Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

10 dolog, amire a nők vágynak

’12jan13
15 hozzászólás
10 dolog, amire a nők vágynak

Amikor néhány nappal ezelőtt visszatértem az aish.com oldalra, hogy elkezdjem lefordítani azt a cikket, ami a nők kéréseit sűríti 10 pontba, furcsa dolgot tapasztaltam. Amikor egy héttel korábban a férfiak kéréseit tartalmazó 10 pontot olvastam, megérintett az írás, és azt éreztem, remélem, egyre növekvő mértékben vagyok képes ezt adni a hozzám közel álló férfiaknak.

Ide kattintva elolvashatod:  >>> 10 dolog, amire a férfiak vágynak.

A nők kéréseiről szóló angol nyelvű írást viszont nem esett jól végigolvasni, és először arra gondoltam, hogy bennem került elő valamiféle eddig ismeretlen ellenállás a leírtakkal kapcsolatban. De aztán beleolvastam a hozzászólásokba, és ott is ugyanazt láttam. Az írásban mások is azt a kioktató stílust vélték felfedezni, amit én is, és ugyanúgy nem akartak vele azonosulni, ahogy én sem. Ezért úgy döntöttem, hogy ma nem a fordítást hozom ide. Tudomásul vettem, hogy ezúttal nem úszom meg a fordítás egyszerűbbnek tűnő feladatával, írnom kell egy saját verziót, hiszen az előző blogbejegyzésemben már megígértem.

Nem tartom magam mindentudónak a témában, így csak reménykedem benne, hogy néhányat valóban eltaláltam azok közül, amelyekre a legtöbb nő vágyik. Az elmúlt két évtizedben rengeteg nővel beszélgettem mind a csoportjaim, mind az egyéni konzultációk révén, mind pedig olyan női körökben, ahol én is résztvevő voltam. Így az alább következő gondolatokat a saját élményeimen kívül átszövik a többiektől érkező információk is: nagyon sokféle nézőpontból meséltek nekem a nők arról, hogy mit szeretnének, mi mindent tudnának velük kapcsolatban a férfiak. Viszont kilencnél több nem jutott eszembe, így arra kérlek, hogy hozzászólásodban írd meg: szerinted melyik az a plusz egy dolog, amit a nők többsége szeretne megkapni a férfiaktól? Mi legyen a listánkon a tizedik pont?

Ja, és készülj: sokkal bőbeszédűbb vagyok, mint a múlt héten lefordított pontok férfi írója …

Szóljanak hát a nők …

1. Többé-kevésbé mindannyian tisztában vagyunk legjobb külső és belső tulajdonságainkkal, és önmagunk megismerése révén igyekszünk egyre közelebb kerülni ahhoz, hogy feltétel nélkül szeressük és elfogadjuk magunkat. Ám a kívülről érkező elvárás-halmaz rendkívüli: minden óriásplakátról és magazin címlapról egy-egy, tökéletesre szerkesztett nő mosolyog ránk (sőt, a magazin-interjúból kiderül, hogy életvitelében is tökéletes), és az akaratlan összehasonlítás néha kikezdi az önbizalmunkat. Ezért kérünk, mondjátok el fáradhatatlanul, újra és újra, mennyire szépek és jók vagyunk, és mennyire boldoggá tesz benneteket, hogy épp velünk kötöttétek össze az életeteket.

2. Bár néha tűnhet úgy, hogy mindenért benneteket hibáztatunk, a beszélgetések kezdeményezésével nem ez a célunk. Ilyenkor csak annyi történik, hogy megéreztük: kapcsolatunk szeretetteli áramlása megakadt, és inkább tisztázzuk most, mint hogy engedjük az ügyet még nagyobbra nőni, és közénk állni. Ezekben a helyzetekben arra vágyunk, hogy veletek közösen találjuk meg a mindkettőnk számára legjobb megoldást. Talán nem lehet mindent megoldani megbeszélés útján, ám amiről nem beszélünk, az biztosan megoldatlan marad. Kérünk, engedjétek magatokat belevonni ezekbe, és legyetek társaink kapcsolatunk erősítésében.

3. Legtöbbször azért alakul úgy, hogy mi vagyunk otthon a gyerekekkel, és mi tartjuk rendben a családi fészket, és mi varázsoljuk az étket az asztalra, mert mindez nagy örömet okoz, és szívesen tesszük. Ám attól még ugyanolyan mértékű figyelmet, összpontosítást, időt és energiát igényel, mint bármely más – akár munkának nevezett – tevékenység. És a nap végére ugyanúgy ki lehet tőle merülni. Ezért fordulhat elő, hogy amikor betoppantok, nem tudunk azzal a figyelemmel fordulni felétek, amire számítottatok. Ha ilyenkor adtok nekünk egy fél órát, amit mind a gyerekektől, mind a teendőktől, mind tőletek távol tölthetünk (a hálószobában, a fürdőszobában, a kertben, a parkban), akkor megszülethet bennünk és körülöttünk az a pihentető csend, amely újra feltölt energiával.

4. Mi is szeretjük a szexet, és szívesen kipróbálunk mindenféle újdonságot. Látszólag azért igényeljük mégis a szeretetteli ösztönzést és az elfogadó támogatást ezen a téren, mert az elmúlt évszázadokban azt verték tűzzel, vassal, sikerrel a fejünkbe, hogy ez valami bűnös, megvetendő dolog, amitől jobb, ha távol tartjuk magunkat. Ezért néha időbe telik, míg az így felépült korlátokat lebontjuk magunkról. Kérünk, hogy lankadatlan kreativitással és lelkesedéssel vegyetek rá újra és újra a hancúrozásra, ugyanakkor tartsátok tiszteletben, amikor valamire nemet mondunk.

5. Amikor ismeretlen dolgokban próbáljuk ki magunkat, vagy kreatív szárnyainkat próbálgatjuk, vagy a barátnőinkkel találkozunk, vagy elkezdünk megtanulni valami újat, vagy különböző tanítások mentén önmagunkkal ismerkedünk, vagy egy kis egyedüllétre vágyunk, az nem azt jelenti, hogy ti kevésbé fontosak lennétek a számunkra. Épp ellenkezőleg: ezek mind lehetőségek arra, hogy friss energiákkal töltődjünk fel, és ezzel kettőnk kapcsolatát is gazdagítsuk. Szükségünk van az önmagunkra szánt időre – kérünk, támogassatok benne.

6. Ha egy csúnya veszekedés közepén találjuk magunkat, kérünk, legyetek ti az okosabbak. Néha valóban magával ránt egy-egy (múltbéli sebzettségeinkhez kapcsolódó) érzelem, és teljesen elveszünk benne. Ilyenkor nem segít a támadó, bíráló hozzáállás, sem a messzire távolodás. Kérünk, inkább lépjetek oda hozzánk, öleljetek magatokhoz, és suttogjátok a fülünkbe: Én akkor is szeretlek.

7. Szeretjük a meglepetéseket. Néha váratlanul vigyetek el minket valahová, ahol kettesben lehetünk, és ahol csak egymásra figyelünk. Ahol távol vagyunk mindentől, ami megszokott, és így megújulhatunk mi ketten is, és a kapcsolatunk is. Egyáltalán nem szükséges, hogy sok pénzt költsetek erre, ha nincs rá módotok. Mindössze két dolog számít: legyen szokatlan, és csak kettőnkről szóljon.

8. „Azokon a napokon” valóban érzékenyebbek vagyunk. Nem hisztisek, érzékenyek. Érzékenyebbek a saját belső folyamatainkra, a ti rezdüléseitekre, a családunk működésére, a többi emberrel való találkozás minőségére. Érzékenyebbek vagyunk azokra a láthatatlan energiákra, amelyek mindannyiunk életét befolyásolják. Az ősi, törzsi kultúrákban a nőket ilyenkor rendkívüli tisztelet övezte: fokozott érzékenységük lehetővé tette, hogy az egész közösséget érintő, fontos információkat közvetítsenek. Ezek tehát megszentelt napok, amikor gondoskodásra, kényeztetésre, néha egyedüllétre vágyunk. Kérünk, ilyenkor legyetek velünk még gyengédebbek, még figyelmesebbek.

9. Ma, amikor mind a nők, mind a férfiak - hivatásukat követve, vagy a megélhetésüket biztosítandó - dolgoznak, közös életünkben és az otthonunkban úgy érdemes együttműködnünk, mint egy csapatnak. Már nem érvényesek a régi minták arra vonatkozóan, hogy kinek mi a feladata. Kérünk, legyetek nyitottak arra, hogy közösen kialakítsunk egy olyan formát, ami mindkettőnknek megfelel.

10. Ide jön a te javaslatod …

Nos, mit gondolsz? Milyen érzés volt mindezt végigolvasni? Mik a te tapasztalataid? Szerinted is így van ez? Vagy másként gondolod? Kihagynál valamit? Mi az, amit hozzátennél? Vagy egyáltalán nem ezek a legfontosabbak? Találtál benne valamit, ami arra inspirál, hogy valamit másképp csinálj ezentúl? Írd meg a hozzászólások között!

Mindazt, amit ebben a két blogbejegyzésben leírtam, akkor tudjuk könnyedén és örömmel (elvárások nélkül) megadni egymásnak, ha saját magunkkal teljes mértékben rendben vagyunk. Ilyenkor van miből adnunk.

Remélem, hamarosan személyesen is találkozunk! Addig pedig átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: A boldog párkapcsolat legfontosabb összetevője. Arról szól, mi az a legeslegfontosabb dolog, amely meghatározza, hogy boldog párkapcsolatot építünk-e, vagy sem …

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Judit’12 jan 13 - 17:13

10. Teljes elfogadást - hogy mindig önmagunk lehessünk. Saját magunk, a családunk, de a tágabb közösségeink számára is. Beleértve nemcsak az embereket, hanem állatokat-növényeket és a természet erőit is. Erre minden nőnek szüksége van időről időre.

Az 5-7 nagyon tetszett. A 6. is, de ez szerintem vérmérséklet kérdése. Lehet a nő is az okosabb néha, ha az érzelmei nem ragadják el. ;)

Zsuzsi’12 jan 13 - 19:02

Nagyon tetszett a 7. pont. :)
10. Nekem a FIGYELMESSÉG, a napi APRÓ CSODÁK, MEGLEPETÉSEK a legfontosabb. Egy kedves szó, egy Rád gondolok sms, egy aprócska csoki a táskámban, "kész a fürdővized Drágám", " Érted menjek ma?",...stb.
Apró kis csekélységek, de szerintem nagyon fontosak ebben a felfordult világ taposómalmában.

Tislér Zsuzsi

Ilona’12 jan 13 - 20:46

Miután már MEGHÓDÍTOTT, azután is figyelmes, kedves, humoros, megbízható, biztonságot adó, lehet rá számítani. Fontos számomra, hogy NŐnek érezhessem magam egy érzelmileg (és anyagilag) stabil, kiegyensúlyozott FÉRFI oldalán.
Viselkedjen úgy másokkal, ahogy szeretné, ha vele bánnának.
Egymás életét KÖLCSÖNÖSEN szebbé, gazdagabbá, örömtelibbé varázsoló kapcsolatot, játszótársat szeretnék.
Szerintem az élet értelme: az öröm. Minden kapcsolat annyit ér, amennyi öröm van benne.
Én erre vágyom.

Ilona

Cs.Nagy Ibolya’12 jan 13 - 20:56

Nem csak azért igényeljük a nagy beszélgetéseket, mert egyébként is szeretünk beszélni, mert szükségünk van az érzelmeink kifejezésére ezen a módon is. Mi nők beszéd közben gondolkodunk . Azáltal, hogy szép kerek mondatokban végigmegyünk egy gondolaton sokszor megtaláljuk közben a problémánkra a megoldást.

Ibolya

Zsóka ’12 jan 13 - 21:35

Ilona csodálatosan rátalált arra szóra, amit én is mondtam volna : játszótárs ! Igen, ez kell nekünk, a nehéz napok feloldó pajtása, aki mindig mosolyog és magához ölel !

Zsóka

Női Lélek’12 jan 14 - 08:03

Ami nekem feltűnt: a mi (női) igényeinket hosszabban "kell" megmagyarázni, hogy jogot formáljunk belőle, mint a férfiak igényeit: http://igazabolszerelem.hu/blog/reszletek/81_10_dolog_amire_a_ferfiak_vagynak/?utm_source=Ariadn%C3%A9+fonala&utm_campaign=2a886ac0af-2_23_Ariadne_fonala_2012_01_06&utm_medium=email

Tudat alatt ennyire működnének a régi ősi beidegződések? Ennyire bonyolultabb lelkek lennénk, és ennyire egyszerűbbek a férfiak? :)

Női Lélek’12 jan 14 - 08:07

Bocsánat, az előbbi hosszú link így nem működik. Az a férfiak igényeinek a 10 pontja akarna lenni. Tényleg bonyolultabbak vagyunk... legalábbis én most egy kicsit megbonyolítottam ezt a dolgot :))

AnnaMária’12 jan 14 - 12:11

Igen........,számomra is fontos, hogy mindig nőnek érezzem magam a másik mellett.Ilona jól kezdte.
Ezen kivűl,attól is nagyon jól érzem magam, ha általa több lehetek! Előfordulhat, hogy ez a tény régmúltnak tűnik, de minképpen jó érzésnek tartom.Az igaz érzések a hétköznapokban mutatkoznak meg.Amikor a napok morzsolodnak és bármi adódik, mindig szeretettel vagyok a másik iránt.Még akkor is ,ha dühös vagyok rá.Tudnia kell, hogy mellette állok.Szerintem, nem kell mindig mindent kimondani.A várakozás is egyfajta izgalmi állapot, még ha tudom,hogy mire számithatok,-akkor is.
Izgaqlmakra, megnyugvásra , periodusonként szükség van egy kapcsolatban.Az elszürkülés sem lelkileg, sem testileg nem tesz jót.

Anna

István-M’12 jan 14 - 20:00

Kriszta egy fontos dolgot kihagyott, ezért a tizedik pontot, mint nulladikat én előre írtam. Kétségtelen, hogy újabban – a női magazinok korában és a spirituális érdeklődés növekedtével - a közfelfogásban is előtérbe került az egymás jobb megértése, elfogadása, a szeretetnyelvek megismerése, konfliktus kezelési módok megismerése, stb. Azonban mindenki nézzen magába: a hagyományos követelmény, miszerint „a Férfi teremtsen anyagi biztonságot” ott maradt mélyen olyan szintű alapkövetelményként, hogy már eszünkbe sem jut, csak akkor, ha valami bibi van. Én azt tapasztalom, hogy az emancipáció növekedésével párhuzamosan megjelent a konzervatívizmus előretörése is, és ez a követelményt már nagyon jól kereső, önálló, szingli nőknél is egyre gyakoribb.

A 10. pont hozzáírásán kívül Kriszta majd' minden pontját átírtam. Néha lehet, hogy ironikusnak tűnik az, hogy egy női elvárás mellé annak ellenkező előjelű megfelelőjét is felsoroltam. De ezt komolyan gondolom. A végén elmondom, hogy miért.
MIT AKAR A NŐ? (a férfitól)
Zölddel Sarkadi Kriszta eredeti szövege, Kékkel az én kiegészítéseim

10.
a./ A férfi teremtsen anyagi biztonságot nekem és a családomnak! Légy a szakmádban, kint az Életben sikeres, hogy felnézzek rád (sok más emberrel együtt)! Sőt még legyen egy hobbyd is, amiben fantasztikus vagy! – Légy Férfi, azaz erős és harcos, hódító, tehát légy a hagyományos férfi szerepek szerinti FÉRFI!
b./ Légy otthon, és végezd el az otthoni munkákat, amikor nekem van dolgom kint az életben, majd amikor hazaérek, légy lágy, meleg és befogadó, üde és friss, kreatív, készen bármire... Akár úgy is, hegy elengeded az irányítást... Ugyanis Vedd figyelembe, hogy én, a XXI. század NŐje is teljes értékű ember vagyok, így nekem is lehetnek szakmai ambícióim, én is jól akarok keresni, nekem is van hivatásom, nekem is vannak a családon kívüli kitűzött céljaim, sőt hobbyjaim, és nem elégszem meg a háztartásbeli másodlagos funkciójával!

1. Dícsérj! kérünk, mondjátok el fáradhatatlanul, újra és újra, mennyire szépek és jók vagyunk, és mennyire boldoggá tesz benneteket, hogy épp velünk kötöttétek össze az életeteket.
ÉS: a./ Kijelentések helyett mindig indokold is, amit állítasz, úgy hitelesebb, jobban elér!
b./ Vannak időszakok, amikor hiába mondtok el minden szépet és jót, mi magunkkal vagyunk bajban, így nem tudunk befogadni, elfogadni semmit... Ilyenkor légy találékony, és soha ne direktben, hanem kerülőutakkal találd meg a bajok gyökerét bennem, és azt melengesd, cirógasd nagy hittel... Ha hirtelen sündisznó módjára tüskéket eresztek, mert úgy érzem, hogy túl mélyen találtál, akkor beszélj hasonló élményeidről, vagy mások analóg helyzeteiről... Vagy semmit ne csinláj, csak szeretetteli nyitottságot tanusíts. Szóval a legjobb lenne, ha kitanulnád, és legmagasabb szinten művelnéd a lelki terapeuták szakmáját! :)

2. Beszélgessünk! Kérünk, engedjétek magatokat belevonni ezekbe a beszélgetésekbe, és legyetek társaink kapcsolatunk erősítésében.
ÉS: a./ Amikor úgy érzed, hogy beszélgetési kezdeményezésem a te hibáztatásodról fog szólni, találd ki a mögöttes üzenetet, azt, ami igazából engem bánt, amit szeretnék megoldani, a mondandóm mélyén lapuló igényemet... Segíts nekem! Néha e3l vagyok veszve, mondj valami okosat!
ÉS: b./ Beszélgetés témáját illetően légy kreatív! Hajlamosak vagyunk arra, hogy kialakul, hogy veled csak az élet egy területéről beszéljek. Fedezd fel, hogy mindenről lehet velem beszélgetni – tégy izgalmassá, szerethetővé bármilyen témát, szóljon az akár a munkáról, családi dolgainkról, kettőnkről, vagy a természetről, környezetünkről, sportról vagy politikáról.. Tehát légy a tanítóm, de ne nézz engem hülyének, ne mondd meg nekem a tuttit! Azaz vezess úgy, hogy észre sem veszem!
Vagy: c./ Érezd meg, amikor nem kell reagálnod, csak hallgatnod egem, még akkor is, ha majd kibuggyan belőled valamilyen reakció, megoldási javaslat problémámra. Soha ne akard helyettem megoldani a problémáimat, és ne adj kéretlen tanácsot, kéretlen segítséget!

3. Give me a little break.. Vagy másképpen fogalmazva: ne legyen elvárás a hagyományos nő szerep: a napi munka, majd a házimunka után ne legyen elvárás, hogy üdén, frissen legyek vendéglátó, gésa, lelki tanácsadó és/vagy szexpartner – a férfi pillanatnyi elvárásához alkalmazkodva...

4. Szex: - bánj velem érzékenyen, finoman – elégíts ki! - hódíts meg, törj meg, hatolj belém, tépj szét – ha nem akarom, vonulj vissza, szűnj meg! – : Kérünk, hogy lankadatlan kreativitással és lelkesedéssel vegyetek rá újra és újra a hancúrozásra, ugyanakkor tartsátok tiszteletben, amikor valamire nemet mondunk. Hogy ez hogyan lehetséges? Hát a szerepeink alapján: Te vagy a férfi, ezért te kezdeményezz, de úgy, hogy kiismerted a mi öntörvényűségünket – mert mi, nők márpedig öntörvényűek vagyunk – különösen a XXI. században! Jaaa, és mivel mi spirituális fejlődésben, átalakulásban mindig előtted járunk, ezért aztán ha te meg csak egy szokásos férfi vagy, soha nem értheted meg aktuális állapotunkat, mert mindig le vagy maradva. Kösd fel tehát a gatyát, légy Isten, aki még bennünket is megelőz!

5. Szabadság! - Lehetőség arra, hogy bármikor saját utainkat járjuk - Szükségünk van az önmagunkra szánt időre – kérünk, támogassatok benne.
És amíg mi távol járunk, egyáltalán ne hiányozzunk, illetve, ha hiányzunk, ti csak ránk gondoljatok, nehogy valami más pótcselekvésbe meneküljetek, nehogy féltékenykedjetek, ne veszítsetek semmit önbizalmatokból, önértékelésetekből, hanem legyetek készen arra, hogy bármikor betoppanhatunk – és akkor kezdődhet újra a meghódításunk!

6. Szeretet kimutatása bármi ellenére... (vagyis akkor is, ha dühösek, bénák, reményvesztettek, utálatosak és tüskések, visszautasítóak vagyunk, és elküldünk téged a fenébe..)

7. Szeretjük a meglepetéseket. legyen szokatlan, és csak kettőnkről szóljon.

8. „Azokon a napokon” tisztelet, türelem... Ilyenkor tartsd tiszteletben, hogy érinthetetlenek vagyunk – de lehet, h éppen akkor kívánjuk legjobban a szexet – ez változó, légy készen arra is!

9. Rugalmas együttműködés a háztartásban, vagy az élet bármely dolgában, amit közösen csinálunk – ne legyen olyan munka, amit alkalmasint nem csinálnál meg: a főzés és babfürdetés-pelenkázás-mosás-takarítástól kezdve az ajtó megjavításáig, és lakberendezési igényeim megvalósításáig bármi... Ja, és vedd figyelembe, hogy én csak egy gyenge nő vagyok, ezért én nem tudok villanykörtét cserélni, vagy a tetőre mászni, vagy átrendezni a lakás bútorait.


Összefoglalva: Készülj fel mindenre, és annak az ellenkezőjére, légy olyan rugalmas, be-és elfogadó, együtt érző, szerető, ugyanakkor hősies és diadalmas férfi, mint amilyen még senki nem volt a történelemben. VAGYIS mi már a TE felébredt / megvilágosodott ISTENI MIVOLTODRA TARTUNK IGÉNYT!

Nos, igen, komolyan gondolom, hogy ez mind elvárás a férfiakkal szemben, és bevallom őszintén, hogy nekünk férfiaknak is ugyanilyen teljesíthetetlen elvárásaink vannak. Pontosan ezért házasodnak olyan későn a fiatalok, ezért csökken a házasságok száma, ezért nő a válások száma... Ez kortünet! Nem mindenkire egyaránt vonatkozik persze...
De miért van ez? Ahogy az előbbi szakasz végén, az összefoglalómban utaltam rá, szerintem azért, mert tényleg benne vagyunk egy intenzív spirituális felemelkedési folyamatban, és mind a magunkat, mind társunkat már olyannak szeretnénk látni, akiben tényleg felfedezhetjük isteni mivoltunkat!

István-M

Judit’12 jan 14 - 21:04

Igen Ilona jol latja a dolgokat.
Kerunk benneteket ferfiak, oruljetek es mosolyogjatok gyakran, mosolyotok es viccelodesetek meg a legdramaibb hangulatot is feloldja, mutassatok, hogy tudtok nevetni es ezzel minket is jobb kedvre deriteni, oruljetek az apro dolgoknak, ez elet szepsegenek, es mi is ugy teszunk.

Judit

Eszti’12 jan 18 - 10:27

Hangoztassa a férfi, hogy a sors akarata,az égi jelek , a megmagyarázhatatlan megérzés eredmánye, hogy egymásra találtunk, és együtt van teendőnk, hogy jobb emberré váljunk, fejlődjünk egymás hatására. Kiábrándító, ha csak mi gondoljuk ezeket, Ő pedig a véletlennek és racionális indokoknak tulajdonítja, hogy épp velünk, és nem mással van. Persze nem elég mondania, hinnie is kell benne. Vagy legalább abban higgyen, hogy nem vagyunk lecserélhetőek az életében. Legjobb lenne, ha egyfajta beavatási folyamatnak tudná megélni a velünk való létet. Hiszen megvan a lehetősége azzá válni, ami nem ő, azáltal, hogy egyesülhet velünk, empátiával figyelhet, és megérthet. Azaz azonosulhat egy másik lénnyel. Ennél nincs nagyobb kaland.

Eszti

Andrea’14 jan 27 - 23:14

István M. hozzászóló vajon ott lesz Kriszta január 30-i Lélekmelengető Estjén ?

Andrea

Sarkadi Kriszta’14 febr 25 - 15:30

Kedves Andrea!

Nem volt ott ... :)))

Szeretettel,

Kriszta

Márk (22)’17 jan 04 - 00:02

Ez mind szép és jó. Engem is erre nevelt az édesanyám. A probléma ott kezdődik, hogy a nőknek nevezett mai tinibabák semmit sem tesznek bele egy kapcsolatba. Aki írta a fentieket, bizonyára már van 30-40 éves és még az értékeket tisztelő generációban nőtt fel. Most a fentieknek az a része igaz, amikor a nők elvárásairól beszélünk szoros értelemben, de nincsen visszafele semmi. Gondolok itt például a családi, otthoni biztonságra amit a nők kellene nyújtsanak, vagy a gyereknevelésre. Hát ezek a mai fiatal lányok hol fogják haza várni szeretetben a férjüket? 5 percet foglalkoznak egy gyerekkel és már szuper anyukának mondják magukat, miközben az anyós csinálja a házimunkát. Nem akarok senkit megsérteni, de a fentiek az előző generációkra érvényesek. A mai huszonévesek és fiatalabbak koránt sem ilyesmit várnak el.

Rozsnyói Márk

Feca’17 jan 12 - 23:19

Hogy miért vagyok egyedül vagy miért nincs párom szokták kérdezni.
Egyszerüren csak annyit csatolok visza válszként nincs én nekem arra pénzem!!!
Szerintem ezzel mindent elmondtam!!

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim