Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Újabb 10 +1 tipp: Így szeresd a tested!

’12okt19
hozzászólok
Újabb 10 +1 tipp: Így szeresd a tested!

A legtöbben úgy nőttünk fel, hogy ami szép és jó, azt természetesnek vesszük, ami pedig csúnya és rossz, azt azonnal szóvá tesszük, hiszen változtatni kell rajta.

A problémát ebben csak azt jelenti, hogy valójában nem létezik sem szép, sem csúnya, sem jó, sem rossz. Minden csak viszonyítás kérdése. Amit te szépnek látsz, azt más csúnyának látja, amit te rossznak érzékelsz, azt más jónak érzi.

Azt, hogy melyiket választod, sajnos sok esetben nem te döntöd el, hanem a környezetedből feléd áramló információk tömege.

Így történhet az meg, hogy önkritikád oroszlánrésze a testedet sújtja. Az emberek (legfőképpen a nők) többsége testének minden részletét egy könyörtelen nagyítóval végzett, tüzetes vizsgálatnak veti alá. Végignézzük a testünket, de csak azért, hogy hibákat találjunk: túl nagy, túl kicsi; túl sok, túl kevés; túl kerek, túl lapos; túl magas, túl alacsony.

Egy idő után már folyamatosan neheztelsz a testedre, mert soha sem éri el a kultúra, a családod, az éppen aktuális szerelmed, illetve az önmagad által meghatározott tökéletességet. Bármit is teszel vele, valahogy sohasem lesz elég jó.

Mai írásomnak az a célja, hogy ebben a tekintetben egy alapvető változás történjen meg benned. Ha kipróbálod, amiket írok, képes leszel arra, hogy észrevedd, amikor kritizálni kezded a tested, és ehelyett inkább egyre több elfogadással és szeretettel fordulj felé. Fokozatosan lerázod magadról a régi beidegződéseket, valamint a kívülről érkező elvárásokat, és pont úgy leszel tökéletes magadnak - és így mindenki másnak is -, ahogy vagy.

Innentől kezdve pedig már nem lesz kérdés, hogy tetszel-e annak, akit kiszemeltél magadnak …

Az alábbi listát a NationalEatingDisorders.org oldalon találtam. A pontokat lefordítottam, és kiegészítettem a saját ötleteimmel – ha ténylegesen meg akarod szeretni a tested, akkor ne csak olvasd, hanem próbáld is ki!

1. Tudtad, hogy a bőröd minden hónapban megújul? A gyomrod bizonyos részei pedig minden ötödik napon? Hogy a májad hathetente születik újjá, a csontjaid pedig háromhavonta egyszer? A tested működése egész egyszerűen döbbenetes! Jobb, ha elkezded tisztelni és nagyra becsülni …

2. Reggel, ébredés és nyújtózkodás után (vagy közben) legyen az első dolgod, hogy megköszönöd a testednek az éjszakai pihenést és feltöltődést. Hiszen így teszi számodra lehetővé, hogy maradéktalanul élvezhesd a napodat, és megtehess mindent, amit szeretnél.

3. Aztán pedig este, amikor ágyba bújsz, mondd el a testednek, mennyire hálás vagy mindazért, amit általa a nap folyamán megtapasztalhattál.

4. Amikor tavaly rábukkantam arra a jógaoktatóra, akinél végre ott is ragadtam, furcsa élményem volt. Minden mozdulatsor végén elhangzott a kérdés:
- Figyelj a testedre. Milyen érzetek ébrednek benne? - Nos, az én testemben folyamatos volt az ujjongás. Minden porcikám imádta, amit a jóga kínált neki.

Ezért neked is azt javaslom, hogy találd meg azt a mozgásformát, amely örömet okoz, és aztán tedd rendszeressé az életedben. Fontos: ne az legyen a célod, hogy ezzel lefogyj, vagy túl nehéz kihívások elé állítsd a tested. Válassz olyasvalamit, amitől a tested egészségessé és erőssé válik, ugyanakkor neked határtalan örömet okoz. A szórakozás, az egészség, és a jó társaság legyen a célod, amikor mozgásformát választasz – ha ezek megvannak, akkor nem fog nehézséget okozni, hogy a rendszeres mozgás a szokásoddá váljon.

5. Gondolj vissza egy olyan életszakaszodra, amikor jól érezted magad a bőrödben, amikor tetszettél magadnak. Tudd, hogy bármikor lehetséges újra így érezned magad – függetlenül attól, hogyan alakult át azóta a tested, és hány év telt el.

6. Fogj papírt és írószerszámot, és írj magadról 10 pozitív dolgot úgy, hogy a külső megjelenésedet egyszer sem említed. Valahányszor eszedbe jut valami, add hozzá a listához.

7. A közelemben lévő üzletközpontban nagyon sok a tükör – vannak kisebbek, nagyobbak, keskenyebbek, szélesebbek egyaránt. Egyszer az egyiken hónapokig látható volt a szép betűkkel odakanyarított felirat: Gyönyörű vagy! Tényleg öröm volt odapillantani …

Ennyit azonban te is megtehetsz: az otthonodban minden egyes tükörre ragassz egy cédulát ezzel a mondattal: Gyönyörű vagyok kívül is, belül is! De használhatsz hozzá rúzst, festéket, lakktollat, bármit – fontos, hogy tetsszen neked maga a felirat is. Így minden alkalommal önkéntelenül elmosolyodsz, amikor ránézel. A mosoly pedig a legszebb dolog, amit magadra ölthetsz …

8. Dönts úgy, hogy mostantól csak a szépségre figyelsz – mind a világban, mint önmagadban. Hiszen már tudod: aminek a figyelmedet adod, abból egyre több lesz.

9. Valószínűleg te is ismered a megállapítást: Ma van életed hátralévő részének első napja. Egy kérdéssel egészíteném ki: Biztosan arra akarod használni a mai napot, és az eztán következőket, hogy ugyanúgy utáld a tested, ahogy eddig?

10. Amikor éhes vagy, egyél. Amikor fáradt vagy, pihenj. Olyan emberekkel vedd magad körül, akik folyamatosan belülről sugárzó szépségedre és határtalan belső erődre emlékeztetnek.

+ 1. Gyere el október 25-én (csütörtökön, 18.00-20.00-ig) a

Szeretem a testem

meditációs estre, ahová várlak téged is, ha

  • úgy véled, épp a tested milyensége miatt nem talál rád a szerelem;
  • túlsúlyosnak érzed magad, és szeretnél lefogyni;
  • elégedetlen vagy az alakoddal;
  • tudod mi kellene a testednek, de mégsem adod meg neki;
  • érzelmeid megélése helyett inkább enni kezdesz;
  • szeretnél többet mozogni, de nem tudod, merre indulj;
  • szeretnél változtatni étkezési szokásaidon.

Ebben a meditációban megtapasztalhatod, milyen erőt adó érzés összekapcsolódni mindentudó, bölcs lelkeddel, és az ő útmutatásait követve fokozatosan megszeretni a testedet. Ez az egyre növekvő elfogadás lesz aztán a segítségedre abban, hogy kialakítsd azt a boldog, harmonikus párkapcsolatot, amire szíved mélyéről vágysz.

Kattints ide >>> a részletekért!

 

Figyelj! Van még más is:

Október 24-én szerdán (bejelentkezés alapján egész nap) a Párkapcsolati Gyorsszerviz (korábban Szerelmi jóslás – másképp) keretében ránézünk azokra a régi mintákra (testi, lelki, szellemi szinten egyaránt), amelyek eddig fogva tartottak, aztán feloldjuk őket, hogy szabadon szerethess másokat, és ők szabadon szerethessenek téged. Részletek itt >>>!

 

November 4-én, vasárnap (10.00-18.00) a Tiszta érzésekkel elvonuláson egy gyógyító szertartás keretében lehetővé tesszük, hogy a múlt sérelmei megbocsátásodon keresztül a testedből is távozzanak. A nap végére felszabadultnak és könnyednek fogod érezni magad. Részletek itt >>>!

 

Emlékezz: azzal teremted meg a világot, amit látsz, amire a figyelmedet fordítod. Amíg egyetlen gondolatot is táplálsz arról, hogy mi a baj a testeddel, addig nem fogsz megszabadulni a másokkal való összehasonlítás – állandó vereséget hozó - csapdájából. Kezdj el most azonnal arra fókuszálni, mennyire csodálatos és egyedi minden egyes vonásod! Lásd meg a szépséget önmagadban, és csak erre figyelj! Hamarosan ezt fogják visszaigazolni a kívülről érkező visszajelzések is.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvasd el az első 10 tippet is, amiről júniusban írtam: 10 + 1 tipp: Így szeresd a tested! Ha minden nap kipróbálsz egyet, akkor észre sem veszed, és már szokásoddá is vált, hogy szeretettel, hálával és nagyrabecsüléssel tekints a testedre …

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még nincsenek kommentek. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim