszor végezd el ezt a gyakorlatot, és egyszer csak észre fogod venni, hogy már nincs is rá szükséged.

Attól, hogy egyszerűnek tűnik, még működik.

Szeretettel,

Kriszta

Sarkadi Kriszta’11 nov 10 - 11:24

Kedves Anna!

Hibát ne keress magadban, se másban, mert nem hibák vannak, hanem működési módok, amelyek meghatározzák, hogyan viszonyulunk önmagunkhoz és másokhoz. Ezeken pedig érdemes - és lehet is - változtatni, ha úgy érzed, mostani működésed boldogság helyett boldogtalanságot hoz az életedbe.

Abban teljesen biztos vagyok - mert számtalanszor megtapasztaltam -, hogy elegendő a saját fejlődésemmel és változásommal foglalkozni: amikor én megváltozom, az automatikusan megváltoztatja azt is, ahogyan mások hozzám viszonyulnak.

Ám fontos, hogy ne azért változz, mert a kedvesed ezt várja tőled. Ha olyanná változol, amilyenné ő szeretne tenni téged, akkor előbb-utóbb rád fog unni. A változás iránti igénynek belülről kell fakadnia: akkor leszel motivált a változás végigvitelében, ha azt önmagadért teszed, nem pedig azért, hogy valaki másnak megfelelj.

A szerelem szerintem is boldogságot, energiát, inspirációt hoz, egészen addig, amíg szerelem. Akkor változik ez meg, amikor belép a birtoklási vágy, a félelmek, az elvárások. Amikor valaki szerelmes, akkor arra törekszik, hogy minél többet a szerelmével legyen, így, ha a párod könnyedén él nélküled, akkor talán ő már nem szerelmes. Vagy jobban szeret utánad vágyakozni, mint a beteljesülést megélni. És még ezer lehetőséget gyűjthetnénk össze arról, hogy ő vajon mit, miért csinál. Ám ezzel nem érdemes foglalkozni, mert az esetek többségében tévedünk. Ezért inkább azt csiszolgasd magadban, hogy számodra milyen az ideális párkapcsolat, hogyan akarod benne érezni magad, mit akarsz átélni, miközben ott van melletted a párod, stb. Minél pontosabban tudod ezt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megérkezik az a férfi, akivel ezt átélheted - ez persze lehet a régi párod is, egy megújult kapcsolatban.

Neked is az Elengedlek, továbblépek online kurzust ajánlom, amit az oldal alján, a Vásárlás menüpontra kattintva megrendelhetsz. Ebben a folyamatban elengedheted a kapcsolatotok régi formáját, és teret teremthetsz az új megérkezésének.

Az ő sebeit nem neked kell begyógyítanod, hanem neki. Te csak a saját sebeiddel foglalkozz. Miközben magadat gyógyítod, ő is gyógyul. Ne akard megmenteni őt saját magától, mert nem fog sikerülni.

Szeretettel,

Kriszta

Anna’12 febr 25 - 19:38

Kedves Kriszta!
Régebben írtam Neked, de most más ügyben kéne tanács. A volt párommal történt dolgokat már elfogadtam, most viszont van egy férfi, aki nagyon megtetszett - nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megtörténik majd. Nem gyakran tetszett még meg így senki, konkrétan rajta kívül egy ilyen volt az életemben, akire azt mondom, hogy na igen...:)
Tudom, hogy a legegyszerűbb megoldás fog célra vezetni. Egyszerűen mondjam meg. Már óvodás korunk óta ezt tanácsolja mindenki, és hasonlóra számítok Tőled is:) Talán csak egy kis bátorítás kéne...
Együtt járunk egy edzésre, és - mit ad Isten:) - egy felé járunk haza is. Jókat szoktunk beszélgetni, nevetni. Amikor először „észrevettük”, hogy egyfelé járunk haza, és én másik alkalommal - mivel nem beszéltünk meg semmit - egyedül mentem haza, felrótta, hogy jól eltűntem, ő várt rám... Ez jelent valamit? Kicsit fura fazon ő. Van önérzete. Talán ez az egy, ami kiakaszt... emiatt nem tudom, hogy részéről is rendben lenne-e, hogy megismerjük egymást közelebbről csak kelleti magát, illetve "lassú" típus, vagy hidegen hagyom. Nagyon kedves velem, de ez sem jelent semmi mérvadót, mivel mindenkivel az. Mindenkivel.
Kétszer hazahozott, mikor autóval volt (magától értetődően...), és a ház előtt a kocsiban még beszélgettünk egy fél órát, mindenféléről... Meghívott egy fél literes valamire is... de semmi olyasmi nem volt, ami felbátorítana, hogy na, most aztán előre:D Nem tudom eldönteni, hogy ez a benne lévő lovagiasság vagy minek hívjam... minden körülötte lévő lényt megillet, vagy jelenthet valami többet?
Nincs nagy tapasztalatom, de ha lenne, akkor sem tudnám megállapítani, hogy hányadán állunk. Létezik, hogy egy átlagos, egyedülálló férfi hazavigyen egy lányt és pusztán barátilag elbeszélgessenek, mert ez természetes? Mondják, hogy a férfiak milyen ösztönlények és nem tudják leplezni sem azt, ha valaki tetszik, sem azt, ha nem. Sosem voltam olyan, aki azt hiszi, maga körül forog a világ és minden pasas őt akarja - mások naivnak neveznek, ha visszajelölök egy pasit bizonyos közösségi oldalon, mert nem rögtön arra gondolok, hogy akar tőlem valamit... - talán mert ismerek olyan férfit (régebbi ex), aki olyan szemtelenül közvetlen, mintha legalább is egy középiskolába járt volna mindenkivel… Eleinte még volt, hogy féltékeny voltam, de hamar rájöttem, hogy nála ez természetes, nem jelent semmi különöset. És legjobban az aggaszt, hogy van pár más vonása is ennek az illetőnek, ami erre az exemre emlékeztet. Ez is egy embertípus? Nem tudom eldönteni.
Mindenesetre, Neked bizonyára több tapasztalatod van, és remélem hamar meg is osztod velem, mert elég nagy szükségem van rá!:)
Köszönöm előre is a hasznos választ!:)

Sarkadi Kriszta’12 márc 12 - 12:22

Kedves Anna!

Annak, hogy látszólag tartózkodóan viselkedik, sokféle oka lehet, nem érdemes találgatnunk. Tényleg lehet, hogy csak arra vár: adj valami jelet. Egyszer én is jártam így: tanácsadásra jártam egy férfihoz, aki nyilván nem fogja elcsábítani az összes nőnemű tanítványát. Ezért először nekem kellett lépnem, hogy tudjon róla, mit érzek, és hogy részemről szabad az út.

Az általánosításokkal vigyáznék: minden férfi más. Az egyik ösztönlény, a másik nem. Az egyik minden nőt ágyba akar vinni, a másik szeret és tud barátkozni is.

Az, hogy az exedre emlékeztet, nekem inkább arról szól, hogy abból a kapcsolatból maradt még némi megoldandó, ezért egy olyan férfit választasz hozzá, aki hasonlít, így valószínűleg elő tudja hozni ugyanazokat a helyzeteket - amelyekre most lehetőséged lesz másként reagálni. Mindaddig ugyanaz a fajta férfi tetszik nekünk, amíg rendbe rakni valónk van az ilyen típusokkal.

Szóval, hozd a tudomására, mit gondolsz, és mit szeretnél - aztán lássuk, mi történik.

Szeretettel,

Kriszta

Vor Eszter’17 máj 07 - 09:02

Szia, hogyan tudnék kapcsolatba lépni veled egy kérdéssel kapcsolatban, de nem szeretném nyilvánossá tenni?

VE

Sarkadi Kriszta’17 júl 09 - 19:23

Kedves Eszter!

Egyéni konzultációra az ugyfelszolgalat@igazabolszerelem.hu címen tudsz bejelentkezni. Várlak!

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim