Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Drámák helyett - szeress!

’13febr15
2 hozzászólás
Drámák helyett - szeress!

Néhány évvel ezelőtt, egy szeptemberi napon elindítottam a Szerelem és megvilágosodás című találkozó-sorozatot. Ennek keretében a résztvevőkkel kétheti rendszerességgel gyűltünk össze, és azon dolgoztunk, hogy megtisztítsuk magunkban a teret a szerelem számára.

Innentől kezdve pedig azt vettem észre, hogy kéthetes intervallumokban élem az életem.

Kurzusaimnak ugyanis nem csak vezetője, hanem résztvevője is vagyok, így rám is nagyon intenzíven hat minden történés. Ebben az esetben arra kellett felfigyelnem, hogy kéthetente meghalok és újjászületek.

Ez a gyakorlatban úgy jelentkezett, hogy a csoport szerda esti találkozója után néhány nappal keletkezett egy fájdalmas párkapcsolati konfliktusom, ami néhány napra meggyötört kilátástalanságával. Ahogy aztán tehetetlenségemben feladtam az ellenállásomat, lassan megnyílt bennem egy ajtó, ami lehetővé tette, hogy megérkezzen a helyzetből fakadó, fontos felismerés. Ekkor derült ki, hogy mely régi mintámat, beidegződésemet, félelmemet vagy elvárásomat kellett elengednem ahhoz, hogy továbbléphessek.

Mivel ezek a védekező mechanizmusok addigi életem során már szerves részeimmé váltak, az elengedés olyan volt, mintha meghalnék. Régi énem teljesen össze kellett törjön ahhoz, hogy megszülethessen az új. Ahogy azonban az újjászületés megkezdődött, egy szeretetteli, békés állapotba kerültem, amit igyekeztem a lehető legmélyebben kiélvezni, mert hamarosan letelt a két hét és kezdhettem elölről …

- Most azt akarod bemesélni nekem, hogy ez neked jó? – kérdezte egy rég nem látott barátom, akinek a "Szia Kriszta, mi van veled mostanában?" kérdésére gyanútlanul elkezdtem ténylegesen elmondani, hogy mi zajlik az életemben.

Semminek a „bemesélése” nem állt szándékomban, egyszerűen csak válaszoltam egy kérdésre. És igen, már akkor tudtam, hogy ez nekem jó, bármennyire is ijesztőnek tűnt maga a megtapasztalás.

Akkor ébredtem rá először, hogy valóban abba kell hagynom a ragaszkodást. A világ – és benne én is – oly mértékben változik, hogy egyszerűen a saját dolgomat nehezítem meg, ha nem mozgok az áramlással, nem engedem el, ami menni akar, és nem teremtem meg a teret saját megújulásomnak. Elengedni ugyanis könnyű – ragaszkodni nehéz.

Néhány hónap elteltével azonban egy még furcsább folyamatra figyeltem fel. Az egyik kéthetes időszakban ugyanis „nem történt semmi”. Béke volt. Béke volt bennem és körülöttem. Gyanút fogtam. Valamit rosszul csinálok? Abbamaradt a fejlődésem? Hová tűnt a félelem és az idegeskedés? Hol a gyötrődés? Most mihez kezdjek? Miből tanuljak? Nincs több feladat? Szinte pánikba estem, annyira ismeretlen volt ez az állapot.

Aztán rájöttem. Akkoriban ugyanis elolvastam egy cikket arról, hogy létezik még egy elengedni való: a dráma. Amikor drámává növesztünk egy helyzetet, egónk – saját nélkülözhetetlenségét erősítve - jól szórakozik. A dráma közben érezzük, hogy fontosak vagyunk, hogy zajlik körülöttünk az élet. Ha nincs dráma, unatkozni kezdünk. Látszólag a dráma az, ami meghatároz minket, amiből tudhatjuk, hogy kik vagyunk, hogy milyenek vagyunk. Ráadásul gyakran olyasmiből alakul ki a dráma, amihez szinte semmi közünk, mert olyasminek a megváltoztatására törekszünk, ami nem a mi dolgunk.

Ám amíg a drámák megteremtésére és fenntartására használjuk az energiánkat, semmi erőnk nem marad a meghitt közelségre és a szívbéli odaadásra.

Amikor elengedjük őket, és a drámák elmúlnak, elbizonytalanodunk. Hiszen ki vagyok én a drámáim nélkül? Ezt éltem át, amikor észrevettem, mennyire ismeretlen helyre kerültem. Pedig semmi mást nem tettem, csak az olvasottak hatására kifejeztem az alábbi szándékomat: Végeztem a drámákkal. Élni, tapasztalni, teremteni akarok. Többé nincs szükségem a drámákra. A szenvedés helyett az örömöt választom.

Amikor a megújulás szándékával elengedsz valamit, fel kell készülnöd arra, hogy ez valódi, erőteljes változást jelent. A felszabadultság érzését követheti egyfajta légüres tér megjelenése, amikor nagy a kísértés, hogy visszatérj a régi mintához. Velem is megtörtént: akkoriban minden nap sírtam egy sort; igazán nem volt oka, de valószínűleg még visszavágytam régi, megszokott, ismerős drámáimhoz – őket sirattam. Ám kitartottam, mert tudtam, hogy ebben az „ürességben” végre megnyilvánulhat valódi lényem, és ez a folyamat vezet ahhoz az örömteli élethez, amire vágyom.

Tudd, hogy vannak dolgok, amiket nem tudsz megváltoztatni, bármilyen kitartóan próbálkozol; bármilyen kétségbeesetten szeretnél megmenteni, helyrehozni vagy megoldani bizonyos helyzeteket; bármilyen őszinte is az odafordulásod; bármilyen mélységes is a szereteted.

Vannak olyan terhek, melyeket nem dolgod hordozni:

  • a döntéseit valakinek, akit szeretsz;
  • a barátaid hangulatváltozásait;
  • a munkatársad függőségét;
  • kamasz gyermeked vívódását;
  • egy rokonod depresszióját;
  • az élet változó természetét;
  • a múlt hullámvölgyeit;
  • a jövő ismeretlenségét.

Bölcsen teszed, ha elengeded e terheket; ha odaadod őket az élet áramlatának. Ahogy most eszedbe jut egy-egy helyzet, valami, ami aggaszt, egy ember vagy egy kapcsolat, amelyet nem tudsz megváltoztatni, szíved csendjében egyenként nevezd meg, majd ereszd szélnek őket. Szabadulj meg a terhektől, amelyeket nem neked kell hordoznod.

Ahogy felhagysz hiábavaló kísérleteiddel, hogy megváltoztasd a dolgokat, amikre nem lehetsz hatással, hatalmas energiák szabadulnak fel, melyet arra fordíthatsz, amit viszont képes vagy megváltoztatni: azt, ahogyan önmagadhoz viszonyulsz; amennyire önmagadat szereted; ahogyan a saját álmaidat beteljesíted.

Ekkor már képes vagy teljes felelősséget vállalni az életedért. Tudd, hogy ott van benned a szükséges bátorság ahhoz, hogy elindulj, kezdeményezz, és tovább lépj a kapcsolataidban, a munkádban és a világban. Tárd ki a szíved, és vedd magadhoz a bátorságot, hogy megváltoztasd mindazt, amire képes vagy, miközben szíved meghittségében megnevezed őket:

  • hogy kialakítsd a saját életedet;
  • hogy egy rég eltemetett alkotói vágyad figyelmet kapjon;
  • hogy létrehozd a számodra megfelelő kapcsolatokat;
  • hogy véget vess egy energiarabló barátságnak;
  • hogy felelősséget vállalj szükségtelen viselkedésmintáidért;
  • hogy beengedd az életedbe a szerelmet, a meghitt közelséget, a párkapcsolati boldogságot.

Ha van kedved, egy pillanatra hunyd be a szemed, vegyél néhány mély lélegzetet, és mondd el magadnak:

Mindazt, amire nem lehetek hatással, most elengedem, és odaadom az élet bölcs áramlatának. Magamhoz veszem a bátorságot, hogy megtegyem, amit szeretnék. A saját nevemben cselekszem. Mindenem megvan ahhoz, hogy belső életem gazdagságából megteremtsem, amire vágyom.

Örömteli újjászületésednek szívesen vagyok bábája és katalizátora. Ehhez most az alábbi programokból válogathatsz:

 

Párkapcsolati Gyorsszerviz – egyéni konzultáció

március 6-án, szerdán

Ez egy különleges, izgalmas és erőteljesen gyógyító módszer. Segítségével mély felismeréseid születnek arra vonatkozóan, hogy milyen kölcsönhatások működnek éppen most a szerelmi életedben. Felmérheted, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy éppen alakuló kapcsolatban, vagy azt, hogy milyen párkapcsolati csapdákat lenne érdemes elkerülnöd akkor, ha már melletted van a kedves. Itt megtudod azt is, mit szükséges meggyógyítanod magadban ahhoz, hogy végre megérkezzen a hozzád méltó partner.

Olvass tovább, és válassz időpontot itt >>>!

 

Lélekmelengető Est

március 21-én csütörtökön, 18.00-21.00

Ez az este neked szól, ha szeretnél valódi, belső erőre szert tenni. Neked szól akkor is, ha szeretnéd úgy igazán szeretni magadat; szeretni magad kívül és belül; szeretni minden porcikádat; szeretni a testedet; a gondolataidat; az érzéseidet; az álmaidat; a vágyaidat. Neked szól, ha érzed: annál, ami most van, valójában sokkal több minden lehetséges a számodra – és szeretnéd felismerni az odavezető utat.

Olvass tovább és jelentkezz be itt >>>!

 

Korlátok nélkül – meditációs est

február 28-án csütörtökön, 18.00-20.30

Ebben a meditációban lebontod azokat a korlátokat, amelyek eddig akadályoztak abban, hogy úgy élj, ahogy szeretnél. Kiválasztod életed egy területét, és felfedezed azokat a lehetőségeket, amelyek mindig is a rendelkezésedre álltak, csak eddig nem tudtál hozzájuk férni. Új felismeréseid, új válaszaid, és új megoldásaid születnek.

Olvass tovább és jelentkezz be itt >>>!

Várlak!

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Találtál benne számodra fontosat?

Iratkozz fel, és azonnal értesítelek róla, ha egy új írásom itt megjelenik!

Kattints ide: 

Ariadné fonala >>>

 

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Miért múlik el a szerelem? Természetesen arról szól, mit tehetünk annak érdekében, hogy ne múljon el, hanem hosszan virágozzon …

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Bogica’14 máj 06 - 13:43

Kedves Kriszta!
Ez a cikked (is) nagyon tetszik, elgondolkodtató. Tegnap olvastam el, de szeretném a segítségedet kérni, ugyanis szeretné drámázás helyett szeretni ... van egy barátom,aki 20 éves,én 19 vagyok. Több mint két és féléve vagyunk együtt, szeretjük egymást, de egy ideje átváltottam féltékeny típussá. Nem nagyon bízok már benne, és nem tudom hogy lehetne változtatnom rajta. Sok a kétségem, félek, hogy elveszítem és nem figyelek oda az apró jelekre..emiatt sok veszekedés van, szinte mindennap drámázok valamin. Amit egyébként nem szeretnék, de egyszerűen csak jön belőlem... :( Mit tehetnék, hogy ne legyen dráma, csak szeressem? Olyan nehéz, ma megpróbáltam,de nem ment... előre is köszönöm leveled!

Bogica

Sarkadi Kriszta’14 máj 07 - 13:13

Kedves Bogica!

Épp a napokban jelent meg egy cikkem a féltékenységről, olvasd el, meg fogod lelni benne a választ:

http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20140502/majusi-szerelmi-elorejelzes/

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim