Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A szerelem ott él benned. Érzed?

’11okt14
9 hozzászólás
A szerelem ott él benned. Érzed?

Nat King Cole (1919-1965) jól ismert amerikai jazz-muzsikus, énekes, zongorista, akinek L-O-V-E című dala arról szól, vajon hogyan lehet leírni a szerelmet akkor, ha a szót alkotó betűket használjuk. Hallgasd meg itt (lejjebb a hevenyészett fordítást is megtalálod), aztán játssz el a gondolattal te magad is.

L az, ahogyan rám nézel; O az, aki az egyetlen nekem; V az, aki oly különleges; E az, akit mindenekfelett szeretsz.

Csak szerelmet adhatok neked; mely felemel mindkettőnket; két szerelmes mindenre képes; itt a szívem, ne törd össze, kérlek.

Ez a szerelem csak a miénk.

Te milyen szavakat raknál ki a SZERELEM betűiből? Neked mit jelent ez a szó? Mit gondolsz a szerelemről? Mit érzel a szerelemmel kapcsolatban?

Amikor megszületünk, a lelkünk tisztaságából fakadó feltétlen szeretet ott lakozik mindannyiunkban, és ez nem is változik. Mégis, idővel eltávolodunk ettől az értékes részünktől, és egyre több erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy hiányzó szeretet-adagunkat külső forrásból szerezzük be. Amikor pedig úgy véljük, mások nem látnak el minket megfelelően ezzel a kincset érő szeretettel, megbántódunk, és őket hibáztatjuk. Pedig a „hibát” mi követtük el akkor, amikor kívül kerestük azt, ami belül bőségesen a rendelkezésünkre áll.

Érdemes hát tisztázni: mit is akarsz valójában a szerelemtől? És képes vagy ezt megadni magadnak?

Szánj most egy kis időt arra, hogy szerető figyelemmel ajándékozd meg magad: fogj papírt (naplót) és írószerszámot (vagy billentyűzetet), és válaszold meg az alábbi kérdéseket. Ettől tisztábban fogod látni, milyen kapcsolatban is vagy a szerelemmel; mind az önmagadból fakadóval, mind a mások révén érkezővel.

  • Amikor szerelmet élek át milyen vagyok; miket gondolok; mit érzek; hogyan viselkedem?
  • Mit kapok a szerelemtől, ami csak ilyenkor van jelen az életemben?
  • Hogyan adhatnám meg ezt magamnak akár már most is?
  • Hogyan, mivel fejezhetem ki az önmagam iránt érzett szerelmet?

Ez a gyakorlat abban segít, hogy jobban megértsd magad, és az önmagad iránt érzett szeretet elvezessen a lelkeddel, a belső bölcsességeddel, az isteni vezettetéssel való mélyebb kapcsolathoz, ezen keresztül pedig a szerelem és a harmonikus párkapcsolat megéléséhez.

Meggyőződésem ugyanis, hogy a boldog, örömteli élet alapja önmagunk egészséges szeretete. Különösen igaz ez a szerelem és a párkapcsolatok esetében, ahol a legtöbb – a kapcsolatunkat észrevétlenül romboló – hatalmi harc épp azt célozza, hogy megszerezzük a másiktól hiányzó szeretet-adagunkat. Amikor úgy érezzük, hogy a párunktól nem kapjuk meg, amire vágyunk, az mindig annak tükre, hogy mit nem adunk meg saját magunknak.

Vajon honnan tudhatod, hogy szereted-e magad? Önmagunk szeretete azt jelenti, hogy

  • tiszteletben tartjuk a saját életutunkat;
  • megtanuljuk kielégíteni saját igényeinket;
  • szeretetteli törődéssel fordulunk önmagunk felé;
  • nagyra becsüljük magunkat;
  • hiszünk magunkban; és
  • figyelünk belső bölcsességünk hangjára: észrevesszük a jeleket, hagyjuk magunkat vezetni, hallgatunk az intuíciónkra.

Talán te másképp vagy vele, de én olyan környezetben nőttem fel, ahol a céltudatosság, a határozottság, az önállóság, a cselekvés, az eredmények voltak a legfőbb értékek. Mindez természetesen a legtöbb helyzetben rendkívül jól jön – ezért is nevezem őket értékeknek -, ám igencsak megnehezíti a dolgomat, amikor úgy döntök, hogy nem akarok mindent egyedül megoldani, hanem rábízom magam belső bölcsességemre, az intuíciómra, az isteni vezettetésre. Márpedig eljött az életemben az a pillanat, amikor elhatároztam, hogy kitágítom tudatosságom határait, és felfedezem, mi rejlik még bennem azon kívül, amit az elmémmel eddig fel tudtam fogni.

Arra gondoltam, ezt elég elhatározni, és onnantól kezdve Isten hangja majd megmondja nekem, mikor, mit kell csinálni. De nem így történt – az égvilágon semmit sem hallottam. Amikor egyszer mégis – épp azt feszegettem türelmetlenül, miért nem történik már semmi, amikor én itt vagyok, mindenre nyitottan -, a következő, kedvesen dorgáló szavak érkeztek:
- Kedves Sarkadi Kriszta, mikor volt olyan, hogy te megtettél bármit is, pusztán azért, mert valaki azt mondta, hogy ezt kell tenni?

Ekkor ráébredtem, hogy – ha tényleg egyértelmű útmutatásra vágyom -, akkor el kell engednem az ellenállásomat, fel kell hagynom az irányítási vágyammal, és teret kell teremtenem az életemben arra, hogy a belülről érkező válaszokat meghalljam.

Ebben egy olyan eszköz volt a segítségemre, amely nyilván előtted sem ismeretlen: elkezdtem a különböző jóskártyák gyönyörű képeit tanulmányozni, a szimbólumrendszerüket megismerni. Rendszeresen eljártam olyanokhoz, akik szakértői ezeknek a kártyáknak, így kaptam választ az akkor éppen engem foglalkoztató legfontosabb kérdésekre, és így tudtam olyan irányba terelni az életem, amely álmaim megvalósulása felé vezetett. Végül a híres tarot-kártya festő, Kazanlár Emil tanfolyamán azt is elsajátítottam, hogyan használhatom ezt az eszközt én magam.

Mivel hosszan tudok gyönyörködni a kártyákon szereplő képekben és szimbólumokban, nagyon sokfélét beszereztem, és mindegyiküket jó ideig használtam. Néhány éve új kedvencem van: egy olyan kártyacsomag, ami kifejezetten a szerelemről szól, és abban mutat utat, hogyan tudjuk lebontani azokat az akadályokat, amelyeket a szeretet áramlása elé állítottunk. Ezt fogom használni akkor, amikor a

Szerelmi jóslás – másképp

című egyéni konzultációs forma kipróbálására invitállak: először október 19-én, szerdán. Kattints ide >>>, és tudj meg róla többet!

Addig pedig játszani hívlak! Írd meg a hozzászólások között, te hogyan mesélnél a SZ-E-R-E-L-E-M-ről úgy, hogy a betűit használod fel, ahogy Nat King Cole is a dalban? Aztán, írd meg azt is, te hogyan kapcsolódsz belső bölcsességedhez? Hogyan hallod meg intuíciód hangját? Milyen élethelyzetekben volt már a segítségedre ez a fajta vezettetés?

Átadom a szót neked …

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

P.S. Ha van kedved, olvass bele, miről írtam egy évvel ezelőtt: Szerelem - haladóknak. Arról szól, melyik az az egyetlen új kapcsolati minta, amely az összes többit feleslegessé teszi …
 

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zsóka’11 okt 14 - 17:50

A szerelem egy csodálatos dolog boldog vagyok hogy 63 éves koromban másodszor élem át már 2 éveezt lesem lehet irni mertrt nagy boldogság tisztelem hüséggel és értelemmel nagy szeretettel ennyi

Zsóka

Szigeti Kata’11 okt 16 - 08:10

Szeretet
Elfogadás
Remény
Eksztázis
Lehetőség
Elengedés
Megbocsátás

Kata

Annamária’11 okt 16 - 09:55

Szeretni, a legjobb
Egymást, még jobb
Rózsa, a legszebb
Egyesülni,a történés
Lelkitárs, a világ
Együvé tartozni,boldogság
Mindig tudni, nagyon jó

Anna

Nóri’11 okt 16 - 13:01

SZ-Szépség, szex
E-Együtt lenni
R-Részeg mámor
E-Empátia
L-Lélektárs
E-Emberségesség
M-Most

N.

Sarkadi Kriszta’11 okt 16 - 14:24

Jaj, de szépeket írtatok máris! Az enyém ez:

Szeretlek.
Emelkedünk,
Repülünk,
Egyesülünk,
Lebegünk,
Elengedünk.
Megtartanak.

Kriszta

Panni’11 okt 18 - 19:10

Szerelem! Hűség!
Szeretet! Megbecsülés!
Belső béke!
Egybefonódás!
Egymás iránti öröm!
Kitartás!
Beteljesülés!
Egymás megtartása!
Bizalom!



Panni

Sinkó Sándor’11 okt 21 - 12:17

Sziasztok!

SZabadság
Extázis
Remény
Erő
Lélek
Együtt
Mindörökké

Sasa

Andi’11 okt 24 - 11:19

Nekem ez jutott eszembe:
SZívszerelmem
Elválaszthatatlanul
Ritka kincs
Egymásért
Lélegzetelállító
Extázis
Mától honapig

Andi

Babi’12 febr 05 - 12:42

Sz épség
E gység
R epülés
E nergia
L étezés
E gyütt
M agaslat

Babi:-))

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim