Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 március
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Így hajózz a szerelem tengerén!

’11ápr15
9 hozzászólás
Így hajózz a szerelem tengerén!

Nagyon ritkán van csak időm arra, hogy a Facebook-on bogarásszak, így sok mindenről lemaradok, amit a barátaim és az ismerőseim megosztanak ezen a közösségi oldalon. Egyszer azonban épp elcsíptem az én üzenő falamon is megjelenő, rengeteg hozzászólást generáló mondatokat, amik így hangzanak:

Na, hát most jól figyelj! Szerelmes vagyok beléd teljes szívből, Őszintén! Te lennél az a hölgy, akivel leélném az Életem, és lesném minden percben Titkos kívánságaid! Reggelivel keltenélek, vigyáznék rád egész nap, és masszírozás közben aludnál el. Döntsd el, hogy ez neked szól-e ... Szerinted?

A bejegyzést követően érdekes beszélgetés indult el arra vonatkozóan, hogy

  • ez most egy valódi szerelmes üzenet, vagy pedig megint egy reklámfogás;
  • vajon ki lehet az a szerencsés, akire így várnak;
  • kinek tetszik ez a fajta megnyilatkozás és kinek nem;
  • hányan vannak, akik szívesen lennének az üzenet címzettje, de alacsony önértékelésükből fakadóan biztosak benne, hogy nem ők azok;
  • mennyien vannak, akik nagyon vágynak erre a fajta kényeztetésre, de ritkán van benne részük, stb…

Persze, az én fantáziámat is elindították az olvasottak, ám annyi irányba, hogy semmiképpen sem fért volna bele egy hozzászólás kereteibe ott, a Facebook-on. Ezért inkább írtam belőle egy egész blogbejegyzést, és közben hálásan gondolok arra, aki szerelmes üzenetét így megosztotta, mert tálcán kínált számomra egy újabb témát.

A kérdés ugyanis, ami az első, mosolygós rácsodálkozást követte bennem, ez volt: Ez mind nagyon szép – de A szerelem tengeremeddig lenne ez így? Meddig tartana, amíg kiderül, hogy

  • az illető hölgy is ember;
  • a vele való kapcsolat sem mindig fenékig tejfel;
  • az illető úrnak is vannak kívánságai, azon túl, hogy a hölgy vágyait lesi és teljesíti,

és még számtalan apró különbözőség, amire ilyenkor nem is gondolunk.

Azon morfondíroztam, hogy amikor szerelmesek leszünk, és úgy döntünk, hogy összekötjük valakivel az életünket, vajon készen állunk-e azokra a viharokra is, amelyek majd jól megdobálják közös életünk hajóját?

Valószínűleg nem. Eszünkbe sem jut ilyesmi. Úgy képzeljük, hogy a tenger végig sima és csendes lesz, a szikrázó napsütésben a lágyan lengedező szél hűsíti bőrünket, és könnyedén viszi előre a hajónkat.

Ezzel kapcsolatban Feldmár András: Szabadíts meg a Gonosztól! című könyvében, találtam ezt a néhány bekezdést, ami nagyon is idevág:

„A párkapcsolatról beszélve azért mondom mindig, hogy tudnunk kell, mennyire nehéz együtt lenni valakivel, nehogy azt higgyük, hogy ha nem vagyunk jól a másikkal, akkor velünk van a baj. Megrázó dolog rájönni arra, hogy a másik az végtelenül másik.

Az elnyomás ott kezdődik, amikor elhisszük, hogy nagyjából egyformák vagyunk. Abban a pillanatban, amikor már van egyfajta biztonságérzetem, hogy én valóban megmutathatom magam valakinek, akkor a lényemmel már felelősségre is vonom a másikat. Hogyha van valami, amiről te ezt hiszed, én viszont azt hiszem, akkor már nagyon el kell kezdenünk gondolkodni. Mert ha te mást hiszel, mint én, akkor el kell mondanod, hogy te hogy jutottál oda, ahová eljutottál. Mert lehet, hogy neked van igazad. És akkor nekem meg kell változtatnom mindazt, amit addig leszűrtem az életemből. Tehát minden komoly kapcsolatnál az ember az egész életét teszi kockára. Ez nem egy biztonságos játék: ijesztő valakivel igazán találkozni.

Ha mindezt tudjuk, akkor talán nem rökönyödünk meg, és nem kezdünk el menekülni, amikor egy kapcsolat nehézzé válik. Olyan kapcsolat nincs, amelyben nincsenek ilyesfajta viharok, amelyben az ember nem áll folyton egy szakadék szélén – egzisztenciálisan. Én ezt izgalmasnak találom, ez nem tragikus, ez nem egy rossz dolog, ez egyszerűen csak így van.”

A szerelem viharos tengerénAmikor a könyvben ezeket a sorokat olvastam, hirtelen eltöltött a hála, és azt éreztem, hogy ténylegesen örülök az éveim számának, és az ezzel járó élettapasztalatnak. Mivel mostanra én is pontosan úgy gondolom, mint a szerző: izgalmasnak, érdekesnek, néha mulatságosnak, és szinte mindig mély, belső átalakuláshoz, pozitív irányba történő fejlődéshez vezetőnek látom párkapcsolataim hullámzásait.

Megszerettem a többnyire viharos tengeren történő hajózást, és pillanatnyilag nem vágyom hosszantartó szélcsendre. Számomra már ez a természetes. Ettől még boldogan ringatózom a szerelem lágy hullámain, amikor ennek az ideje jön el, ám már nem tölt el rémülettel, amikor különbözőségünk homokpadján átmenetileg megfeneklünk.

Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

♦ Párkapcsolati alapozó - AJÁNDÉK! ♦

► Egy hasznos és szórakoztató könyv (Villányi Péter: Kapcsoskönyv),

► négy inspiráló hanganyag, valamint

► egy hatrészes online kurzus

lesz a segítségedre abban, hogy a párkapcsolati boldogságot minél hamarabb megtapasztalhahd.

Ha szívesen veszed ezt az ajándékot tőlem, akkor a Párkapcsolati alapozót

(a könyvet, az online kurzust és a hanganyagokat)

ide kattintva töltheted le:

Kérem a Párkapcsolati alapozót! >>>

 

Kategóriák: Kommunikáció


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Zoli’11 ápr 18 - 12:25

En azt vallom, minnel gyorsabban ki kell ismerni valakit aztan dontes! Az elet rovid, hogy evekig probalkozzunk meg agyaljunk ilyen dolgokon! Ez akkor mukodne ha mindenki filozofuskent dolgozna es egesz nap agyalhatna ezeken az emberi jatszmakon. Van egy csomo mas fontos dolog a vilagon mint azon dolgozni, hogy hogyan tudd kibogozni a "civilizalt felgyorsult vilag" okozta agymosott emberek gondolatait!

Zoli

Domján Mónika’11 ápr 18 - 13:42

Én pedig azt vallom, hogy minden pillanat új alkalom a megismerésre, a felfedezésre saját magamra, a társamra és a kapcsolatunkra nézve. Lehet, hogy filozófusnak kell lenni ahhoz, hogy ezt tudatosan kövessük - akkor én az vagyok, és a társam is az. Sokkal gazdagabbnak érzem így az életemet és a kapcsolatomat, mintha csak felszínesen élnénk egymás mellett. Több munka, és látszólag több vihar. Viszont mindegyikben lehet hajózni, nem úgy, mintha állandóan kerülgetném a szelesebb, borúsabb időjárást - addig, amíg el nem sodor egy hurrikán és el nem süllyeszti törékeny hajómat.

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Era’11 ápr 18 - 17:54

Ilyenkor az jut eszembe amikor megkérdezik,hány éves vagy hiszel még a mesékben?Azt gondolom teljesen mindegy hogyan vall szerelmet csak igaz legyen az érzelem.

Era

Zoli’11 ápr 18 - 21:28

"Több munka és látszólag több vihar" Na ez a nem mindegy, hogy mennyi az a tobb, es hol a hatar! Vagy vegignezzuk nyiltlapokkal ,hogy hogyan visz el a hurrikan???

Zoli

Domján Mónika’11 ápr 19 - 14:38

Hurrikán ellen nincs garancia, mint semmi más ellen sem... De akkor már inkább nyílt lapokkal, igen. :)

Domján Móni monikaesatarot.blog.hu

Heni’11 ápr 28 - 15:29

Figyelni, beszélgetni, megbeszélni és mindezt őszintén! Működik! Persze ehhez kell partner, aki szintén figyel, meghallgat és ő is beszél....kommunikál veled. Van, amikor fáj az igazság. Ez is része a dolognak. Mindent összevetve mégis az egyetlen út egymáshoz az őszinte beszélgetés! Nekem ez most megadatott:) A szerelmem a barátom....új dimenziók nyíltak!

Heni

Sarkadi Kriszta’11 máj 24 - 15:24

Kedves Zoli!

A minap a fogorvosomnál jártam, beszélgettünk kicsit, és kiderült, hogy már 25 éve műveli ezt a szakmát. 25 éve egyre csak dolgozik, továbbképzi magát, szakirodalmat olvas, sőt a fogorvosnak készülőket tanítja, mindezt azért, mert számára ez fontos. Számára épp ez a tevékenység az egyik legfontosabb dolog az életében. Amiért én rendkívül hálás vagyok, hiszen így megtehetem, hogy rábízom magam, és nekem nem kell mindazt megtanulnom a fogorvoslásról, amit neki. Mert nekem nem annyira fontos ez. Nekem más a fontos.

Szerintem remekül van kitalálva az, hogy mindenkinek más a fontos - így mindenki szakértővé válhat valamiben, és azt megoszthatja másokkal.

Nekem például az a fontos, hogy magamat és a többi embert boldogan élni tanítsam, többek között a párkapcsolatok területén is. Ezért szívesen szánok időt, energiát és pénzt is arra, hogy ezen a területen folyamatosan továbbképezzem magam, és mindig megújuljak. Így azoknak, akiknek ez a dolog nem annyira fontos - épp csak egy pillanatra elakadtak, és egy rövid ideig támogatásra van szükségük -, nem kell mindazt elolvasniuk, megtanulniuk, és kigondolniuk, mint nekem - a számukra vonzó programra eljönnek, és magukhoz veszik épp azt a szeletét ennek a tudásnak, amire épp akkor szükségük van.

És az is rendben van, ha valakinek ez az egész egyáltalán nem fontos, és egyáltalán nem törődik vele. Ebben rejlik különbözőségünk szépsége.

Szeretettel,

Kriszta

Eszter’18 okt 07 - 08:41

Ez egy nagyon jó leírás, üzenet, hála érte,hogy "véletlenül" rátaláltam !

Tamás Eszter

Sarkadi Kriszta’18 okt 08 - 12:55

Kedves Eszter,

Igen, én is örülök, hogy rátaláltál! Most már olyan sok a bejegyzés, hogy valóban jól jön egy-egy ilyen "véletlen"! :)

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim