Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

10 dolog, amire a férfiak vágynak

’12jan06
15 hozzászólás
10 dolog, amire a férfiak vágynak

Kapcsolatok az új évezredben: ez volt a címe annak a – Brigitte Wingelmayr és Frank Cardelle vezette – három napos, hétvégi elvonulásnak, amelyen 2000 januárjában részt vettem. Egymást követték a gyógyító gyakorlatok, beszélgetések, és meditációk, mikor is a második nap estéjén elérkeztünk a legerősebb részhez: a szégyenről kezdtünk el beszélgetni. Egy időre a férfiak és a nők külön vonultak, majd újra összetalálkoztunk. Ekkor a férfiak körben leültek a földre, mi nők pedig mögéjük ültünk egy tágabb körben, úgy, hogy a tenyerünkkel meg tudjuk érinteni egy-egy férfi hátát. És ekkor a férfiak arról kezdtek el beszélni, mi mindent szégyellnek az életükben, mi mindennel nem elégedettek, mi mindent szeretnének másképp. Könnyekig meghatódtam, amikor végighallgattam, mennyi minden bántja őket, amiről addig fogalmam sem volt. Először az együttérzés jelent meg bennem, majd pedig a mélységes szeretet.

Ez a tizenkét évvel ezelőtti élmény azért idéződött most fel bennem, mert néhány hete egy – a Facebook-on talált – link elvezetett az aish.com nevű oldal egy írásához (szerzője Dan Silverman), amely azt a címet viseli, amit a blogbejegyzésnek is adtam. A 10 pontot elolvasva, megint csak arra gondoltam, mennyi mindent nem tudunk, és mennyi mindent értünk félre egymással kapcsolatban … Lefordítottam, hogy hozzád is eljusson, és a hozzászólásokban beszélgethessünk róla.

Aztán pedig kattints ide, és olvasd el a bejegyzés párját: >>> 10 dolog, amire a nők vágynak.

Szóljanak hát a férfiak …

1. Ahogy a nőknek, nekünk is szükségünk van szeretetre. Bár mindenki úgy tudja, hogy inkább a nők igénylik az érzelmi támogatást, valójában mi is vágyunk azokra a bizonyos szavakra. Kérünk, mondjátok ki őket gyakran.

2. Ezen kívül valósággal sóvárgunk az elismerés és a nagyrabecsülés után. Mutassátok ki, mennyire csodáltok minket, és parancs lesz a számunkra minden kívánságotok. Gúnyolódjatok rajtunk, vagy kritizáljatok, és azonnal visszahúzódunk a barlangunkba.

3. Nem vagyunk gondolatolvasók. Nem tudjuk felmérni, milyen igényeitek és vágyaitok vannak. Kérünk, mondjátok el, mit akartok. Segítsetek nekünk. Szeretnénk adni nektek, de el kell mondanotok, hogyan tegyük. Ne legyetek szégyenlősek – beszéljetek nyíltan. Szerelmünk bizonyítéka nem a gondolatolvasói képességünk, hanem az, ahogyan világosan megfogalmazott kívánságaitokra reagálunk.

4. Nagy tisztelettel tekintünk rátok, mint csodálatos anyára, és a közösségek lelkes támogatójára, ám nem akarunk legalulra kerülni a tennivalóitok listáján. Azt szeretnénk érezni, hogy mi vagyunk a legfontosabb ember az életetekben. (Vagyis megtennéd, hogy leteszed a telefont, amikor belépek az ajtón?)

5. A fizikai közelségre irányuló vágyunk nem egy szimpla biológiai szükséglet, amit egyszerűen csak félreteszünk addig, amíg a gyerekek nagyobbak nem lesznek. Annak a kifejeződése, hogy mély és teljes kapcsolódásra vágyunk veletek. Amikor nem akartok benne részt venni, mélyen megbántódunk, és úgy érezzük, nem kellünk nektek. Képzeljétek el, milyen lenne, ha mindig túl fáradtak lennénk ahhoz, hogy beszélgessünk veletek …

6. A munkánk fontos számunkra – általa értékesnek és eredményesnek érezzük magunkat, és ezen a módon tudunk adni a családunknak is. Kérünk, próbáljátok megérteni, hogy keményen dolgozunk, és nem a golflabdát ütögetjük egész nap.

7. Talán úgy vélitek, alkalmatlanok vagyunk rá, ám valójában képesek vagyunk vigyázni a saját gyerekeinkre – sőt, még jól is csináljuk! Ha egy kis pihenésre vágytok, és szeretnétek kiszabadulni a lakásból, csak rajta, vágjatok bele – és bízzatok bennünk.

8. Nem vagyunk egy újabb gyerek a nyakatokon. Kérünk, ne beszéljetek így rólunk (nem túl kedves dolog) a barátaitokkal, és ne is eszerint bánjatok velünk. Ez árt nekünk is, és nektek is.

9. Mélységesen vágyunk rá, hogy megadhassuk nektek mindazon anyagi javakat, amelyekre áhítoztok. Fájdalmas érzés, amikor nem sikerül. Kérünk, ne fokozzátok a feszültséget azzal, hogy állandóan kritizáltok miatta.

10. Egyszerű teremtmények vagyunk, egyszerű szükségletekkel. Nem várjuk el a díszes porcelánban felszolgált, többfogásos vacsorát. Nem vágyunk többre, mint a meleg otthon kényelmére, és egy jó asszony szerelmére.

Nos, mit gondolsz? Milyen érzés volt mindezt végigolvasni? Mik a te tapasztalataid? Szerinted is így van ez? Vagy másként gondolod? Kihagynál valamit? Vagy hozzátennél? Vagy egyáltalán nem ezek a legfontosabbak? Találtál benne valamit, ami arra inspirál, hogy valamit másképp csinálj ezentúl? Írd meg a hozzászólások között!

Ha már régóta olvasóm vagy, tudod, hogy mindennel, ami ezen az oldalon keresztül elérhető, abban támogatom mind a férfiakat, mind a nőket, hogy szűnjenek a köztünk lévő félreértések, csökkenjenek a távolságok, és egyre többször éljük át a meghitt közelség csodálatos pillanatait. Ehhez valójában nincs más dolgunk, mint eltakarítani az útból mindazt, ami eddig akadályozott a szerelem megélésében.

Remélem, hamarosan személyesen is találkozunk! Addig pedig átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Együtt


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Andi’12 jan 06 - 13:41

Én személy szerint örülök, hogy a férfiak is emberek :)
De félre téve a viccet, nagyon jó ezt így leírva látni. Tudod mi a nehéz ebben? Hogy mi nők sem vagyunk gondolat olvasók és ha a férfiak nem mondják ki, el, a gondolataikat, érzéseiket, akkor szerintem ők sem csodálkozhatnak azon, hogy nem megfelelően reagálunk. Legalább is én így vagyok ezzel. Azért vagyunk képesek a beszédre, hogy használjuk is.

Sándor’12 jan 06 - 14:04

De jó ezt olvasni. Igen, az ember nagyon sokszor találkozik olyan előítéletekkel, amiknek sokszor pont az ellenkezője az igaz.

Sándor

AnnaMária’12 jan 06 - 16:43

Kedves Kriszta -Boldog Új Évet Kivánok!
Nagyon jól inditottál az új esztendőben, mert a téma örök, mindig aktuális.
Tapasztalatom szerint alapigazság mind a tiz.Személyenként más-más sorrendben.Attól függöen, hogy milyen a másik hangulata, vagy éppen a milyénk.
Van aki forron szereti , van aki nem.Mindig az számit, hogy az illetőnek mi a fontosabb.Fel kell ismerni, hogy miaz amit feltétlenül észre kell venni a másik elvárásaként. Ez nem mindig könnyű, olykor küzdelmes, de ha fontos nekünk , akkor megéri!!!
Köszönjük a pontokba szedett üzenetet.

Agadraga’12 jan 07 - 02:24

Azért a szerelmes pasik többsége képes volt rá, hogy kitalálja, mire van szükségem, ha nem is gondolatolvasással, de figyelt a gesztusaimra. Akinek meg használati utasítást adtam, abba meg kár volt, végrehajtott egyet-mást, de nyögvenyelősen. Így még megalázóbb volt, hogy verbalizáltam az igényeimet.

Ágó

Zerkula András’12 jan 07 - 20:19

Tudod Kriszta, azt tartják az elődeink, hogy kanál zörej nelkül és tányér töretlen nem létezik egy családi életben.De valójában ahogyan a fenti 10-pontokban foglaltakat leirtad,akkor igazá könyebb,szeretet teljesebb, lehet egy pár kapcsolata,illetve a családi élet.

Zerkula András

Flyback’12 jan 09 - 01:05

Kedves Agadraga !
Részemről sajnálom az összes férfit akivel dolgod volt. Ha a gesztusaidból kellet kitalálni mindent, akkor te nem vagy felnőtt, nagyokat kínlódtak a férfiak egy túlkoros gyerekkel. Használati utasítást meg az ad, aki egy használati tárgynak tekinti a másikat, a tulajdonának. Ez megint beteg dolog. Az igényeidet meg azért verbalizáltad, mert kedves szavakkal, meghitt beszélgetésben nem tudtad előadni. Ez megint a fejletlenség jele. Ettől úgy érzik magukat a férfiak, mint egy lábtörlő, egy felmosórongy, és minden normális ürge fejében megfordul ilyenkor, hogy "na innen is menni kéne". Ami engem illet, az ilyen nőktől mentsen meg a sors. A fenti írás is pontosan azért született, mert sok nő olyan mint te. Meg kell tanulni embernek lenni, és emberként kezelni a másikat. Mindegy, hogy férfi, vagy nő, ugyan úgy ember, és tiszteletben kell tartani. Három alapvető dolog határoz meg egy kapcsolatot: a kölcsönös tisztelet, szeretet, megbecsülés. Majd ha egyszer felnőtt leszel, meg fogod érteni. Ahol ezzel a gondolkodással most tartasz, a még csak a "cicababa" kategória. A felnőtt, nagybetűs Nő-ig még van mit tanulnod.

"A lélek háza a kimondott szó.
A lélek a beszédben lakik."
St. Ambrosinus

István

Hajnalka’12 jan 10 - 13:12

István!
Nem vagyok feminista és senki pártján nem állok csak az írásokat olvastam, de a stílusodból és a gondolataidból az empátia hiánya és a kioktató egoista stíluson kívül csak a támadó magatartást mutatod. Neked is van még mit tanulnod, úgy látom. Szerintem olvasd el még egyszer mit írtál egy másik emberről és be fogod látni milyen felháborodottan és arrogánsan írsz valakiről, akit nem is ismersz. Te úgy gondolod felnőttél?

Hajnalka

Flyback’12 jan 10 - 23:16

Kedves Hajnalka !

Talán te olvasd el, hogy ő hogy írt a férfiakról az életében. Szégyellném magam a helyében, de nagyon. De úgy látom te is tanulhatsz még. Én tiszteletben tartom a nőket, akik voltak az életemben. Van 21 évvel ezelőtti majdnem feleségem is, aki nemrég megkeresett, és nagyon örült nekem. Nem egyedül van, családja van, egész, és boldog. Azóta néha beszélgetünk. Nem az arrogáns embereket keresik . De voltak többen akik utólag kerestek.
Hozok egy példát miért írtam ezt:

"3. Nem vagyunk gondolatolvasók. Nem tudjuk felmérni, milyen igényeitek és vágyaitok vannak. Kérünk, mondjátok el, mit akartok. Segítsetek nekünk. Szeretnénk adni nektek, de el kell mondanotok, hogyan tegyük. Ne legyetek szégyenlősek – beszéljetek nyíltan. Szerelmünk bizonyítéka nem a gondolatolvasói képességünk, hanem az, ahogyan világosan megfogalmazott kívánságaitokra reagálunk."

Aki lekezelően, nagyképűen és lenézően ír a férfiakról, az ő, Ágó. Talán értelmezd előbb őt. Az a pár sor egy arrogáns, parancsolgató nőé, aki elvárta, hogy lessék, kitalálják a gondolatait. Ez az írás pont azért született, hogy sok nőnek legyen miből felismerni a hibáit, amivel bántja a férfit, akit közben meg "szeret".

Ha értelmezem amit írt, egy érzéketlen cicababát látok mögötte. Hogy lehet így beszélni, hogy a "szerelmes pasik többsége". Ez pld. olyan messze van a tisztességes érzésektől, mint Makó Jeruzsálemtől. Elvárások, lekezelés van minden szó és mondat mögött. Egyértelmű, hogy így is bánt velük.

Sajnálom kedves Hajnalka, nálam kiverte a biztosítékot ! :) Sorry !

István

Flyback’12 jan 10 - 23:52

"Azért a szerelmes pasik többsége képes volt rá, hogy kitalálja, mire van szükségem,"

Ezzel a kezdéssel azonnal megkérdőjelezte az egész írást, és besöpörte a szemétbe. Ezt jelenti, amit leírt. Aztán ezt ki is fejti, hogy akivel pedig megpróbálta tudatni az "igényeit", az "megalázta" őt, és "nyögvenyelősen" hajtották végre az "óhajait".

István

Moon’12 jan 14 - 08:58

Kedvesek!
Érthető Ágó, Hajni, és -természetesen- István gondolatmenete is. Nem Ágót védendő, csak elmondom az írásával kapcsolatos érzéseim... Azt vélem, arra gondolt, hogy amikor teljesen egy vagy a másikkal, együtt rezegsz vele, könnyen tudod, mi az, amire vágyik... tudjátok, mikor csak rád néz a másik... s te tudod, mire gondol, mikor befejezitek egymás mondatát, mikor fél szavakból... S ez az együtt rezgés egy valódi szerelmi kapcsolatban nyilvánvaló. Szóval, ez az a bizonyos mondat. A megfogalmazás... nos, itt kellene látni a metakommunikációját, hisz enélkül a leírt mondat valóban úgy is értelmezhető, ahogy Isván tette. Ezzel együtt maradok a jól bevált mondásnál: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess." Fénnyel és szeretettel teli napokat nektek! :)

Moon

Judit’12 jan 14 - 20:49

Igen ez az aminek meg kellene valosulni egy szerelmi kapcsolatban, es ha igazan szeretik egymast meg is valosul . A kolcsonos tisztelet ,odafigyeles, erezni a masik rezduleset es tudni mit szeretne, rahangolodni es erte elni, csodalni es felnezni ra, adni csak adni , mindig ereztetni o mennyire fontos az eletunkben. Ez az igazi szerelem, ha az erzes kolcsonos es a lelektarsaddal hozott ossze a sors, akkor te is ezt kapod vissza tole.

Judit

Kincső’18 jan 10 - 16:01

Kedves Krisztina
Ket férfi megbeszélté ezeket a gondolatokat ezen a linken találhato : https://www.youtube.com/watch?v=MakPNWRwoFM
A nőkenek és a férfikanak más más a gondolatai..
És kedves férfiak a SEMMi szó egy női logika. Köszi. :)

Kincső

János’24 ápr 08 - 21:35

Sajnos én azt látom hogy a házasság után. Egy férfiből ingyen munkást csinálnak. És nincs Sex nincs szeretet, mindenki kedves csak te nem tisztelet a kivételnek. Vagy csak én jártam így?

K janos

Sarkadi Kriszta’24 ápr 10 - 09:10

Kedves János!

Az a helyzet, hogy minden párkapcsolat és minden házasság más. Sokakkal találkoztam, akik azt élik meg, amit te, és sokakkal találkoztam, akik épp ellenkezőleg, nagyon is boldogan élnek. Úgy vélem, egy boldog párkapcsolat nem jön létre magától: önismeret, kommunikáció, elfogadás és nyitottság szükséges hozzá - mindkét fél részéről. Azok élnek boldogan, akik hajlandók minden egyes napon időt és energiát szentelni a kapcsolatuknak és a párjuknak.

Szeretettel,

Kriszta

János ’24 ápr 10 - 23:45

Kedves Kriszta. Nagyonsokszor próbáltam megbeszélni kommunikálni a dolgokról, sajnos kivétel nélkül csak olyanról halylandó beszeszélni ami a munkáról gyerekekről szól. Amiről én beszélnék szívesen próbálom időről időre csak kitérő válaszok kibuvókat kapok szerinte jól van minden, mellesleg másokkal kedves órákig tud beszélni mindenről. Csak engem kerülget. Én már mindent megpróbáltam. Aki ismer az tudja. Talán már túlságosan is. Lehet papucsnak tart de én kedvességnek szánom. Időnként dűhös vagyok magamba olyan mintha egyedűl élnék kapcsolatban. Köszönöm levelét. Legalább valaki meghalgatott.

K János

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim