Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2023 december
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Beavatás - szombati szerelmes útravaló

’15júl04
hozzászólok
Beavatás - szombati szerelmes útravaló

Egyszer elmentem egy előadássorozatra a „régiségről”: azokról az időkről, amikor még szinte mindenütt éltek a magyar nép rítusai és szertartásai. Arról, hogyan jelöltek meg akkoriban minden fontos élet-mozzanatot az emberek; hogyan vált szertartásossá egész létezésük.

Elhangzott például, milyen lényeges szerepet játszottak ebben a táncmulatságok. Oda kislányok nem mehettek, csak azok, akik már eladósorba kerültek. Nekik viszont muszáj volt megjelenni, mert ez is női létükbe való beavatásuk fontos része volt. Minden felkérésre igent kellett mondaniuk, mindenkivel el kellett menniük táncolni. És ekkor – ezekben a táncokban - kezdte el megtapasztalni a nővé serdülő kislány a férfienergiát: milyen, amikor erős kézzel megragadják, megpörgetik, kicsit megtapogatják itt-ott. (Ahhoz, hogy megérezd ezt az erőt, elég, ha felidézed a magyar néptáncokat.) Ilyenkor lehetett lemérni azt is, hogy mennyire erős, mennyire teherbíró az a leány? Kibírja-e a táncot? Bírnia kellett. De időről időre előfordult, hogy valakit ténylegesen halálra táncoltattak …

Később, egy Ecuadorban járt kultúrantropológus előadásán hallottam újra arról, hogy a valódi beavatási rítusoknak mindig része a lehetséges halál. Régi, kislány (vagy kisfiú) énünknek meg kell halnia ahhoz, hogy nőként (vagy férfiként) megszülethessünk. A beavatásban résztvevő ügyességén, felkészültségén és erején múlik, hogy fizikailag is belehal-e a rítusba, vagy csak levetkőzött korábbi személyiségét hagyja maga mögött.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen beavatási rítusban testestül-lelkestül részt kell vennünk. Nem hagyhatjuk ki belőle egyetlen részünket sem. Ezen a gondolatmeneten elindulva kezdtem végigvenni azokat a „véletlen” beavatási rítusokat, amelyeket tudattalanul megteremtettem magamnak – éppen a testemre való intenzív odafigyelésen keresztül. Öröm volt visszaemlékezni a néptáncos évek vidámságára, a lovaglás természet közeliségére, a szertorna szigorúságára, a flamenco fegyelmezettségére, az afrikai tánc földi energiájára, a hastánc odaadó érzékiségére, és a szabad tánc mindent elsöprő extázisára.

Amióta erre ráébredtem, folyamatosan figyelem a testem: vajon mire vágyik most? És amikor megtalálom ezt az új mozgásformát, azzal milyen beavatásban lesz részem? Ez alkalommal hogyan születek újjá a mozgáson keresztül?

Gyógyító kérdésed mára:

  • Mire vágyik éppen most a testem? Vajon milyen irányba fordulhat ettől az életem?

Mai szerelemteremtő mantrád:

  • Szeretetteljes figyelemmel ölelem át a testemet is.

Legyen csodálatos a mai napod is!

Szeretettel: Sarkadi Kriszta szeretetterapeuta

Egy régi szerelem elengedése ugyanúgy beavatás, mint a kapcsolatunkat ünneplő házassságkötés. Ha segítségre van szükséged az elengedésben, akkor rendeld meg az Elengedlek, továbblépek online kurzust! >>>

Olvasója vagy már az Ariadné fonalának? Ez a neve a hírlevelemnek, amelyben olyasmiről írok, amit nem találsz meg itt, a weboldalon. Kattins ide >>>, és iratkozz fel, ha szeretnél elsőként értesülni mindenről, és szívesen letöltöd az ajándékokat is, amiket küldök.

Ha szeretnél velem találkozni, akkor kattints ide: Programok és egyéni konzultáció >>>

Ha pedig ahhoz érzel kedvet, hogy meditációs cd-t vagy online kurzust vásárolj, akkor kattints ide: Vásárlás >>>

Kategóriák: Napi szerelmes útravaló


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek kommentek. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim