Sarkadi Kriszta

Az új kapcsolati minták hírnöke-
ként abban támogatlak, hogy megszülessen benned és veled maradjon a szerelem.

Ajándék, neked!Ariadné fonalaAriadné fonala

 Írásaim - blogértesítőm és egyéb fontos híreim - útmutatásait követve könnyedén kitalálsz a félelmek, az elvárások és a régi minták útvesztőjéből, hogy meg- érkezz a szerelem varázslatos birodalmába.

Vedd a kezedbe Ariadné fonalát, és fogadd el ajándékba letölthető gyakorlati útmutatónkat!


E könyvet elolvasva képessé válsz arra, hogy kialakítsd saját "boldogságreceptedet", és megtudd, vajon hogyan, mitől leszel boldog és kiegyensúlyozott a párkapcsolataidban.

Programajánló

2024 április
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Állj meg egy pillanatra, és szeress!

’10dec10
10 hozzászólás
Állj meg egy pillanatra, és szeress!

Ilyenkor, december közepén sok helyen megkezdődik a beszélgetés arról, hogy vajon miért ezt a közelgő néhány napot tartjuk a szeretet ünnepének, és vajon miért nem fordulunk ugyanezzel a szeretettel egymás felé az év többi napján is. Vannak, akik egyenesen így fogalmaznak: a Karácsony nem a szeretet, hanem a vásárlás ünnepe. Így aztán egyre többen vannak azok is, akik magából a vásárlásból már „kiszálltak” – nem tartják kötelezőnek magukra nézve, hogy mindenáron tárgyakkal ajándékozzák meg egymást, hanem jókedvűen és nyugodtan együtt töltik ezt a néhány napot, és egyszerűen élvezik egymás társaságát.

Ráadásul a városi utcákon és a bevásárlóközpontokban járva érezhető az egyre növekvő feszültség is, ami aztán gyakran épp azokon csattan, akik a legközelebb állnak hozzánk. Beletelt egy kis időbe, szerencsére azonban már jó régen felismertem, hogy az én feszültségemet ilyenkor az okozta, hogy mindenáron meg akartam felelni a saját magam felállította elvárásoknak: annak, hogy minden ajándék és minden történés tökéletes legyen.

Azóta arra is ráébredtem, hogy minden hasznos és szép tárgynál sokkal fontosabb, hogy azokkal, akiket igazán szeretünk, legyenek közös élményeink. A Meghitt közelség című meditációs est végén például eléneklünk egy dalt, és közben végiggondoljuk, mi mindenért vagyunk hálásak az éppen velünk lévő kedvesnek. Velem előfordul, hogy ilyenkor nem csak azt az egy férfit idézem fel, hanem a többieket is, akikkel eddig hosszabb-rövidebb időre összesodort az élet. És amikor felteszem magamnak a kérdést, hogy mi az, amit köszönök, képek jelennek meg közös életünkből, amelyeknek mind van egy azonos tulajdonsága: élményekhez kötődnek. A leginkább arra emlékszem, és azért vagyok hálás, amit együtt átéltünk. És amikor egy kapcsolatban már nem éreztem jól magam, annak oka részben az is volt, hogy egyre ritkultak a közös élmények.

Így ír erről Marianne Williamson: A csodák kora című könyvében:

„Az énekes és dalszövegíró Rupert Holmes egyik slágere egy házaspárról szólt, akik mindketten hirdetést adtak föl, hogy találjanak valakit, aki több kalandra vágyik, mint amennyit a házassága nyújt. Természetesen nem tudták – és csak akkor jöttek rá, amikor egymás hirdetésére válaszoltak -, hogy mindketten izgalmasabb tevékenységekre vágytak annál, mint amit megszokott kapcsolatukban együtt átéltek.

Évekkel ezelőtt ismertem egy férfit, aki felesége halálakor egyre csak így zokogott:

- Soha nem utaztam el vele oda, ahová szeretett volna. Nem mondtam neki elégszer, hogy mennyire szeretem. Annyi mindent kellett volna vele együtt átélnem és nem tettem … - Tragikus volt őt ennyire ébernek látni, amikor már olyannyira késő volt.

Sokan, sokféle okból állnak ellen a szerelem nagy kalandjának. Pedig állandóan ott van az orrunk előtt, mégsem nyúlunk utána. Persze előfordul, hogy éppen nincs rá energiánk, vagy aki felbukkant, az nem megfelelő számunkra. Ám néha a megfelelő ember érkezik, az energiáink is készen állnak, mégsem szánunk elegendő időt, teret, vagy figyelmet a kapcsolatra ahhoz, hogy rendkívülivé alakítsuk azt, ami eredendően is jó.

Egy bizonyos kor után már istenkáromlásnak tűnik – hiszen valójában az is – elpazarolni bármilyen lehetőséget; különösen a szerelem lehetőségét. Amikor elfordulsz annak az esélyétől, hogy valóban szeress, az olyan, mintha köpnél Istenre. Ez az oka annak, hogy életünk közepén a szerelem annyira fényesen ragyog; többé nem ringatod magad abban az illúzióban, hogy a körülötted röpködő szikrák mindennap megjelennek. Egy barátom így fogalmazott egyszer:

- Mindig annyira féltem attól, hogy életem hátralévő részére elkötelezzem magam egy nő mellett … Ám az „életem hátralévő része” már egyáltalán nem tűnik olyan hosszúnak!

Sokan hordozunk sebeket, amelyek megakadályoznak abban, hogy félelem nélkül szeressünk. A félelem pedig érthető – bár ritkán jogos. Életünk közepének romantikus kihívása éppen ez: a sok év alatt felhalmozódott félelmet el kell engednünk ahhoz, hogy képesek legyünk a ránk váró szerelmet megtapasztalni.

Egy kapcsolat talán nem életre szóló, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne áhítatot keltő élmény. Kapcsolatunk szentségét az határozza meg, mekkora figyelemmel és tisztelettel adózunk neki. Azokhoz vonzódunk, akiktől tanulhatunk; a meghitt közelség pedig nagy tanítómester. Sokat tanulunk az együtt eltöltött évek alatt, és sokat tanulunk három, Párizsban eltöltött nap alatt is, ahol semmi mást nem teszel, mint eszel és alszol és szeretkezel és imádkozol és mesélsz mindarról, ami életed során történt veled.

A szerelem házának sok szobára nyílik ajtaja. Kivételesen csodálatos olyasvalakivel kapcsolódni, aki ugyanazoknak a daloknak a szövegét ismeri, amelyekét te is. Egy olyan emberre gondolok, aki ott járt velem az úton, amikor az sima volt, és akkor is, amikor göröngyös; amikor jó volt engem ismerni, és amikor jobb volt elhallgattatni; amikor úgy nevettem, mint egy bolond, és amikor úgy zokogtam, mint egy gyerek. Ő az, aki látott engem. Az évekig tartó kapcsolatoknak szerintem ez a legnagyobb értéke. Van valaki, aki tanúja az életednek. Nem egy légüres térben tapasztalod meg magad; van valaki más is, aki ismeri a történetedet. Épp olyan izgatott volt, mint te, amikor valami csodálatos történt veled, és soha nem szólt, hogy: „én megmondtam”, amikor olyasmit tettél, amit később megbántál. Bizalmat szavazott neked életed egy hosszabb szakaszában. Látta, hogyan változtatnak meg a kudarcaid ugyanúgy, ahogy a győzelmeid.

A hosszú távú kapcsolatok titka az, ha megengedjük a másiknak, hogy más legyen, mint amilyen tegnap volt. Szerintem a válások egyik legfőbb oka az, hogy a párok nem mindig teremtik meg önmaguk számára az érzelmi teret ahhoz, hogy az állandó és folyamatos változás megtörténhessen. Amikor az emberek azt mondják: "Eltávolodtunk egymástól", ez gyakran annak a jele, hogy amikor házasságra léptek, érzelmi megállapodásuk nem tartalmazta az alábbi záradékot: „Hagyom, hogy fejlődj. Te is hagysz engem fejlődni. Tanulunk egymástól, és együtt változunk.”

Életünk közepén le kell vedlenünk régi bőrünket, hogy újat növeszthessünk. A lélek éhezik a lehetőségre, hogy kiterjeszthesse önmagát. A párok tragédiája az, ha nem tudnak eleget ahhoz, hogy tiszteletben tartsák ezt a szükségletet, és nem ismerik fel, hogy a kapcsolat megújulásának a lehetőségét is magában hordozza.”

Arra kérlek, tehát, hogy a növekvő feszültség és a gyorsuló rohanás közepette állj meg egy pillanatra, és fejezd ki a szeretetedet. Önmagad felé is, és azok felé is, akik ott vannak melletted. Ezekben a napokban is mondd el, mennyire szereted magad, és mennyire szereted őket. Ne engedd, hogy a feladatok sokasága, és az elvárások hada kisodorjon a szeretet állapotából. Inkább már most döntsd el (még két hét van hátra!), hogy ebből az alkalomból milyen szeretetteli élménnyel ajándékozod meg magad, ha egyedül vagy éppen, vagy milyen élménnyel ajándékozod meg kettőtöket, ha ott van melletted a kedves. Az előkészületek és az ajándékok helyett legyél inkább te magad az, aki számít, és legyen inkább a kapcsolatotok, a szerelmetek a fontos. Szervezd meg úgy az életedet, hogy december 23-án már csak pihenned és örömmel készülődnöd kelljen. Ha szükséges, mondj le arról, hogy minden tökéletes legyen. Legyen inkább tökéletlen, mulatságos, nevetéssel és szeretettel teli.

Maga az együttlét öröme, a közös élmény, vagy az ismeretlen kaland az, ahol újra és újra rácsodálkozhatunk magunkra és egymásra – ezért inkább arra törekedj, hogy ebből legyen jó sok; a halmozódó tárgyakból pedig inkább kevesebb.

Persze nem véletlenül írok erről éppen most. Ha ugyanis szeretnéd egy szép élménnyel megajándékozni azt, akit, szeretsz, akkor ezt már az igazából Szerelem oldalán keresztül is megteheted. Minden meditációs estünkre rendelhetsz olyan jegyet, amellyel megajándékozhatsz valakit, akiről tudod, hogy szívből örülne egy ilyen alkalomnak. De lehet ez egy olyan este is, amivel kettőtöket ajándékozod meg, és együtt élitek át … Kattints ide a részletekért!

A hozzászólások között pedig örömmel olvasnám a te véleményedet is arról, hogy a tárgyak ajándékozásán kívül még hányféle módon lehet kifejezni, hogy szeretünk valakit! Te hogyan teszed ezt? És téged milyen különleges módokon szerettek már? Vagy mire vágysz, milyen közös élményt szeretnél kapni meglévő vagy leendő kedvesedtől? Te mivel leped/lepnéd meg őt? Milyen közösen átélt élményeid vannak, amikre szívesen emlékszel?

Átadom a szót neked …


Szeretettel,

Sarkadi Kriszta

Kategóriák: Szerelem


Ha tetszett, kattints az alábbi linkekre, és oszd meg ismerőseiddel!

Hozzászólások

Mary’10 dec 10 - 12:32

Üdvözletem Mindenkinek!
Én idén úgy döntöttem, hogy eszéményi értéket ajándékozok minden kedves Szeretemnek. Ez nem más mint hála füzet, képekkel szöveggel. Az együtt töltött közös élményekről, gondolataimról, érzéseimről. Sajnos a Szerelmemmel úgy érzem kapcsolatunk zátonyra futott. Igazán majd a jövő dönti el, hogy ez egy búcsu ajándék volt vagy egy sorozat első példánya.
Én úgy érzem megtettem mindent ami tőlem telik. Megpróbáltam elengedni az elvárásáumat. Egy ideig ment is, de hosszú távon egyszerűen úgy éreztem ez nem én vagyok. Ez nem lehet, olyan mint ha mindent meglehetne velem tenni. Valamit nagyon félre érthettem. Feszt magamban kerestem a hibát és végűl nem ismertem magamra. Ki vagyok én, hol vagyok én? Azt vettem észre egyre kevesebb időt tőtünk egymással, nincs megbeszélve semmi. Elfáradtam, eljött az a pont az életemben mikor úgy érzem ettől többet én már nem tudok tenni ezért a kapcsolatért. Cipeltem eddig a kapcsolat terheit egyedül ő meg "beült" a készbe. Körülötte forgott ez a kapcsolat. Pedig ez kétszemélyes. Majd csak helyére kerülnek a dolgok.
Mindenkinek joga van az Igaz Tiszta Szerelemhez és az ÉletePárjához. Lehet nekem nem ő az igazi.
Mindeninek Boldog Szerelemmel teli Ünnepeket Kívánok!

Mary:-))

Ma-rex’10 dec 10 - 13:00

Ez nagyon szép!
Köszönöm!

Temesi Mária’10 dec 10 - 13:41

Egész életemben, a házasságomat is beleértve, mindig arra törekedtem, hogy a karácsony ne a tárgyakról szóljon, hanem a szeretetről. De a volt párom, akivel 26 évet éltünk együtt, minden karácsonykor megrendezte a maga cirkuszát, ezzel elrontva mindent.
El is váltam tőle, azóta a felnőtt gyerekeimmel, bár távol élnek tőlem, a karácsony mindig csak a szeretetről szól, és nem csak a karácsony, mert nem lehet elégszer mondani és kimutatni, hogy szeretjük és támaszkodhatunk egymásra.
Ha lesz még egyszer ebben az életben párom, vele is ezt az érzést szeretném átélni, mindig, mindenkor, hiszen az élet oly rövid, és nekem csak a gyerekeimmel volt és van ilyen szeretetteli kapcsolatom.

üdv.: Marika

Zsuzsy’10 dec 10 - 18:07

Mit élhetek át Karácsonykor? Igazából azt amit máskor, bármikor is. Rajtunk múlik mikor érezzük úgy mintha..mintha Karácsony lenne. Én most éppen szomorú vagyok, most váltam el a férjemtől harmadszor. Először papíron, másodszor a közös lakástól, most pedig befejezte földi létét. Szenvedek, mert a gyerekeim szenvednek, s mert az a férfi akivel hosszú évtizedeket közösen leéltem, nincs már. Hát most eszembe jutnak a közös élmények. Volt belőlük mindenféle, valamiért így utólag mindegyikért hálás vagyok, mert azoktól lettem olyan amilyen most vagyok. Bárcsak elmondtam volna ezt Neki!!!!!!! Mindenkinek azt kívánom legyen módja és igénye arra hogy kimutassa:SZERETLEK. Hiszem hogy a következő kapcsolatom ilyen lesz.
Mindenkinek sok-sok szeretet-élményt kívánok!

Zsuzsy

Zsú333’10 dec 11 - 13:34

Sziasztok!

Egy hirtelen ötlettől vezérelve az jutott eszembe, hogy készítek a munkatársaim nak egy becsüllek kártyát, amiben leírom, hogy mik azok az értékek bennünk, amiért tisztelem őket..Utána elhesegettem a gondolatot, belépett az egom és mi van, ha tök hülyének néznek, vagy megint kinevetnek és bolondnak tartnak??Sokszor megélted már ezt, ne erőlködj, hülyeség az egész! Ez bizony fájdalmas számomra, mivel annyi-annyi érzés van bennem és olyan szívesen megosztanám az emberekkel, ugyanakkor félek, hogy nem lesz kedvező a fogadtatás és megint bemenekülök a cellámba....

Béla’10 dec 11 - 13:48

Zsú33:
Mégis mit vársz a "kollégáidtól"? Hogyan reagáljanak ennyi szeretetre egy börtönben? Vagy a cella csak hasonlat volt? ;)

A lényeg: szerintem válts munkahelyet! Dolgozz, és vedd körül magad olyanokkal, akik nem tartanak bolondnak azért, ha kimutatod az érzéseidet!

Béla

AnnaMária’10 dec 12 - 10:49

Minden egyes személynek, aki kapcsolodik ehhez az oldalhoz valamilyen szinten, kivánok szeretetteljes Karácsonyt!Ha már érett korú vállalja magára a szeretet és örömszerzés közvetitését acsaládban.Sohasem késő a megbékélés üzenete.
Nelem is volt már olyan élményem ami egy életre szól a szeretről.Talán feledhetetlen marad egy életre.Korházba kerültem és kaptam meglepetésként olyan törődést a kevesmtől amit nem feledek el sosem.Oly annyira, ha negetiv gondolatok keritenek hatalmukba, mindig megjelenik elöttem az elmult években történtek és rögtön utána a megbékélés hangulata árad el bennem.Szóval hasonlit a karácsonyi áhitatra.Ez nagyon jó érzés! Szép karácsonyt mindenkinek!

AnnaMária

Sarkadi Kriszta’10 dec 14 - 20:38

Kedves Zsú333!

Valójában az lenne a jó, ha képes lennél arra, hogy ne törődj azzal, mit mondanak és mit gondolnak mások. Amikor te valamilyen módon kifejezed a szeretetedet, az a lehető legnagyobb ajándék, amit mások kaphatnak tőled. Azonban gyaran előfordul, hogy a másik zavarba jön ettől, mert érzelmi intelligencia hiányában nem tudja, hogyan fogadja a szeretet megnyilvánulását - és zavarát leplezendő, viccelődni, gúnyolódni kezd. A mi kultúránk ugyanis inkább a panaszkodásra állt rá, és nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy valaki kifejezetten a pozitívumainkra figyeljen, és azokat emelje ki.

Ha van elég erőd hozzá, én arra bátorítalak, hogy tartsd magasra a lámpást, és továbbra és vigyél fényt azokra a helyekre, amelyeket beborítani készül az árnyék.

Szeretettel,

Kriszta

Hölgy’11 febr 04 - 12:10

Javaslat alapján vásároltam 1pár kacsát........ezáltal könnyebben megtalálom a párom.....megtaláltam.

Van egy barátom.....a kacsa párját sajnos elvesztettem.....s a barátom is.....mintha... eltűnt volna..... nem veszi föl a telefonom...s vissza sem hív.... eddig erre nem volt példa.....

Kérdésem....Mit tegyek hogy a a kapcsolatom..... jó irányban változzon???.

Hölgy

Sarkadi Kriszta’11 febr 05 - 15:53

Kedves Hölgy!

A legfontosabb, amit ilyenkor tehetsz az, ha leveszed a figyelmedet arról, hogy mi az, amivel éppen elégedetlen vagy. Tudom, hogy ez ilyenkor nem könnyű, mégis erre érdemes törekedned.

Annak, hogy nem hív vissza, több oka lehet: talán tényleg nem akar veled többet találkozni; talán elvesztette a telefonját; talán súlyos sérüléssel kórházba került; és még számtalan dolog, ami vagy eszünkbe jut vagy nem. Hagyj neki egy üzenetet, amelyben leírod (elmondod), hogy vágysz a közelségére és szeretnél vele újra találkozni. Aztán pedig engedd el az egészet, és várd meg, hogy ő reagáljon. Közben pedig kezdj el magaddal törődni, és sok olyan dologban részt venni, ami örömet okoz. Amikor jól érzed magad a bőrödben, ellenállhatatlanul vonzóvá válsz, amitől vagy visszatér az ismert férfiú, vagy felbukkan egy új szerelem.

Szeretettel,

Kriszta

Hozzászólás

Kérünk, a kiemelt mezőket mindenképpen töltsd ki!

Fontos: a rendszer 30 perc után automatikusan kiléptet; ezért ha a hozzászólásod megírása meghaladta a fél órát, akkor javasoljuk, hogy jelöld ki az üzenet teljes szövegét, másold (CTRL + C), majd végezz el egy frissítést (F5), illeszd be (CTRL+V), és csak ezután kattints az Elküld gombra!

A blogomról

A blogomról

Neked szól ez az oldal, ha vannak kérdéseid, és tenni akarsz annak érdekében, hogy szerelmi kapcsolataidban (is) olyan életet élj, amilyenre szíved legmélyéről vágysz. Számtalan izgalmas, egyben elgondolkodtató nézőpontot fogok eléd tárni, hogy saját megoldásod kialakítására inspiráljalak.

Ennek is örülni fogsz

Mesés életem könyve - Váltsd valóra az álmaidat!

Merj nagyot álmodni! Majd indulj el, váltsd valóra az álmaidat, és legyen neked is mesébe illő életed!  Tovább »

Szerelmeskönyv - Se testben, se lélekben ne légy egyedül

Ha szeretnéd mélységesen megszeretni önmagad és örömtelivé tenni az életed, akkor feltétlenül szerezz be egyet!  Tovább »

Szerelemteremtő online kurzusok

A gyakorlatok elvégzése olyan változást indíthat el az életedben, amely legmerészebb álmaidat is felülmúlja!  Tovább »

Szerelemteremtő meditációk

A rendszeres meditációval könnyedén szerelmes, boldog, harmonikus életet teremthetsz magadnak.  Tovább »

Ajándék: 1 könyv + 4 hanganyag!

Kattints, iratkozz fel most, és töltsd le a könyvet azonnal! Másnap pedig érkeznek a hang- anyagok!  Tovább »

Találkozzunk az Instagramon is!

Itt minden nap egy új, inspiráló haikut találsz, és pillanatképeket arról, hogy mi az, ami mostanában foglalkoztat.  Tovább »

Legolvasottabb
írásaim


Blog kategóriák

Korábbi írásaim