Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Vonzódnak hozzád vagy menekülnek tőled?

’11okt09
4 hozzászólás
Vonzódnak hozzád vagy menekülnek tőled?

Megsemmisülve álltam a meghallgatást vezető háromfős csapat előtt, és figyeltem, amint bennem egy hang rémülten kiabál:
- Ez nem én vagyok! Én nem így énekelek!
De minden hiába: a hangok továbbra is hamisan, rekedten, ritmustalanul törtek elő belőlem. Egy pillanatra felrémlett előttem, hogy a túl hangosra állított kísérő zene most jól jöhet: talán nem is hallják énekhangomban kifejeződő reménytelen vergődésemet.

A bővülni készülő, ezért új énekeseket kereső kórus többi tagja mögöttem ült, és produkcióm végeztével lelkesen megtapsolt. De én akkor már menekültem. Teljesen értetlenül álltam a történtek előtt. Fogalmam sem volt, mi okozta ezt a hirtelen váltást: mi lehetett az, ami – egyébként tisztán csengő, gyógyító, és sokak véleménye szerint cd-re kívánkozó – énekhangomat így megtépázta.

A teremből kilépve eszembe jutottak mindazok, akik hasonlót éltek át, azzal kibővítve, hogy az ő szerencsétlenkedésüket nézők milliói látták a televízió képernyőjén keresztül. Amikor néhány ilyen felvételt végignéztem, gyakran azon gondolkodtam, vajon mi vezérelhet valakit, aki ennyire nem tud énekelni, egy énekesekre épülő műsorba? Most megértettem: talán vannak köztük olyanok, akik igenis tudnak énekelni, ráadásul magas színvonalon, de akkor éppen, az emberek és a kamerák kereszttüzében ezt éppen nem sikerült megmutatniuk.

Az én helyzetem nem volt ilyen nehéz: mindenki nagyon kedvesen viselkedett, nem voltak ott kamerák, és a teremben lévő, körülbelül tizenöt emberen kívül más tanúja nem volt annak, ami történt. A dolog mégis emésztett egy jó ideig. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, ha tovább táplálom magamban a szégyen, a bűntudat, és a harag érzését, csak egyre többet teremtek belőle. Márpedig ez nem áll szándékomban. Újra az a jókedvű, vonzó, magabiztos nő akarok lenni, aki azelőtt voltam, hogy beléptem volna abba a bizonyos terembe. Ahhoz, hogy továbbléphessek, meg kell bocsátanom magamnak, ami történt.

Azt is tudom, hogy a megbocsátás nem lehetséges addig, amíg az együttérzés meg nem jelenik a szívemben - az együttérzés ugyanis a megbocsátás egyik alappillére. Akkor tudok együtt érezni másokkal, ha képes vagyok együtt érezni magammal. Ezért rászántam egy kis időt, hogy meggyászoljam, ami történt, megvigasztaljam művészlelkű belső gyermekemet, és megbocsássam magamnak, hogy egy ennyire felzaklató helyzet megélésébe keveredtem. Röviddel ezután megjelent bennem a béke, a jókedv, tovább tudtam lépni, és újra arra fókuszálni, amit – az átéltek helyett – szívesen megteremtek az életemben. (Arról is írok majd hamarosan, milyen új utakat nyitott meg az életemben ez az – elsőre rettenetesnek tűnő – élmény.)

Mindez azért olyan fontos nekem, mert tisztában vagyok vele, hogy egészséges élet, és egészséges szerelmi kapcsolatok nem lehetségesek megbocsátás nélkül – függetlenül attól, hogy az, amit átéltem, apróságnak, vagy hatalmasnak tűnik. Nem lehetsz szeretetteli, harmonikus és boldog kapcsolatban senkivel – sem magaddal sem mással -, amíg ragaszkodsz a múltban történtekhez. Az egyetlen esélyed arra, hogy egészséges kapcsolatot alakíts ki - elsősorban önmagaddal, majd pedig valaki mással – az, hogy képes vagy békével és szeretettel gondolni önmagadra, korábbi partnereidre, a szüleidre, a gyerekeidre, a főnöködre, a kollégádra, egy barátodra, vagy bárki másra, akiről úgy érzed, hogy ártott neked.

Egy új szerelmi kapcsolatra – vagy meglévő kapcsolatod megújulására - egészen addig nem állsz készen, amíg a megbocsátással meg nem gyógyítod magadban a múltban szerzett sebzettséget.

Amikor megbocsátasz valakinek, akkor tulajdonképpen megállapodsz magaddal abban, hogy elnézed neki, amit tett, és továbblépsz az életedben. Szabadon engeded őt.
- Mi?! – kérdezed most –. Szabadon engedni azok után, amiket tett velem?! Szó sem lehet róla!

Pedig csak akkor válik belőled vonzó, derűs, magabiztos nő vagy férfi, ha elengeded a régi sérelmeket. Amíg ezt nem teszed meg, belső keserűséged kisugárzik, és messzire riasztja még azokat is, akik pedig szívesen közelednének. Az engesztelhetetlenség benne tart a küzdelemben és a hatalmi harcokban. Ha viszont hajlandó vagy megbocsátani, megjelenik benned az öröm és a béke érzése. Elmúlik a félelem, és megszűnik a depresszió. Megnő az önbizalmad, és eltölti a szívedet a remény.

Tehát, ha te is érezted már, hogy mindent megteszel, mégsem változik semmi, pedig elolvastad a megfelelő könyveket; elképzelted, amit szeretnél; mozgásba lendítetted a vonzás törvényét … az életedbe mégsem érkezik meg a szerelmes társ – az a férfi vagy nő, aki olyan tisztelettel és szeretettel bánik veled, amilyet valóban megérdemelsz -, akkor mindenképpen érdemes ott lenned

november 6-án, vasárnap a Tiszta érzésekkel workshop

résztvevői között! Ez ugyanis egy olyan lehetőség, amellyel örökre megváltoztathatod azt, ahogy önmagadhoz, a másik emberhez, és a közöttetek kialakuló meghitt, szerelmi kapcsolathoz viszonyulsz. Szeretném, ha eljönnél, részesülnél ebből, és velünk együtt ünnepelnéd új, szerelmes életed kezdetét.

Ezen a napon

  • megbocsátasz önmagadnak;
  • megbocsátasz a szüleidnek és eddigi partnereidnek;
  • megbocsátasz más, fontos embereknek az életedben,
  • meggyógyítod régi sebzettségedet, amely eddig visszatartott a tartós boldogságtól,
  • felszabadítod eddig rejtett, örömteli életet teremtő energiáidat.

Mindezek hatására

  • képes leszel a hétköznapokban is a belső békét választani a harag és a sérelmek helyett;
  • vidámabb, könnyedebb, pozitívabb lesz az életed;
  • a vágyaid váratlanul elkezdenek megvalósulni;
  • meglévő kapcsolataid harmonikusabbá válnak;
  • ha éppen nincs melletted társ, végre igazán nyitottá válsz arra, hogy befogadd őt az életedbe.

Ha érdekel, olvass róla tovább itt: >>> Tiszta érzésekkel – megbocsátás workshop (a Szerelemvonat 4. utazása).

Addig pedig írd meg a hozzászólások között: Te hogy állsz a megbocsátással? Mostanra szokásoddá vált? Vagy kifejezetten nehezen megy? Milyen pozitív változást hozott az életedbe, amikor megbocsátottál valakinek? Hogy érzed: magadnak mit lenne érdemes megbocsátanod? Ettől hogyan alakulna át az életed?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Van-e bátorságod a boldogság mellett dönteni? Arról szól, ha változást szeretnénk abban, amit a párkapcsolatok terén átélünk, másképp kell gondolkodnunk, és másképp kell cselekednünk …

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Kutis Gabi’11 okt 09 - 17:48

Olyan könnyűnek tűnik minden, amikor olvasom, de a valóságban nem ilyen egyszerű....

Gabó

Sarkadi Kriszta’11 okt 09 - 18:00

Kedves Gabó!

Igen, egyetértek: könnyűnek tűnik, de nem teljesen az - állandó odafigyelést és rendszeres gyakorlást igényel. Amikor már szokássá válik, és ez lesz az automatikus reakció, nem pedig a régi beidegződések, akkor már nem szükséges hozzá akkora erőfeszítés.

Szeretettel,

Kriszta

Avila’11 okt 11 - 12:17

Kedves Krisztina!

Már régóta olvasom a gondolataidat és megnyugvással tölt el, hogy "nem vagyok" egyedül , más is gondol és él át olyan "élményeket" amiket megosztasz a honlapodon. Bátorságod, őszinteséged köszönöm.
A mai írásod mélyebben érintett, mint eddig bármelyik.
Valóban az lenne a legfontosabb a lépések sorában, hogy önmagunk felé megbocsájtóak legyünk!
Tapasztalatom szerint ez a legnehezebb. Már mindenkinek megbocsájtottam magam körül ezerszer is, de amikor magamhoz eljutok csődöt mond az fene nagy szívem. Görcsölök egy darabig, aztán azon veszem észre magam, hogy megint haragot és dühöt érzek mindenki iránt , aki az életem része volt. Nem bocsájtottam volna meg nekik mégsem (anya, apa, volt férj9? Csak a tudatom szintjén - lélekben pedig nem?
Sokat szenvedek emiatt és mostanában elkezdtem félni is, hogy emiatt a harmónikus kapcsolatom megszakadhat. Meddig lehet elviselni a másiknak, a hangulatingadozásaimat?
Üdv: Avila

Sarkadi Kriszta’11 okt 12 - 09:17

Kedves Avila!

Köszönöm kedves, bátorító szavaidat.

Jól látod a helyzetet, valószínűleg az érzelmi megbocsátás még nem született meg benned, ezért érzel újra és újra haragot. Ha nem tudsz november 6-án eljönni a Megbocsátás workshopra, akkor esetleg érdemes (lent, a Vásárlás menüpontra kattintva) megrendelned a Megbocsátás meditációs cd-t. A meditációt használhatod arra is, hogy magadnak, és arra is, hogy másoknak megbocsáss.

Ha eddig is voltak hangulatingadozásaid, a párod ilyennek ismert meg, és így is szeret - nem fog emiatt elhagyni téged. De mindenképpen érdemes erről beszélned vele, és őszintén feltárni a kétségeidet. Elmondhatod neki, hogy ez téged is zavar, és igyekszel változtatni rajta, de még nem értél a folyamat végére. Megkérdezheted, hogy miként éli ezt meg, és elmondhatod neki, hogyan tudna a segítségedre lenni.

Nagyon fontos, hogy ebben a helyzetben ne bánts magad, ne gyárts magadnak újabb bűntudatot. Szeresd magad azzal együtt, hogy ebben a folyamatban éppen most itt tartasz. Tisztázd magadban, hogy eddig is minden tőled telhetőt megtettél, és ez eztán is így lesz.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim